پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

استفاده از ضایعات میگو به جای پودر ماهی در جیره جوجه های گوشتی


این آزمایش به منظور بررسی امکان استفاده از این ضایعات بجای پودر ماهی در جیره غذایی جوجه های گوشتی به اجرا درآمد. طی یک آزمایش تغذیه ای در قالب یک طرح کاملا" تصادفی با ۳۳۶ جوجه گوشتی از هفته دوم تا ۴۹ روزگی تحت ۷ تیمار و با سه تکرار قرار داشتند تیمارها شامل ۳۳ ، ۶۶ و ۱۰۰ درصد جایگزینی پودر ضایعات میگوی الک شده و الک نشده ( معادل پروتئین پودر ماهی ) و یک جیره شاهد بودند. نتایج نشان داد که میانگین وزن زنده در گروه ۱۰۰% جایگزینی پودر میگوی الک نشده با گروه شاهد اختلاف معنی دار (۰۵/۰>P) داشتند. ولی سایر گروه ها با آن اختلاف معنی دار نشان نداد. میانگین مصرف دان و ضریب تبدیل غذایی بین گروه شاهد و سایر گروه ها اختلاف معنی دار نداشت ولی نشان داده شده که با افزایش میزان پودر میگوی الک نشده در جیره های آزمایشی ضریب تبدیل غذایی بهبود یافته است ( ۱۳/۲ در مقابل ۲۶/۲ ). نتایج تجزیه لاشه جوجه های آزمایشی نشان داد که با افزایش سطح پودر میگو در جیره آنها درصد میزان چربی محوطه بطنی کاهش یافته است ( ۵/۲% در مقابل ۵/۳%) . نتایج کلی این آزمایش نشان می دهد پودر ضایعات میگو جانشین مناسبی برای پودر ماهی می تواند باشد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران