چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

حمله به قلب آفریقا برای فتح آسیا!


حمله به قلب آفریقا برای فتح آسیا!
در آستانه رقابت های جام ملت های آسیا، تیم ملی كشورمان پس از رویارویی مقابل مكزیك، ۳ دیدار دوستانه و تداركاتی دیگر را نیز برگزار خواهد كرد كه اولین آن بازی با تیم ملی غنا است. در ادامه تیم ملی كشورمان یك بازی با جاماییكا در ایران و یك دیدار نیز مقابل تیم ملی مالدیو در كشور مالزی برگزار خواهد كرد.تیم ملی ایران امروز در حالی به مصاف تیم ملی غنامی رود كه هیچ بازیكن مصدومی ندارد. البته چند تن از ملی پوشان مثل محمد نصرتی اگرچه مصدومیتشان رفع شده است اما هنوز شرایط بازی كردن را ندارند.
ملی پوشان كشورمان بعد از پشت سر گذاشتن بازی های باشگاهی در كمپ تیم های ملی گردهم آمدند و تمرینات فشرده ای را پشت سر گذاشتند. باید پذیرفت ۲ جلسه تمرین در روزی كه یك جلسه آن هم به كارهای بدنسازی اختصاص دارد، فشار بسیاری را به بازیكنان وارد می آورد كه قطعاً تأثیر این فشارها در بازی امروز خود را نشان خواهد داد. در حقیقت می توان گفت یكی از مزایای چنین بازی هایی، قرار گرفتن بازیكنان در شرایط مسابقه است.
● تركیب اصلی یا محك ذخیره ها؟
برای این مسابقه و در زمینه نوع چینش قلعه نویی می توان ۲ گونه گمانه زنی كرد. اول اینكه اگر قلعه نویی تا به حال نفرات مدنظرش را انتخاب نكرده باشد، در این مسابقه به گونه ای ازبازیكنانش استفاده خواهد كرد كه بتواند تركیب اعزامی به مسابقات جام ملت ها را شناسایی كند. در چنین شرایطی احتمال به میدان رفتن همه كسانی كه به اردو دعوت شده اند وجود دارد اما از سوی دیگر اگر قلعه نویی توانسته باشد بازیكنانی را كه باید خط بخورند در تمرینات روزهای گذشته شناسایی كند، آن وقت بازی مقابل غنا و جاماییكا در حكم دیدارهایی برای هماهنگ شدن تركیب اصلی تیم ملی خواهد بود.به هر حال در زمینه تركیب اصلی تیم ملی باید این مسأله را مدنظر قرار داد كه با حضور لژیونرها تقریباً بخش اصلی تركیب مشخص است؛ رحمان رضایی، علی كریمی، مهدی مهدوی كیا، وحید هاشمیان، آندرانیك تیموریان و جواد نكونام ۶ بازیكنی هستند كه حضورشان در تركیب ثابت تیم ملی قطعی به نظر می رسد.
از سوی دیگر حسن رودباریان، رسول خطیبی، فریدون زندی، حسین كعبی و هادی شكوری هم دیگر بازیكنانی هستند كه احتمال حضورشان در تركیب ثابت قریب به یقین به نظر می رسد. با این تفاسیر می بینیم كه بدنه اصلی تركیب تیم ملی مشخص است و منطقی به نظر می رسد كه قلعه نویی بیشتر توان خود را معطوف هماهنگی بازیكنان نماید.
● سیستم ایده آل
قلعه نویی و همفكرانش با ارایه منطقی پذیرفتنی، عملكرد تیم ملی با سیستم ۲-۵-۳ را بهتر می دانند. آنها معتقدند زیرساخت های فوتبال مابه گونه ای است كه بازیكنان موردنیاز جهت سیستم ۲-۴-۴ تربیت نمی شوند. اكثر باشگاه های ما با ۳ دفاع بازی می كنند و مسؤولیت مدافعان بیشتر فردی است تا گروهی.
در سیستم ۲-۴-۴ مدافعان موظف به بازی خطی و گروهی هستند و برخلاف سیستم ۲-۵-۳ دفاع آخر به عنوان لیبرو رهبر ومركز ثقل سیستم دفاعی تیم محسوب نمی شود. به هر حال استفاده از سیستمی كه در اكثر باشگاه های یك كشور (درست یا غلط) رواج دارد، درتیم ملی آن كشورمنطقی تر می نماید.البته در این بین گفته می شود كه قلعه نویی قصد دارد تیم ملی را مقابل غنا با سیستم ۳-۳-۴ به میدان بفرستد كه این مسأله قطعاً تحت تأثیر افكار فنی خاص او قرار دارد و بعید به نظر می رسد در جام ملت ها هم مورد استفاده قرار بگیرد.
● نقاط ضعف و قوت
بدون شك خط هافبك تیم ملی با حضور مهره هایی سرشناس و باتجربه نقطه قوت تیم ملی محسوب می شود و حتی می توان چنین مدعی شد كه خط هافبك تیم ملی ایران قدرتمندترین خط هافبك در جمع تیم های آسیایی است. در این منطقه یعنی جایی كه نفراتی همچون نكونام، كریمی، مهدوی كیا، زندی و غیره حضور دارند، اقدامات پایه ای برای ترتیب دادن حمله رقم می خورد و اولین گام ها برای دفاع هم برداشته می شود، به همین دلیلی قوی بودن آن می توان ضریب موفقیت تیم ملی را بالا ببرد. این در حالی است كه خط حمله و دفاع ما به اندازه خط هافبكمان قدرتمند نیست.
● هدف نهایی
همان طور كه در مقدمه عنوان شد، هدف نهایی كادرفنی تیم ملی برای این بازی می تواند در ۲ محور اصلی تبیین شود؛ اول اینكه بازیكنان با حضور مقابل تیم ملی غنا در شرایط مسابقه قرار بگیرند و بتوانند پس از فشار بالای تمرینات به سطح آمادگی لازم برسند و دوم هم اینكه ملی پوشان به آن سطح از هماهنگی تاكتیكی مدنظر كادرفنی نزدیكتر گردند.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی