چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا


موج سواری Surfs Up


موج سواری   Surfs Up
▪ کارگردان: اش برانون، کریس باک.
▪ فیلمنامه: دان رایمر، اش برانون، کریس باک، کریستوفر جنکینز بر اساس داستانی از کریستوفر جنکینز، کریستین دارن، لیزا آداریو، جو سیراکیوز.
▪ موسیقی: مایکائیل دانا.
▪ مدیر فیلمبرداری: آندرس مارتینز.
▪ تدوین: ایوان بیلانسیو، نانسی فرازن.
▪ طراح صحنه: پل لاسین.
▪ بازیگران[فقط صدا]: شیا بابیوف[کودی ماوریک]، جف بریجز[بیگ زی/گیک]، زویی دشانل[لنی آلیکای]، جان هدر[جو مرغه]، جیمز وودز[رجی]، دیریش بادر[تانک اوانز]، برایان پوسهن[گلن ماوریک]، دانا لبن[ادنا ماوریک]، رید باک[آرنولد]، ریس الوو[کیت]،ماریو کانتون[میکی آبرومووریتز]، کلی اسلیتر[کلی]، راب ماچادو[راب].
▪ ٨٥ دقیقه.
▪ محصول ٢٠٠٧ آمریکا.
▪ نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم انیمیشن بلند، نامزد ٩ جایزه آنی، نامزد ٤ جایزه از مراسم اتحادیه طراحان جلوه های ویژه بصری.
▪ ژانر: انیمیشن، کمدی، خانوادگی، ورزشی.
پنگوئنی به نام کودی ماوریک اهل شیورپول قطب جنوب که شیفته بیگ زی قهرمان مشهور موج سواری است، به همراه دوستش جو مرغه به جزیره پن گو می رود تا در مسابقاتی که به یادبود وی ترتیب داده شده، شرکت کند.
بیگ زی سال ها قبل در حین مسابقه ای با صخره ها برخورد کرده و ناپدید شده است. کودی جوان قصد دارد در مهم ترین مسابقه موج سواری دنیا برنده شود، اما فاقد مهارت کافی برای رویارویی با موج های سهمگین جزیره پن گو است. بزرگ ترین مدعی قهرمانی پنگوئنی درشت اندام به نام اوانز ملقب به تانک است و کودی را بدون هیچ زحمتی در اولین مراحل مسابقه از میدان به درمی کند.
تا اینکه دست تقدیر پنگوئنی به نام گیک را سرراه وی قرار می دهد. پنگوئنی که دور از همه در میان جنگل زندگی می کند و درس های او در زمینه موج سواری و زندگی به کودی کمک می کند تا در مسابقه برنده شود.
● چرا باید دید؟
شخصاً از دیدن نام انیمیشن موج سواری در کنار پرسپولیس و راتاتوی حیرت کردم. اگر این دو فیلم و یا سیمپسون ها: نسخه سینمایی را دیده باشبد، به راحتی تفاوت های مضمونی و کیفی میان آنها را در خواهید یافت. موج سواری یک محصول کاملاً آمریکایی است که برای نوجوان ها ساخته شده و ستایشگر ورزشی صد در صد آمریکایی است.
تنها نکته ای که سبب راه یافتن آن به میان نامزدهای اسکار امسال شده، استفاده بدیع آن از روش CGI است که در سال های اخیر شاهد به کارگیری آن در چند فیلم دیگر نیز بوده ایم.
سازندگان تازه کار فیلم-کریس باک تنها یک فیلم[تارزان] و اش برنون نیز دستیار کارگردانی داستان اسباب بازی ٢ را در کارنامه اش دارد- کوشیده اند از ابتدای فیلم آن را مشابه یک گزارش مستند از کار در آورند و از شوخی با رقبای سال های پیشین مانند پاهای شاد در سکانس اول[اشاره به اینکه پنگوئن فیلم فعلی می تواند آواز بخواند یا برقصد] غافل نبوده اند.
لحن فیلم با دوربین روی دست[در یک فیلم انیمیشن! جل الخالق!] در راستای قهرمان پردازی و اسطوره سازی های معاصر هالیوودی است و توانسته برخی را با شوخی های خود جذب کند. با قصه ای درباره جوانکی مجذوب یک افسانه که با کمک همین آدم خود تبدیل به افسانه تازه ای می شود و انتقال تجربیات و حس ورزشکارانه و اخلاقیات و غیره و ذالک... البته فروش زیر ٦٠ میلیون دلار آن چندان آش دهان سوزی نیست و در مقایسه با راتاتوی یا سیمپسون ها شکست محسوب می شود، با این حال می تواند افراد صاحب ذوق و سلیقه متوسط را سر کیف بیاورد. غیر محتمل ترین برنده اسکار امسال!
امیر عزتی
منبع : موج نو


همچنین مشاهده کنید