پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

انتخاب رئیس جمهور اصلح واجب شرعی است


انتخاب رئیس جمهور اصلح واجب شرعی است
● مقدمه
انتخابات ریاست جمهوری ایران، فراز و نشیبهایی داشته است که ضرورت هوشیاری و حضور آگاهانه را بیش از پیش می نماید. در ۹ گزینأ انتخاب شده در ۹ دورأ ریاست جمهوری، یک گزینه که اولین رئیس جمهور منتخب بود، به دلیل گرایش سیاسی به منافقین و غرب و از دست دادن شرایط لازم توسط مجلس شورای اسلامی و با حکم حضرت امام خمینی (ره)، از سمت خود عزل و او پس از فرار از ایران به دامن غرب پناه برد! دومین رئیس جمهور منتخب، محمدعلی رجایی، تنها چند ماه پس از انتخاب، همراه با نخست وزیر خود، محمدرضا باهنر، در بمب گذاری منافقین در ساختمان ریاست جمهوری به شهادت رسید.
سومین و چهارمین رئیس جمهور منتخب مردم، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای بودند که قبل از اتمام دورأ دوم ریاست جمهوری ایشان، حضرت امام خمینی به جوار رحمت الهی کوچ می نمایند و معظمه با اکثریت قاطع رأی خبرگان به رهبری ملت ایران تعیین می گردند.
در پنجمین و ششمین دورأ ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی انتخاب و دولت ایشان، به دولت سازندگی مشهور شد.
در هفتمین و هشتمین دورأ ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین خاتمی، انتخاب شدند و محور فعالیتهای این دولت، اصلاحات اعلام گردید.
در نهمین دورأ ریاست جمهوری، دکتر محمود احمدی نژاد، با اکثریت آرأ ملت، برگزیده شد.عملکرد دولت نهم بخوبی نشان می دهد که گفتمان انقلاب و امام، عدالت محوری، ساده زیستی و خدمت صادقانه به مردم و مناطق محروم و. . . که در طول دوران سازندگی و اصلاحات کم رنگ و بعضاً مورد خدشه و اهانت قرار گرفته بود مورد توجه جدی قرار گرفت .
اینک در آستانأ دهمین انتخاب رئیس جمهور توسط ملت بزرگ و در صحنأ ایران اسلامی هستیم. انتخاباتی که با تداوم خصوصیاتی که رهبر معظّم انقلاب اسلامی را به حمایت ویژه از دولت نهم واداشت، ارتباط مستقیم دارد. انتخابی که مستکبران عالم، بویژه آمریکای جهانخوار و صهیونیسم جنایتکار به نتیجأ آن چشم دوخته اند تا بلکه مطامع نامشروع و سلطه گرانأ خود را در منتخب مردم دنبال کنند و برنامه های آتی خود را براساس نوع انتخاب مردم، طراحی نمایند. لذا این انتخابات یکی از حساس ترین انتخاب در طول ۰۳ سال انقلاب اسلامی است. برآن شدیم تا در آستانه دهمین انتخابات ریاست جمهوری، با رویکرد به نگاه، رهنمودها و دستورات حضرت امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظّم انقلاب اسلامی مطالبی را ارائه نماییم تا انتخاب کنندگان با بصیرت کامل شرایط مورد نظر حضرت امام و مقام معظّم رهبری را در کاندیداها جستجو و اصلح را تشخیص و انتخاب نمایند و با انتخاب درست خود، بار دیگر استکبار جهانی را ناامید سازند.
آنچه از این پس در این ستون منتشر می شود برگرفته از کتابی با عنوان «انتخاب کاندیدای اصلح» است که اخیراً از سوی معاونت فرهنگی اجتماعی نیروی مقاومت بسیج منتشر شده است.
● اهمیت انتخابات ریاست جمهوری،
▪ وجوب شرکت در آن و انتخاب رئیس جمهور اصلح
انتخابات، نشانأ مردم سالاری و شاخص وجود آزادی و معیار شرکت مردم در سرنوشت خود و علاقمندی به نظام است. بیگانگان - علی رغم برخوردهای دوگانه - همواره چشم به نتایج انتخابات ایران اسلامی و میزان مشارکت مردم دوخته اند تا از کاهی کوهی بسازند و در این سی سال همواره با حضور مشتاقانأ مردم، در این صحنه ناکام مانده اند.
اصل حضور مردم در انتخابات و مشارکت بانشاط آنان، از اسلامی بودن نظام و پیوند عمیق مردم با ولایت نشأت می گیرد. نظام اسلامی، نظامی مردمی است که مسؤولان در آن ساده زیست، مردمی، از طبقه متوسط به پائین و درد کشیده هستند.
وجوب شرعی اطاعت از فقیه عادل، مدیر و مدبّر که در رأس نظام اسلامی است و تکلیفی که از این ناحیه، متوجه متدیّنین و مسلمانان می شود، پشتوانأ قوی ایمانی است که مشارکت حداکثری مردم را توجیه می نماید.
حضور مردم در انتخابات، یک آزمایش بزرگ الهی است که به سرنوشت اسلام در دنیای کنونی مرتبط است. انتخاب اصلح، آزمایش دیگری است که با توجه به معیارها و ملاکهای تعیین شده در قانون اساسی و مشخص شده توسط ولی فقیه، انجام می گیرد.
تعابیری که توسط رهبر کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب، در خصوص انتخابات بکار گرفته شده است، نشان از اهمیت بالای انتخابات و ضرورت حضور حداکثری مردم دارد و این صرف نظر از مسأله انتخاب چه کسی است.
در درجأ اوّل میزان مشارکت و حضور مردم، اهمیت دارد و آنگاه، انتخاب فردی که دارای شرایط لازم بوده و بتواند نظام اسلامی را در خط ولایت که متضمّن سعادت دنیا و آخرت به پیش ببرد.
▪ دخالت و تعیین رئیس جمهور صحیح برای همأ مکلّفین واجب است
در قضیأ رئیس جمهور، تعیین رئیس جمهور یکی از چیزهایی است که بر همأ مسلمانهای ایران، بر همأ مکلّفهای ایران واجب است که در این امر دخالت داشته باشند.
اگر دخالت نکنند و یک صدمه ای به اسلام برسد، هریک یک ما در محکمأ عدل الهی مسؤول هستیم؛ یک یک ما. کسی بگوید: «به من چه ربطی دارد؟» این است که بگوید:
اسلام به من چه ربطی دارد. مگر می توانی بگویی: اسلام به من چه ربطی دارد؟! تو مکلّفی حفظ کنی. امانت خداست و حفظش امروز به این است که رئیس جمهورش یک رئیس جمهور صحیح باشد. (۱)
پانوشت :
۱- صحیفه امام، ج ۵۱، ص ۸۱.
منبع : روزنامه کیهان