قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

آنچه زائرین اربعین حسینی در سفر اربعین باید بدانند

تهران- ایرنا- همزمان با حضور زائرین و عاشقان ابا عبدالله الحسین و یاران باوفایش در اجتماع عظیم اربعین، توصیه‌هایی کاربردی برای سهولت در تردد و حضور زائرین در اماکن مقدس عراق ارائه می‌شود که لازم است مد نظر قرار بگیرد.
 آنچه زائرین اربعین حسینی در سفر اربعین باید بدانند

مراسم اربعین دارای تمامی ابعاد مذهبی فرهنگی سیاسی امنیتی، مردمی ... و دارای پتانسیل‌های فراوانی است که هر کدام می‌تواند مبنای بررسی و بحث فراوان قرار گیرد. اربعین مانور قدرت شیعه، رمز وحدت مسلمین و مانوری برای ظهور و جریانی است مستمر در تاریخ و حلقه وصلی است میان عاشورا و ظهور.

۱- مراسم اربعین در یک کشور خارجی، با ضوابط و قوانین و شرایط خاص کشور میزبان برگزار می‌شود.

۲- میزبان مراسم اربعین مردم عراق هستند و ما میهمان و تمامی کمک‌های ما در زمان اربعین فقط یک هدیه میهمان برای میزبان است.

۳- ما از مردم عراق در این زمینه طلبکار نیستیم و آنها هرچه دارند به خصوص در ایام اربعین در طبق اخلاص عرضه می‌کنند.

۴- ما مبتکر این مراسم نیستیم و از قرون قدیم این مراسم انجام می‌شد، حتی در زمان صدام منفور هم این حرکت به صورت مخفیانه و از میان نخلستان‌ها و بوستان‌ها و با پذیرش تمامی خطرات انجام می‌شد و شهدای متعددی نیز در این مسیر تقدیم شده است.

۵- تفاوت اربعین بین زائر عراقی و ایرانی این است که: سفر زائر عراقی در این مدت زمان محدود به نجف تا کربلا است اما زائر ایرانی در این مدت از بصره تا سامرا را در حوزه سفر خود می‌بیند.

۶- پذیرش و تأکید مجدد بر اینکه عراق یک کشور خارجی مستقل با ضوابط و شرایط و قوانین خاص خود است، لذا حفظ قوانین و اجرای آن بر همه لازم است.

توصیه‌های لازم قبل از سفر

۱- تبیین و مشخص کردن هدف از شرکت در مراسم زیارت یا سیاحت، باید به این سفر به عنوان یک سفر معنوی و زیارتی نگریست و نه یک سفر گردشی یا سیاحتی که در این نگرش، بسیاری از موارد تغییر خواهد کرد. اگر این سفر و مراسم را مانوری برای آمادگی ظهور بدانیم از همان ابتدای سفر با این دیدگاه حضور خواهیم یافت.

۲- اطلاع از وضعیت کلی عراق در تمامی زمینه‌ها و به خصوص اوضاع اجتماعی، اقتصادی - سیاسی و فرهنگی.

۳- معرفت افزایی و تلاش برای شناخت بیشتر مقام معنوی ائمه(ع) به خصوص حضرت امیر و امام حسین(ع). اربعین حرکتی است در مسیر ولایت امام علی تا ولایت امام حسین(ع) و شناخت این مسیر قبل از آغاز سفر ضروریست )

۴ - تاکید مجدد بر اینکه عراق یک کشور خارجی است لذا رعایت قوانین و مقررات آن …




 محمدرضا حکیمی؛ آن‌گونه که زیست، آن‌گونه که خواست/ ساخت «خانه‌ علامه حکیمی» مورد تایید نیست

محمدرضا حکیمی؛ آن‌گونه که زیست، آن‌گونه که خواست/ ساخت «خانه‌ علامه حکیمی» مورد تایید نیست

حجت الاسلام محمد حکیمی برادر استاد محمدرضا حکیمی در یادداشتی به مناسبت پنجمین سال درگذشت ایشان، ضمن مروری بر اندیشه‌های محمدرضا حکیمی به ویژه در زمینه عدالت و مبارزه با فقر در اندیشه قرآنی و اهل بیت و با تاکید بر دوری سیاست و اقتصاد در این روزها با آنچه باید باشد و مظلومیت انسان محروم و بی‌پناه در جامعه امروز ایران، اعلام کرد هرگونه انتساب ملکی به عنوان «منزل علامه محمدرضا حکیمی» و هرگونه اقدام، ثبت، بهره‌برداری فرهنگی یا تبلیغی بر پایهٔ چنین انتسابی، بدون رضایت صاحبان حق و برخلاف وصیت و ترتیبات مقرر از سوی آن عزیز از دست رفته، فاقد رضایت شرعی ماست و در فرض تصرف در حقوق اشخاص یا مخالفت با وصیت معتبر، نمی‌توان آن را به نام تکریم آن مرحوم توجیه کرد.

 کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

دوربین را روی سه‌پایه و مقابل یک آینه بزرگ قرار داد؛ خودش در مقابل آن ایستاد و شاتر را زد.

 چنگیز شیخلی درگذشت

چنگیز شیخلی درگذشت

چنگیز شیخلی از پیشگامان اکتشاف غارهای ایران و غارنوردی، در ۹۹ سالگی درگذشت.

 جایزه رتبه اول روزنامه نگار « ایران» در جشنواره چراغ حقیقت /  گزارش سال « ایران » برنده جایزه رتبه اول چهارمین جشنواره چراغ حقیقت

جایزه رتبه اول روزنامه نگار « ایران» در جشنواره چراغ حقیقت / گزارش سال « ایران » برنده جایزه رتبه اول چهارمین جشنواره چراغ حقیقت

چهارمین جشنواره روزنامه‌نگاری «چراغ حقیقت» که از سوی  انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران برگزار شد، با معرفی برگزیدگان به کار  خود پایان داد.

 ملاحظات اطلاع‌رسانی

ملاحظات اطلاع‌رسانی

آرمان امروز :نشست تخصصی «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با حضور نمایندگانی از دولت‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم برگزار شد. در این نشست به این موضوع پرداخته شد که چرا در سال‌های اخیر با وجود برخورداری از نهادهای رسمی نتوانسته‌اند تحولات اجتماعی را به موقع تشخیص داده و پاسخگو باشند. نشست «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با محوریت بررسی چالش‌های اطلاع‌رسانی [ ]

 نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

آیین اهدای گواهی‌نامه درجه‌یک هنری به مجید مظفری، بازیگر سینما و تلویزیون در سازمان سینمایی برگزار شد و این بازیگر از بیکاری هنرمندان گلایه کرد. در این مراسم محمدرضا شریفی‌نیا، بازیگر سینما، گفت: وقتی اسم مجید مظفری می‌آید، من یاد طلافروشان می‌افتم. او در آثاری بازی کرده که واقعا مانند طلا هستند، به‌خصوص همکاری‌هایش با بهرام بیضایی. مجید مظفری در تئاتر هم طلافروشی کرده و آثار ارزشمندی در کارنامه دارد که «کالیگولا» از جمله آنهاست. او افزود: مجید مظفری از یک جوان خوش‌تیپ و کاردرست از پیش از انقلاب تا امروز بازی کرده و همچنان توانسته است خودش را حفظ کند. این یک نکته بسیار مهم در زندگی این هنرمند است.

 باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در هفتمین فصل کاوش غار قلعه کرد، احتمال می‌دهند به سنگواره‌های بیشتری از انسان‌تباران دوره پلیستوسن، از جمله بقایای احتمالی نئاندرتال‌ها، انسان هوشمند کهن، انسان هایدلبرگ و دیگر گونه‌ها یا جمعیت‌های انسانی این دوره، دست یابند. قلعه کرد، غاری است که پیش‌تر در آن یک دندان شیری متعلق به کودکی حدود هفت تا هشت ساله با قدمتی در حدود ۱۷۵ هزار سال کشف شده است.

 جزئیات ارائه تسهیلات کم‌بهره برای ناشران و کتابفروشان

جزئیات ارائه تسهیلات کم‌بهره برای ناشران و کتابفروشان

ناشران غیردولتی و کتابفروشان سراسر کشور می‌توانند در آستانه هفته دولت، از شنبه (۳۱ مردادماه)‌ با مراجعه به درگاه خانه کتاب و ادبیات ایران برای دریافت تسهیلات کم‌بهره ثبت‌نام کنند؛ این تسهیلات پس از بررسی کارگروه تخصصی و در چهار سطح، از ۲۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، ارائه می‌شود.