قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

از پلمپ کافه‌ها تا حذف نیمکت‌های ایرانشهر؛ پشت پرده موج تازه برخورد‌های اجتماعی چیست؟ | آیا حوادث تلخ دیگری در راه است؟

در شرایطی که ایران با فشار‌های اقتصادی، امنیتی و تنش‌های خارجی کم‌سابقه‌ای روبه‌روست، هم‌زمانی موجی از برخورد‌های اجتماعی و فرهنگی با افزایش محدودیت‌ها و اقدامات بازدارنده، این پرسش را پررنگ کرده است که هدف از تشدید این فشار‌ها چیست و آیا تکرار تجربه‌های تلخ گذشته در کمین جامعه است؟
 از پلمپ کافه‌ها تا حذف نیمکت‌های ایرانشهر؛ پشت پرده موج تازه برخورد‌های اجتماعی چیست؟ | آیا حوادث تلخ دیگری در راه است؟

رویداد۲۴| مازیار وکیلی: دولت‌ها و حکومت‌ها زمانی که با یک بحران وجودی مواجه هستند، تلاش می‌کنند تا تلاش و اصطحکاک با اقشار مختلف جامعه را به حداقل برسانند تا درگیر اعتراضات داخلی نشوند و بتوانند آن بحران را با خیال راحت تری پشت سر بگذارند. اما موضوع این جا است که در ایران ظاهراً همه چیز بر عکس است. در حالی که حاکمیت درگیر وضعیتی پیچیده و جنگ با دو کشور قدرتمند اتمی و موشکی جهان است؛ شاهد افزایش التهابات اجتماعی از سوی گروهی هستیم که گرایش سیاسی و فرهنگی مشخصی داشته و سابقه جنجال‌آفرینی هم کم ندارند.

در دورانی که جامعه به لحاظ اقتصادی و زیست روزمره تحت شدیدترین فشار‌های چند سال اخیر است و روح و روان مردم هر روز میان اخبار متضاد و متناقض به چالش کشیده می‌شود؛ گروهی در درون حاکمیت تصمیم گرفته با باز کردن زخم‌های کهنه مجدداً کشور را به سمت و سویی نامشخص ببرد.

بیشتر بخوانید: «حجاب» دوباره مسئله شد | روزنامه شهرداری: چرا دادستانی و پلیس وارد عمل نمی‌شوند؟

اخباری مثل پلمپ کافه‌ها، برخورد با بلاگری که یک ایونت در ایران مال برگزار کرده بود، شنیده شدن زمزمه‌هایی مبنی بر برخورد با مسئله حجاب و از همه مهم‌تر تخریب جدول‌ها و جمع آوری نیمکت‌ها و پلمپ کافه‌های ایرانشهر همگی این گمانه را تقویت می‌کند که برخی قصد دارند یک حادثه تلخ دیگر مشابه حادثه دی ماه ۱۴۰۴ را به کشور تحمیل کنند. والا چنین برخورد‌هایی با چنین شدتی هیچ توجیه دیگری نمی‌تواند داشته باشد. این اقدامات به سود کیست؟

دشمنی که به زعم بسیاری از کارشناسان صدا و سیما در کمین است تا ایران را تجزیه و پاره پاره کند منتظر کوچک‌ترین اعتراض داخلی است تا با مستمسک قرار دادن آن، به خاک ایران حمله کند. حال چرا عده‌ای با تشدید فشار‌های اجتماعی به دشمن کمک می‌کنند، خود سوال بزرگی است که بانیان چنین اقداماتی باید به آن پاسخ دهند. چرا ایرانشهر؟

آنری لوفور جامعه شناس فرانسوی شهر را نه کالا می‌دانست، نه ایدئولوژی؛ شهر برای او اثری جمعی بود، شبیه یک اثر هنری که ساکنانش هر روز آن را خلق می‌کنند.

دیشب، در خیابان ایرانشهر، چند نیمکت ناپدید شدند؛ اما آنچه حذف شد فقط چند تکه چوب و فلز نبود، بلکه بخشی از امکانِ مکث و معاشرت در یک فضای مشترک شهری بود. این تفسیر از فضای شهری معنای مشخصی به حذف نیمکت‌های خیابان ایرانشهر و تخریب جدول‌های جلوی مغازه‌های خیابان سنایی می‌دهد. این اقدامات مردم را یاد بلایی که شهردار تهران بر سر پارک دانشجو و تفکیک آن از تئاتر شهر آورد می‌اندازد.

هدف از این کار چیست؟

محدود کردن فضا‌هایی که امکان معاشرت و هم نشینی افرادی که ظاهر، پوشش و نگاهی غیر هم سو با حاکمیت دارند. این موضوع در روز‌های اخیر که خیابان‌های تهران در تسخیر نیرو‌هایی است که در زمره طرفداران حاکمیت تلقی می‌شوند این موضوع ظاهراً ضرورت بیشتری کرده که شهر امکان کمتری برای کسانی که با حاکمیت هم سو نیستند فراهم کند. این اقدامات پیام مشخصی را منتقل می‌کند حتی خیابان هم انحصاری شده و صرفاً کسانی در آن حق حضور و تردد دارند که با دیدگاه رسمی همسو باشند.

این تحلیل وقتی قوت بیشتری به خود می‌گیرد که متوجه شویم تخریب جدول‌های جلوی مغازه‌های خیابان سنایی جز برای جلوگیری از نشستن افراد روی آن توجیهی ندارد. این اقدامات شهرداری و سایر نهاد‌ها را باید در راستای یک دست سازی شهر تفسیر کرد. یک دست سازی به این معنا که فقط یک تصویر از خیابان وجود داشته باشد و آن هم تصویر کسانی است که در تجمعات شبانه حضور پیدا می‌کنند. این اقدامات فقط حذف فیزیکی چند شی نیست حمله به خاطرات جمعی کسانی است که نظری غیر از نظر رسمی دارند و معنای آن این سات که شهر مال ماست و شما هیچ حقی نسبت به آن ندارید. بازگشت به مسئله حجاب

حوادث خیابان ایرانشهر زمانی جالب می‌شود که بدانیم روزنامه همشهری در یکی دو روزه گذشته مقاله‌ای منتشر کرده با عنوان بی فرهنگی در پوشش و نویسنده با کنار هم قرار دادن چند واقعه کوشیده است تا دوباره مسئله حجاب را تبدیل به مسئله اصلی جامعه کند. نگارنده در این مقاله با کنار هم قرار دادن حوادثی مانند ماجرای سواحل سیمرغ کیش، برگزاری یک فشن‌شوی زمستانی در بازار بزرگ تهران در شهریور ۱۴۰۴، برگزاری جشن مختلط توسط برند پوشاک «جین‌وست» در تهران با تکیه بر ادعای درخواست‌های مردمی نوشته است: «کاربران زیادی در فضای مجازی، وضعیت فعلی را مصداق فساد سازمان‌یافته و آلوده کردن فضای جامعه دانسته و از دادستانی و نیروی انتظامی خواستار انجام وظایف قانونی و شرعی خود شده‌اند.برخی معتقدند جریمه‌های مالی سنگین می‌تواند سریع‌ترین راه برای کنترل این رفتار‌ها باشد.»

بیشتر بخوانید: چرا کافه‌های خیابان سنایی پلمپ شدند؟ | بدسلیقگی و محدودیت اجتماعی در دوران جنگ

هم زمانی نگارش چنین مقاله‌ای با برخورد‌های صورت گرفته در ایران شهر را کنار هم می‌گذاریم این استنباط به وجود می‌آید که ظاهراً قرار است مجدداً برخورد‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه تشدید شود. این در حالی است که قانون حجاب و عفاف را شعام به عنوان بزرگ‌ترین نهاد امنیتی کشور وتو کرده و اجرای آن را به صلاح ندانسته است. این موضوع به این معنا است که فشار و تاکید بر روی این موضوع بازخورد امنیتی منفی دارد. حال چرا برخی از نیرو‌ها و جریانات سیاسی بر روی این موضوع تاکید می‌کنند خود سوال بزرگی است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت؟ برخورد با بلاگر‌ها

در یکی دو روز اخیر علاوه بر تمام این اتفاقات برخورد با بلاگر‌ها هم تشدید شده است. نیما تکیدو یوتیوبر ایرانی که مراسمش در ایران مال جنجالی شده با برخورد قضایی مواجه شد و صفحه یوتیوبش بسته شد. از طرف دیگر بلاگر زنی که ویدیوی آموزش انبه خوردن او در فضای مجازی وایرال شده بود با انتشار یک استوری از ابلاغیه قضایی که برای او ارسال شده بود رونمایی کرده است. این برخورد‌ها را می‌توان در راستای همان سیاست حذف هرگونه چهره غیر همسو با روایت حاکم ارزیابی کرد. قطعاً هواداران نیما تکیدو و سایر بلاگر‌هایی مانند امیرپارسا نشاط، شیوا نصرتی، نیما تکیدو و صبا طالبی ارتباطی با فضای عمومی این روز‌های خیابان‌ها ندارند. به همین خاطر باید حذف شوند تا تنها یک چهره از شهر که مورد تایید و تاکید حاکمیت است به بیرون مخابره شود.

اما این وضعیت نتایج بدی به دنبال خواهد داشت که کمترین آن تشدید شکاف اجتماعی و احتمال وقوع یک حادثه دی ماه دیگر است. حادثه‌ای که اگر در چنین شرایطی رخ بدهد بیشترین سود آن را همان دشمنی می‌برد که در کمین ایران است. چه آن که ترامپ و نتانیاهو زمانی جسارت حمله به ایران را پیدا کردند که حوادث دی ماه پیش آمد. آیا جریاناتی در داخل ایران خواهان رقم زدن یک دی ماه دیگر هستند؟!



۱۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

انتشار کلید آزمون‌های سراسری

نورنیوز-گروه اجتماعی:  سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد، دفترچه سوالات به همراه کلید اولیه آزمون‌های سراسری و پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵دفترچه سوالات به همراه کلید اولیه آزمون‌های سراسری و پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ اول شهریور منتشر می شود.

کلید اولیه آزمون‌های سراسری و پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ عصر روز یکشنبه ۱۴۰۵/۰۶/۰۱ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد و داوطلبان می توانند از تاریخ مذکور هرگونه مطلبی در خصوص سوالات و کلید آزمون دارند ، منحصرا"از طریق سیستم پاسخگویی الکترونیکی به این سازمان اعلام نمایند.




 رصد فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور
۱۹ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

رصد فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور

رضا محمدی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تاکنون هیچ موردی از تقلب و تخلف در جریان برگزاری این آزمون گزارش نشده است و تمامی شبکه‌ها، کانال‌ها و صفحات فضای...

 انتقاد نماینده مجلس از پلیس بخاطر تعلل در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان؛ باید تصمیمات عقلانی و غیرجناحی برای بهبود زندگی مردم بگیریم
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقاد نماینده مجلس از پلیس بخاطر تعلل در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان؛ باید تصمیمات عقلانی و غیرجناحی برای بهبود زندگی مردم بگیریم

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: دولت در بهمن ۱۴۰۴ مصوبه‌ای برای آموزش عملی، آزمون و صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان با نظارت پلیس راهور ابلاغ کرد، اما در تیر ۱۴۰۵ رئیس پلیس راهور اعلام کرد که هنوز صدور گواهینامه آغاز نشده است. حکمرانی مؤثر یعنی وقتی یک تصمیم قانونی گرفته شد، مردم بتوانند نتیجه آن را در زندگی روزمره خود ببینند.

 رانندگی پرخطر، جاده را جهنم کرد+شمار فوتی‌ها
۱۹ ساعت قبل / سایت تابناک

رانندگی پرخطر، جاده را جهنم کرد+شمار فوتی‌ها

حق‌پرست با اشاره به خطرات ناشی از تردد خودرو‌های سوخت‌بر و رانندگی پرخطر از رانندگان خواست با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از حرکت خلاف جهت و انج...

 ماجرای قطع برق در یکی از حوزه‌های کنکور اهواز
۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

ماجرای قطع برق در یکی از حوزه‌های کنکور اهواز

آتش‌زدن پایه برق توسط افراد ناشناس عامل قطع برق در یکی از محل‌های کنکور اهواز بوده و تلاش برای شناسایی عوامل این کار آغاز شده‌است.

 میگنا - ۵ علامت مهم سکته مغزی
۱۰ ساعت قبل / سایت میگنا

میگنا - ۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.

 مرگ دل خراش زنی ۱۵ساله که شلاق خورده بود
۲۱ ساعت قبل / سایت تابناک

مرگ دل خراش زنی ۱۵ساله که شلاق خورده بود

اوایل هفته منابع بیمارستانی، مرگ مشکوک زنی جوان در بیمارستان هاشمی نژاد را به پلیس اطلاع می‌دهند. با حضور مأموران در بیمارستان و تأیید موضوع، با دستور قضایی...