جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


رانندگی در زمستان


رانندگی در زمستان
رانندگی در فصل سرما و مواقع بارندگی نیازمند رعایت ضوابط خاص و در نظر گرفتن شرایط جوی و سطح معبر و نوع وسیله نقلیه است.
در مواقع بارندگی و فصل سرما به موارد زیر توجه نمائید.
▪ ابتدا وسیله نقلیه خود را برای فصل سرما مجهز نمائید. باتری ، شیلنگهای رابط،، رادیاتور ،روغن ، چرخها ، چراغها ، ترمزها، سیستم فرمان، بخاری، برف پاكنها و لاستیكها را مورد بازبینی قرار دهید.
▪ لاستیكهای صاف و بیش از حد معمول مستعمل مشكلات جدی برای وسیله نقلیه فراهم می نماید.باید به خاطر داشته باشید باد لاستیكها در هوای سرد كم میشود استفاده از لاستیكهای چهار فصل در فصل سرما كارامدی ترمزها را به همراه خواهد داشت.
باید در نظر داشت در مواقع برف و یخبندان استفاده از لاستیكهای یخ شكن یا زنجیرچرخ توصیه می شود.لاستیكهای چهار فصل چسبندگی و كنترل بیشتری در فصل سرما در سطوح لغزنده برای وسیله نقلیه فراهم می آورد.
باید متذكر شد لاستیكها را به صورت تركیبی از لاستیكهای چهار فصل یا یخ شكن و یا استفاده از سایزهای مختلف و انواع و شرایط و بافتهای مختلف استفاده ننمائید.
▪ از شرایط آب و هوای مطلع شوید قبل از حركت از طریق تماس با پلیس از وضعیت راه ها و شرایط جوی آن مطلع شوید.
استفاده از تجهیزات مناسب برای هوای سرد اعم از لباس گرم و راحت و به همراه دشتن پتو توصیه می شود ( لباس خیس و عرق گرفته در فصل سرما باعث پائین آمدن سریع دمای بدن می شود)
▪ در مواقع بارندگی توانا یی دید راننده مختل می شود لازم است در جای كه دید كم است با نور بالا حركت كنید. استفاده از چراغ مه شكن در مواقع مه آلوده بودن هوا الزامی است.چراغ مه شكن باید قابلیت رویت اشیا و اشخاص را تا فاصله ده متری برای راننده فراهم نماید.
▪ در مواقع بارندگی با وسیله نقلیه جلوی دو برابر مواقع عادی و سطح آسفالته خشك فاصله بگیریم در سطوح لغزنده باید فاصله تا وسیله نقلیه جلوی دو برابر گردد.
▪ در سطوح لغزند با سرعت مطمئنه حركت كنیدتا كمتر تر از ترمز وسیله نقلیه خود استفاده كنید و به هیچ عنوان در این سطوح اقدام به ترمر آنی ننماید یكی از مواردی كه باعث لیز خوردن وسیله نقلیه میشود ترمز آنی است.
▪ مواقعی كه وسیله نقلیه شما در راه لیز خورد بدون ترمز گرفتن خیلی سریع فرمان را به سمتی كه عقب وسیله نقلیه شما منحرف شده بچرخانید این حركت باعث می شود تا خودروی شما بطور مستقیم در محل قرار گیرد سپس با سنگین كردن دنده از سرعت خودروی خود بكاهید.
▪ موقع رانندگی در وضعیت جوی نامناسب توجه كامل به جلو و مسفاتهای دور دست نیز داشته باشید تا بتوانید با فرصت كافی نسبت به وقایع سطح راه عكس العمل مناسب داشته باشید.
▪ محلهای از راه كه در سایه قرار دارد در فصل سرما و بعد از بارندگی تا مدتی بعد در یخ زدگی قرار دارد هنگام عبور از این محلها به این موضوع توجه داشته باشید.
▪ بعد از هر دو ساعت رانندگی در فصل سرما از اتومبیل خود پیاده شده و با انجام حركات ورزشی باعث جریان خون بیشتر در اندام خود شوید.
▪در پایان توصیه می گردد در فصل سرما این تجهیزات را به همراه داشته باشید:
ـ كاردك برف تراش یا بورس برف پاك كن دستی
ـ كپسول آتش نشانی
ـ جعبه ابزار
ـ -البسه و پتو
ـ دو رشته طناب یا زنجیر كامل بكسل
ـ مقداری آذوقه
ـ چراغ قوه و باتری یدك
ـ جعبه كمكهای اولیه
ـ شمع و كبریت
منبع : راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی