قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

قربانی شدن کارگران پیمانکاری/ وقتی سود جای ایمنی را می‌گیرد

تکرار حوادث مرگبار برای کارگران پیمانکاری در کارخانه‌های کشتی‌سازی هیوندای، موجی از اعتراضات کارگری را در کره جنوبی به راه انداخت؛ بحرانی که مدیران هیوندای را ناچار کرد برای فرار از فشارها، فعالیت ۱۲ میلیارد دلاری خود را موقتاً متوقف کنند.
 قربانی شدن کارگران پیمانکاری/ وقتی سود جای ایمنی را می‌گیرد

به گزارش ایلنا، شرکت صنایع سنگین «هیوندای»، بزرگ‌ترین سازندۀ کشتی در جهان، در پی جان‌باختن سه کارگر طی چند ماه اخیر، تمام فعالیت‌های خود را در کارگاه‌های کره جنوبی تعطیل کرد.

آخرین فاجعه زمانی رخ داد که یک کارگر پیمانکاریِ ۳۰ساله هنگام کار با دستگاه‌های سنگین در کارخانۀ گونسان، به دلیل گیر افتادن سرش میان قطعات فلزی، جان باخت. این سومین حادثۀ مرگبار در کارخانه‌های هیوندای طی سال جاری بود ؛ حوادثی که در تمامی آن‌ها، قربانیان نه کارگران رسمی، بلکه کارگران شرکتی و پیمانکاری بوده‌اند. پیش از این نیز یک کارگر دیگر در آتش‌سوزی زیردریایی و کارگری دیگر بر اثر گیر افتادن زیر بالابر صنعتی جان خود را از دست داده بودند.

حذف تجهیزات ایمنی برای سرعت در تولید

اتحادیۀ سراسری فلزکاران کرۀجنوبی با برگزاری تجمع در برابر ادارۀ کار، خواستار بازرسی ویژه از این غول صنعتی و محاکمۀ مدیران آن شد. نمایندگان کارگری اعلام کردند:

مدیریت هیوندای برای افزایش سرعت تولید، تجهیزات ایمنی حیاتی را از روی دستگاه‌ها برداشته است. مسئولان اتحادیه تأکید می‌کنند هیوندای حتی ساده‌ترین ابزارهای حفاظتی را در محیط‌های خطرناک حذف کرده، هشدارهای ایمنی را نادیده گرفته و جان کارگران را صرفاً ابزاری برای پیشبرد خط تولید می‌داند.

کارگران همچنین نهادهای دولتی را به هم‌دستی در این فاجعه متهم می‌کنند؛ زیرا بازرسان وزارت کار با بی‌توجهی به پرونده‌های قبلیِ نقض ایمنی در هیوندای، دست کارفرما را برای بازنگه داشتن خطوط ناایمن باز گذاشته‌اند.

تعطیلیِ چندروزه؛ ابزار عقب‌نشینی کارفرما

در پی بالا گرفتن خشم عمومی، مدیریت هیوندای تصمیم گرفت فعالیت تمام کارگاه‌های خود را به مدت سه روز متوقف کند تا به گفتۀ خود، آموزش‌ها و معاینات ایمنی انجام دهد؛ توقفی که پروژه‌هایی به ارزش ۱۲ میلیارد دلار را معطل می‌کند و با اتصال به تعطیلات تابستانی، عملیات کارخانه را دو هفته می‌خواباند.

اگرچه مدیران هیوندای اعلام کردند مسئولیت این حوادث را می‌پذیرند و تا زمان تأمین ایمنی کار را آغاز نمی‌کنند، اما معترضان این اقدام را صرفاً یک ژست تبلیغاتی برای فرار از بازخواست می‌دانند.

«برون‌سپاری خطر»؛ ریشۀ اصلی مرگ کارگران هنگام کار





 آخرین قیمت دلار؛ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان

آخرین قیمت دلار؛ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان

قیمت دلار در معاملات امروز (پنجشنبه) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، روی رقم ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان باقی ماند.

 آمار داوطلبان کنکور در نوبت عصر

آمار داوطلبان کنکور در نوبت عصر

بیش از ۱۵۵ هزار داوطلب در دو گروه آزمایشی هنر و زبان های خارجی رقابت خود را بعد از ظهر امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد آغاز کردند.

 روایت ملیکا پارسادوست از شب حادثه و دادگاه پژمان جمشیدی؛ پشت پرده پرونده‌ای که جامعه را تکان داد

روایت ملیکا پارسادوست از شب حادثه و دادگاه پژمان جمشیدی؛ پشت پرده پرونده‌ای که جامعه را تکان داد

روایت ملیکا پارسادوست از پرونده شکایتش علیه پژمان جمشیدی، فراتر از جزئیات یک پرونده قضایی، تصویری از دشواری مسیر شاکیان آزار جنسی در ایران ارائه می‌کند؛ از سرگردانی میان کلانتری و پزشکی قانونی تا حضور در دادگاهی که به گفته او، در آن احساس می‌کرد به جای شاکی، خودش زیر ذره‌بین قرار گرفته است.

 اتفاق ناگوار در بندرانزلی + گزارش امدادگران از حادثه

اتفاق ناگوار در بندرانزلی + گزارش امدادگران از حادثه

برخورد یک فروند قایق با پل در محدوده تالاب انزلی، ۲ کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت.

 نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود - تسنیم

نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود - تسنیم

وزیر بهداشت اعلام کرد نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود.

 دریای مازندران تعطیل شد +جزییات

دریای مازندران تعطیل شد +جزییات

مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اشاره به ممنوعیت شنا، قایق‌رانی و صیادی در دریای مازندران، گفت: مردم و گردشگران ️ از فعالیت‌های دریایی و ساحلی غیرضروری در در...