جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چگونه در حفظ خواص مواد غذائی دقت کنیم


تنها انتخاب یک رژیم غذائی مناسب برای تضمین سلامتی و تندرستی ما کافی نیست، بلکه طرز تهیه و نحوه مصرف مواد غذائی نیز از اهمیت فوق‌العادی برخوردار است. از آن‌جائی که تقریباً همه مواد اولیه جهت تهیه غذا را قبل از مصرف بایستی آماده نمود، برخی از خواص غذائی از قبیل ویتامین‌های E,C,B و برخی از مواد معدنی دیگر هم طی این فرآیند صدمه دیده و یا حتی به‌کلی از بین می‌روند. به منظور حفظ خواص غذائی توصیه‌های زیر را در نظر داشته باشید:
▪ طبخ و حرارت یکی از عوامل بسیار مؤثر در کاهش ارزش غذائی مواد گوناگون محسوب می‌شود. بنابراین حتی الامکان از پختن طولانی مدت غذاها خودداری کنید. برای مثال اغلب خانم‌ها برای این‌که خورشتشان کاملاً جا بیفتد، از صبح تا ظهر قابلمه حاوی گوشت و سایر مواد غذائی دیگر را بر روی اجاق گاز می‌گذارند. غذاهائی که به این ترتیب آماده می‌شوند، اغلب خواص مواد غذائی خود را از دست داده‌اند.
▪ عمل خرد کردن نیز تا حد زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C، موجود در آنها می‌گردد. به‌همین دلیل بهتر است مواد را درست قبل از ریختن آنها در قابلمه، خرد و یا قطعه قطعه کنید.
▪ میوه‌ها را حتی‌الامکان با پوست مصرف کنید. زیرا پوست آنها حاوی فیبر، برخی از ویتامین‌ها و میزان‌ها است.
▪ فریز کردن مواد غذائی سرخ شده موجب از بین رفتن ویتامین E موجود در آنها می‌گردد. کنسرو کردن نیز ۵۰ درصد اسید فولیک موجود در مواد غذائی را از بین برده و به بخشی از ویتامین‌های B۶ و C نیز آسیب می‌رساند.
▪ گرم کردن مجدد غذاهای چرب را با درجه حرارت زیاد، اسیدهای چرب ضروری آن را از بین برده و هضم آنها را سنگین می‌سازد و احتمالاً سرطان را می‌باشد.