
به گزارش خبرنگار اقتصادی رکنا، این متن پیامکی است که تیرماه امسال برای متقاضیان پروژه 580 واحدی بهراد شهر جدید مهستان (هشتگرد) ارسال شده است؛ پروژه ای که ثبت نام آن به سال 1398 بازمی گردد و حالا پس از حدود شش سال، نه خبری از زمان قطعی تحویل واحدهاست، نه قیمت نهایی مشخص شده و نه حتی عبارت «علی الحساب» از پیامک های شرکت عمران حذف شده است. پرسش متقاضیان این است؛ این «علی الحساب» دقیقاً تا کجا ادامه دارد و چه زمانی قرار است خانه ای که وعده آن داده شد، به جای پیامک های واریز، تحویل مردم شود؟
شش سال پیش هزاران خانوار مستأجر با امید خانه دار شدن در طرح اقدام ملی و سپس نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند. بسیاری از آنان سرمایه اندک زندگی خود را به حساب پروژه ها واریز کردند؛ سرمایه ای که قرار بود ظرف دو سال آنها را صاحب خانه کند اما امروز، در تیرماه 1405، هنوز همان پروژه ها با پیشرفت های کند، قراردادهای مبهم و درخواست های مکرر برای افزایش آورده متقاضیان ادامه دارند. پروژه بهراد مهستان، یکی از نمونه های روشن این وضعیت است.
در تازه ترین پیامک شرکت عمران شهر جدید مهستان، از متقاضیان خواسته شده است آورده خود را به 1 میلیارد و 250 میلیون تومان (علی الحساب) برسانند و پس از تکمیل این مبلغ، برای دریافت نسخه ای از پیش قرارداد مراجعه کنند.
نکته قابل تأمل آن است که حتی پس از شش سال، مبلغ اعلامی نیز «علی الحساب» عنوان شده؛ یعنی همچنان هیچ رقم قطعی برای قیمت تمام شده واحدها وجود ندارد. از 50 میلیون تا 1 میلیارد و 250 میلیون تومان
اگر به گزارش های سال های گذشته بازگردیم، روند افزایش آورده متقاضیان کاملاً قابل مشاهده است.
در سال 1402، متقاضیان پروژه بهراد به رکنا گفته بودند که پس از سه تا چهار سال انتظار، پیامک پرداخت 100 میلیون تومان برای آنها ارسال شده است؛ آن هم در حالی که پروژه هنوز در مرحله خاکبرداری و فونداسیون قرار داشت.
آن زمان بسیاری از متقاضیان می گفتند: «اگر توان پرداخت 100 میلیون تومان ظرف دو هفته را داشتیم، اصلاً متقاضی مسکن ملی نمی شدیم.»
در اسفند 1403 نیز گزارش شرکت عمران مهستان نشان داد پروژه بهراد همچنان در مراحل ابتدایی ساخت …


![[سیفالرضا شهابی] «پیمان مکه» یادآور رویداد مشابه](/news/u/2026-08-23/ettelaat-r9e55.jpg)









