قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۲۶

طبقه متوسط فقیر شده، اما حاضر نیست در فقر فرزندآوری کند/ هشدار جامعه‌شناس: موج بیکاری، خشونت خانگی را در ایران تشدید می‌کند

به گفته مدیر گروه مسائل اجتماعی انجمن جامعه‌شناسی، الگوهای فرزندآوری، تشکیل خانواده و طلاق در ایران با سرعتی بسیار زیاد در حال تغییر هستند. این نابسامانی‌ها نیازمند برنامه‌ریزی است، ولی بهترین و مهم‌ترین برنامه‌ریزی پایان یافتن مشکلات اقتصادی است.
 طبقه متوسط فقیر شده، اما حاضر نیست در فقر فرزندآوری کند/ هشدار جامعه‌شناس: موج بیکاری، خشونت خانگی را در ایران تشدید می‌کند



۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

تاوان رکود تاریخی بر دوش کارگران «عصر یخبندان»

به گزارش ایلنا و به نقل از اکونومیست، بهبود آمارهای کلی اشتغال در ژاپن نتوانسته آسیب‌های عمیق واردشده به حقوق بنیادی «نسل عصر یخبندان اشتغال» را جبران کند. «نسل عصر یخبندان اشتغال» یا «نسل فراموش‌شده» در ژاپن شامل فارغ‌التحصیلان سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۴ است؛ نیروی کاری آسیب‌دیده از رکود عمیق اقتصادی پس از ترکیدن حباب مالی کشور. در آن دوره، شرکت‌های ژاپنی برای کاهش هزینه‌ها، جذب نیروهای رسمی را به حداقل رساندند.

این سیاست کارفرمایان، میلیون‌ها جوان را به سمت مشاغل غیررسمی، پیمانی و کم‌درآمد سوق داد و حق دسترسی به شغل پایدار را از آنان سلب کرد. آسیب اولیه به مسیر شغلی این افراد اکنون اثرات ویرانگر خود را نشان می‌دهد؛ طوری که این کارگران میانسال در آستانۀ بازنشستگی همچنان با شکاف عمیق درآمدی، نبود پوشش کامل حمایتی و خطر فقر معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

در جریان مذاکرات دستمزدی سال ۲۰۲۶، اگرچه دستمزدهای اسمی بیش از ۵ درصد رشد داشت، اما بررسی‌های اقتصادی از تمرکز این افزایش بر نیروهای جوان‌تر خبر می‌دهند. کارگران بالای ۴۵ سال (یعنی قربانیان اصلی رکود دهۀ ۱۹۹۰) کمترین بهره را از رشد دستمزدها بردند. این ناعدالتی، قدرت چانه‌زنی و امنیت اقتصادی فرودست‌ترین لایه‌های بازار کار ژاپن را به‌شدت تضعیف کرده است.

تبعیض ساختاری؛ از تبعید به مشاغل غیررسمی تا محرومیت از رفاه

ریشۀ این بحران به ترکیدن حباب اقتصادی ژاپن در اوایل دهۀ ۱۹۹۰ بازمی‌گردد. در الگوی سنتی بازار کار ژاپن مبتنی بر «استخدام رسمی و مادام‌العمر»، نظام کارفرمایی عملاً درهای ورود به مشاغل پایدار را به روی فارغ‌التحصیلان آن دوره بست. کارفرمایان به جای جذب نیروهای رسمی، این نسل را به سمت کارهای موقت، غیررسمی و کم‌درآمد سوق دادند.

عدم برخورداری از شغل رسمی پایدار، فرصت ارتقای شغلی و افزایش دستمزد بر اساس سابقه را از این کارگران سلب کرد. بر اساس داده‌های سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، اگرچه میانگین سابقۀ خدمت در ژاپن ۱۲.۴ سال است و ۴۶.۷ درصد کارکنان بیش از ۱۰ سال سابقۀ کار دارند، اما کارگران غیررسمیِ عصر یخبندان هرگز نتوانستند از این مزایای ساختاری بهره‌مند شوند. علاوه بر این، سیستم بازنشستگی اجباری، این نیروی کار میانسال را مجبور می‌کند برای گذران زندگی دوباره به مشاغل رده‌پایین و بی‌ثبات با حداقل حقوق روی آورند.

برنامه‌های حمایتی دیرهنگام و پیامد جهانی سرکوب حقوق کارگران

دولت ژاپن در آوریل ۲۰۲۶ برنامه‌ای سه‌ساله (تا سال مالی ۲۰۲۸) برای حمایت از این نسل مصوب کرد. این طرح بر بهبود شرایط کاری، تسهیل تامین مسکن ارزان‌قیمت، آموزش مهارت‌های جدید و ایجاد فرصت‌های شغلی پس از ۶۵ سالگی تمرکز دارد. با این حال، کارشناسان تاکید می‌کنند این اقدامات دیرهنگام نمی‌تواند زیان‌های انباشته‌شدۀ سه دهه سرکوب دستمزد و محرومیت از امنیت شغلی را به‌طور کامل جبران کند.

تجربۀ ژاپن اثبات می‌کند بحران‌های اقتصادی تنها یک شوک مقطعی نیستند؛ بلکه بی‌توجهی به حقوق صنف کارگر در ابتدای مسیر شغلی، آسیب‌های معیشتی جبران‌ناپذیری را تا دوران بازنشستگی بر زندگی فرد تحمیل می‌کند. این امر نمونه‌ای برجسته از پایمال شدن حقوق نیروهای فرودست در ساختارهای اقتصادی به شمار می‌رود. انتهای پیام/


۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

انهدام باند سارقان طلافروشی‌ها در خراسان جنوبی

به گزارش تابناک، سردار حسن شجاعی‌نسب شامگاه پنج شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در پی سرقت حدود ۴۰۰ گرم طلا از یک واحد طلافروشی در بازار مرکزی بیرجند، موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار کارآگاهان پلیس آگاهی استان قرار گرفت.

وی افزود: با اقدامات اطلاعاتی و فنی، هویت سارقان شناسایی و مشخص شد اعضای این باند، افرادی غیربومی و حرفه‌ای هستند که پیش از این در استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان نیز سرقت‌های مشابهی انجام داده و پس از آن به خراسان رضوی متواری شده‌اند.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی بیان کرد: با هماهنگی قضایی، تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی استان به مشهد اعزام شدند و با همکاری پلیس آگاهی و کلانتری بانوان خراسان رضوی، مخفیگاه متهمان شناسایی شد.

شجاعی‌نسب ادامه داد: مأموران در عملیاتی ضربتی و غافلگیرانه، اعضای این باند شامل پنج زن و یک مرد را دستگیر کردند و مقادیر قابل توجهی طلاجات مسروقه از مخفیگاه آنان به دست آمد.

وی با بیان اینکه متهمان تاکنون به هفت فقره سرقت در استان‌های مختلف اعتراف کرده‌اند، ارزش طلاجات کشف‌شده را بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: متهمان پس از تکمیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی معرفی شدند.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی از مالکان واحدهای صنفی و طلافروشی‌ها خواست با استفاده از تجهیزات حفاظتی استاندارد، ضریب امنیتی واحدهای خود را افزایش دهند و موارد مشکوک را از طریق مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.




 احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور
۲۰ ساعت قبل / سایت تابناک

احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور خبر داد.

 میگنا - ۵ علامت مهم سکته مغزی
۱۳ ساعت قبل / سایت میگنا

میگنا - ۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.

 درگیری طایفه‌ای در ایرانشهر دو کشته بر جای گذاشت
۱۲ ساعت قبل / سایت تابناک

درگیری طایفه‌ای در ایرانشهر دو کشته بر جای گذاشت

درگیری میان دو طایفه در ایرانشهر به کشته شدن عابران پیاده و دستگیری تعدادی از عوامل نزاع منجر شد.

 انتقاد نماینده مجلس از پلیس بخاطر تعلل در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان؛ باید تصمیمات عقلانی و غیرجناحی برای بهبود زندگی مردم بگیریم
۱۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقاد نماینده مجلس از پلیس بخاطر تعلل در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان؛ باید تصمیمات عقلانی و غیرجناحی برای بهبود زندگی مردم بگیریم

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: دولت در بهمن ۱۴۰۴ مصوبه‌ای برای آموزش عملی، آزمون و صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان با نظارت پلیس راهور ابلاغ کرد، اما در تیر ۱۴۰۵ رئیس پلیس راهور اعلام کرد که هنوز صدور گواهینامه آغاز نشده است. حکمرانی مؤثر یعنی وقتی یک تصمیم قانونی گرفته شد، مردم بتوانند نتیجه آن را در زندگی روزمره خود ببینند.

 دفترچه سوالات علوم‌تجربی کنکور منتشر شد
۱۹ ساعت قبل / سایت تابناک

دفترچه سوالات علوم‌تجربی کنکور منتشر شد

دفترچه سوالات گروه علوم تجربی آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد. کلید اولیه اول شهریورماه منتشر خواهد شد.

 آمار داوطلبان کنکور در نوبت عصر
۱۸ ساعت قبل / سایت تابناک

آمار داوطلبان کنکور در نوبت عصر

بیش از ۱۵۵ هزار داوطلب در دو گروه آزمایشی هنر و زبان های خارجی رقابت خود را بعد از ظهر امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد آغاز کردند.