قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۲

ذات اقتصاد با دستور سازگار نیست/ رادیکالیسم اقتصادی به تصمیم‌گیری‌ها آسیب می‌زند

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری به تقویت بخش خصوصی، اقتصاد آزاد و تعامل با جهان نیاز دارد، گفت: گسترش رویکردهای رادیکال در حوزه اقتصاد و سیاست، نه تنها به بهبود معیشت مردم کمکی نمی‌کند بلکه با تضعیف بخش خصوصی، گسترش رانت و کاهش قدرت تصمیم‌گیری اقتصادی، مسیر توسعه کشور را دشوارتر خواهد کرد.
 ذات اقتصاد با دستور سازگار نیست/ رادیکالیسم اقتصادی به تصمیم‌گیری‌ها آسیب می‌زند

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آثار رادیکالیسم اقتصادی و سیاسی بر فضای کسب‌وکار، اظهار کرد: اقتصاد اصولاً بر پایه عرضه و تقاضا، آزادی تجارت و رقابت شکل می‌گیرد و ذات آن با تصمیم‌گیری‌های کاملا دستوری و بسته سازگار نیست. هرچند اقتصاد ایران به دلیل نفتی بودن و نقش پررنگ دولت، سال‌هاست ساختاری دولتی دارد و اکنون نیز برآوردها نشان می‌دهد حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد تصمیم‌گیری‌های اقتصادی در اختیار دولت است.

وی افزود: آثار این اقتصاد دولتی را امروز در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی و سایر بخش‌ها به‌ خوبی مشاهده می‌کنیم. زمانی که اقتصاد بر پایه دستور اداره شود، بخش خصوصی تضعیف و اقتصاد آزاد محدود می‌شود؛ تجربه‌ای که کشور در دهه ۶۰ و سال‌های جنگ نیز با آن روبه‌رو بود.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با اشاره به شرایط کنونی کشور تصریح کرد: در فضای جنگی و شرایط خاص، طبیعی است گروه‌هایی که طرفدار اقتصاد دولتی هستند، فرصت بیشتری برای پیشبرد دیدگاه‌های خود پیدا کنند، اما این مسیر در نهایت به نفع اقتصاد کشور نیست و نمی‌تواند راهکار مناسبی برای بهبود معیشت مردم باشد. برعکس، ادامه این روند، هم اقتصاد و هم زندگی مردم را در تنگنا قرار می‌دهد.

صالحی ادامه داد: اگر اقتصاد مبتنی بر سازوکار بازار باشد، حتی در مذاکرات و تعاملات بین‌المللی نیز دست کشور برای تصمیم‌گیری بازتر خواهد بود و امکان دستیابی به نتایج بهتر فراهم می‌شود.

وی درباره تأثیر رادیکالیسم سیاسی بر اقتصاد نیز گفت: آنچه امروز در فضای سیاسی کشور مشاهده می‌شود، تا حد زیادی نتیجه نگاه طرفداران اقتصاد بسته است. بخش عمده مخالفان رفع تحریم‌ها و مذاکرات، همان کسانی هستند که از تداوم شرایط تحریمی و اقتصاد بسته منتفع می‌شوند.

وی افزود: در شرایط تحریم، رانت بیشتری توزیع می‌شود و کسانی که به مراکز توزیع رانت نزدیک‌تر هستند، بیشترین بهره را می‌برند. همین گروه‌ها نیز به مرور بر تصمیمات سیاسی اثر می‌گذارند و در نتیجه، اقتصاد به جای آنکه جهت‌دهنده سیاست باشد، خود به تابعی از سیاست تبدیل می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با بیان اینکه سیاست باید در خدمت اقتصاد باشد، اظهار کرد: بسیاری از تصمیمات و حتی جنگ‌های اقتصادی که امروز در جهان رخ می‌دهد، ریشه اقتصادی دارد. …



 وزیر اقتصاد: اصلاحات ارزی برای حذف رانت و توزیع عادلانه منابع انجام شد
۴ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

وزیر اقتصاد: اصلاحات ارزی برای حذف رانت و توزیع عادلانه منابع انجام شد

وزیر اقتصاد با بیان اینکه انجام اصلاحات اقتصادی یک ضرورت است و در این مسیر، معیشت مردم باید در اولویت نخست قرار گیرد گفت: یکی از نتایج این اصلاحات، از بین بر...

 نقشه راه اقتصاد کشور
۵ ساعت قبل / سایت نورنیوز

نقشه راه اقتصاد کشور

سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی با تشریح ویژگی‌های مدیریتی رئیس‌جمهور و رویکرد دولت چهاردهم در اجرای اصلاحات اقتصادی، «شجاعت تصمیم‌گیری»، «اجماع‌سازی» و «توجه به معیشت مردم» را از ویژگی‌های مهم مسعود پزشکیان دانست و گفت: رئیس‌جمهور معتقد است اصلاحات اقتصادی باید انجام شود.



گروگان‌گیری مالی شرکت نفت؛ چه کسانی از نابسمانی در تولید نفع می برند؟
خبرگزاری مهر

گروگان‌گیری مالی شرکت نفت؛ چه کسانی از نابسمانی در تولید نفع می برند؟

مسدود شدن حساب‌های شرکت ملی نفت، در حالی رخ داده که این مجموعه باید تولید انرژی و درآمد ارزی کشور را بدون وقفه تأمین کند و حقوق کارکنان صنعت نفت را نیز به موقع پرداخت کند تا تولید نخوابد.
سیگنال مثبت همتی به بازار سرمایه؛ بورس در مسیر جذاب‌تر شدن؟! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سیگنال مثبت همتی به بازار سرمایه؛ بورس در مسیر جذاب‌تر شدن؟! | آخرین خبر

ایسنا/ اظهارات اخیر رئیس‌ کل بانک مرکزی مبنی بر عدم تغییر نرخ سود بانکی، در شرایطی که بازار سرمایه در نخستین روز هفته با جهشی قابل توجه همراه شده و شاخص کل از مرز شش میلیون واحد عبور کرده است، یک سیگنال مهم برای فعالان بورس محسوب می‌شود؛ سیگنالی که می‌تواند از کاهش نگرانی سهامداران درباره افزایش نرخ
حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت
خبرگزاری ایرنا

حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت

تهران- ایرنا- پایان ارز ترجیحی در شرایط محدودیت منابع ارزی را باید اقدامی قابل دفاع و اجتناب‌ناپذیر دانست که در عین حال مرحله ای دشوارتر را برای شکل گیری نظام کارآمد حمایت اجتماعی در اقتصاد ایران رقم زده است؛ نظامی که موفقیت آن نه فقط با نرخ ارز، بلکه در صیانت از قدرت خرید مردم سنجیده خواهد شد.
وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند
خبرگزاری ایرنا

وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند

تهران- ایرنا- رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه اخلال در مبادلات مالی از سوی امارات بر تجارت خارجی ایران اثرگذار است اما می توان راه ها و روش های دیگر را جایگزین کرد، اظهار داشت: در شرایطی هستیم که برای ماهها بابت معیشت مردم و در دسترس بودن کالا نگرانی نداریم پیش‌بینی های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد
روزنامه توسعه ایرانی

زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد

رامتین موثق در روزهای پایانی هفته گذشته، خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو پخش شد و این در حالی اتفاق افتاد که وزیر بهداشت و درمان به سختی مقابل این
پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟
سایت الف

پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟

تصمیم امارات برای توقف تجارت و معاملات مالی با ایران، یکی از مهم‌ترین مسیرهای تجارت خارجی کشور را هدف گرفته و زنجیره واردات، تولید، تأمین ارز و صادرات را در معرض شوک تازه قرار داده است.