قیمت طلا امروز




 سایت صفحه اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۴/۰۷

آلزایمر درمان می‌شود/ راه درمان و کنترل بیماری+فیلم

گروهی از متخصصان دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موفق شدند برای نخستین‌بار به روشی نوین برای درمان و کنترل بیماری آلزایمر دست یابند؛ دستاوردی که می‌تواند امید تازه‌ای برای بیماران و پژوهش‌های آینده در حوزه بیماری‌های مغز و اعصاب ایجاد کند.
 آلزایمر درمان می‌شود/ راه درمان و کنترل بیماری+فیلم



 عملکرد ضعیف قلب با کوچک‌شدن سریع‌تر مغز ارتباط دارد
۳ ساعت قبل / سایت نورنیوز

عملکرد ضعیف قلب با کوچک‌شدن سریع‌تر مغز ارتباط دارد

نورنیوز-گروه اجتماعی : مدیسن نت، محققان اخیراً گزارش داده‌اند افرادی که قلبشان خون را به طور مؤثر پمپاژ نمی‌کند، مغزشان سریع‌تر کوچک می‌شود.

محققان گفتند که این موضوع در مورد افرادی که حامل APOE-e۴، یک گونه ژنتیکی که به افزایش خطر ابتلا به آلزایمر معروف است، هستند صادق است.

دکتر «الیزابت مور»، محقق ارشد و متخصص بالینی مغز و اعصاب در بیمارستان عمومی ماساچوست بریگهام در بوستون، در یک بیانیه خبری گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که حتی کاهش‌های جزئی در عملکرد قلب ممکن است پیامدهای مهمی برای سلامت مغز، به ویژه در میان افرادی که در معرض خطر ژنتیکی ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، داشته باشد.»

برای مطالعه جدید، محققان بیش از ۷۵۰ نفر را با میانگین سنی ۶۷ سال در یک دوره ۱۱ ساله پیگیری کردند. از این بیماران، تقریباً ۲۷۰ نفر حامل گونه ژن APOE-e۴ بودند.

در شروع مطالعه، سلامت قلب بیماران ارزیابی شد که شامل برون‌ده قلبی آنها - میزان خونی که قلب پمپاژ می‌کند - نیز می‌شد.

اسکن‌های MRI نشان داد که بیماران دارای ژن APOE-e۴ که برون‌ده قلبی کمتری داشتند، کوچک شدن مغزشان سریع تر بود.

محققان حدس زدند قلبی که به این شکل ضعیف شده باشد، می‌تواند با عدم تأمین خون کافی حاوی اکسیژن و مواد مغذی، سلول‌های آسیب‌پذیر مغز را در معرض خطر قرار دهد.

مور گفت: «این مطالعه نشان می‌دهد که یک رویکرد پزشکی دقیق که اطلاعات ژنتیکی را در نظر می‌گیرد، جهت‌گیری مهمی برای تنظیم تلاش‌های پیشگیرانه و غربالگری بیماری آلزایمر است.»



 نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود - تسنیم
۲ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود - تسنیم

اجتماعی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از محل طراحی سؤالات آزمون برد تخصصی و فوق‌تخصصی با اشاره به حضور حدود 270 استاد از 24 رشته فوق‌تخصصی در این فرآیند، آزمون‌های برد را از مهم‌ترین آزمون‌های حوزه پزشکی دانست.

ظفرقندی در همین زمینه تاکید کرد: این آزمون‌ها نقش مهمی در تدوین و تثبیت استانداردهای پزشکی و اطمینان از کیفیت خدمات درمانی دارند.

وی با قدردانی از پیشکسوتان و اساتید جامعه پزشکی که در فرآیند طراحی سؤالات آزمون‌های برد فوق‌تخصصی مشارکت دارند، اظهار کرد: امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران و در محل طراحی سؤالات، میزبان جمعی از برجسته‌ترین اساتید پزشکی کشور هستیم که برای طراحی و نهایی‌سازی سؤالات آزمون برد فوق‌تخصصی مشغول فعالیت هستند.

وزیر بهداشت افزود: آزمون برد فوق‌تخصصی، یکی از مهم‌ترین و بالاترین آزمون‌هایی است که در حوزه پزشکی برگزار می‌شود و کار اساتید در این زمینه، به تثبیت استانداردهای پزشکی کشور کمک می‌کند.

نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود

وی درباره سیاست وزارت بهداشت درخصوص ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی نیز گفت: سیاست حوزه آموزش موضوعی ثابت و مشخص است و پذیرش دانشجو در پزشکی، دندانپزشکی و سایر رشته‌ها باید متناسب با ظرفیت‌های کشور باشد.

وزیر بهداشت افزود: تعریف این تناسب و ارزیابی آن در مرحله اجرا، موضوعی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است و به نظر می‌رسد نتایج آن به‌زودی اعلام شود.

ضرورت حفظ جایگاه پزشکی ایران در منطقه

وی با بیان اینکه رشته‌های پزشکی ایران در حوزه تخصص و فوق‌تخصص همواره در منطقه پیشتاز بوده‌اند، تاکید کرد: هدف ما این است که این سطح علمی را حفظ کنیم و یکی از راه‌های تحقق این هدف، طراحی آزمون‌های استاندارد و اطمینان‌بخش است تا پزشکان جوانی که وارد عرصه خدمت می‌شوند، از توانمندی لازم برای ارائه خدمات مناسب به مردم برخوردار باشند.

وزیر بهداشت ادامه داد: هدف از حضور در محل طراحی سوالات، علاوه بر قدردانی و خداقوت به اساتید، گفت‌وگو درباره مسائل و مشکلات آنان بود. همچنین از اساتید خواستیم دیدگاه‌ها …



 پورجمشیدیان خبر داد: مساعدت دولت برای خرید و واردات اتوبوس
۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

پورجمشیدیان خبر داد: مساعدت دولت برای خرید و واردات اتوبوس

ایران آنلاین:

علی‌اکبر پورجمشیدیان، رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی، در جمع خبرنگاران با اشاره به چالش حمل‌ونقل در برگزاری مراسم اربعین امام حسین(ع) گفت: یکی از چالش‌های اصلی ما در برگزاری مراسم اربعین امام حسین(ع)، موضوع حمل‌ونقل، به‌ویژه حمل‌ونقل عمومی و به‌خصوص اتوبوس است.

به گزارش ایسنا، وی در ادامه با بیان اینکه این موضوع از سال‌های قبل همواره پیگیری شده است اظهار کرد: حمل‌ونقل هم برای اربعین بسیار تأثیرگذار است و هم برای سایر مناسبت‌ها و نیازهای عمومی مردم در سفرهایی که دارند، اهمیت دارد.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با تاکید بر اینکه دولت در تصویب خرید و واردات اتوبوس، مساعدت کرده است تصریح کرد: یک مصوبه برای خرید و واردات دو هزار دستگاه اتوبوس و یک مصوبه سه هزار دستگاهی داریم، اما در روند خرید و واردات اتوبوس مشکلاتی وجود دارد که به دلیل دخیل بودن دستگاه‌های مختلف، زمان‌بر می‌شود.

پورجمشیدیان در ادامه با اشاره به نشست مشترک با معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: در نشست با معاون اول رئیس‌جمهور، ایشان نیز مشکل را شنیدند و درباره آن بحث کردند و قول دادند طرحی ارائه شود تا مشخص شود برای تسهیل واردات اتوبوس چه اقداماتی می‌توان انجام داد تا سرعت بیشتری پیدا کند.

وی در ادامه بیان کرد: با کمک دستگاه‌های مختلف، به‌ویژه وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت و سایر دستگاه‌هایی که در بحث واردات دخیل هستند، اجماع خوبی ایجاد شود و بتوانیم این نقیصه را در کشور، ابتدا برای اربعین و سپس برای سایر مناسبت‌ها و نیازهای کشور در طول سال، حل کنیم.

رئیس ستاد مرکزی اربعین در ادامه درباره اقدامات صورت گرفته برای تأمین ارز مورد نیاز زائران و مواکب بیان کرد: هر میزان ارزی که برای زائران اربعین امام حسین(ع) و مواکبی که به ارز نیاز داشتند، درخواست کردیم، بانک مرکزی تأمین کرد.

پورجمشیدیان با بیان اینکه مردم انتظار داشتند قیمت ارز مقداری مناسب‌تر باشد گفت: مسئله این بوده که همه این ارز یک‌جا وارد نشده و بانک‌های مختلف در واردات ارز دخیل بودند و چون قیمت‌های متفاوتی وارد کرده بودند، از نظر قیمت آنچه انتظار …



 ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
۵ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد

به گزارش برنا، در حساب کاربری سنتکام با انتشار تصویری نوشت: ملوانان آمریکایی در تاریخ ۲۰ اوت (امروز)، همزمان با عبور ناو هواپیمابر جورج واشنگتن از دریای عرب، بر روی عرشه آن فعالیت می‌کنند.

گروه ضربت ناو هواپیمابر جورج واشنگتن از دیروز که وارد حیطه فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه شد، طبق برنامه مشغول به فعالیت است.

ناو هواپیمابر جورج واشنگتن هفته گذشته ویتنام را ترک کرد و برای جایگزینی ناو آبراهام لینکلن به سمت خاورمیانه حرکت کرد.

معمولا میان ماموریت ناو‌های هواپیمابر در زمان جابه‌جایی، مدتی هم‌پوشانی وجود دارد؛ بنابراین ممکن است چند هفته دیگر طول بکشد تا ناو لینکلن پس از ۹ ماه استقرار به بندر اصلی خود در سن‌دیگو بازگردد.

حرکت "جورج واشنگتن" موجب شده تا برای نخستین بار از سال ۲۰۲۴، حضور آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام، از جمله در اطراف چین، دچار خلأ شود.

انتهای پیام/



 یارانه مرداد واریز شد
۱۱ دقیقه قبل / سایت برترینها

یارانه مرداد واریز شد

تابناک: یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دهک های چهارم تا نهم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.

 یارانه مرحله ۱۸۶ مربوط به مردادماه سال جاری به مبلغ ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ میلیارد ریال بحساب ۱۰ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۸۹۸ نفر در دهک‌های اول تا سوم در سراسر کشور واریز و قابل برداشت است.

سازمان هدفمندسازی تاکید کرد: مبلغ واریزی با در نظر گرفتن کسر اقساط وام‌های سرپرستان وام‌گیرنده صورت گرفته است.

 





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه
سایت تابناک

قتل پدر، مادر و برادر همسر با اسلحه

مردی که مادر، پدر و برادر همسرش را با شلیک گلوله در شهرستان نور کشته بود دستگیر شد.
 ترمیم زخم‌های جنگ در منطقه ۱۱
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ترمیم زخم‌های جنگ در منطقه ۱۱

مهدی قمی، شهردار منطقه ۱۱ در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این نهاد در این دوره از مدیریت شهری، از آغاز نوسازی واحدهای تخریب‌شده در جنگ تحمیلی سوم خبر داد.
 احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور
سایت تابناک

احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور خبر داد.
 دفترچه سوالات کنکور تجربی ۱۴۰۵ منتشر شد + لینک دانلود دفترچه کنکور
روزنامه شرق

دفترچه سوالات کنکور تجربی ۱۴۰۵ منتشر شد + لینک دانلود دفترچه کنکور

دفترچه سوالات آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی ۱۴۰۵ در درگاه اینترنتی سازمان سنجش منتشر شد.
 آدم ربایان دختر تهرانی را به ترکیه قاچاق کردند + جزییات یک پرونده برون مرزی برای نجات دختر ایرانی
سایت رکنا

آدم ربایان دختر تهرانی را به ترکیه قاچاق کردند + جزییات یک پرونده برون مرزی برای نجات دختر ایرانی

حوادث رکنا: فریب با وعده اعزام به ترکیه پایان تلخی برای زن جوان داشت؛ اما عملیات ضربتی و غافلگیرانه کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، به اسارت وی پایان داد و آدم‌ربای تبهکار را در مخفیگاهش در شهرک راه‌آهن به دام انداخت.
 پنج علامت مهم سکته مغزی | انجمن حمایت از بیماران سکته‌های مغزی نداریم
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پنج علامت مهم سکته مغزی | انجمن حمایت از بیماران سکته‌های مغزی نداریم

رئیس و نایب‌رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به نبود انجمن حمایت از بیماران سکته‌های مغزی گفت: می‌توانیم برای حمایت از این بیماران یک انجمن مردمی تشکیل دهیم.
 ۷ خوراکی مفید برای سلامت روده و دستگاه گوارش‌
سایت تابناک

۷ خوراکی مفید برای سلامت روده و دستگاه گوارش‌

ماست، کفیر، برخی پنیرها و خوراکی‌های تخمیری می‌توانند منبع پروبیوتیک باشند و به حفظ تعادل باکتری‌های مفید روده کمک کنند.
 ۵ علامت مهم سکته مغزی
سایت جهان صنعت نیوز

۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.