قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۵

صنعاء: محاصره یمن بیش از ۱۲ میلیارد دلار به بنادر دریای سرخ خسارت زد

صنعاء اعلام کرد که محاصره یمن توسط عربستان بیش از ۱۲ میلیارد دلار خسارت به بنادر دریای سرخ وارد کرده و «آتش‌بس» را به یک وضعیت فاجعه‌بار انسانی تبدیل کرده است.
 صنعاء: محاصره یمن بیش از ۱۲ میلیارد دلار به بنادر دریای سرخ خسارت زد

به گزارش ایسنا، «محمد عیاش قحیم» وزیر حمل و نقل دولت صنعاء با افشای میزان خسارات فاجعه‌بار و محدودیت‌های شدید اعمال‌شده از سوی ائتلاف عربی به رهبری عربستان  بر بخش دریایی و بنادر یمن، اعلام کرد: کل خسارات وارد آمده به شرکت بنادر دریای سرخ در نتیجه بمباران و محاصره‌ای که از آغاز جنگ تاکنون ادامه داشته، از ۱۲ میلیارد دلار فراتر رفته است.

قحیم گفت: ائتلاف عربی با اعمال یک مکانیسم بازرسی پیچیده در جیبوتی فشار اقتصادی خود را تشدید کرد، این مکانیسم باعث توقیف کانتینرها به مدت بیش از ۳۰۰ روز شد و در نتیجه بسیاری از محموله‌ها از بین رفته و جریمه‌های تاخیر و هزینه‌های حمل‌ونقل آنها نیز ۲ برابر شد.

وزیر حمل و نقل دولت صنعاء در گفتگو با تلویزیون المسیره اظهار کرد: هزینه‌های خطر جنگ برای هر کانتینر به مقصد یمن تا ۱۲ هزار دلار افزایش یافته، در حالی که این هزینه‌ها در بنادر همسایه تنها حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار است.

او با اشاره به کاهش شدید فعالیت کشتیرانی گفت: حجم کالاهای وارداتی نیز از حدود ۶ میلیون تن در سال به تنها یک میلیون تن کاهش یافته و تعداد کانتینرهای ورودی به بندر حدیده در حال حاضر به ۴۰۰ تا ۵۰۰ کانتینر رسیده است، در حالی که این بندر قبل از جنگ سالانه میزبان بیش از ۳۰۰ هزار کانتینر بود، علاوه بر اینها سال‌های زیادی نیز هیچ کشتی باری وارد این بندر نشد.

این وزیر صنعاء در ادامه به اقدامات و محدودیت‌های جاری پرداخت و گفت: ائتلاف عربی از ۱۲ سال قبل مانع از ورود کالاهای اساسی و حیاتی از جمله داروهای یخچالی، کود و تجهیزات سنگین به یمن می‌شود و همزمان پیام‌های تهدیدآمیز مستقیمی را برای کشتی‌ها ارسال می‌کند تا از حرکت آنها به سمت حدیده جلوگیری کند.

قحیم همچنین تاکید کرد: تخریب سیستماتیک زیرساخت‌ها و تجهیزاتی همانند جرثقیل‌ها و اسکله‌ها، خسارات جدی را به بندر حدیده وارد کرده است و جبران این خسارات در کوتاه‌مدت دشوار است و باعث آوارگی هزاران کارگر و محروم شدن آنها از معیشتشان شده است.

او در پایان نیز گفت: دوره‌هایی که به عنوان «کاهش تنش» یا «مرحله بشردوستانه» توصیف می‌شوند، چیزی جز وضعیت انسانی پیچیده و فاجعه‌بار نیستند که بر شهروند یمنی فشار آورده و رنج زندگی او را دو چندان کرده است.



 بیانیه مصر و قطر درباره تنگه‌ هرمز و باب‌المندب
۱۴ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

بیانیه مصر و قطر درباره تنگه‌ هرمز و باب‌المندب

رویداد۲۴|  قطر اعلام کرد که آزادی کشتیرانی باید تضمین شود، بدون آنکه هیچ کشوری ناچار به تلاش برای تأمین آن باشد. 

به گزارش فرارو به نقل از egypt today، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، این اظهارات را روز پنجشنبه در جریان نشست خبری مشترک با بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر، در شهر العلمین بیان کرد. 

شیخ محمد اظهار داشت که قطر در حال همکاری با شرکای خود در شورای همکاری خلیج فارس و دیگر شرکای منطقه‌ای است تا کانال‌های دیپلماتیک جایگزینی با ایران برای بازگرداندن وضعیت کشتیرانی به روال عادی بیابد. 

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه این اقدام گامی مثبت در جهت رفع کامل بحران باشد، از ایران خواست تا به مسئولیت‌های خود عمل کند و به تلاش‌های منطقه‌ای پاسخ دهد. 

بر اساس بیانیه کابینه مصر، وزرای امور خارجه مصر و قطر بر اهمیت تضمین امنیت، ایمنی و آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز مطابق با قوانین بین‌المللی تأکید کردند. 

آن‌ها خواستار پرهیز از اقداماتی شدند که می‌تواند موجب اختلال در کشتیرانی و تجارت بین‌المللی شود؛ چرا که چنین اقداماتی پیامدهای مستقیمی بر امنیت انرژی، زنجیره‌های تأمین و اقتصاد جهانی دارند. 

عبدالعاطی در جریان نشست خبری، بر اهمیت آزادی کشتیرانی تأکید کرد و مدعی شد: «به هیچ کشوری، فارغ از اینکه چه کشوری باشد، نباید اجازه داد که در کشتیرانی بین‌المللی اخلال ایجاد کند.» 

عبدالعاطی تصریح کرد که امنیت قطر و کشورهای برادر در حوزه خلیج [فارس]، بخش جدایی‌ناپذیری از امنیت ملی مصر و امنیت ملی مشترک عربی است. وی همچنین بر همبستگی کامل مصر با این کشورها در مقابله با هرگونه حمله‌ای که قطر و منطقه را هدف قرار دهد، تأکید مجدد کرد.



 نفتکش در خلیج عدن پس از ورود افراد مسلح به سمت سومالی هدایت شد
۴۳ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

نفتکش در خلیج عدن پس از ورود افراد مسلح به سمت سومالی هدایت شد

صفحه سیاست-

گزارشی درباره وقوع حادثه‌ای در فاصله ۱۳۶ مایل دریایی شرق مُکَلّا در یمن دریافت شده است.

بر اساس این گزارش، یک نفتکش که به سمت غرب در خلیج عدن حرکت می‌کرد، از نزدیک شدن یک شناور ناشناس و غیرمجاز به خود خبر داده است.

این نهاد در ادامه اعلام کرد مقام‌های مسئول در حال بررسی ابعاد حادثه هستند.

در گزارش تکمیلی سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا آمده است که شش فرد مسلح وارد نفتکش شده‌اند و کنترل آن را در دست گرفته‌اند. این افراد نفتکش را به سمت سومالی هدایت می‌کنند.



 سلول‌های سرطانی چگونه از سیستم ایمنی بدن پنهان می‌شوند؟
۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

سلول‌های سرطانی چگونه از سیستم ایمنی بدن پنهان می‌شوند؟

اقتصاد۲۴- سلول‌های سرطانی گاهی با پوشاندن خود در لایه‌ای متراکم از مولکول‌های قندی، از گزند سلول‌های ایمنی فرار می‌کنند. پژوهش جدیدی از مؤسسه تحقیقات پزشکی سانفورد برنهام پربیس نشان می‌دهد که این پوشش محافظ، نه‌تنها توسط خود سلول سرطانی، بلکه تحت تأثیر شرایط فیزیکی و تغذیه‌ای اطراف تومور شکل می‌گیرد. این یافته‌ها در نشریه سایِنس اَدوَنسِز/ Science Advances منتشر شده است. این کشف می‌تواند به طراحی روش‌های جدیدی برای مقابله با متاستاز (گسترش به سایر نقاط بدن) و بهبود پاسخ به ایمونوتراپی (ایمنی‌درمانی) منجر شود. تومور‌ها سفت‌تر از بافت سالم هستند

کوین تارپ (Kevin Tharp)، نویسنده ارشد پژوهش، پیش‌تر مشاهده کرده بود که فشار فیزیکی روی سلول‌ها، عملکرد میتوکندری (نیروگاه انرژی سلول) را تغییر می‌دهد. از آنجا که تومور‌های جامد معمولاً محیطی سفت‌تر از بافت طبیعی دارند، او گمان کرد که این شرایط فیزیکی ممکن است تغییرات متابولیکی (تغییر در نحوه مصرف انرژی و مواد توسط سلول‌ها) سرطان را توضیح دهد.

تارپ توضیح داد: تومور‌های اولیه معمولاً سفت‌تر از بافت اطراف خود هستند. این موضوع مرا به این فرضیه رساند که ویژگی‌های زیست‌فیزیکی سلول‌ها بر برنامه‌های متابولیکی تغییریافته تومور‌ها تأثیر می‌گذارند. قند اضافه؛ ماده اولیه سپر محافظ

پژوهشگران سلول‌ها را در ترکیب‌های مختلفی از شرایط فیزیکی و تغذیه‌ای رشد دادند. برخی در محیط‌های سفت مشابه تومور و برخی در شرایط نرم‌تر مشابه بافت سالم قرار گرفتند. همچنین محیط کشت استاندارد با محیط جدیدتری مقایسه شد که ترکیب مواد مغذی بدن انسان را بهتر شبیه‌سازی می‌کند. هر دو محیط در شرایط قند معمولی و قند بالا آزمایش شدند.

تغییر این شرایط، بر ضخامت لایه سطحی قندی به نام گلیکوکالیکس (glycocalyx) تأثیر گذاشت. قند اضافی تنها زمانی ضخامت این پوشش محافظ را افزایش داد که سلول‌ها در محیطی کشت شده بودند که ترکیبات مغذی بدن انسان را بهتر شبیه‌سازی می‌کرد.

تارپ تأکید کرد: ما تفاوت آشکاری بین سلول‌های کشت‌شده در محیط معمولی و سلول‌های کشت‌شده در محیطی که ترکیبات مغذی بدن انسان را بهتر منعکس می‌کند، مشاهده کردیم. نقش کلیدی یک پروتئین در فرار از سیستم ایمنی

پژوهشگران برای یافتن عامل پاسخ به قند اضافی، …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 بازگشت رونالدینیو به فوتبال قطعی شد! | او برای کجا بازی خواهد کرد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بازگشت رونالدینیو به فوتبال قطعی شد! | او برای کجا بازی خواهد کرد؟

رونالدینیو وارد ایتالیا شده است و قصد دارد در چندین رویداد تبلیغاتی باشگاه راونا در سری C شرکت کند؛ باشگاهی که این اسطوره برزیلی در ۴۶ سالگی با آن قرارداد امضا کرده است.
 ویدئو | فیشینگ چیست و چگونه از آن در امان بمانیم؟
سایت تجارت نیوز

ویدئو | فیشینگ چیست و چگونه از آن در امان بمانیم؟

فیشینگ یکی از رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری اینترنتی است؛ کلاهبردار با جعل هویت بانک یا یک سازمان معتبر، دنبال سرقت اطلاعات شماست.
 دانشگاه فرهنگیان کانون اصلی تربیت معلم و قلب نظام تعلیم و تربیت است
سایت ایران آنلاین

دانشگاه فرهنگیان کانون اصلی تربیت معلم و قلب نظام تعلیم و تربیت است

وزیر آموزش و پرورش در یازدهمین اجلاس همکاران دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان، با تأکید بر جایگاه راهبردی دانشگاه فرهنگیان در نظام تعلیم و تربیت کشور، این دانشگاه را قلب نظام تعلیم و تربیت دانست و بر ضرورت حمایت همه‌جانبه از آن و تقویت مأموریت‌های تربیتی و فرهنگی دانشگاه تأکید کرد.
 این گیاه جای معدن مس را  لو می دهد
سایت رکنا

این گیاه جای معدن مس را لو می دهد

اجتماعی رکنا، یک گیاه کوچک آفریقایی به نام Becium homblei به یکی از شناخته‌شده‌ترین «نشانگرهای زیستی» ذخایر مس تبدیل شده است؛ گونه‌ای که توانایی تحمل و انباشت غلظت بالای مس در بافت‌های خود را دارد و می‌تواند پیش از آغاز حفاری، سرنخی برای زمین‌شناسان از احتمال وجود ذخایر مس در زیر خاک ارائه کند.
 بنادر، طلا و قدرت، چگونه امارات یک امپراتوری استراتژیک در سراسر آفریقا می سازد - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

بنادر، طلا و قدرت، چگونه امارات یک امپراتوری استراتژیک در سراسر آفریقا می سازد - دیپلماسی ایرانی

امارات فقط در سراسر آفریقا دارایی خریداری نمی کند. بلکه این کشور در حال ساختن یک سیستم به هم پیوسته است که تجارت، منابع، امنیت...
 اظهارات ترامپ علیه ایران و گرانی نفت برنت
سایت دیدارنیوز

اظهارات ترامپ علیه ایران و گرانی نفت برنت

قیمت آتی نفت خام برنت دریای شمال در معاملات ساعات اخیر بازار‌های آسیا، ۱.۵۹ درصد افزایش یافت و به ۹۳.۰۸ دلار در هر بشکه رسید.
 قیمت طلا، سکه و دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | دلار به کانال ۱۸۹ هزار برگشت؛ طلا و سکه صعودی شدند
سایت اقتصادنیوز

قیمت طلا، سکه و دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | دلار به کانال ۱۸۹ هزار برگشت؛ طلا و سکه صعودی شدند

اقتصادنیوز: بازار در آخرین روز معاملاتی هفته دو مسیر متفاوت را تجربه کرد؛ دلار پس از صعود هیجانی روز گذشته به کانال ۱۸۹ هزار تومان برگشت، اما طلا و سکه با صعود اونس تا ۴۵۲۴ دلار، معاملات را در کانال‌های بالاتر آغاز کردند.
 کدام ویتامین برای سلامت کلیه‌ها مفید است؟
سایت دیدارنیوز

کدام ویتامین برای سلامت کلیه‌ها مفید است؟

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد برخی ویتامین‌ها، به‌ویژه در افرادی که دچار کمبود هستند، می‌توانند مفید باشند. با این حال، شواهد چندانی وجود ندارد که نشان دهد مصرف...