قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۱۲

پرویز خرسند؛ نویسنده‌ای که با قلمش زندگی کرد

چهل روز از درگذشت پرویز خرسند، نویسنده، روزنامه‌نگار و پژوهشگر برجسته معاصر می‌گذرد؛ چهره‌ای که نام او بیش از هر چیز با قلمی پرتوان، نثری شورانگیز و سال‌ها همراهی با جریان روشنفکری دینی ایران گره خورده است.
 پرویز خرسند؛ نویسنده‌ای که با قلمش زندگی کرد



«اسکورت» به اکران نزدیک شد/ یک ویدئوی واقعی ببینید

 «اسکورت» به اکران نزدیک شد/ یک ویدئوی واقعی ببینید
 سایت خبرآنلاین / ۷ ساعت قبل
«اسکورت» که با نقدهای مثبت مردم، رسانه‌ها و منتقدان به پدیده جشنواره فیلم فجر تبدیل شد به زودی در سینماهای سراسر کشور روی پرده می‌رود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی فیلم، «اسکورت» به کارگردانی یوسف حاتمی‌کیا و تهیه‌کنندگی محمدرضا منصوری سال گذشته در جشنواره فیلم فجر رونمایی شد.

به تازگی لوگوی این فیلم با طراحی روح‌الله موحدی در آستانه اکران رونمایی شده است.

«اسکورت» در چهل و چهارمین دوره از جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، بهترین صدا و بهترین تدوین را کسب کرد و با نقدهای مثبت رسانه ها و منتقدان مواجه و توانست به پدیده جشنواره تبدیل شود.

امیر جدیدی، هدی زین‌العابدین، افشین هاشمی، مهدی زمین‌پرداز و با هنرمندی رضا کیانیان از بازیگران فیلم هستند.

«اسکورت» که با سرمایه گذاری بانک کشاورزی و با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی تولید شده است، با پخش شهر فرنگ به زودی در سینماهای سراسر کشور اکران می شود.

۲۴۲۲۴۳ کد مطلب 2262512



جایزه رتبه اول روزنامه نگار « ایران» در جشنواره چراغ حقیقت

 جایزه رتبه اول روزنامه نگار « ایران» در جشنواره چراغ حقیقت
 سایت ایران آنلاین / ۹ ساعت قبل
چهارمین جشنواره روزنامه‌نگاری «چراغ حقیقت» که از سوی  انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران برگزار شد، با معرفی برگزیدگان به کار  خود پایان داد.

ایران آنلاین:

  در این مراسم که شامگاه سه شنبه ۲۷ مرداد برگزار شد، محمد رضا عزیزی روزنامه نگار و دبیر گروه «ایران زمین » روزنامه ایران در قسمت  گزارش تحقیقی و پیگیرانه با  گزارش « قاچاق در ۵ برداشت ؛  سیستم زیر زمینی چگونه انسان ، احشام و سوخت را پیرامون ایران جابجا می کند » جایزه رتبه اول بخش گزارش پیگیرانه را کسب کرد.

این گزارش که در ویژه نامه ایران سال ۱۴۰۴ بعنوان گزارش سال روزنامه ایران منتشر شد بصورت میدانی و با پیگیری  مبادی و مقاصد قاچاق  ، ورود و خروج غیر مجاز انسان، احشام ، سوخت و کالا را در مرزهای شرقی ، جنوبی و غربی  کشورمان بررسی کرده است . 

 

 برندگان جشنواره روزنامه نگاری «چراغ حقیقت» سه شنبه شب در مراسمی در تالار آبگینه تهران، معرفی شدند.

فیاض زاهد؛ رئیس هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در اختتامیه این مراسم  با اشاره به شرایط فعلی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران گفت: «در بسیاری از جلسات هیات مدیره، دغدغه‌ها و فشارهایی که بر خبرنگاران و روزنامه‌نگاران وارد می‌آید، مطرح می‌شود.»

 

او افزود: «در سال‌های گذشته سه دوره جشنواره برگزار کردیم، اما برگزاری این دوره از جشنواره به دلیل اتفاقات و شرایط پیش‌آمده با دشواری‌هایی همراه شد.» 

 

رئیس هیات مدیره انجمن با اشاره به اتفاقاتی که در این مدت بر انجمن گذشته است، بیان کرد: «به دلایلی ناگزیر شدیم دفتر انجمن را در خیابان شریعتی ترک کنیم و به خانه انجمن در خیابان کبکانیان بازگردیم. البته اکنون در حال بازسازی این ساختمان هستیم.» 

 

 به گفته قادر باستانی دبیر چهارمین جشنواره روزنامه نگاری « چراغ حقیقت » در این دوره نزدیک به ۵۰۰ اثر از حدود ۲۰۰ روزنامه نگار و فعال رسانه ای به دبیرخانه جشنواره رسید . 

همچنین  هیات داوران دوره چهارم جایزه «چراغ حقیقت» در بیانیه ای اعلام کرد :  

«هیات داوران دوره چهارم جایزه «چراغ حقیقت» ضمن قدردانی از روزنامه‌نگاران برای مشارکت در این جایزه و ارسال آثار، وظیفه حرفه‌ای خود می‌داند که نگرانی عمیق خویش را از کم بودن آثار دریافتیِ منطبق با استانداردهای تولید محتوای حرفه‌ای بیان کند»

 

انتهای پیام/



باتلاق جنگ +کاریکاتور

 باتلاق جنگ +کاریکاتور
 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۱ ساعت قبل
این روزها حتی رسانه‌های آمریکا هم اعتراف کرده‌اند ترامپ در جنگ با ایران شکست خورده و تا دیرتر نشده، باید جنگ با ایران را تمام و نیروهایش را از منطقه خارج کند.

همشهری آنلاین: مثلا امروز واشنگتن پست در گزارشی نوشت که ۶۰ روز پس از امضای تفاهم‌نامه ایران و آمریکا، رئیس جمهور آمریکا در باتلاق جنگ گیر افتاده است. بیش تر ببینید: ناوهایی چه وخیم + کاریکاتور

در همین زمینه، شهرام شیرزادی، کارتونیست روزنامه همشهری طرحی زده که می‌بینید:

کد خبر 1061768



اهدای ششمین نشان «سرو سیمین پارسی‌جان» به محمد معتمدی و دو فعال زبان فارسی

 اهدای ششمین نشان «سرو سیمین پارسی‌جان» به محمد معتمدی و دو فعال زبان فارسی
 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۲ ساعت قبل
ششمین آیین اهدای نشان «سرو سیمین پارسی‌جان»، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه برگزار شد.  

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - ششمین آیین اهدای نشان «سرو سیمین پارسی‌جان»، چهارشنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۵، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در سالن صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد. 

در این دوره، نشان «سرو سیمین پارسی‌جان» به سه چهره شاخص محمد معتمدی، خواننده و هنرمند برجسته موسیقی ایرانی، امید مهدی‌نژاد، طنزپرداز و مدیر رویداد «من لهجه دارم»، و محمدمهدی باقری، مدیر مؤسسه ویراستاران اهدا شد.

فیض: «سرو سیمین پارسی‌جان» ادای دین به پاسداران زبان فارسی است

ناصر فیض، مدیر دفتر پاسداشت زبان فارسی، در ابتدای این مراسم با اشاره به فلسفه برگزاری این رویداد، اظهار کرد:این جلسات تذکری برای توجه به زبان فارسی است. وی گفت حوزه هنری از قدیم با عملکرد خود پاسدار زبان فارسی بوده و این تلاش‌ها برای متمرکز شدن فعالیت‌ها انجام شده است. به گفته فیض، بنیادی‌ترین بخش‌های حوزه هنری، ادبیات بوده و قرار شد جایی به‌طور اختصاصی به موضوع زبان فارسی بپردازد و دفتر پاسداشت زبان فارسی افتتاح شد.

وی افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی ادبیات کهن، از جمله حافظ، عطار و بیهقی، با حضور استادان این حوزه نیز در همین راستا بوده است.

فیض درباره اهدای این نشان گفت: این برنامه برای تشویق افرادی طراحی شده که در حوزه زبان و ادبیات فعالیت می‌کنند؛ کسانی که شاید وظیفه‌شان به‌طور مستقیم پاسداری از زبان فارسی نباشد، اما از ادبیات پاسداری می‌کنند.

مدیر دفتر پاسداشت زبان فارسی خاطرنشان کرد: سرو سیمین به‌صورت ماهانه به یک نفر اختصاص داده می‌شود تا از زحمات آنها در فضای فرهنگی و رسانه‌ای تقدیر شود. وی تأکید کرد که اگرچه این افراد نیازی به دیده شدن ندارند، اما این کار را ادای دین خود به افرادی می‌دانند که زبان و ادبیات فارسی را پاس می‌دارند.

فیض با اشاره به نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صیانت از زبان فارسی، تصریح کرد:این وزارتخانه باید به صیانت از زبان فارسی بپردازد و عملکرد آن در ترویج و پاسداری از این زبان اثرگذار است. وی در پایان تأکید کرد که از کسانی که به زبان توجه دارند تقدیر می‌کنند؛ چراکه ضربه‌پذیرترین بخش‌های یک فرهنگ، زبان آن است و هرچه دارند از همین زبان دارند.

معتمدی: موسیقی از نظر بودجه و توجه کمتر مورد حمایت قرار گرفته است

محمد معتمدی، دیگر برگزیده این دوره، در بخش بعدی برنامه با اشاره به عملکرد حوزه هنری در سال‌های گذشته، گفت: این نهاد جزو نهاد‌هایی بوده که می‌تواند از کارنامه خود دفاع کند و شاید یکی از دلایل آن، دستخوش تغییرات مدیریتی نشدن و عدم ورود به جناح‌بندی‌های سیاسی بوده است.

این خواننده با انتقاد از نبود برنامه‌ای واحد در حوزه موسیقی، افزود: متأسفانه نهاد‌های مختلف فرهنگی و هنری نتوانسته‌اند طی این سال‌ها برنامه واحدی در حوزه موسیقی داشته باشند، در حالی که موسیقی حامل ادبیات است. 

به گفته وی، موسیقی هم از نظر بودجه و هم از منظر توجه، کمتر مورد لطف و حمایت قرار گرفته است.

معتمدی با اشاره به نمونه‌هایی از کم‌توجهی به موسیقی، اظهار کرد: پنهان کردن و نادیده گرفتن موسیقی باعث وقوع اتفاقاتی شده که با باور‌های دینی، ملی و فرهنگی جامعه سازگار نیست و اساساً نباید رخ می‌داد.

وی ادامه داد: چرا باید نهاد‌هایی داشته باشیم که در حوزه ادبیات برای واژه‌ها جایگزین تعیین کنند، اما مردم ارزش این تلاش‌ها را ندانند. معتمدی گفت همیشه فکر می‌کند اگر روزی مسئولیتی داشته باشد، روی عزت‌نفس ملی تمرکز می‌کند؛ چراکه اگر عزت‌نفس ترمیم شود، در حوزه ادبیات، سیاست بین‌الملل، اقتصاد و دیگر عرصه‌ها نیز بسیاری از مسائل اصلاح خواهد شد.

معتمدی در پایان تأکید کرد:عزت‌نفس، خطرناک‌ترین و ویرانگرترین چیزی است که جامعه را تهدید می‌کند و باید برای ترمیم و تقویت آن تلاش کرد. وی با بیان اینکه خود را شایسته دریافت این جایزه نمی‌داند، گفت آدم‌های تأثیرگذارتر از او در حوزه ادبیات وجود دارند، اما دریافت این نشان برایش ارزشمند است.

مهدی‌نژاد: رسانه «من لهجه دارم» به تنوع گویش‌های فارسی می‌پردازد

امید مهدی‌نژاد، شاعر و مؤسس صفحه «من لهجه دارم»، در بخش دیگری از این مراسم گفت: معتقد است هر اتفاقی در راستای تقویت، تحکیم و ترویج زبان فارسی رخ دهد، کاری ارزشمند و مبارک است و حوزه هنری هم از آغاز به موضوع پرداخته و با دفتر پاسداشت زبان فارسی بر این حوزه متمرکز شده است.

وی درباره رسانه «من لهجه دارم» اظهار کرد: این رسانه کار خود را از سال ۱۴۰۰ آغاز کرد و مسئله‌اش این بود که به تنوع و رنگینی لهجه‌های مختلف زبان فارسی از زبان کسانی که به این لهجه‌ها و گویش‌ها تکلم دارند، بپردازد. به گفته مهدی‌نژاد، آنها در این رسانه به نکات شیرین ضرب‌المثل‌ها و ماجرا‌های جالبی که به‌خاطر اختلاف لهجه‌ها ممکن است رخ دهد، متمرکز شده‌اند.

مهدی‌نژاد افزود: در پرداخت به لهجه‌ها نکات متعددی را فهمیده‌اند که بسیار جالب و لذت‌بخش بوده، برای مثال متوجه شده‌اند که چه افرادی روی گویش‌هایشان حساس هستند یا به کد‌هایی رسیده‌اند که نشان از ارتباط میان برخی لهجه‌هاست.

باقری: ۷۰ میلیون واژه را ویرایش کرده‌ایم / هیچ ریالی از دولت نگرفته‌ایم

محمدمهدی باقری، مدیر «مؤسسه ویراستاران»، در این آیین گفت: از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند؛ همان سالی که خیلی‌ها می‌گفتند باید از ایران رفت، اما آنها تمام‌قد پای این کار ماندند تا اثرگذار باشند. به گفته وی، قصه فرهنگ را انتخاب کردند که بنیادین است و زبان معیار را هم انتخاب کردند که در کشور فراموش شده است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۸۸ تاکنون حدود ۷۰ میلیون واژه را ویرایش کرده‌اند و در حوزه آموزش نیز در ۲۱ شهر ایران و دو شهر خارج از کشور دوره‌های آموزشی برگزار کرده‌اند.

باقری با اشاره به تعداد شرکت‌کنندگان در دوره‌های آموزشی این مؤسسه، اظهار کرد: حدود ۲۰ هزار مهارت‌جو در کارگاه‌های آنها شرکت کرده‌اند و در تولید محتوا برای زبان فارسی نیز با دست خالی تلاش کرده‌اند.

مدیر مؤسسه ویراستاران تأکید کرد: مطلقاً برای هیچ‌کدام از برنامه‌هایشان ریالی از نهاد‌های دولتی نگرفته‌اند و تمام این فعالیت‌ها به‌صورت خودجوش و از سر عشق به زبان فارسی انجام شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد که کار‌های بر زمین‌مانده در حوزه زبان فارسی بسیار زیاد است و امیدوار است با کمک همه کسانی که دل در گرو این زبان و فرهنگ دارند، نهاد‌ها قوی‌تر عمل کنند و باعث بالندگی در این حوزه شوند.

در پایان این مراسم، از محمد معتمدی، امید مهدی‌نژاد و محمدمهدی باقری به پاس فعالیت‌ها و خدمات آنان در حوزه زبان فارسی با اهدای نشان «سرو سیمین پارسی‌جان» تقدیر به عمل آمد.


 بیانیه خانه سینما در خصوص مصوبه اخیر مجلس

بیانیه خانه سینما در خصوص مصوبه اخیر مجلس

خانه سینما در خصوص مصوبه اخیر مجلس در بیانیه‌ای نسبت به مصوبه اخیر مجلس در تاریخ 25 مرداد واکنش نشان داد و تبعات این مصوبه را بررسی کرد.

 محمدرضا شریفی‌نیا: مجید مظفری طلاست

محمدرضا شریفی‌نیا: مجید مظفری طلاست

آرمان امروز : محمدرضا شریفی‌نیا روز سه‌شنبه در آیین اعطای نشان درجه یک هنری به مجید مظفری در سالن سیف‌الله داد اظهار کرد: اسمش هم با مسماست با کارهای آقای بیضایی واقعا طلا فروخت. این موقعیت بسیار عالی برای آقای مجید مظفری بود. کارهای نمایشی هم که انجام داده در حد طلای ۱۸ تا ۲۴ [ ]

 4 باور غلط که «متهم گریخت» در مردم ایران ایجاد کرد

4 باور غلط که «متهم گریخت» در مردم ایران ایجاد کرد

قرار نیست ارزش‌های این سریال را زیر سؤال ببریم. «متهم گریخت» در زمان خودش سریالی موفق، سرگرم‌کننده و حتی از بسیاری جهات اجتماعی بود و اتفاقاً کیفیت آن نشان می‌دهد تلویزیون می‌تواند با قصه‌های ساده و شخصیت‌های باورپذیر، مخاطب گسترده‌ای پیدا کند. اما بازپخش چندباره یک اثر قدیمی، فرصتی است برای اینکه آن را از فاصله‌ای بیشتر و با نگاه امروزی تماشا کنیم.

 چنگیز شیخلی درگذشت

چنگیز شیخلی درگذشت

چنگیز شیخلی از پیشگامان اکتشاف غارهای ایران و غارنوردی، در ۹۹ سالگی درگذشت.

 باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در هفتمین فصل کاوش غار قلعه کرد، احتمال می‌دهند به سنگواره‌های بیشتری از انسان‌تباران دوره پلیستوسن، از جمله بقایای احتمالی نئاندرتال‌ها، انسان هوشمند کهن، انسان هایدلبرگ و دیگر گونه‌ها یا جمعیت‌های انسانی این دوره، دست یابند. قلعه کرد، غاری است که پیش‌تر در آن یک دندان شیری متعلق به کودکی حدود هفت تا هشت ساله با قدمتی در حدود ۱۷۵ هزار سال کشف شده است.

 نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

آیین اهدای گواهی‌نامه درجه‌یک هنری به مجید مظفری، بازیگر سینما و تلویزیون در سازمان سینمایی برگزار شد و این بازیگر از بیکاری هنرمندان گلایه کرد. در این مراسم محمدرضا شریفی‌نیا، بازیگر سینما، گفت: وقتی اسم مجید مظفری می‌آید، من یاد طلافروشان می‌افتم. او در آثاری بازی کرده که واقعا مانند طلا هستند، به‌خصوص همکاری‌هایش با بهرام بیضایی. مجید مظفری در تئاتر هم طلافروشی کرده و آثار ارزشمندی در کارنامه دارد که «کالیگولا» از جمله آنهاست. او افزود: مجید مظفری از یک جوان خوش‌تیپ و کاردرست از پیش از انقلاب تا امروز بازی کرده و همچنان توانسته است خودش را حفظ کند. این یک نکته بسیار مهم در زندگی این هنرمند است.

 ملاحظات اطلاع‌رسانی

ملاحظات اطلاع‌رسانی

آرمان امروز :نشست تخصصی «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با حضور نمایندگانی از دولت‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم برگزار شد. در این نشست به این موضوع پرداخته شد که چرا در سال‌های اخیر با وجود برخورداری از نهادهای رسمی نتوانسته‌اند تحولات اجتماعی را به موقع تشخیص داده و پاسخگو باشند. نشست «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با محوریت بررسی چالش‌های اطلاع‌رسانی [ ]

 محمدرضا حکیمی؛ آن‌گونه که زیست، آن‌گونه که خواست/ ساخت «خانه‌ علامه حکیمی» مورد تایید نیست

محمدرضا حکیمی؛ آن‌گونه که زیست، آن‌گونه که خواست/ ساخت «خانه‌ علامه حکیمی» مورد تایید نیست

حجت الاسلام محمد حکیمی برادر استاد محمدرضا حکیمی در یادداشتی به مناسبت پنجمین سال درگذشت ایشان، ضمن مروری بر اندیشه‌های محمدرضا حکیمی به ویژه در زمینه عدالت و مبارزه با فقر در اندیشه قرآنی و اهل بیت و با تاکید بر دوری سیاست و اقتصاد در این روزها با آنچه باید باشد و مظلومیت انسان محروم و بی‌پناه در جامعه امروز ایران، اعلام کرد هرگونه انتساب ملکی به عنوان «منزل علامه محمدرضا حکیمی» و هرگونه اقدام، ثبت، بهره‌برداری فرهنگی یا تبلیغی بر پایهٔ چنین انتسابی، بدون رضایت صاحبان حق و برخلاف وصیت و ترتیبات مقرر از سوی آن عزیز از دست رفته، فاقد رضایت شرعی ماست و در فرض تصرف در حقوق اشخاص یا مخالفت با وصیت معتبر، نمی‌توان آن را به نام تکریم آن مرحوم توجیه کرد.