چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
مربای بالنگ
بهار نارنج : ۳۰۰۰ گرم
شکر : ۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش : ۰.۵ فنجان
هل : ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ : ۱ عدد
برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد و چون معمولاً بالنگ خشک بیشتر در دسترس است طرز تهیه آن اول داده میشود و سپس تهیه مربای بالنگ تازه داده میشود:
● تهیه مربا با بالنگ خشک:
بالنگ را یک روز در آب سرد خیس میکنیم تا کاملاً نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آن را میتراشیم و نه آنکه به کلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر میشود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره میجوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود ۱۰ تا ۱۲ ساعت آن را در آب سرد میریزیم دو سه بار آب آن را عوض میکنیم و کمی از آن را میچشیم باید تلخی نداشته باشد.
بعد پارچه روی میز میکشیم و بالنگها را روی پارچه میچینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن میکنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم یعنی به نسبت ۱.۵ کیلو بالنگ ۳ کیلو شکر کافی است شکر را در ظرفی میریزیم ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم.
● تهیه مربا با بالنگ تازه:
بالنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی وسط آن را میگیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت میبریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آن را ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آن را چند آب میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب آن را عوض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم.
● تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل میکنیم بههم میزنیم و میگذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بالنگ میریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم.
شکر : ۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش : ۰.۵ فنجان
هل : ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ : ۱ عدد
برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد و چون معمولاً بالنگ خشک بیشتر در دسترس است طرز تهیه آن اول داده میشود و سپس تهیه مربای بالنگ تازه داده میشود:
● تهیه مربا با بالنگ خشک:
بالنگ را یک روز در آب سرد خیس میکنیم تا کاملاً نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آن را میتراشیم و نه آنکه به کلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر میشود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره میجوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود ۱۰ تا ۱۲ ساعت آن را در آب سرد میریزیم دو سه بار آب آن را عوض میکنیم و کمی از آن را میچشیم باید تلخی نداشته باشد.
بعد پارچه روی میز میکشیم و بالنگها را روی پارچه میچینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن میکنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم یعنی به نسبت ۱.۵ کیلو بالنگ ۳ کیلو شکر کافی است شکر را در ظرفی میریزیم ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم.
● تهیه مربا با بالنگ تازه:
بالنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی وسط آن را میگیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت میبریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آن را ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آن را چند آب میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب آن را عوض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم.
● تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل میکنیم بههم میزنیم و میگذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بالنگ میریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم.
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم معلمان ایران رهبر انقلاب مجلس مجلس شورای اسلامی خلیج فارس بابک زنجانی دولت دولت سیزدهم حجاب شورای نگهبان
معلم شهرداری تهران تهران هواشناسی پلیس آموزش و پرورش سیل قوه قضاییه فضای مجازی سلامت دستگیری شورای شهر تهران
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی ایران خودرو دلار سایپا چین قیمت طلا بازار خودرو تورم کارگران
مسعود اسکویی تلویزیون سریال دفاع مقدس سعید آقاخانی موسیقی سینمای ایران فیلم نون خ تئاتر رسانه ملی کتاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان ترکیه نتانیاهو
فوتبال استقلال پرسپولیس رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال بازی
وزیر ارتباطات اینستاگرام تبلیغات اپل گوگل ناسا نخبگان همراه اول آیفون ویروس
دیابت کاهش وزن پرستار ویتامین قهوه خواب بیماری بارداری