یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بررسی قدرت تمایز سروتیپ های سالمونلا با تکنیک PCR-Ribotyping در سویه های جدا شده از کودکان مبتلا به اسهال زیر ۱۵ سال


بررسی قدرت تمایز سروتیپ های سالمونلا با تکنیک PCR-Ribotyping در سویه های جدا شده از کودکان مبتلا به اسهال زیر ۱۵ سال
● زمینه و هدف:
سالمونــلا، از مهم تریــن پاتوژن هــای ایجاد کننده اسهال و بیماری های ناشی از غذا در انسان می باشــد. از علایــم آن، اسهال، تــب، استفراغ و در برخــی مــوارد، اسهال خونــی است. به دلیل اهمیت این ارگانیسم به عنــوان یکــی از پاتوژن هــای بیماریــزا، شناسایــی و تشخیــص سریــع ایــن پاتــوژن و همچنین تمایز سروتیپ های آن از هم توسط روشهای مولکولی، لازم می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی تکنیک PCR-Ribotyping (Polymerase chain reaction-Ribotyping) در سروتیپ های سالمونلای جدا شده از نمونه های اسهالی می باشد.
● روش بررسی:
نمونه های مورد مطالعه در این تحقیق شامل سویه های سالمونلای جدا شده از ۱۱۵ کودک مبتلا به اسهال بود که پس از تعیین نوع سروتیپ آنها، DNA با روش فنل/ کلرفرم استخراج شد و تکنیک PCR-Ribotyping توسط پرایمرهای P۲ و P۱ مربوط به ژن ۱۶S-۲۳SrRNA انجام گرفت. در نهایت محصولات PCR بر روی ژل آگارز ۱.۸% الکتروفورز شدند و بعد از رنگ آمیزی ژل با اتیدیوم بروماید، آنالیز صورت گرفت. داده های بدست آمده با برنامه (version ۱۱.۵) SPSS و آزمون آماری Chi-square و برنامه آماری NTSYS۲ آنالیز شدند.
● یافته ها:
۱۱۵ نمونه سالمونلا، شامل سروتیپ های Paratyphi A، Paratyphi B، Paratyphi C، Paratyphi D و Typhi بودند. در ارتباط با ژن ۱۶S-۲۳SrRNA، تمامی سروتیپ ها دارای ۵ باند مشابه در حد فاصل ۲۵۰۰-۷۰۰ جفت باز بودند.
● نتیجه گیری:
با توجه به نتایج بدست آمده، می توان گفت تکنیک PCR-Ribotyping دارای توانایی کافی جهت شناسایی سویه های سالمونلا در حد جنس می باشد ولی برای تعیین نوع سروتیپ، از قدرت تمایز زیادی برخوردار نمی باشد.
نرجس مهرور
عباس اخوان سپهی
عظیم مهرور
معصومه عظیمی راد
رزیتا عدالت
فرشته جعفری
مریم صناعی
کیانا میرسعیدی
محمدرضا زالی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید