قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

یادداشت|جنگلبان؛ نگهبان خاموش سرمایه‌های سبز زمین - تسنیم

وقتی تخریب و تغییر اقلیم سرعت گرفته، این جنگلبان است که با کمترین امکانات، حافظ طبیعت می‌ماند.
 یادداشت|جنگلبان؛ نگهبان خاموش سرمایه‌های سبز زمین - تسنیم

استانها

خبرگزاری تسنیم، یادداشت- سرهنگ عیسی گلبینی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گلستان| 31 جولای، روز جهانی جنگلبان، تنها یک مناسبت در تقویم جهانی نیست؛ فرصتی است برای مکث کردن، اندیشیدن و دیدن انسان‌هایی که شاید کمتر در قاب رسانه‌ها دیده شوند، اما بخش مهمی از امنیت زیستی، پایداری محیط‌زیست و آینده سرزمین به تلاش و فداکاری آنان وابسته است.

جنگلبانان در دورترین نقاط، در دل جنگل‌ها، مراتع و عرصه‌های طبیعی، در گرمای طاقت‌فرسای تابستان و سرمای سخت زمستان، در مسیرهای صعب‌العبور و گاه در شرایطی پرخطر، مسئولیت حفاظت از سرمایه‌هایی را بر عهده دارند که متعلق به یک فرد، یک سازمان یا حتی یک نسل نیست؛ بلکه میراث مشترک همه ایرانیان و امانتی برای نسل‌های آینده است.

شعار امسال روز جهانی جنگلبان با عنوان «جنگلبانان؛ نگهبانان سیاره‌ای در حال تغییر»، به‌درستی بیانگر شرایطی است که حافظان طبیعت امروز با آن روبه‌رو هستند. جهان در حال تغییر است و آثار تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های طولانی، کاهش منابع آب، افزایش دمای هوا، کاهش تنوع زیستی، تخریب زیستگاه‌ها و افزایش احتمال وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده، فشار بر منابع طبیعی را بیش از گذشته افزایش داده است.

در کنار این چالش‌های طبیعی، عوامل انسانی نیز بر پیچیدگی مأموریت حفاظت افزوده‌اند؛ از قاچاق چوب و محصولات جنگلی گرفته تا تخریب و تصرف اراضی ملی، آتش‌سوزی‌های ناشی از بی‌احتیاطی، تغییر کاربری غیرمجاز، چرای خارج از ظرفیت، ساخت‌وسازهای غیرمجاز و فعالیت‌هایی که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم تعادل اکولوژیک عرصه‌های طبیعی را تهدید می‌کنند.

در چنین شرایطی، جنگلبان در خط مقدم ایستاده است؛ اما پرسش مهم این است که آیا جامعه به‌درستی می‌داند جنگلبان با چه واقعیت‌هایی در میدان مواجه است؟ آیا می‌دانیم حوزه استحفاظی یک نیروی حفاظتی تا چه اندازه می‌تواند گسترده باشد؟ آیا می‌دانیم یک جنگلبان برای رسیدن به یک نقطه از عرصه، گاهی باید ساعت‌ها در مسیرهای دشوار حرکت کند؟ آیا می‌دانیم که بسیاری از نیروهای حفاظتی در شرایطی خدمت می‌کنند که امکانات و تجهیزات آنان همواره متناسب با وسعت مأموریت و حجم تهدیدها نیست؟ و آیا می‌دانیم پشت یک گزارش تخلف، یک عملیات گشت و بازرسی یا یک حضور در عرصه، چه میزان مسئولیت، فشار و گاه خطر نهفته است؟

واقعیت …





 ایران چگونه آمریکا را وادار به تخلیه پایگاه‌هایش کرد؟ | سراب دو هفته‌ای ترامپ در ایران |‌ وقت آن رسیده که ترتیبات جدید در خلیج فارس شکل بگیرد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ایران چگونه آمریکا را وادار به تخلیه پایگاه‌هایش کرد؟ | سراب دو هفته‌ای ترامپ در ایران |‌ وقت آن رسیده که ترتیبات جدید در خلیج فارس شکل بگیرد

سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه ایران با تکیه بر توان بومی، شکست راهبردی را به آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد، گفت: ایران هرگز تسلیم فشار نمی‌شود.

 پوتین: دشمنان روسیه از دیرباز رویای نابودی ما را دارند
۱۳ دقیقه قبل / سایت تابناک

پوتین: دشمنان روسیه از دیرباز رویای نابودی ما را دارند

رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: دشمنان روسیه دیر زمانی است که رویای نابودی آن را در سر دارند.

 چگونه فشارهای اقتصادی و اجتماعی  «ناجنبش‌»های شهری را می‌سازد؟
۵۴ دقیقه قبل / روزنامه هفت صبح

چگونه فشارهای اقتصادی و اجتماعی «ناجنبش‌»های شهری را می‌سازد؟

مسعود کوثری می‌گوید فشارهای اقتصادی و طرد اجتماعی نارضایتی‌های پراکنده شهری را به «ناجنبش» تبدیل می‌کند

 نتایج نهایی دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
۴۳ دقیقه قبل / سایت تابناک

نتایج نهایی دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد

نتایج دوره بدون آزمون دکتری تخصصی۱۴۰۵ (ویژه استعدادهای درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.

 آی‌اسپورت پخش زنده لیگ‌های بزرگ فوتبال اروپا را آغاز کرد
۱ ساعت قبل / سایت توسعه برند

آی‌اسپورت پخش زنده لیگ‌های بزرگ فوتبال اروپا را آغاز کرد

توسعه برند؛ با آغاز فصل جدید فوتبال باشگاهی اروپا، آی‌اسپورت پخش زنده مسابقات منتخب پنج لیگ بزرگ این قاره را در اختیار کاربران قرار داده تا علاقه‌مندان بتوانند مهم‌ترین دیدارهای فوتبال انگلیس، اسپانیا، ایتالیا، آلمان و فرانسه را به‌صورت زنده دنبال کنند.

 جاده چالوس یکطرفه شد/ رانندگان به سمت شمال نروند
۴۳ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

جاده چالوس یکطرفه شد/ رانندگان به سمت شمال نروند

جانشین پلیس راه راهور فراجا از اعمال محدودیت تردد در آزادراه تهران–شمال از ساعت ۱۷ خبر داد و گفت: این محدودیت تا زمان تخلیه بار ترافیکی ادامه خواهد داشت سرهن...