یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

برخی دیگر از رویدادهای ۱۷ اکتبر


● ۱۲۴۴: صلیبیون كه بیت المقدس را در دست داشتند در جنگ «حربیه» در منطقه غزه از نیروهای ائتلاف مسلمانان شكست خوردند و ۵۰۰۰ كشته و ۸۰۰ اسیر دادند. گروههایی از خوارزمیان نیز در این ائتلاف مشاركت داشتند.
● ۱۶۰۴: یوهانس كپلر فضا شناس آلمانی مرگ یك ستاره را مشاهده كرد كه قبلا می درخشید و ناگهان ناپدید شد.
● ۱۷۸۱: چارلز كورنوالیس آخرین فرماندار انگلیسی آمریكا كه نیروهایش در جنگ یورك تاون (ویرجینیا) از واحدهای مشترك فرانسه و مهاجرنشینان استقلال طالب شكست خورده بودند به ژنرال جورج واشنگتن اطلاع داد كه آماده تسلیم شدن است.
● ۱۸۵۴: اسكار وایلد نویسنده ایرلندی كه ۴۴ سال عمر كرد به دنیا آمد.
● ۱۸۶۰: نخستین میدان گلف كه بازی ثروتمندان خوانده شده است در انگلستان آغاز بكار كرد.
● ۱۹۱۴: محمد ظاهر شاه (افغانستان) به دنیا آمد.
● ۱۹۱۵: آرتور میلر نمایشنامه نویس شهیر متولد شد و ۹۰ سال عمر كرد.
● ۱۹۱۸: نظام حكومتی كنفدراسیون یوگوسلاوی جمهوری شد.
● ۱۹۱۹: شركت «آر سی ا ( آمریكا )» به عنوان نخستین كمپانی سخن پراكنی رادیویی آغاز بكار كرد.
● ۱۹۲۱: در تهران گروهی متهم به طرح توطئه برضد دولت وقت شدند و به زندان افتادند. این اتهام دو روز پس از قتل میرزا كوچك خان گیلانی (جنگلی) وارد آمده بود.
● ۱۹۳۳: در پی آغاز تضییقات شدید در خاك آلمان برای یهودیان، آلبرت اینشتن در این روز به آمریكا فرار كرد و تا پایان عمر در این كشور ماند و دولت وقت آمریكا را مصرانه ترغیب به تولید بمب اتمی كرد.
● ۱۹۳۹:
طبق برخی نوشته ها، فرخی یزدی شاعر، ناشر روزنامه «توفان» و نماینده مجلس شورای ملی با تزریق آمپول هوا در درمانگاه زندان كشته شد. وی از منتقدان روش های رضاشاه بود و در اشعارش به طور ضمنی و یا علنی حکومت را مورد انتقاد قرار می داد. فرخی نماینده شهر یزد بود.
● ۱۹۴۵: هزاران آرژانتینی كه در میدانی در بوئنوس آیرس گرد آمده بودند تا دولت تحت فشار قرار گیرد و خوان پرون را از زندان آزاد كند، چون در آن روز پاسخ موافق نشنیدند تصمیم به تشكیل یك حزب با هدف ملی گرایی گرفتند كه اینك ۶۰ ساله شده و حزب اول در پارلمان آرژانتین است. این حزب دو بار پرون را رئیس كشور كرد.
● ۱۹۶۷: پی یی آخرین امپراتور چین كه مدتها به كار باغبانی اشتغال داشت در ۶۰ سالگی درگذشت.
● ۱۹۷۳: كشورهای عربی فروش نفت به غرب و ژاپن را محدود كردند كه چند روز بعد به صورت یك تحریم كامل در آمد. این تحریم كه تا مارس سال بعد ادامه یافت و علت آن حمایت غرب از اسرائیل در قبال مسئله فلسطین و حمله نظامی به سوریه بود اقتصاد غرب را دچار بحران ساخت. ایران (دولت شاه) عمدتا به دلیل دوستی با دولت آمریكا، در این تحریم شركت نكرد.
● ۱۹۷۵: سال ملل ۱۷ اكتبر را روز ریشه كنی فقر و تنگدستی در جهان اعلام كرد كه همانند سایر كارهای این سازمان، نتیجه ای از آن به دست نیامده است.
● ۱۹۹۴: پادشاه اردن با دولت اسرائیل صلح كرد.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید