قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۴/۱۶

آغاز نشست ناتو در آنکارا

نشست سالانه ناتو با حضور سران کشورهای عضو و با سخنرانی آغازین دبیرکل آن در پایتخت ترکیه آغاز شد.
 آغاز نشست ناتو در آنکارا



۳۳ دقیقه قبل / سایت جماران

در صورت حمله اسرائیل، ناتو به ترکیه کمک می‌کند؟

به گزارش جماران، اسرائیل هیوم گزارش داد که محافل نظامی این رژیم اسرائیل درباره چگونگی فعال شدن ماده پنجم پیمان ناتو در صورت حمله به مواضع ترکیه بحث می‌کنند و استدلال می‌کنند که حملات اسرائیل به نیروهای ترکیه‌ای مستقر در خارج از این کشور، لزوماً منجر به دخالت ناتو نخواهد شد.

طبق نوشته اسرائیل هیوم، ماده پنجم از خاک ترکیه محافظت می‌کند، اما به طور خودکار شامل نیروهای ترکیه‌ای مستقر در سوریه یا شمال قبرس نمی‌شود.

این تحلیل دو روز پس از حمله هوایی اسرائیل به بخش‌هایی از یک پایگاه هوایی متروکه در شمال سوریه و نزدیک مرز ترکیه  (ابوالظهور) منتشر شده است؛ پایگاهی که تل‌آویو بر این باور بود نیروهای ترکیه قصد دارند در آن مستقر شوند.

«اسرائیل هیوم» در این گزارش نوشته است که در صورت نبود نیروهای ترکیه، حمله اسرائیل صرفاً زیرساخت‌های نظامی را هدف قرار می‌دهد، اما استقرار نیروهای ترکیه می‌تواند معادلات را تغییر دهد و خطر کشته شدن نظامیان ترکیه، واکنش متقابل آنکارا، ورود آمریکا به بحران و رویارویی مستقیم با یکی از اعضای ناتو را به دنبال داشته باشد.

این روزنامه تأکید کرده است که چنین پیامدهایی می‌تواند محاسبات اسرائیل را پیچیده‌تر کند، هرچند از دید نویسنده، این مسئله لزوماً به معنای سلب اختیار اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره اقدام نظامی نیست.

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است که اسرائیل علاوه بر بررسی نحوه اجرای ماده پنجم پیمان ناتو، دامنه جغرافیایی تعهدات این پیمان را نیز مورد توجه قرار داده است. بر اساس این تحلیل، ماده پنجم ناتو از اعضای این ائتلاف در قلمرو رسمی کشورهای عضو حمایت می‌کند، اما حضور نیروهای نظامی ترکیه در خارج از مرزهای این کشور، از جمله سوریه یا قبرس شمالی، الزاماً به معنای برخورداری آنها از همان سطح حمایت ناتو نیست.

این روزنامه همچنین روابط امنیتی نزدیک میان آنکارا و دمشق را از منظر اسرائیل یک تهدید ارزیابی کرده و نوشته است که گسترش همکاری‌های نظامی ترکیه در سوریه می‌تواند نگرانی‌های امنیتی تل‌آویو را افزایش دهد.

 


۱۶ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

بغداد: دولت ۲ پرونده «انحصار سلاح» و «مبارزه با فساد» را پیش می‌برد

کد خبر: 787396 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۰ ۱۴:۱۲:۰۰ اعتمادآنلاین |

حیدر العبودی، سخنگوی دولت عراق در تشریح برنامه‌های امنیتی این کشور اعلام کرد که دولت به طور همزمان پرونده «انحصار سلاح» و «مبارزه با فساد» را پیش می‌برد. وی با بیان اینکه انحصار سلاح به معنای وحدت تصمیم‌گیری امنیتی در سراسر عراق است، تأکید کرد که دولت فعلی عراق به‌دور از هرگونه فضای رویارویی است و اولویت خود را بر ثبات و حاکمیت قانون قرار داده است.

وی در خصوص وضعیت گروه‌های مسلح و روند خلع‌سلاح به شبکه خبری الجزیره گفت: «گفت‌وگوها در مورد حصر سلاح همچنان ادامه دارد و اختلافات موجود نه بر سر اصل موضوع، بلکه بر سر سازوکارهای اجرایی است.»

طبق گفته وی، از مجموع ۶ گروه و جناحِ مورد بحث، سه گروه در حال حاضر در فرآیند تحویل سلاح مشارکت دارند و سایر گروه‌ها نیز ملاحظاتی دارند که گفت‌وگو درباره آن‌ها در جریان است.

توسعه اقتصادی و احیای خطوط نفتی

در بخش اقتصادی، سخنگوی دولت عراق از تلاش‌های جدی برای ایجاد کریدورهای اقتصادی جدید با کشورهای همسایه از جمله سوریه و ترکیه خبر داد.

وی در این زمینه افزود: «ما در حال کار روی تقویت خط لوله نفتی جیهان ترکیه برای صادرات نفت هستیم و همزمان، ائتلافی جهانی نیز در حال پیگیری اجرای توافق مربوط به خط لوله نفتی بانیاس سوریه است.»

این اظهارات نشان‌دهنده رویکرد جدید دولت عراق برای متنوع‌سازی مسیرهای صادرات انرژی و تقویت پیوندهای اقتصادی منطقه‌ای است که می‌تواند به ثبات بیشتر در بازارهای انرژی و کاهش وابستگی‌های سنتی کمک کند.

  اخبار مرتبط سردار قاآنی به بغداد سفر کرد + برنامه سفر نخست‌وزیر عراق: اجازه نمی‌دهیم خاک کشورمان مبدأ حمله به کشورهای دوست و برادر باشد


۳۷ دقیقه قبل / سایت اینتیتر

قیمت لیر ترکیه به تومان امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵

به گزارش اینتیتر، قیمت لیر ترکیه امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵، در بازار ۴,۰۱۰ تومان است که نسبت به دیروز ۱۰ تومان (۰.۲۵ درصد) کاهش یافته است. هر لیر ترکیه، دیروز با قیمت ۴,۰۲۰ تومان معامله می‌شد.

   

 




 انکار جنایت در پرونده قتل شهید کمندی
۱۹ دقیقه قبل / روزنامه هفت صبح

انکار جنایت در پرونده قتل شهید کمندی

اتهامم را قبول ندارم چون من اصلا نارنجک همراه نداشتم...

 قالیباف بر مزار شهید «ابومهدی المهندس» حضور یافت
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

قالیباف بر مزار شهید «ابومهدی المهندس» حضور یافت

رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر به عراق، بر مزار شهید «ابومهدی المهندس» و دیگر شهدای مقاومت عراق حاضر شد.

 مقام آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز به بن‌بست رسیده است
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

مقام آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز به بن‌بست رسیده است

یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید به سمافور گفته‌اند که دولت ایالات متحده معتقد است مذاکرات ایران و عمان در روز‌های اخیر به بن‌بست رسیده است.

 عصر یکشنبه‌های بخارا
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

عصر یکشنبه‌های بخارا

هفدهمین نشست از سلسله نشست‌های «عصر یکشنبه‌های بخارا» به نقد و بررسی کتاب «فغان ز جنگ»، مجموعه‌داستان‌های بابک زمانی، که از سوی انتشارات سهامی عام منتشر شده، اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه اول شهریور، با سخنرانی بابک زمانی، محسن امیریوسفی، احمد غلامی و علی دهباشی، در خانۀ کتاب دبا برگزار خواهد شد.

 رزمایش مشترک هوایی چین و امارات
۷ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

رزمایش مشترک هوایی چین و امارات

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد

 گرانی مسکن ناشی از سوءمدیریت و بی توجهی مسئولان وزارت راه است / چرا ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده نوسازی نمی‌شود؟
۱۲ دقیقه قبل / سایت تابناک

گرانی مسکن ناشی از سوءمدیریت و بی توجهی مسئولان وزارت راه است / چرا ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده نوسازی نمی‌شود؟

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به ضعف عملکردی در وزارت راه و تاثیر آن بر افزایش قیمت در این حوزه گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت مسکن، عدم عرضه کافی...