قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۰۵

هزینه‌ ۲۵‌میلیارد دلاری جنگ به شرکت‌های جهانی

براساس تحلیل خبرگزاری رویترز، جنگ ائتلاف آمریکا و اسرائیل علیه ایران تاکنون دست‌کم ۲۵‌میلیارد دلار هزینه مستقیم به شرکت‌های سراسر جهان تحمیل کرده و این رقم همچنان رو به افزایش است. بررسی اطلاعیه‌ها و گزارش‌های منتشرشده از سوی شرکت‌های بورسی در ایالات متحده، اروپا و آسیا از آغاز این درگیری، تصویری نگران‌کننده از پیامدهای اقتصادی جنگ ارائه می‌دهد. بنگاه‌های اقتصادی با افزایش شدید بهای انرژی، اختلال در زنجیره‌های تامین و مسدود شدن مسیرهای تجاری در پی کنترل ایران بر تنگه هرمز مواجه شده‌اند.
 هزینه‌ ۲۵‌میلیارد دلاری جنگ به شرکت‌های جهانی

بر اساس این بررسی، دست‌کم ۲۷۹شرکت اعلام کرده‌اند که جنگ آنها را ناگزیر به اتخاذ اقدامات دفاعی برای کاهش خسارت‌های مالی کرده است. این اقدامات شامل افزایش قیمت محصولات، کاهش تولید، تعلیق پرداخت سود سهام یا بازخرید سهام، مرخصی اجباری کارکنان، اعمال هزینه اضافی سوخت بر خدمات و حتی درخواست کمک‌های اضطراری از دولت‌ها بوده است. این بحران، پس از همه‌گیری کووید-۱۹ و جنگ روسیه و اوکراین، تازه‌ترین شوک بزرگ در اقتصاد جهانی به شمار می‌رود و چشم‌انداز فعالیت شرکت‌ها در ادامه سال را تیره‌تر کرده است؛ به‌ویژه آنکه هنوز نشانه روشنی از دستیابی به توافقی برای پایان درگیری‌ها دیده نمی‌شود.

«مارک بیتزر»، مدیرعامل شرکت ویرپول، پس از آنکه این شرکت پیش‌بینی سود سالانه خود را به نصف کاهش داد و پرداخت سود سهام را متوقف کرد، به تحلیلگران گفت: «شدت افت فعالیت در صنعت تقریبا با آنچه در جریان بحران مالی جهانی تجربه کردیم برابری می‌کند و حتی از بسیاری از دوره‌های رکود اقتصادی نیز شدیدتر است.» کارشناسان معتقدند با کند شدن رشد اقتصادی، قدرت قیمت‌گذاری شرکت‌ها کاهش می‌یابد و جذب هزینه‌های ثابت دشوارتر خواهد شد؛ موضوعی که حاشیه سود شرکت‌ها را در سه‌ماه دوم و دوره‌های بعدی تحت فشار قرار می‌دهد. در عین حال، تداوم افزایش قیمت‌ها می‌تواند به تشدید تورم و کاهش بیشتر اعتماد مصرف‌کنندگان بینجامد. به گفته بیتزر، بسیاری از مصرف‌کنندگان دیگر تمایلی به خرید محصولات جدید ندارند و ترجیح می‌دهند کالاهای موجود خود را تعمیر کنند. افزایش هزینه تامین مواد اولیه

 ویرپول تنها شرکتی نیست که از پیامدهای جنگ آسیب دیده است. شرکت‌هایی مانند تویوتا نیز نسبت به افزایش هزینه‌های ناشی از ادامه جنگ که اکنون وارد سومین ماه خود شده است، هشدار داده‌اند. محاصره تنگه هرمز که مهم‌ترین گلوگاه انتقال انرژی در جهان به شمار می‌رود، قیمت نفت را به بیش از ۱۰۰دلار برای هر بشکه رسانده است؛ رقمی که بیش از ۵۰درصد بالاتر از سطح پیش از آغاز جنگ است. بسته شدن این مسیر، هزینه حمل‌ونقل دریایی را افزایش داده، عرضه مواد اولیه را محدود کرده و مسیرهای حیاتی تجارت جهانی را مختل ساخته است. عرضه محصولاتی مانند کودهای شیمیایی، هلیوم، آلومینیوم، پلی‌اتیلن و سایر نهاده‌های کلیدی تولید نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. حدود یک‌پنجم شرکت‌های بررسی‌شده که در حوزه‌هایی از تولید لوازم آرایشی، تایر، مواد شوینده تا خطوط کشتیرانی تفریحی و شرکت‌های هواپیمایی فعالیت می‌کنند، اعلام کرده‌اند که به‌دلیل جنگ با خسارت مالی روبه‌رو شده‌اند. بیشتر این شرکت‌ها در بریتانیا و اروپا مستقر هستند؛ مناطقی که پیش از این نیز با هزینه‌های بالای انرژی دست‌وپنجه نرم می‌کردند. نزدیک به یک‌سوم شرکت‌های آسیب‌دیده نیز در آسیا قرار دارند که وابستگی بالایی به نفت و فرآورده‌های انرژی خاورمیانه دارند.  هزینه‌های سیاسی در اقتصاد

برای درک ابعاد این خسارت، باید یادآوری کرد صدها شرکت تا اکتبر سال گذشته اعلام کردند تعرفه‌های تجاری اعمال‌شده دولت دونالد ترامپ در مجموع بیش از ۳۵‌میلیارد دلار هزینه اضافه در سال۲۰۲۵ به آنها تحمیل کرد. در میان صنایع مختلف، شرکت‌های هواپیمایی بیشترین آسیب مالی را متحمل شده‌اند و مجموع خسارت برآوردشده آنها به حدود ۱۵‌میلیارد دلار رسیده است؛ زیرا قیمت سوخت جت تقریبا دوبرابر شده است.

با تداوم اختلال در تنگه هرمز، شرکت‌های بیشتری نسبت به پیامدهای اقتصادی جنگ هشدار داده‌اند. تویوتا از احتمال تحمل ۴.۳میلیارد دلار زیان خبر داده و پروکتر‌اند گمبل نیز برآورد کرده است که سود خالص این شرکت پس از کسر مالیات حدود یک‌میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. شرکت مک‌دونالد نیز اعلام کرد که اختلال مداوم در زنجیره تامین، به افزایش بلندمدت هزینه‌ها منجر خواهد شد؛ موضوعی که تا پیش از این بیشتر در گزارش‌های مالی شرکت‌های صنعتی مطرح می‌شد.

 «کریس کمپچینسکی»، مدیرعامل مک‌دونالد، افزایش قیمت سوخت را عامل اصلی کاهش تقاضا از سوی مصرف‌کنندگان کم‌درآمد دانسته و گفته است: «افزایش قیمت بنزین مهم‌ترین مشکلی است که در حال حاضر مشاهده می‌کنیم.» حساسیت صنایع به قیمت نفت

نزدیک به ۴۰ شرکت فعال در صنایع تولیدی، شیمیایی و مواد پایه اعلام کرده‌اند که به‌دلیل وابستگی به محصولات پتروشیمی خاورمیانه، ناچار به افزایش قیمت محصولات خود خواهند شد. «مارک ارسگ»، مدیر مالی شرکت نیوئل برندز، گفته است که افزایش هر ۵دلار در قیمت هر بشکه نفت، حدود ۵‌میلیون دلار به هزینه‌های این شرکت اضافه می‌کند. شرکت آلمانی تولیدکننده تایر کنتیننتال نیز اعلام کرده است که از سه‌ماه دوم سال، دست‌کم ۱۰۰‌میلیون یورو زیان ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه را متحمل خواهد شد.

«رولاند ولزباخر»، از مدیران این شرکت، گفته است اثر کامل این افزایش هزینه‌ها با فاصله سه تا چهار ماهه در صورت‌های مالی شرکت نمایان خواهد شد و فشار اصلی آن در نیمه دوم سال آشکار می‌شود.  تبعات جنگ ادامه دارد

با وجود این تحولات، سودآوری شرکت‌ها در سه‌ماه نخست سال همچنان مطلوب بوده و همین موضوع موجب شده است شاخص‌هایی مانند S&P ۵۰۰ رکوردهای جدیدی ثبت کنند؛ هرچند افزایش هزینه انرژی و رشد بازده اوراق قرضه، نگرانی‌ها درباره تورم را تشدید کرده است.

 بر اساس داده‌های موسسه FactSet، از پایان ماه مارس تاکنون پیش‌بینی حاشیه سود خالص شرکت‌های صنعتی حاضر در شاخص S&P ۵۰۰ برای سه‌ماه دوم ۰.۳۸واحد درصد کاهش یافته است.  این کاهش برای شرکت‌های کالاهای مصرفی بادوام ۰.۱۴واحد درصد و برای تولیدکنندگان کالاهای مصرفی اساسی ۰.۰۸واحد درصد بوده است. تحلیلگران گلدمن ساکس نیز معتقدند شرکت‌های اروپایی حاضر در شاخص STOXX ۶۰۰ از سه‌ماه دوم با فشار بر حاشیه سود مواجه خواهند شد؛ زیرا انتقال هزینه‌های اضافی به مصرف‌کنندگان دشوارتر شده و آثار قراردادهای پوشش ریسک نیز به‌تدریج از بین می‌رود.  به گفته «جری فاولر»، رئیس راهبرد سهام اروپا در UBS، صنایع مصرف‌محور از جمله خودروسازی، مخابرات و محصولات خانگی، با کاهش بیش از ۵درصدی برآورد سود ۱۲ماه آینده روبه‌رو شده‌اند.

در ژاپن نیز تحلیلگران پیش‌بینی رشد سود شرکت‌ها در سه‌ماه دوم را از پایان مارس تاکنون به نصف کاهش داده و آن را به ۱۱.۸درصد رسانده‌اند. «رامی سرافا»، مدیرعامل شرکت Cordoba Advisory Partners، در پایان می‌گوید: «آثار واقعی این جنگ بر سودآوری شرکت‌ها هنوز در صورت‌های مالی بیشتر بنگاه‌ها نمایان نشده است.» این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



۵۷ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

قصه یک گیمر خسته در یک شب معمولی نیست

بيشتر از آنكه سرگرم ‌ كننده باشد، اضطراب ‌ آور است. به سراغ يخچال مي ‌ رود و با كويري روبرو مي ‌ شود كه پيش ‌ تر نمونه ‌ اش را فقط در بازي «رد دد» ( Red Dead Redemption ) ديده بود. دوباره روي كاناپه برمي ‌ گردد و موبايل را برمي ‌ دارد. با هزار مكافات راهي براي دور زدن محدوديت ‌ ها پيدا مي ‌ كند و به اينستاگرام مي ‌ رسد. چند دقيقه ‌ اي ميان اينترنت كند و محتواهاي «برين ‌ رات» ( Brain rot ) مي ‌ چرخد تا چشمش به پست يك استريمر خارجي مي ‌ افتد؛ پستي درباره همان بازي آنلايني كه زماني ساعت ‌ ها سرگرمش مي ‌ كرد اما در دوران قطعي اينترنت آنقدر از آن دور مانده كه تقريبا فراموشش كرده بود. لپ ‌ تاپ را روشن مي ‌ كند و با اميدي نه چندان زياد وارد بازي مي ‌ شود؛ اما خيلي زود با خطاي دسترسي روبرو مي ‌ شود. يادش مي ‌ آيد پيش از جنگ از يك سرويس رفع تحريم و DNS استفاده مي ‌ كرد. سرويس قديمي ديگر مثل گذشته كار نمي ‌ كند. كمي جست ‌ وجو مي ‌ كند، تبليغ سرويس ديگري را كه قبلا در يك كانال تلگرامي ديده بود پيدا مي ‌ كند و اشتراك مي ‌ خرد. اين ‌ بار بازي بالا مي ‌ آيد. براي مدتي كوتاه مي ‌ تواند از دنياي بيرون فاصله بگيرد و به سرگرمي ‌ اي برگردد كه يادآور روزهاي عادي ‌ تر است. اما اين حال چندان دوام نمي ‌ آورد. ابتدا اينترنت كند مي ‌ شود و كمي بعد ارتباط كاملا از دست مي ‌ رود. بازي را مي ‌ بندد. از نيمه شب گذشته و بايد به رخت ‌ خواب برود؛ اما يك سوال همچنان باقي مانده است: مشكل وصل نشدن بازي دقيقا كجاست و چرا دسترسي به يك سرگرمي آنلاين بايد اينقدر دشوار باشد؟ اين فقط قصه يك گيمر خسته در يك شب معمولي نيست. تجربه گيمينگ آنلاين براي بسياري از كاربران ايراني به چرخه ‌ اي از اتصال، اختلال، تغيير DNS ، افزايش پينگ، قطع شدن و تلاش دوباره تبديل شده است. از جنگ و از دسترس خارج شدن برخي سرورهاي منطقه ‌ اي بازي ‌ ها تا حدود ۸۰ روز قطعي و اختلال اينترنت، مجموعه ‌ اي از اتفاق ‌ ها باعث شده سرويس ‌ هاي رفع تحريم و كاهش پينگ گيمينگ نيز يكي از دشوارترين دوره ‌ هاي فعاليت خود را پشت سر بگذارند.

 

     از دوبي به اروپا؛ پينگ بالاي ۱۰۰

يكي از تغييراتي كه پس از جنگ مستقيما روي تجربه گيمرها اثر گذاشت، اختلال در اتصال به سرورهاي منطقه ‌ اي دوبي و امارات بود. كاربران برخي بازي ‌ هاي محبوب مانند كانتر استرايك ديگر نمي ‌ توانند مانند گذشته به سرورهاي دوبي متصل شوند و ناچارند سرورهاي اروپايي را انتخاب كنند. نتيجه، افزايش پينگ است كه در مواردي به بيش از ۱۰۰ ميلي ‌ ثانيه مي ‌ رسد. اما دورتر شدن سرور بازي تنها بخشي از مشكل است. اميرعباس كنعاني، مديرعامل الكترو نيز بخش مهمي از اختلال ‌ هاي فعلي را به محدودسازي يا اختلال روي پروتكل ‌ هايي مانند UDP مرتبط مي ‌ داند؛ پروتكلي كه بخش مهمي از ارتباط لحظه ‌ اي در بازي ‌ هاي آنلاين بر بستر آن انجام مي ‌ شود. در بسياري از بازي ‌ ها كاربر مي ‌ تواند بدون مشكل وارد محيط اوليه شود، زيرا احراز هويت و اتصال اوليه از طريق TCP انجام مي ‌ شود. دردسر از زماني آغاز مي ‌ شود كه كاربر وارد مرحله يافتن حريف يا همان مچ ‌ ميكينگ مي ‌ شود؛ جايي كه ارتباط لحظه ‌ اي بازي بيشتر به UDP وابسته است. در اين مرحله ممكن است اتصال با تاخير انجام شود، كاربر از صف خارج شود يا اساسا نتواند به سرور بازي برسد.

 

     تحريم يك طرف، فيلترينگ طرف ديگر

در تحريم خارجي، معمولا IP كاربر ايراني مسدود است و در بسياري از موارد مي ‌ توان با تغيير مسير يا استفاده از DNS مناسب اين محدوديت را پشت سر گذاشت. اما زماني كه خود IP هاي سرويس رفع تحريم در داخل فيلتر مي ‌ شوند، ماجرا پيچيده ‌ تر مي ‌ شود. شدت فيلتر شدن IP ها باعث شده شلتر براي حفظ سرويس به ‌ جاي حدود ۱۰۰ IP ، گاهي مجبور به تهيه ۳۰۰ IP شود. به گفته او، فقط هزينه يك سرور مي ‌ تواند ماهانه حدود ۱۰ ميليون تومان باشد و هزينه تعويض IP ها در طول سال براي اين مجموعه به صدها ميليون تومان برسد. فيلتر شدن ناگهاني و بدون اطلاع قبلي IP سرورها، تيم فني را ناگهان با سرويسي از دسترس خارج ‌ شده و كاربراني مواجه مي ‌ كند كه انتظار دارند مشكل در كوتاه ‌ ترين زمان برطرف شود. اين محدوديت ‌ ها حتي به درگاه پرداخت رسيده است. به همه اينها بايد قطعي برق را نيز اضافه كرد. خاموشي ‌ هاي منطقه ‌ اي گاهي تجهيزات مخابراتي را نيز از مدار خارج مي ‌ كند و كيفيت اينترنت كاربران تا سطح شبكه 3 G كاهش مي ‌ يابد.

 

     DNS قرار نيست اينترنت را تعمير كند

در اين چرخه، كاربر معمولا يك مقصر در دسترس دارد، سرويس DNS يا رفع تحريمي كه بابت آن پول پرداخت كرده است. وقتي بازي قطع مي ‌ شود، پينگ بالا مي ‌ رود يا كاربر از سرور بيرون ميفتد، اولين تصور اين است كه سرويس خريداري ‌ شده كار نمي ‌ كند. اين تصور از كاركرد DNS دقيق نيست. در بسياري از بازي ‌ ها DNS عمدتا در مرحله ابتدايي اتصال و براي ترجمه دامنه به IP يا عبور از محدوديت جغرافيايي نقش دارد. پس از آن، ارتباط بازي مستقيما با سرور برقرار مي ‌ شود. بنابراين اگر اينترنت پايه كاربر با پكت ‌ لاس، نوسان يا قطعي روبرو باشد، DNS نمي ‌ تواند آن را برطرف كند. به بيان ساده، سرويس رفع تحريم مي ‌ تواند يك مانع را از مسير بردارد، اما قرار نيست تمام مشكلات مسير را حل كند. در ماه ‌ هاي گذشته دلايل ديگري مانند نوع NAT ، قرار داشتن كاربران پشت CGNAT يا غيرفعال بودن IPv 6 نيز به عنوان علت اختلال بازي ‌ ها مطرح شده است. بررسي ‌ هاي شلتر اما نشان مي ‌ دهد CGNAT را نمي ‌ توان عامل اصلي مشكلات مچ ‌ ميكينگ در بازي ‌ هايي دانست كه سرور اختصاصي دارند. فعال شدن IPv 6 نيز تا زماني كه محدوديت روي مسير ارتباطي و UDP باقي باشد، به ‌ تنهايي مشكل را برطرف نمي ‌ كند. اثر اين وضعيت بيشتر در بازي ‌ هايي ديده مي ‌ شود كه به ارتباط لحظه ‌ اي و پايدار حساس ‌ اند؛ از كال ‌ آف ‌ ديوتي ( Call Of Duty ) پابجي ( Pubg ) و ايپكس لجندز ( Apex Legends ) گرفته تا فورتنايت ( Fortnite ) و بخش آنلاين سري FC . در چنين بازي ‌ هايي چند لحظه ناپايداري شبكه مي ‌ تواند نتيجه يك مسابقه را تغيير دهد يا اساسا كاربر را از بازي بيرون بيندازد.

 

     سوالي كه جوابي برايش نيست

حالا مي ‌ توان دوباره به همان گيمر ابتداي گزارش برگشت. مشكل او دقيقا كجاست؟ جواب در يك كلمه خلاصه نمي ‌ شود بلكه زنجيره ‌ اي از مشكلات است كه تجربه نامطلوبي براي او مي ‌ سازد. ممكن است سرور منطقه ‌ اي بازي ديگر در دسترس نباشد و اتصال او به اروپا هدايت شود. ممكن است مسير UDP با اختلال روبرو باشد. ممكن است IP سرويس رفع تحريم فيلتر شده باشد، كيفيت اينترنت پايه افت كرده باشد يا حتي خاموشي، تجهيزات مخابراتي يا سرور داخلي را از مدار خارج كرده باشد. در سمت ديگر نيز همچنان تحريم شركت ‌ هاي خارجي وجود دارد. همين تعدد عوامل، گيمر ايراني را وارد چرخه ‌ اي كرده كه پيدا كردن مقصر در آن آسان نيست. سرويس ‌ هايي كه زماني قرار بود تنها مانع تحريم خارجي را كنار بزنند، حالا خودشان بايد از ميان فيلترينگ IP ، اختلال پروتكل ‌ ها، قطعي اينترنت و برق راهي براي رسيدن كاربر به سرور بازي پيدا كنند. براي كاربري كه نيمه ‌ شب فقط مي ‌ خواهد چند دست بازي كند، البته اين تفكيك چندان اهميتي ندارد. او نه UDP مي ‌ بيند، نه مسير روتينگ و نه IP فيلترشده؛ فقط دكمه ‌ اي را مي ‌ زند كه بايد او را وارد بازي كند كه نمي ‌ كند. شايد همين، ساده ‌ ترين توضيح براي پيچيدگي وضعيت امروز باشد: رسيدن به يك سرگرمي آنلاين ساده، به عبور از زنجيره ‌ اي از محدوديت ‌ ها وابسته شده است. تا زماني كه اين زنجيره كوتاه نشود، آن سوال هم هر شب همراه گيمر به تخت برمي ‌ گردد: «اين ‌ بار مشكل دقيقا كجاست؟»

 


۵ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

طلا گران شد/ اونس جهانی به ۴۵۴۰ دلار رسید

قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری پس از ثبت بالاترین سطح خود از اوایل ژوئن در روز پنجشنبه، در معاملات روز جاری با ۰.۵ درصد افزایش، به ۴۵۴۰ دلار و ۱۸ سنت رسید.

قیمت این فلز گرانبها از ابتدای هفته جاری تاکنون ۳.۶ درصد افزایش یافته است.

قیمت هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا با ۰.۶ درصد افزایش، به ۴۵۹۶ دلار و ۶۰ سنت رسید.

برایان لان، مدیرعامل شرکت گلدسیلور سنترال، گفت: ما شاهد تضعیف ارزش دلار بوده‌ایم و این نه فقط از طلا، بلکه از تمام فلزات گرانبها، همراه با تغییر بزرگی در بازده اوراق قرضه، حمایت کرده است.

دلار در مسیر ثبت کاهش هفتگی قرار گرفت و باعث شد طلا که به ارز آمریکا قیمت‌گذاری می‌شود، برای خریداران خارجی دارنده ارز‌های دیگر، ارزان‌تر شود.

«اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد: ممکن است دولت این کشور، میزان بازخرید اوراق قرضه دولتی را بیشتر افزایش دهد. وزارت خزانه‌داری آمریکا، چهارشنبه اعلام کرد که در سه‌ماهه آینده، حجم بازخرید اوراق با سررسید طولانی‌تر را دو برابر کرده و به حداقل چهار میلیارد دلار در هر مرحله خواهد رساند.

برایان لان، افزود که روند صعودی قیمت طلا به تصمیم بعدی فدرال رزرو و چگونگی تاثیر آن سیاست‌ها بر انتظارات بازار درباره نرخ بهره بستگی خواهد داشت.

داده‌های منتشرشده روز پنجشنبه نشان داد که تعداد آمریکایی‌های متقاضی دریافت بیمه بیکاری در هفته گذشته، کاهش یافته که حاکی از ثبات بازار کار آمریکا بوده و به فدرال رزرو اجازه می‌دهد همچنان بر مهار تورم تمرکز کند.

بر اساس گزارش رویترز، طبق ابزار دیده‌بان فدرال شرکت CME، معامله‌گران احتمال ثابت ماندن نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در ماه آینده را ۶۴ درصد و احتمال افزایش آن را ۳۶ درصد پیش‌بینی می‌کنند.

در حالی که طلا به طور سنتی به عنوان یک پوشش ریسک تورمی دیده می‌شود، جذابیت خود را به عنوان یک دارایی بدون بازده در محیطی با نرخ بهره بالا از دست می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۱.۳ درصد افزایش، به ۶۸ دلار و ۹۲ سنت رسید. بهای هر اونس پلاتین با ۲.۴ درصد افزایش، به ۱۸۷۲ دلار و ۶۴ سنت رسید و هر اونس پالادیوم با ۱.۳ درصد افزایش، به ۱۳۵۱ دلار و ۲۸ سنت رسید. هر سه فلز در مسیر ثبت رشد هفتگی قرار گرفتند.

انتهای پیام/


۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

روایت‌هایی از تاثیر محدود قطع مبادلات تجاری کشور با ابوظبی: فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شد

به گزارش هم‌میهن آنلاین، علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی در گفت‌و‌گو با ایلنا و در پاسخ به این سوال که «آیا قطع مبادلات تجاری کشورمان با امارات در جنگ اخیر تاثیری بر تجارت کشور داشته است یا خیر؟» گفت: امارات جزو ۳ شریک اول تجاری ماست، زیرا از دیرباز به‌واسطه امکانات بندری و سهولت دسترسی، هابی برای واردات کالا به ایران و صادرات مجدد از کشور بوده است؛ اما پس از جنگ اخیر و شرایط خاص تنگه هرمز، این نقش را از دست داده و دیگر مبدایی برای ورود و خروج کالا‌های ما در جنگ نبوده است.

استقرار برخی از تراستی‌ها قبل از جنگ در امارات

این عضو اتاق بازرگانی، بُعد دوم اهمیت امارات برای ایران را در سهولت بحث‌های مالی در تجارت دانست و گفت: امارات نسبت به کشور‌های همسایه و به‌ویژه در کشور‌های حوزه خلیج فارس، همیشه در بحث‌های مالی روند بسیار مطلوب‌تری داشته و به همین دلیل، تجارت با این کشور راحت‌تر انجام می‌شده است.

شریعتی ادامه داد: به همین دلیل، بسیاری از تراستی‌ها و شرکت‌های کاغذی ایرانی که تحریم را دور می‌زدند، پیش از جنگ اخیر در دبی مستقر بودند.

دبی دیگر بهشت سرمایه‌گذاران نیست

این عضو اتاق بازرگانی به ابتدای جنگ اخیر اشاره کرد و گفت: امارات در ابتدای جنگ اخیر، با تعطیلی بیمارستان و باشگاه ایرانی‌های ساکن در این کشور و سپس، اخراج ایرانی‌هایی که در این کشور مستقر بودند یا لغو ویزای توریستی، نشان داد که در کدام سمت ایستاده است.

شریعتی افزود: این کار موجب شده که آسیب بزرگی به بازار ملک در دبی وارد شود. بازار ملک در دبی دوباره در حال نزدیک شدن به رکودی است که پیش از این در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ در این کشور تجربه شده بود.

به گفته وی، لجبازی امارات با ایرانیان در جنگ اخیر باعث شد که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی که در این کشور بودند، ترسیدند و سرمایه خود را خارج کردند. بدین ترتیب، این کشور شعار خود را که «دبی بهشت سرمایه‌گذاری است» به سخره گرفت و دود این اقدامات، اول به چشم خود این کشور می‌رود.

فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شد

این عضو اتاق بازرگانی با اشاره به مشکل ورود ایرانیان به امارات، گفت: بسیاری از ایرانیانی که اقامت کاری امارات را دارند، هنوز نمی‌توانند به این کشور سفر کنند و ایرانیانی که قادر به ورود به کشور هستند، یا از قبل ویزای طلایی دارند یا با پاسپورت کشور‌های دیگر به این کشور سفر می‌کنند.

شریعتی ادامه داد: در حال حاضر امارات قانونی را وضع کرده است برای شهروندان حدود ۱۵ کشور که در این کشور اقامت دارند و ایران نیز جزو این کشورهاست، به این معنا که اگر ایرانیان مقیم امارات بخواهند ملک خود را بفروشند اداره امنیت و فروش این کشور ابتدا باید اجازه این کار را بدهد.

وی ادامه داد: امارات اشتباه اول خود را در مورد لغو اقامت ایرانیان انجام داد و حالا با این اشتباه دوم، که همین چند روز گذشته کرده چاقو را محکم‌تر به خودش زده است، زیرا بازار ۲۵۰ میلیارد دلاری ملک قطعا لطمه شدیدی به دلیل این اقدامات احساسی خواهد خورد.

بهانه جدید تراستی‌ها برای بازنگرداندن پول نفت به کشور

این عضو اتاق بازرگانی گفت: تراستی‌هایی که در آنجا مقیم بودند از چند ماه قبل با توجه به اتفاقات اخیر، پول خود را جابه‌جا کرده و از این کشور رفته بودند؛ ولی تراستی‌هایی که می‌خواهند این پول را به کشور برنگردانند، بهانه‌ای پیدا کردند وگرنه خیلی وقت بود که تجارت و مبادلات مالی ما با امارات بسته شده بود.

شریعتی افزود: نکته مهم در مورد بانک‌های ایرانی است که در شعبه امارات خود، حجم زیادی سپرده و اندوخته داشتند و کار می‌کردند. در این مورد وزیر اقتصاد باید شفاف‌سازی کند که چه اتفاقی برای فعالیت این بانک‌ها افتاده است.

وی با تاکید بر اینکه قطع مبادلات تجاری با این کشور تاثیر زیادی ندارد، گفت: مبادلات مالی چند ماه بود که بسته شده بود، فقط امیدوارم قانون جدید باعث مسدودی منابع ایران در این کشور نشود، زیرا اگر امارات بخواهد به این بهانه پول‌های ایرانیان، تراستی‌های ایرانی یا بانک‌های ایرانی را بلوکه کند، این پول ممکن است عدد بزرگی باشد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید




 فرصت 29.5 تریلیون‌ دلاری معادن آفریقا
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

فرصت 29.5 تریلیون‌ دلاری معادن آفریقا

دنیای‌ اقتصاد: ذخایر غنی مواد معدنی حیاتی آفریقا، این قاره را در مرکز گذار جهانی به انرژی‌های پاک قرار داده است. با‌این‌حال، رهبران کشورهای جنوب آفریقا اکنون با پرسشی مهم‌تر از میزان استخراج این منابع روبه‌رو هستند: آیا منطقه می‌تواند سهم بیشتری از ارزش اقتصادی ایجادشده از این منابع را در داخل خود حفظ کند؟

 راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد
۳ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد

حسین راغفر معتقد است اعلام چنین رقمی با هدف ایجاد شوک روانی و آماده کردن افکار عمومی برای پذیرش نرخ‌هایی مانند ۴۰ هزار تومان انجام شده است، اما حتی چنین عملیات روانی نیز نمی‌تواند آثار منفی افزایش قیمت بنزین را از بین ببرد.

 جنگ بزرگ ترامپ، به نبرد با قیمت گوشت چرخ کرده رسید!
۵ ساعت قبل / سایت نورنیوز

جنگ بزرگ ترامپ، به نبرد با قیمت گوشت چرخ کرده رسید!

جنگ با ایران را ترامپ با «هرمز و نفت» شروع کرد؛ حالا به «گوشت چرخ‌کرده» رسیده! قرار بود جنگ، معادلات انرژی را به نفع آمریکا تغییر دهد؛ اما حالا کاخ سفید برای ارزان‌کردن همبرگر، 300 هزار تن گوشت وارد می‌کند. در آستانه انتخابات، تنگه هرمز جای خود را به #همبرگر داده است!

 مصوبه ۴۷۳ شورای رقابت ابطال شد
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مصوبه ۴۷۳ شورای رقابت ابطال شد

دنیای اقتصاد: سخنگوی شورای رقابت گفت: هیات عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه شماره ۴۷۳ شورای رقابت و اصلاحات بعدی آن درباره نحوه محاسبه مبالغ پیش‌پرداخت خودرو را ابطال کرده است.

 حسام‌الدین آشنا: بنزین نباید سوخت بسیار ارزان برای هر نوع سفر باشد | سیاست‌گذاری می‌تواند از «مدیریت حامل» به «مدیریت خدمت» تغییر جهت دهد
۷ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

حسام‌الدین آشنا: بنزین نباید سوخت بسیار ارزان برای هر نوع سفر باشد | سیاست‌گذاری می‌تواند از «مدیریت حامل» به «مدیریت خدمت» تغییر جهت دهد

اقتصادنیوز: حسام الدین آشنا معتقد است مسئله اصلی مصرف بنزین نیست؛ مسئله نحوه جابه‌جایی مسافر و بار است. تا زمانی که شهروند برای یک سفر مشخص گزینه مناسب از نظر زمان، هزینه و دسترسی نداشته باشد، اصلاح قیمت سوخت به‌تنهایی نمی‌تواند الگوی مصرف را به‌صورت پایدار تغییر دهد.

 فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟
۱۰ ساعت قبل / سایت اکوایران

فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟

اکوایران: این روزها کم نمی‌شنویم که اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد. این جمله در گفت‌وگوهای روزمره، در تحلیل‌های کارشناسی و گاهی حتی در اظهارنظرهای رسمی تکرار می‌شود، اما پیش از قضاوت درباره درست یا نادرست بودنش باید دید فروپاشی اقتصادی در ادبیات اقتصادی دقیقا به چه معناست و چه شرایطی باید کنار هم جمع شوند تا بشود این برچسب را روی یک اقتصاد گذاشت.