چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
فریزر و انجماد مواد غذائی
همانطوری که در روشهای گذشته اشاره شد میتوان با استفاده از امکانات متعدد و مختلف به طول مدت نگهداری مواد غذائی افزوده ولی هیچ یک از روشهای ذکر شده ایدهآل نبوده و به همراه محاسنی که دربر دارند معایب مختلفی را نیز از خود نشان میدهند و بهطور خلاصه کاربرد این روشها باعث میگردد که مواد غذائی با از دست دادن وزن اولیه، طعم، رنگ، بو و فرم خواص طبیعی خود را از دست داده و از همه مهمتر به نسبت طول زمان نگهداری از مقدار ویتامینهای موجود و کیفیت و ارزش غذائی آنها کاسته گردد. در حال حاضر بهترین روش که جهت نگهداری مواد غذائی وجود دارد استفاده از فریزر و سردخانههای مختلف با امکانات انجماد و ایجاد برودتهای زیاد میباشد.
نگهداری با این روش به حدی مطلوب میباشد که مواد غذائی فریزر شده بعد از ماهها همان کیفیت اولیه را حفظ کرده و کوچکترین تغییراتی را نشان نمیدهند بهشرط آنکه در انتخاب و تهیه و بستهبندی و نگهداری مواد غذائی اصولی چند رعایت گردیده باشد. مواد غذائی که بهنحو صحیح منجمد گردیده باشند نه تنها کیفیت اولیه خود را از دست نمیدهند بلکه به مرغوبیت بعضی از آنها نیز افزوده میشود. مثلاً در اثر نگهداری مواد غذائی بهصورت منجمد شده به مقدار ویتامین B۶ آنها اضافه شده و جذب آهن مواد غذائی گیاهی آسانتر میگردد. علاوه بر این ویتامین ث موجود در بعضی از سبزیجات تازه به مدت بسیار کوتاهی قسمت اعظم آن از بین میرود در حالت انجماد بعد از ماهیها نگهداری مقداری زیادی از ویتامین ث سالم باقی میماند. مثلاً اسفناج تازه دو روز بعد از چیده شدن تنها بیست درصد ویتامین ث قبلی را حفظ خواهد کرد در حالیکه همین اسفناج اگر بعد از چیده شدن بهسرعت تحتشرایط مطلوبی منجمد گردد بعد از یک سال تا ۸۵ درصد ویتامین ث اولیه خود را دارا خواهد بود. از طرف دیگر بررسیهای اخیر نشان میدهد هضم و جذب اغلب مواد غذائی منجمد شده بهتر و راحتتر از منجمد نشده میباشد.
نگهداری با این روش به حدی مطلوب میباشد که مواد غذائی فریزر شده بعد از ماهها همان کیفیت اولیه را حفظ کرده و کوچکترین تغییراتی را نشان نمیدهند بهشرط آنکه در انتخاب و تهیه و بستهبندی و نگهداری مواد غذائی اصولی چند رعایت گردیده باشد. مواد غذائی که بهنحو صحیح منجمد گردیده باشند نه تنها کیفیت اولیه خود را از دست نمیدهند بلکه به مرغوبیت بعضی از آنها نیز افزوده میشود. مثلاً در اثر نگهداری مواد غذائی بهصورت منجمد شده به مقدار ویتامین B۶ آنها اضافه شده و جذب آهن مواد غذائی گیاهی آسانتر میگردد. علاوه بر این ویتامین ث موجود در بعضی از سبزیجات تازه به مدت بسیار کوتاهی قسمت اعظم آن از بین میرود در حالت انجماد بعد از ماهیها نگهداری مقداری زیادی از ویتامین ث سالم باقی میماند. مثلاً اسفناج تازه دو روز بعد از چیده شدن تنها بیست درصد ویتامین ث قبلی را حفظ خواهد کرد در حالیکه همین اسفناج اگر بعد از چیده شدن بهسرعت تحتشرایط مطلوبی منجمد گردد بعد از یک سال تا ۸۵ درصد ویتامین ث اولیه خود را دارا خواهد بود. از طرف دیگر بررسیهای اخیر نشان میدهد هضم و جذب اغلب مواد غذائی منجمد شده بهتر و راحتتر از منجمد نشده میباشد.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم ایران معلمان رهبر انقلاب دولت نیکا شاکرمی مجلس شورای اسلامی مجلس بابک زنجانی خلیج فارس دولت سیزدهم شورای نگهبان
تهران هواشناسی شهرداری تهران معلم سیل پلیس آموزش و پرورش قوه قضاییه بارش باران سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو دلار ایران خودرو حقوق بازنشستگان قیمت طلا سایپا کارگران بازار خودرو بانک مرکزی تورم
فضای مجازی تلویزیون رادیو سریال سینما دفاع مقدس سینمای ایران موسیقی فیلم تئاتر نون خ رسانه ملی
مکزیک
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه نوار غزه روسیه چین حماس عربستان اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس تراکتور رئال مادرید بایرن مونیخ سپاهان لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال لیگ برتر بازی باشگاه پرسپولیس
همراه اول وزیر ارتباطات پهپاد تبلیغات اپل ناسا نخبگان گوگل ماه
کبد چرب میوه دیابت کاهش وزن ویتامین بیماری قلبی مسمومیت خواب قهوه طول عمر