شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بیماران به دنبال درمان روح هستند


بیماران به دنبال درمان روح هستند
با دکتر دیلمی‌پور در مورد جراحی‌های بینی و پلاستیک؛ بیماران به دنبال درمان روح هستند
با توجه به رواج روزافزون جراحی‌های زیبایی، به خصوص جراحی‌های بینی به سراغ یکی از متخصصان مطرح این امر رفته‌ایم تا از فواید و مضرات این عمل که البته تا حدی هم این روزها به مد شده، بیشتر آگاه شویم.
دکتر مهدی دیلمی‌پور، فوق تخصص جراحی پلاستیک فک و صورت پس از ۳۵ سال فعالیت تاکنون چند صد عمل را با موفقیت انجام داده است و توانسته نام خود را به عنوان یک پزشک حاذق در این عرصه در ایران و انگلیس مطرح کند، اما زمانی خواندن این گفتگو جالب‌تر می‌‌شود که بدانید او علاوه بر جراحی‌های زیبایی و پلاستیک در این زمینه به عنوان کارشناس با قوه قضائیه هم همکاری دارد و پرونده‌های شکایتی را در این زمینه رسیدگی می‌‌کند.
● لطفا بیوگرافی خود را برای خوانندگان مجله بیان کنید.
▪ دیلمی‌پور: در سال ۱۳۲۶ در تبریز به دنیا آمدم، شاگرد اول استان آذربایجان و شاگرد دوم کل ایران شدم، در دانشگاه پزشکی تهران تحصیلاتم را ادامه دادم و پس از گذراندن دوره عمومی، تخصص خود را در زمینه جراحی عمومی ابتدا در تهران و سپس در انگلیس تکمیل کردم.
در نهایت موفق به دریافت برد جراحی پلاستیک، فک و صورت شدم، در حال حاضر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران هستم و علاوه بر تدریس در دانشگاه به عنوان کارشناس مسائل پزشکی در خدمت قوه قضائیه هم می‌‌باشم و در کمیسیون‌های مختلف پزشکی در این قوه حضور دارم.
● اصولا جراحی پلاستیک به چه نوع عمل‌هایی گفته می‌‌شود؟
▪ دیلمی‌پور: یعنی تغییر شکل... جراح پلاستیک این توانایی را دارد که بافت‌های تغییر شکل یافته بدن را تا حد امکان به حالت طبیعی خود برگرداند و یا حتی بافت‌هایی را هم که غیرطبیعی و زیبا نیستند تغییر داده تا زیبا‌تر جلوه داده شود.
● به چه علت در ایران عمل زیبایی جراحی بینی شایع یا به عبارتی مد شده است؟
▪ دیلمی‌پور: بله این درست است که ایران جزء کشورهایی است که عمل جراحی بینی در آن زیاد صورت می‌‌گیرد که این خود سه دلیل دارد؛ اول این‌که هزینه‌ها در ایران برای جراحی بینی کم است. دوم، افرادی که در کشور ما وجود دارند نسبت به سایر کشورها نیاز بیشتری به عمل زیبایی بینی دارند و سوم این‌که به جز جراحان پلاستیک در ایران که تعداد آنها از ۱۴۵ نفر بیشتر تجاوز نمی‌‌کند، دندان‌پزشکان، جراحان عمومی و پزشکان گوش و حلق و بینی هم مبادرت به عمل زیبایی بینی می‌‌کنند که در بعضی موارد عده‌ای از آنها آموزش دیده‌اند و موفق عمل می‌‌کنند، اما افرادی هم بدون آموزش بودند که نتوانستند عملی با موفقیت انجام دهند به همین خاطر برای مراجعه کننده و خودشان مشکلاتی را به وجود می‌‌آورند.
● عامل سوم، منعی از لحاظ قانونی ندارد؟
▪ دیلمی‌پور: این کار را نمی‌‌توان غیرقانونی عنوان کرد اما هر پزشکی باید خودش مسئول عواقب کارش باشد. به عقیده من پزشکی باید جراحی پلاستیک انجام دهد که آموزش این کار را دیده و مدرک آن را گرفته باشد، در هر صورت اگر بیمار از عمل راضی نبود و پس از عمل دچار مشکلاتی شد، این حق را دارد که به کمیسیون‌های پزشکی قانونی و نظام پزشکی شکایت کند تا کارشناسان جراحی پلاستیک در این زمینه تحقیق کنند.
● در حال حاضر آمار مرگ‌ومیر ناشی از عمل بینی چند درصد است؟
▪ دیلمی‌پور: خدا را شکر مرگ‌و‌میر ناشی از عمل زیبایی خیلی کم است و حتی می‌‌توان گفت که اگر این عمل را به فردی باتجربه، دوره‌دیده و متبحر بسپارید خطرش خیلی ناچیز است. من همیشه این مثال را می‌‌زنم که این عمل مانند رد شدن از یک طرف خیابان به طرف دیگر است، به همین خاطر اگر یک مورد هم اتفاق بیفتد سر و صدای زیادی به پا می‌‌کند.
● آیا کسی که بینی خود را عمل می‌‌کند مشکل ظاهری دارد؟
▪ دیلمی‌پور: فرد پس از مراجعه به پزشک متوجه می‌‌شود، که بینی‌اش احتیاج به عمل دارد یا نه؟ اما دیده شده حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از عمل‌های جراحی بینی‌ که در ایران انجام می‌‌شود یا اصلا نیازی به این عمل نداشته و یا این‌که عمل اضافه بر روی آن انجام شده است.
● آیا جراحی زیبایی بینی و کشیدگی پوست صورت سن خاصی دارد؟
▪ دیلمی‌پور: معمولا عمل بینی در دوران جوانی انجام می‌‌شود ولی بیمارانی هم مراجعه می‌‌کنند که در سنین بالا تصمیم به این کار گرفته‌اند اما کشیدگی پوست صورت که در اصطلاح پزشکی به آن جوان‌سازی گفته می‌‌شود شامل کشیدگی پوست گونه، اطراف لب‌ها، کشیدگی ابروها و پوست پیشانی و پوست زیرچانه و پوست گردن می‌‌باشد و ممکن است در یک یا چند مرحله انجام ‌‌شود و معمولا هم افراد ۵۰ سال به بالا برای این عمل‌ها مراجعه می‌‌کنند.
● عمل‌های زیبایی چه تاثیری بر روح افراد دارد؟
▪ دیلمی‌پور: در واقع این قبیل عمل‌ها درمان روح است، بیشتر خانم‌هایی که این عمل را انجام می‌‌دهند احساس می‌‌کنند، که با انجام این عمل آرامش روحی بیشتری به‌دست می‌‌آورند.
● با توجه به این‌که به تازگی بسیاری از پزشکان از تزریق ژل به زیر‌پوست استفاده می‌‌کنند آیا این کار برای بیمار خطراتی را دارد یا خیر؟
▪ دیلمی‌پور: با توجه به شکایاتی که ما در پزشکی قانونی شاهد آن هستیم و افراد از ژل‌هایی که توسط پزشکان به آنها تزریق می‌‌شود ابراز نارضایتی می‌‌کنند، پیشنهاد می‌‌کنیم که حتما بر چسب ژل را از دکتر بگیرند و در محلی امن نگهداری کنند چرا که بسیاری از این ژل‌ها دارای عوارض بدنی هستند و مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد می‌‌کنند به نحوی که ممکن است که حتی تا پایان عمر چهره بیمار را به شکل بسیار زشتی تغییر دهند، مخصوصا ژل‌هایی که به طور دائم در بدن باقی می‌‌مانند، نباید به هیچ‌وجه وارد بدن شوند.
● در حال حاضر شما به عنوان کارشناس با قوه قضائیه همکاری دارید، پرونده‌هایی که به شما ارجاع داده می‌‌شود بیشتر چه مواردی را در برمی‌گیرد؟
▪ دیلمی‌پور: بیشترین پرونده‌هایی که به ما داده می‌‌شود مربوط به جراحی پلاستیک و ارتوپدی است که توسط پزشکان غیرماهر انجام می‌‌شود، علت این کار هم این است که در حال حاضر بسیاری از همکاران ما بدون دیدن آموزش به عمل‌هایی دست می‌‌زنند که در آن زمینه از اطلاعات کافی و لازم برخوردار نیستند.
ریحانه شاهسون
منبع : مجله خانواده سبز


همچنین مشاهده کنید