قیمت طلا امروز




 سایت دیدبان ایران / ۱۴۰۵/۰۳/۱۸

هشدار رگبار بارش‌های بهاری؛ کدام استان‌ها امروز بارانی هستند؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی وضع هوا گفت: امروز در شمال غرب، سواحل خزر و شمال شرق کشور رگبارهای پراکنده رخ می‌دهد و برخی استان‌ها نیز با رعدوبرق، وزش باد شدید و گردوخاک مواجه خواهند شد.
 هشدار رگبار بارش‌های بهاری؛ کدام استان‌ها امروز بارانی هستند؟



۱۱ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

سیاه‌خروس قفقازی زیر ذره‌بین حفاظت/ ۱۹۰ قطعه در ارسباران باقی مانده است

سیاه‌خروس قفقازی یکی از گونه‌های ارزشمند پرندگان ایران است که زیستگاه آن در کشور به محدوده ارسباران در آذربایجان شرقی محدود می‌شود؛ موضوعی که حفاظت از این زیستگاه را به بخش جدایی‌ناپذیر برنامه‌های حفاظت از این گونه تبدیل کرده است.

در همین راستا، برنامه عملیاتی ملی سیاه‌خروس قفقازی که پیش‌تر تدوین شده بود، به‌روزرسانی و کمیته ملی اجرای این برنامه نیز با همکاری اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان شرقی تشکیل شده است.

نسیبه‌السادات میرباقر - رئیس گروه پرندگان دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست - با اشاره به اولویت حفاظت از پرندگان در معرض تهدید می‌گوید: هدف از به‌روزرسانی برنامه عملیاتی سیاه‌خروس قفقازی، افزایش انسجام در اجرای اقدامات حفاظتی و ارتقای هم‌زمان سطح حفاظت از گونه و زیستگاه آن است.

به گفته وی، بررسی وضعیت جمعیت، تعیین محدوده زیستگاهی، مطالعه رفتارشناسی و بررسی ویژگی‌های اکولوژیک سیاه‌خروس قفقازی از مهم‌ترین محورهای علمی و پژوهشی این برنامه است.

کمیته ملی حفاظت از سیاه‌خروس قفقازی تنها به دستگاه‌های دولتی محدود نیست و تیم‌های تخصصی ستادی و استانی، تشکل‌های مردمی، استادان دانشگاه و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز در آن حضور دارند. سرشماری دشوار یک پرنده مرموز

اما یکی از مهم‌ترین چالش‌های حفاظت از سیاه‌خروس، دستیابی به آمار دقیق جمعیت آن است. معصومه صفایی - معاون دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست - با اشاره به همین موضوع به ایسنا می‌گوید: برآورد فعلی نشان می‌دهد حدود ۱۵۰ تا ۱۹۰ قطعه سیاه‌خروس در ایران وجود دارد.

وی با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی نیز در مطالعات درک اسکات - پرنده‌شناس - جمعیت سیاه‌خروس در ایران حدود ۲۰۰ قطعه برآورد شده بود، تاکید می‌کند: در حال حاضر وضعیت این گونه در ایران بد نیست.

با این حال، رسیدن به یک عدد دقیق برای جمعیت سیاه‌خروس چندان ساده نیست. به گفته صفایی، این گونه بیشتر زمان‌ها در پوشش جنگلی باقی می‌ماند و تنها در فصل زادآوری، یعنی اردیبهشت‌ماه برای جلب توجه ماده از جنگل خارج و وارد بوته‌زارها می‌شود.

در همین دوره است که نرها با آوازخوانی و انجام رفتارهای نمایشی برای جلب ماده، فرصت مناسبی برای مشاهده و شمارش در اختیار کارشناسان قرار می‌دهند بنابراین بخش مهمی از پایش جمعیت این پرنده به همین بازه زمانی محدود می‌شود. ارسباران؛ آخرین سنگر سیاه‌خروس در ایران

صفایی با اشاره به اینکه سیاه‌خروس در ایران تنها یک زیستگاه دارد، گفت: این گونه فقط در ارسباران مشاهده می‌شود و به همین دلیل دبیرخانه کمیته فنی سیاه‌خروس در استان آذربایجان شرقی قرار دارد.

ارسباران همچنین جنوبی‌ترین محدوده پراکنش سیاه‌خروس در جهان است بنابراین حفاظت از این منطقه صرفاً به معنای حفاظت از یک زیستگاه محلی نیست بلکه اهمیت آن در مقیاس جهانی نیز قابل توجه است. حفاظت فقط با پایش ممکن نیست

در برنامه جدید، علاوه بر مطالعات جمعیتی و زیستگاهی، بر نقش جوامع محلی نیز تأکید شده است. میرباقر معتقد است طراحی الگوهای استاندارد آموزشی برای جوامع هدف و تعیین شاخص‌های دقیق آموزشی برای جوامع محلی و سایر ذی‌نفعان می‌تواند روند دستیابی به اهداف برنامه حفاظتی را سرعت ببخشد.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای جوامع محلی نیز از دیگر اقداماتی است که در این برنامه پیش‌بینی شده است؛ رویکردی که نشان می‌دهد حفاظت از سیاه‌خروس تنها با حضور محیط‌بانان و کارشناسان در زیستگاه محقق نمی‌شود و همراهی ساکنان محلی نیز بخش مهمی از معادله بقای این گونه است.

قرار است پایش مستمر، به‌روزرسانی شاخص‌های برنامه عمل و طراحی مدل‌های استاندارد برای پایش و سرشماری نیز در دستور کار کمیته ملی قرار گیرد؛ اقداماتی که می‌تواند به شناخت دقیق‌تر وضعیت جمعیت سیاه‌خروس و ارزیابی روند تغییرات آن کمک کند.

حالا سیاه‌خروس قفقازی، با جمعیتی که بر اساس برآوردهای فعلی کمتر از ۲۰۰ قطعه در ایران است، بار دیگر در کانون برنامه‌های حفاظتی قرار گرفته است؛ پرنده‌ای که برای دیدنش باید منتظر اردیبهشت ماند و برای حفاظت از آن، بیش از هر چیز باید زیستگاه منحصربه‌فردش در ارسباران را حفظ کرد.

 


۱۰ ساعت قبل / سایت اصلاحات نیوز

صدور هشدار نارنجی برای بارش‌های سیل‌آسا در ۵ استان کشور طی فردا (۳۰ مرداد ۱۴۰۵)

به گزارش اصلاحات نیوز؛

امید محترمی در توضیح بیشتر گفت: در پی صدور هشدار سطح نارنجی در روز جمعه، احتمال وقوع سیلاب و آبگرفتگی در استان‌های گلستان، خراسان شمالی، شرق مازندران و ارتفاعات شمالی خراسان رضوی و سمنان وجود دارد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: رگبار شدید باران، آبگرفتگی و باد‌های شدید پدیده غالب روز جمعه در این مناطق خواهد بود.

وی افزود: در این مناطق به مردم هشدار داده می‌شود که روز جمعه از اتراق و تردد در بستر رودخانه‌ها، مسیل‌ها و پل‌ها خودداری کرده و برای مقابله با سیل احتمالی آماده باشند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: همه ستاد‌های مدیریت بحران در این استان‌ها آماده باش هستند.


۱۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

هواشناسی: پیش‌بینی افزایش وزش باد و ابر برای تهران

کد خبر: 787322 | ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ ۱۶:۲۰:۱۶ اعتمادآنلاین |

بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، طی پنج روز آینده آسمان استان تهران صاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعت‌ها همراه با افزایش وزش باد و افزایش ابر پیش بینی می‌شود.

به گزارش ایسنا، طی امروز در بعضی ساعت‌ها در مناطق جنوبی، غربی، ارتفاعات و تا حدی در مناطق مرکزی استان افزایش وزش باد، گاهی وزش باد شدید در بخش‌های جنوبی به ویژه در مرز جنوبی استان و گاهی وزش باد خیلی شدید همراه با گردوخاک مورد انتظار است. 

همچنین استان تهران، طی روزهای جمعه تا دوشنبه با عبور موج ناپایداری از فراز منطقه در برخی ساعت‌ها افزایش ابر و در پاره‌ای از مناطق به ویژه در نیمه شمالی و ارتفاعات بارش رگباری با احتمال رعدوبرق و در بعضی مناطق، رخ داد مه پیش بینی می شود.

به گزارش اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان تهران فردا ۳۰ مرداد ماه صاف و وزش باد در بعدازظهر افزایش ابر و افزایش باد با حداکثر و حداقل دمای ۳۸ و ۲۴ درجه سانتیگراد و برای شنبه ۳۱ مرداد صاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعت‌ها افزایش باد، گاهی وزش باد شدید و بارش پراکنده با احتمال رگبار و رعد و برق با حداکثر و حداقل دمای ۳۷ و ۲۵ درجه سانتیگراد پیش بینی می‌شود.  اخبار مرتبط وضعیت آب و هوا، امروز شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۵؛ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در ۷ استان سامانه بارشی وارد کشور شد؛ ۱۰ استان در انتظار باران




 نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود - تسنیم
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود - تسنیم

وزیر بهداشت اعلام کرد نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود.

 کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است
۱۵ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است و هیچ بحثی در ستاد درباره کشت خشخاش وجود ندارد. آنچه مطرح و تصویب شده، موضوع کشت شقایق الیفرا برای تأمین نیازمندی‌های مختلف کشور است.

 درگیری طایفه‌ای در ایرانشهر دو کشته بر جای گذاشت
۷ ساعت قبل / سایت تابناک

درگیری طایفه‌ای در ایرانشهر دو کشته بر جای گذاشت

درگیری میان دو طایفه در ایرانشهر به کشته شدن عابران پیاده و دستگیری تعدادی از عوامل نزاع منجر شد.

 تفاوت کنکور ۱۴۰۵ با سال گذشته / پیرترین و جوان‌ترین داوطلبان کنکور چند ساله هستند؟
۱۹ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

تفاوت کنکور ۱۴۰۵ با سال گذشته / پیرترین و جوان‌ترین داوطلبان کنکور چند ساله هستند؟

رئیس سازمان سنجش درباره تفاوت کنکور امسال با سال گذشته از نظر تأثیر سوابق تحصیلی و نمره کل آزمون گفت: در سال ۱۴۰۴، سوابق تحصیلی ۶۰ درصد و نمره آزمون سراسری ۴۰ درصد تأثیر داشت. بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، از این ۶۰ درصد، ۴۳ درصد به پایه دوازدهم و ۱۷ درصد به پایه یازدهم اختصاص داشت.

 آخرین قیمت دلار؛ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان
۱۷ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

آخرین قیمت دلار؛ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان

قیمت دلار در معاملات امروز (پنجشنبه) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، روی رقم ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان باقی ماند.

 آدم ربایان دختر تهرانی را به ترکیه قاچاق کردند + جزییات یک پرونده برون مرزی برای نجات دختر ایرانی
۱۷ ساعت قبل / سایت رکنا

آدم ربایان دختر تهرانی را به ترکیه قاچاق کردند + جزییات یک پرونده برون مرزی برای نجات دختر ایرانی

حوادث رکنا: فریب با وعده اعزام به ترکیه پایان تلخی برای زن جوان داشت؛ اما عملیات ضربتی و غافلگیرانه کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، به اسارت وی پایان داد و آدم‌ربای تبهکار را در مخفیگاهش در شهرک راه‌آهن به دام انداخت.