قیمت طلا امروز




 خبرگزاری دانشجو / ۱۴۰۵/۰۳/۲۵

تثبیت مالکیت سازمان محیط زیست بر ۷۰۰۰ متر مربع اراضی پارک ملی گلستان

مدیر کل دفتر حقوقی و امور مجلس از نقض حکم صادره در دادگاه بدوی شهرستان گرگان در محکومیت سازمان در دو قطعه پلاک ثبتی واقع در پارک ملی گلستان به‌ مساحت ۷۰۰۰ مت...
 تثبیت مالکیت سازمان محیط زیست بر ۷۰۰۰ متر مربع اراضی پارک ملی گلستان



۲ ساعت قبل / سایت نورنیوز

گام بزرگ محققان ایرانی در هوشمندسازی گیاهان

نورنیوز-گروه اجتماعی: پژوهشگر ایرانی به همراه محققان دانشگاه‌ام آی تی موفق شده‌ است، سلول‌های باکتریایی را طوری مهندسی کند که مانند ترانزیستور عمل کند.حمید دوست‌حسین، دانشجوی پسادکتری و رهبر این پژوهش، گفت : «ما برخی از اجزای پایه معماری رایانه را که معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرند، ساخته‌ایم.»

پژوهشگران امیدوارند با استفاده از این روش، در آینده مدار‌هایی بسازند که روی برگ‌ها یا ریشه‌های گیاهان قرار گیرند و با انجام فرایند‌های محاسباتی، شرایط محیطی مانند خشکسالی یا حمله آفات را شناسایی کرده و به آنها واکنش نشان دهند.

در طراحی مدار‌های زیستی مصنوعی، پژوهشگران معمولاً سلول‌ها را به‌گونه‌ای مهندسی می‌کنند که پروتئین‌ها و عوامل رونویسی خاصی را تولید کنند. این عوامل برای انجام فعالیت‌هایی مانند شناسایی یک مولکول هدف با یکدیگر تعامل می‌کنند و در نهایت به تولید یک خروجی مشخص منجر می‌شوند.

این مدار‌های ساده می‌توانند عملیات مختلفی انجام دهند، اما برای هرکدام به عوامل رونویسی خاصی نیاز است. تعداد عوامل رونویسی قابل استفاده در این مدار‌ها محدود است و همین مسئله، پیچیدگی مدار‌هایی را که می‌توان در یک سلول ایجاد کرد، محدود می‌کند. علاوه بر این، قرار دادن تعداد زیادی مدار در یک سلول می‌تواند توان سلول برای تولید پروتئین را تحت فشار قرار دهد.

پژوهشگران در مطالعه جدید رویکرد متفاوتی را در پیش گرفتند. آنها به جای ساخت یک مدار کامل درون یک سلول، سلول‌هایی را طراحی کردند که می‌توانند به‌عنوان ترانزیستور عمل کنند. سپس می‌توان این ترانزیستور‌ها را به روش‌های مختلف در کنار یکدیگر قرار داد و مدار‌های گوناگونی ساخت.

برای ساخت این ترانزیستورها، پژوهشگران از باکتری Pantoea agglomerans استفاده کردند؛ باکتری‌ای که به‌طور معمول روی سطوح مختلف، از جمله گیاهان، رشد می‌کند. آنها با استفاده از این سلول‌ها دو نوع ترانزیستور ساختند که با مولکولی به نام OC-۶ روشن و خاموش می‌شوند. یکی از ترانزیستور‌ها در حضور این مولکول فعال و دیگری غیرفعال می‌شود.

هر ترانزیستور همچنین می‌تواند حضور یک مولکول هدف را شناسایی کند و بر اساس آن، سیگنالی را به بخش بعدی مدار ارسال کند.


۱۰ ساعت قبل / سایت خبرفوری

خبر خوب برای بلندترین قله ایران

محمد داس‌مه، وکیل دادگستری و مشاور حقوقی سازمان منابع طبیعی، با اشاره به اقدامات این سازمان برای حفاظت از دماوند گفت: عرصه این اثر طبیعی ملی در مالکیت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد و اسناد کاداستر آن نیز به‌طور کامل اخذ شده است.

به گفته او، تمامی معادنی که در ارتفاع بالاتر از ۱۷۰۰ متر فعالیت داشته‌اند، متوقف شده‌اند و سازمان منابع طبیعی نیز با مکاتبه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، صدور هرگونه مجوز برای ایجاد معدن جدید و حتی احداث راه دسترسی در این ارتفاع را ممنوع کرده است.

دماوند در سال ۱۳۸۷ به‌عنوان میراث طبیعی ملی ثبت شد و طی سال‌های گذشته، موضوع فعالیت‌های معدنی، مالکیت اراضی و نبود برنامه مدیریتی جامع از جمله چالش‌های ثبت جهانی آن بوده است. توقف معادن؛ مانع اصلی برطرف شد

همشهری نوشت: علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، توقف معادن بالاتر از ۱۷۰۰ متر را اتفاقی مهم برای پرونده دماوند دانست و گفت اگر این محدودیت‌ها به‌طور کامل اجرا شود، یکی از مهم‌ترین موانع ثبت جهانی برطرف شده است.

او افزود در صورت حل شدن موضوع مالکیت، گام بعدی تهیه «پلان مدیریتی» دماوند خواهد بود؛ برنامه‌ای که باید نحوه حفاظت، توسعه پایدار، گردشگری و تردد کوهنوردان و گردشگران را مشخص کند.

دماوند با ارتفاع ۵۶۰۹ متر، علاوه بر اهمیت زمین‌شناختی و آتشفشانی، از زیست‌بوم و تنوع زیستی ارزشمندی برخوردار است و جایگاهی ویژه در فرهنگ و هویت ایرانی دارد. اکنون پس از سال‌ها، پرونده این قله برای رسیدن به فهرست میراث جهانی یونسکو یک گام دیگر به جلو برداشته است.


۱۰ ساعت قبل / سایت انتخاب

محیط‌زیست کردستان: آتش سوزی در مناطق حفاظت شده شاهو و کوسالان، پس از ۱۵ ساعت تلاش مهار شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت:آتش سوزی که روز چهارشنبه ۲۸ مرداد در دو نقطه از منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان در شهرستان سروآباد رخ داده بود، پس از ۱۵ ساعت تلاش بی‌وقفه، روز پنجشنبه ۲۹ مرداد به طور کامل مهار شد و از گسترش حریق به سایر عرصه های طبیعی جلوگیری به عمل آمد.

فرزاد زندی اظهار کرد: این آتش سوزی که بر اثر عوامل طبیعی و گرمای بیش از حد هوا روی داده بود، متأسفانه بیش از ۱۰ هکتار از جنگلها و مراتع منطقه دچار حریق شد.

وی ادامه داد: عملیات مهار شعله ها از ساعات اولیه با حضور میدانی محیط بانان، نیروهای منابع طبیعی و آتشبانان در دو نقطه درگیر آغاز شد و پس از ۱۵ ساعت تلاش شبانه روزی، هر دو حریق به طور کامل مهار شد.

وی با اشاره به موقعیت صعب العبور بخشی از مناطق درگیر اظهار کرد: حضور به موقع نیروها در محل حریق و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی نقش تعیین کنندهای در مهار هر دو حریق در کمترین زمان ممکن داشت و خوشبختانه با اقدام سریع نیروها، آتش به بخشهای بکر و جنگلی منطقه سرایت نکرد.

 به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان، با اقدام به موقع نیروهای اطفای حریق از گسترش آتش و وارد شدن خسارت بیشتر به طبیعت منطقه جلوگیری شد.

 در پایان این عملیات، از تلاشهای شبانه روزی تمامی نیروهای حاضر در عملیات اطفای حریق، اعم از محیطبانان، آتشبانان، نیروهای منابع طبیعی و همیاران طبیعت که در مهار این آتشسوزی مشارکت داشتند، صمیمانه قدردانی به عمل آمد.




 فیلم هالیوودی از تعقیب و گریز پلیسی در خیابان های شهر
۱۶ ساعت قبل / سایت رکنا

فیلم هالیوودی از تعقیب و گریز پلیسی در خیابان های شهر

حوادث رکنا: تعقیب و گریز مسلحانه پلیس با یک پژو پارس در مشهد به دستگیری دو سوداگر مرگ و کشف حدود ۶ کیلوگرم مواد افیونی از داخل خودرو منجر شد.

 ترمیم زخم‌های جنگ در منطقه ۱۱
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ترمیم زخم‌های جنگ در منطقه ۱۱

مهدی قمی، شهردار منطقه ۱۱ در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این نهاد در این دوره از مدیریت شهری، از آغاز نوسازی واحدهای تخریب‌شده در جنگ تحمیلی سوم خبر داد.

 احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور
۱۲ ساعت قبل / سایت تابناک

احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور خبر داد.

 سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم/ اسرائیل: ​اردوغان، ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناکی در سوریه می‌کشاند/ انفجار کنترل‌شده در محدوده جنوب اصفهان
۱۷ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم/ اسرائیل: ​اردوغان، ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناکی در سوریه می‌کشاند/ انفجار کنترل‌شده در محدوده جنوب اصفهان

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 تفاوت کنکور ۱۴۰۵ با سال گذشته / پیرترین و جوان‌ترین داوطلبان کنکور چند ساله هستند؟
۱۶ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

تفاوت کنکور ۱۴۰۵ با سال گذشته / پیرترین و جوان‌ترین داوطلبان کنکور چند ساله هستند؟

رئیس سازمان سنجش درباره تفاوت کنکور امسال با سال گذشته از نظر تأثیر سوابق تحصیلی و نمره کل آزمون گفت: در سال ۱۴۰۴، سوابق تحصیلی ۶۰ درصد و نمره آزمون سراسری ۴۰ درصد تأثیر داشت. بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، از این ۶۰ درصد، ۴۳ درصد به پایه دوازدهم و ۱۷ درصد به پایه یازدهم اختصاص داشت.

 فیلم / قتل راننده تاکسی بی گناه با شلیک گلوله / دست مرد دیگری قطع شد و حالا قاتل فراری است + گفتگو با مادر داغدار
۱۶ ساعت قبل / سایت رکنا

فیلم / قتل راننده تاکسی بی گناه با شلیک گلوله / دست مرد دیگری قطع شد و حالا قاتل فراری است + گفتگو با مادر داغدار

حوادث رکنا:جوان 23 ساله‌ای در شاهرود که برای رساندن شام به یک باغ رفته بود، در جریان تیراندازی افرادی که برای انتقام از صاحب باغ کمین کرده بودند، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد؛ حالا 10 سال از این جنایت گذشته و متهمان اصلی همچنان فراری هستند.