قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۳/۲۹

آماده سازی اتوبوس‌های دو کابین جدید در تهران

ورود محموله جدید اتوبوس‌های ۱۸ متری تعداد این ناوگان به ۱۰۱ دستگاه رسید.
 آماده سازی اتوبوس‌های دو کابین جدید در تهران



۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

حمل‌ونقل عمومی رایگان؛ فرصتی برای کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوای تهران

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، حسن عباس نژاد در تشریح این خبر اظهار داشت: تجربه رایگان شدن مترو و اتوبوس در تهران نشان داد که ایجاد مشوق برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی می‌تواند زمینه افزایش سهم سفرهای عمومی و کاهش وابستگی به خودروهای شخصی را فراهم کند و از این مسیر، مصرف سوخت در بخش حمل‌ونقل و انتشار آلاینده‌های ناشی از تردد خودروها را کاهش دهد. گزارش‌های منتشرشده درباره این تجربه نیز بر افزایش استقبال از حمل‌ونقل عمومی و آثار آن بر کاهش ترافیک و مصرف سوخت تأکید داشته‌اند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: از منظر زیست‌محیطی، کاهش تردد خودروهای شخصی به‌ویژه در معابر پرترافیک، می‌تواند به کاهش انتشار آلاینده‌هایی همچون ذرات معلق، اکسیدهای نیتروژن، مونوکسیدکربن و ترکیبات آلی فرار کمک کند و در صورت استمرار و فراگیر شدن این تغییر رفتار، آثار آن در بهبود کیفیت هوای شهر قابل توجه خواهد بود. 

وی با اشاره به فرارسیدن نیمه دوم سال و افزایش احتمال وقوع شرایط پایدار جوی و انباشت آلاینده‌ها در تهران گفت: در ماه‌های سرد سال، مدیریت تقاضای سفر و کاهش انتشار از منابع متحرک اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند؛ زیرا در شرایط سکون و پایداری جو، آلاینده‌های منتشرشده از منابع مختلف، به‌ویژه منابع متحرک، با سرعت کمتری از محدوده شهری خارج شده و امکان افزایش غلظت آلاینده‌ها در سطح تنفسی شهروندان افزایش می‌یابد. 

عباس نژاد ادامه داد: در شرایط اضطرار آلودگی هوا، مجموعه‌ای از اقدامات باید به‌صورت همزمان و هماهنگ اجرا شود و تقویت و تسهیل استفاده از حمل‌ونقل عمومی یکی از اقدامات مهم در مدیریت منابع متحرک انتشار آلودگی است. در چنین شرایطی، فراهم کردن امکان دسترسی آسان‌تر، ارزان‌تر و گسترده‌تر شهروندان به مترو و اتوبوس می‌تواند به کاهش استفاده از خودروهای شخصی و در نتیجه کاهش انتشار آلاینده‌ها کمک کند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تأکید کرد: البته رایگان شدن حمل‌ونقل عمومی به‌تنهایی راهکار کامل برای حل معضل آلودگی هوای تهران نیست، بلکه باید آن را در کنار توسعه و نوسازی ناوگان، افزایش ظرفیت مترو و اتوبوس، کاهش سرفاصله حرکت، ارتقای کیفیت خدمات، مدیریت ترافیک، کنترل معاینه فنی و برخورد با خودروهای آلاینده و اجرای سایر تکالیف دستگاه‌های مسئول در قانون هوای پاک دنبال کرد. 

او افزود: سیاست‌های کاهش مصرف سوخت و کاهش انتشار آلاینده‌ها زمانی اثربخشی بیشتری خواهند داشت که با داده‌های دقیق و قابل پایش همراه باشند. بنابراین، ارزیابی میزان تغییر در تعداد سفرهای حمل‌ونقل عمومی، کاهش تردد خودروهای شخصی، میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت و تغییرات غلظت آلاینده‌های هوا باید به‌صورت مستمر انجام شود تا بتوان اثر واقعی این سیاست را بر کیفیت هوای تهران اندازه‌گیری کرد. 

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال افزایش روزهای ناسالم هوا در نیمه دوم سال، هر اقدامی که بتواند سهم حمل‌ونقل عمومی را افزایش و سفر با خودروی شخصی را کاهش دهد، از منظر مدیریت آلودگی هوا حائز اهمیت است و ضروری است دستگاه‌های مسئول، موضوع حمل‌ونقل عمومی را به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم برنامه مدیریت شرایط اضطرار آلودگی هوای تهران مورد توجه جدی قرار دهند. 

وی تصریح کرد: کاهش مصرف سوخت، کاهش انتشار آلاینده‌ها، کاهش ترافیک و ارتقای سلامت شهروندان، اهداف به‌هم‌پیوسته‌ای هستند که تحقق آن‌ها نیازمند سیاست‌گذاری هماهنگ و استمرار اقدامات در حوزه حمل‌ونقل عمومی است. انتهای پیام/


۱۳ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

تمهیدات ترافیکی پلیس برای برگزاری مراسم بزرگ عید بیعت

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از اجرای طرح و اعمال محدودیت‌های انتظامی-ترافیکی ویژه و هماهنگی پلیس با سایر مبادی ذیربط برای تأمین نظم و ایمنی برگزاری مراسم عید بیعت که از فردا جمعه ۳۰ مرداد در میدان حضرت ولیعصر (عج) به مناسبت نهم ربیع الاول برگزار می‌شود، خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار سید ابوالفضل موسوی پور در توضیح بیشتر گفت: برای مراسم فردا که ساعت ۲۰:۳۰ برگزار می‌شود، محدودیت‌های تردد در دو مرحله به اجرا گذاشته می‌شود «مرحله اول» محدودیت های ترافیکی از ساعت ۱۶ فردا جمعه ۳۰ مرداد از سمت شمال در خیابان ولیعصر (عج) از تقاطع زرتشت، جنوب خیابان ولیعصر (عج) از تقاطع خیابان طالقانی، شرق خیابان کریمخان تقاطع حافظ و از سمت غرب خیابان فلسطین می‌باشد.

وی افزود: مرحله دوم محدودیت‌های ترافیکی از ساعت ۱۹ روز جمعه ۳۰ مرداد از سمت شمال در خیابان مطهری و خیابان فاطمی، جنوب خیابان انقلاب اسلامی، شرق خیابان شهید قرنی و از سمت غرب خیابان حجاب تا عادی شدن و ‌پایان مراسم است.

سردار موسوی پور، محل‌های مجاز پارک خودروهای شخصی را نیز در خیابان‌های فاطمی، مطهری، مفتح و کلیه معابر اصلی و فرعی «خارج از محدوده توقف ممنوع  و محل مجاز پارک اتوبوس ها» اعلام کرد ‌و ادامه داد: نکته مهم آنکه در محل‌هایی که امکان پارک مورب میسر باشد همکاری لازم صورت گیرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با تأکید بر ضرورت رعایت اصول ایمنی توسط موتورسیکلت‌سواران اظهار کرد: کلاه ایمنی«کلاه زندگی» مهم‌ترین سپر دفاعی در برابر صدمات ناشی از حوادث رانندگی است. استفاده از کلاه ایمنی استاندارد برای راننده و ترک‌نشین موتورسیکلت الزامی است و می‌تواند تا حد زیادی از شدت آسیب‌های جانی در هنگام وقوع تصادفات بکاهد.

بر اساس گزارش مرکز جامع اطلاع رسانی برخط پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، وی با اشاره به ضرورت مدیریت تردد در روز برگزاری این مراسم به شهروندان تهرانی و همچنین مراجعه‌کنندگان توصیه کرد تا جایی که امکان‌ دارد از وسایل حمل‌ونقل عمومی به ویژه مترو، اتوبوس و تاکسی استفاده کنند تا ضمن تسهیل در رفت‌وآمد از ایجاد ترافیک در معابر اطراف محل برگزاری مراسم جلوگیری شود.


۱۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

وضعیت فرسودگان در پایتخت؛ 67 درصد تاکسیرانی - 66 درصد اتوبوسرانی

نورنیوز-گروه اجتماعی: کورش امیدی پور در هفتمین مجمع عمومی عادی سالیانه اتحادیه سازمان‌های حمل‌ونقل مسافر شهری کشور در مشهد مقدس ضمن قدردانی از تلاش مدیران شهری کشور، بر ضرورت نوسازی، هوشمندسازی و افزایش بهره‌وری ناوگان حمل‌ونقل عمومی تأکید کرد.

 

وی با اشاره به عملکرد شهرداری‌ها در حوادث و مناسبت‌های سال گذشته، اظهار کرد: شهرداری‌های کشور در مقاطع دشوار، از جمله جنگ ۱۲ روزه، ناآرامی‌های دی‌ماه و دیگر شرایط خاص، کارنامه‌ای پرافتخار و قابل دفاع از خود برجای گذاشتند.

 

وی افزود: حوزه حمل‌ونقل شهری نیز در این شرایط یکی از بخش‌هایی بود که عملکرد بسیار خوبی داشت و مدیران این حوزه توانستند خدمات‌رسانی به شهروندان را به بهترین شکل انجام دهند.

 

امیدی پور همچنین با اشاره به برگزاری مراسم تشییع امام شهید ایران و نقش شهرداری‌های تهران، قم و مشهد در این رویداد، گفت: شهرداری‌ها در برگزاری باشکوه این مراسم همکاری گسترده‌ای داشتند و موجب سربلندی مدیریت شهری کشور شدند.

 

وی همچنین از شهرداری‌ها و اتحادیه سازمان‌های حمل‌ونقل مسافر شهری در برگزاری مراسم اربعین حسینی تقدیر کرد و گفت: مدیریت قرارگاه مرزی حمل‌ونقل در اربعین توانست رکوردهای قابل توجهی را از جمله ایجاد بزرگ‌ترین پارکینگ اربعین جهان با ظرفیت حدود ۲۰۰ هزار خودرو در مهران و ثبت بیش از ۲۶۶ هزار جابه‌جایی زائر در یک روز ثبت کند.  نیمی از ناوگان اتوبوسرانی کشور فرسوده است  

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان اینکه حمل‌ونقل عمومی امروز در نقطه عطف خود قرار دارد، تصریح کرد: شهروندان دیگر تنها به دنبال وجود اتوبوس در خطوط نیستند، بلکه انتظار دارند بدانند اتوبوس چه زمانی می‌رسد، میزان تأخیر چقدر است، وسیله نقلیه ایمن و راحت هست یا خیر و آیا می‌توانند برنامه زندگی خود را بر اساس حمل‌ونقل عمومی تنظیم کنند؟

 

امیدی پور با اشاره به وضعیت فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور، گفت: در حال حاضر حدود ۱۶ هزار و ۴۰۰ دستگاه اتوبوس در شهرهای کشور وجود دارد که حدود ۱۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه فعال یا نیمه‌فعال هستند. از این تعداد، بیش از ۸ هزار دستگاه فرسوده است.

 

وی ادامه داد: بر این اساس، حدود ۵۰ درصد کل ناوگان اتوبوسرانی کشور و حدود ۶۶ درصد ناوگان فعال و نیمه‌فعال، عمر مفید خود را پشت سر گذاشته‌اند.

 

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور درباره وضعیت تاکسیرانی نیز گفت: از حدود ۲۵۴ هزار دستگاه تاکسی موجود در شهرهای کشور، حدود ۲۲۰ هزار دستگاه فعال هستند و نزدیک به ۱۴۶ هزار دستگاه فرسوده محسوب می‌شوند؛ بنابراین حدود ۶۷ درصد ناوگان فعال تاکسیرانی کشور نیازمند نوسازی است.  برنامه نوسازی چهار هزار دستگاه اتوبوس در دستور کار است

امیدی پور نوسازی ناوگان را یکی از اولویت‌های اصلی حوزه حمل‌ونقل شهری دانست و اظهار کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون حدود سه هزار و ۴۰۰ دستگاه اتوبوس در شهرهای کشور نوسازی شده است، اما برای جبران عقب‌ماندگی موجود نیازمند اقدامات گسترده‌تری هستیم.

 

وی افزود: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور تفاهم‌نامه‌ای با یک کنسرسیوم ترکی ـ روسی برای اضافه شدن چهار هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور منعقد کرده است که در مرحله نخست، دو هزار دستگاه از این تعداد در مدت پنج ماه به ناوگان اضافه خواهد شد.

 

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور همچنین به ظرفیت اوراق مشارکت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۴ از محل اوراق مشارکت، ۵۶ همت برای حوزه حمل‌ونقل کشور اختصاص یافت که بخشی از آن برای تأمین اتوبوس‌های شهری در نظر گرفته شد. افزایش بهره‌وری؛ مکمل نوسازی ناوگان  

امیدی پور تأکید کرد: حل مشکلات حمل‌ونقل عمومی فقط با ورود اتوبوس جدید امکان‌پذیر نیست و باید همزمان به افزایش بهره‌وری ناوگان موجود توجه شود.

 

وی افزود: بهره‌وری به معنای افزایش تعداد اتوبوس نیست، بلکه یعنی با همین ظرفیت موجود، خدمات باکیفیت‌تر، سریع‌تر و منظم‌تر به شهروندان ارائه شود.

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از مدیران حمل‌ونقل شهری خواست وضعیت اتوبوس‌های غیرفعال، زمان ماندگاری خودروها در تعمیرگاه، برنامه‌ریزی نیروی انسانی و بازنگری در خطوط حمل‌ونقل را بررسی کنند و گفت: بازطراحی خطوط بر اساس میزان تقاضای سفر می‌تواند نقش مهمی در افزایش بهره‌وری داشته باشد. مدیریت حمل‌ونقل باید داده‌محور و هوشمند شود

امیدی پور با تأکید بر ضرورت تغییر شیوه‌های مدیریتی در حوزه حمل‌ونقل، گفت: امروز دیگر نمی‌توان با روش‌های سنتی این حوزه را اداره کرد؛ مدیریت حمل‌ونقل باید مبتنی بر داده و هوشمند باشد.

وی افزود: مدیران سازمان‌های حمل‌ونقل مسافر شهری باید بتوانند در لحظه وضعیت ناوگان، خطوط پرتردد، میزان فعالیت خودروها، مشکلات موجود و شاخص‌های مختلف عملکردی را رصد کنند. ضرورت توسعه حمل‌ونقل برقی

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به وضعیت برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی اظهار کرد: کارنامه کشور در این حوزه تاکنون متناسب با نیازها نبوده است.

امیدی پور گفت: با وجود مشکلات مربوط به آلودگی هوا و محدودیت‌های حوزه سوخت، تعداد اتوبوس‌های برقی کشور هنوز کمتر از ۴۰۰ دستگاه است و تعداد تاکسی‌های برقی نیز محدود است.

وی ادامه داد: با این حال، برنامه‌های جدیدی از سوی شهرداری‌ها و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برای توسعه ناوگان برقی در حال اجراست و امیدواریم در پایان سال شاهد اتفاقات مثبتی در این زمینه باشیم.

اتحادیه حمل‌ونقل باید به رصدخانه ملی این حوزه تبدیل شود

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به نقش اتحادیه سازمان‌های حمل‌ونقل مسافر شهری، گفت: این اتحادیه در موضوعاتی مانند مراسم اربعین و برنامه‌های ملی نشان داده که توانایی مدیریت و هماهنگی گسترده را دارد.

امیدی پور پیشنهاد کرد: اتحادیه به یک رصدخانه ملی حمل‌ونقل شهری تبدیل شود و افزود: باید بستری ایجاد شود تا وضعیت ناوگان، تعداد خودروهای فعال و فرسوده، میزان خدمات، هزینه‌ها، درآمدها و دیگر شاخص‌های حمل‌ونقل کشور به صورت آنلاین پایش شود.

وی همچنین خواستار شد که اتحادیه در کنار بیان مشکلات، برای ارائه راهکار نیز نقش فعال‌تری ایفا کند و در زمینه تأمین منابع، اصلاح قوانین، تأمین قطعات و حل چالش‌های اجرایی پیشنهادهای عملیاتی ارائه دهد.

بر اساس گزارش روابط عمومی معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، وی در پایان با قدردانی از مدیران و کارکنان حوزه حمل‌ونقل شهری، گفت: تصمیمات این مجمع باید در عمل و در سطح شهرها به بهبود خدمات‌رسانی به شهروندان منجر شود.




 کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه در خراسان شمالی توقیف شد
۱۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه در خراسان شمالی توقیف شد

رئیس پلیس راه خراسان شمالی از توقیف یک دستگاه کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه خبر داد و گفت: رانندگی با وسایل نقلیه سنگین بدون مهارت و صلاحیت قانونی خطرآفرین است.

 ماجرای قطع برق در یکی از حوزه‌های کنکور اهواز
۱۶ ساعت قبل / سایت تابناک

ماجرای قطع برق در یکی از حوزه‌های کنکور اهواز

آتش‌زدن پایه برق توسط افراد ناشناس عامل قطع برق در یکی از محل‌های کنکور اهواز بوده و تلاش برای شناسایی عوامل این کار آغاز شده‌است.

 احتمال وقوع سیل در پنج استان کشور
۱۸ ساعت قبل / خبرگزاری ایسکانیوز

احتمال وقوع سیل در پنج استان کشور

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از احتمال وقوع سیل در پنج استان به دنبال صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی مبنی بر تشدید بارش‌ها خبر داد.

 پنج علامت مهم سکته مغزی | انجمن حمایت از بیماران سکته‌های مغزی نداریم
۲۰ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پنج علامت مهم سکته مغزی | انجمن حمایت از بیماران سکته‌های مغزی نداریم

رئیس و نایب‌رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به نبود انجمن حمایت از بیماران سکته‌های مغزی گفت: می‌توانیم برای حمایت از این بیماران یک انجمن مردمی تشکیل دهیم.

 کانون‌های آلودگی سواحل مکران شناسایی شد
۵ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

کانون‌های آلودگی سواحل مکران شناسایی شد

مدیرکل آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای مطالعات جامع آلودگی سواحل مکران از خلیج گواتر تا جاسک خبر داد.

 کشت خشخاش ممنوع است
۱۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

کشت خشخاش ممنوع است

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است و هیچ بحثی در ستاد درباره کشت خشخاش وجود ندارد.