قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

جزییات پیش‌نویس خلع سلاح حماس در غزه

برنا - گروه بین الملل: الجزیره جزئیات پیش‌نویس سند مربوط به کنار گذاشته شدن سلاح مقاومت در نوار غزه را که ادعا شده حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی با آن موافقت...
 جزییات پیش‌نویس خلع سلاح حماس در غزه

شبکه الجزیره اعلام کرد پیش‌نویسی که گفته می‌شود حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی درباره خلع سلاح با آن موافقت کرده‌اند، شامل آغاز روند انحصار و ذخیره کردن سلاح سنگین و پایگاه‌های تولید نظامی و انبارهای سلاح و تونل‌هاست.

در این پیش‌نویس آغاز این روند به تکمیل تعهدات باقی‌مانده از پروتکل توافق شرم الشیخ مشروط شده است.

این پیش‌نویس آغاز روند انحصار سلاح را به ورود کمیته ملی و استقرار نیروی حافظ ثبات بین‌المللی در نوار غزه مرتبط کرده است.

طبق گزارش الجزیره، این پیش‌نویس که گفته می‌شود حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی با آن موافقت کرده‌اند مبتنی بر این مسئله است که کمیته ملی اداره روند انحصار و ذخیره کردن سلاح و اجرای آن را بر عهده بگیرد.

این پیش‌نویس شامل اجرای روند انحصار و ذخیره کردن سلاح به صورت تدریجی است و بر اساس آن یک جدول زمانی برای اجرای این روند ظرف ۱۴ روز اعلام می‌شود و اجازه تمدید مهلت جدول زمانی را می‌دهد که مشروط به موافقت تمام طرف‌ها با نقشه راه است.

بر اساس گزارش الجزیره، این پیش‌نویس مراحل انحصار سلاح را به عقب نشینی تدریجی رژیم صهیونیستی از مناطق تحت کنترل خود در غزه مرتبط می‌کند و قرار است یک کمیته تحقیقات بین‌المللی نظارت بر روند انحصار سلاح و اجرای آن را با حمایت نیروی حافظ ثبات بین المللی بر عهده بگیرد.

قرار است تمام گروه‌های فلسطینی در روند انحصار سلاح و ذخیره کردن آن مشارکت داشته باشند و هیچ‌گونه سلاحی به اسرائیل یا طرف‌های غیر فلسطینی منتقل نشود و تنها کمیته ملی وظیفه حفظ سلاح یا ذخیره کردن یا کنترل آن در غزه را بر عهده داشته باشد.

طبق این پیش نویس کمیته ملی بعد از تکمیل بندهای هفتم تا دهم نقشه راه کنترل سلاح در غزه را بر عهده خواهد گرفت. اجرای تدابیر مربوط به ذخیره سلاح بخشی از یک روند فراگیر برای اجرای طرح صلح است. حل پرونده سلاح به ایجاد یک مسیر مورد اعتماد برای تعیین سرنوشت فلسطین و تشکیل کشور فلسطین مرتبط شده است.

ساعتی پیش از اعلام این توافق، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ادعا کرده بود که مقاومت فلسطین با خلع سلاح موافقت کرده است.

«غازی حمد» عضو ارشد دفتر سیاسی مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در گفت‌وگو با الجزیره نیز درباره این ادعا …



 تکذیب فتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره موافقت با ورود نیروی بینالمللی به غزه
۱ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

تکذیب فتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره موافقت با ورود نیروی بینالمللی به غزه

صفحه سیاست-

دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با تکذیب گزارش‌های منتشرشده درباره موافقت تل‌آویو با ورود نیروی بین‌المللی ثبات‌بخش به نوار غزه، اعلام کرد رهبری سیاسی این رژیم با ورود نیروها موافقت نکرده است. این دفتر در بیانیه‌ای اعلام کرد: برخلاف گزارش‌های منتشرشده، رهبری سیاسی اسرائیل ورود نیروی بین‌المللی به نوار غزه را تایید نکرده است. در این بیانیه همچنین تاکید شده است، تا زمانی که حماس به‌طور کامل خلع سلاح نشود، هیچ بازسازی در نوار غزه انجام نخواهد شد.

این موضع‌گیری پس از آن صورت گرفت که شماری از رسانه‌های بین‌المللی و صهیونیستی از بررسی و موافقت تل‌آویو با استقرار یک نیروی بین‌المللی در غزه به‌عنوان بخشی از ترتیبات پس از جنگ خبر داده بودند.

رژیم صهیونیستی مدعی است ورود نیروهای بین‌المللی به غزه می‌تواند به حماس فرصت دهد بار دیگر توان نظامی خود را بازسازی کند. همزمان، رژیم صهیونیستی با حضور ترکیه و قطر در شورای موسوم به «صلح غزه» نیز مخالفت کرده است. تل‌آویو این دو کشور را از جمله طرف‌های متخاصم می‌داند و با مشارکت آنها در سازکارهای مربوط به آینده غزه مخالف است.

در همین حال، روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» در پی دیدار فرستادگان کاخ سفید با نتانیاهو مدعی شد، شورای صلح در حال بررسی کنار گذاشتن چارچوب مرحله‌ای خلع سلاح حماس و جایگزین کردن آن با طرحی برای خلع سلاح کامل و یکباره این جنبش است.

بر اساس این گزارش، در طرح جدید، حماس باید تمامی سلاح‌های خود را در سراسر نوار غزه تحویل دهد و تنها پس از اجرای کامل این شرط، رژیم صهیونیستی به عقب‌نشینی نیروهایش تا مرز غزه متعهد خواهد شد.

این در حالی است که در توافق پیشین، اجرای تعهدات مربوط به غزه به‌صورت مرحله‌ای پیش‌بینی شده بود. توقف حملات، افزایش کمک‌های بشردوستانه، عقب‌نشینی تدریجی نیروهای رژیم صهیونیستی و ایجاد سازوکار جدید برای اداره و امنیت غزه از جمله اقدامات مورد نظر در این چارچوب بود.

در مرحله دوم نیز موضوع خلع سلاح حماس و خروج کامل نظامیان رژیم صهیونیستی از غزه قرار داشت که قرار بود در قالب مذاکرات دنبال شود.

این مواضع در حالی مطرح شده است که ارتش رژیم صهیونیستی همچنان به حملات خود در نوار غزه ادامه می‌ده و شمار …



پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 مسیر پروازی بندرعباس به شمال کشور دوباره برقرار شد
سایت ایران آنلاین

مسیر پروازی بندرعباس به شمال کشور دوباره برقرار شد

مدیرکل فرودگاه‌های استان هرمزگان از برقراری مجدد پروازهای مستقیم بندرعباس به رشت و گرگان پس از وقفه ایجاد شده بخاطر جنگ تحمیلی خبر داد.
 توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک
روزنامه دنیای اقتصاد

توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک

دنیای اقتصاد: با وجود تلاش‌های دولت آمریکا برای محدودیت انرژی‌های تجدیدپذیر، دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اکنون شاهد شکوفایی غیرمنتظره انرژی‌های پاک است.
 ستاره استقلال به فوتبال اروپا برگشت
سایت هم میهن

ستاره استقلال به فوتبال اروپا برگشت

ستاره سابق استقلال در تمرینات تیم اسپانیایی حاضر شد.
 آمریکا در حال آماده شدن برای جنگ فراگیر با ایران در آبان یا آذر است
سایت اقتصاد 120

آمریکا در حال آماده شدن برای جنگ فراگیر با ایران در آبان یا آذر است

هدف آمریکا اینست که با دیپلماسی اجبار، ایران را مجبور به توافق کند.
 منشا دود غلیظ جنوب تهران مشخص شد
سایت هم میهن

منشا دود غلیظ جنوب تهران مشخص شد

روابط عمومی شرکت پالایش نفت تهران در توضیح علت انتشار دود غلیظ در آسمان جنوب تهران اعلام کرد: این دود ناشی از وقوع سانحه برای 2 دستگاه تانکر در محل بارگیری نفت سفید پالایشگاه تهران و آتش‌سوزی متعاقب آن بوده است.
 آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس

دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفته‌اند ارتش آمریکا طی هفته‌های اخیر به‌طور مخفیانه یک مسیر کشتیرانی در بخش جنوبی تنگه هرمز ایجاد کرده است که به نفتکش‌ها اجازه می‌دهد هر شب از این مسیر وارد تنگه شوند یا از آن خارج شوند.
 ببینید| پشت‌پرده ترور شهید خرازی به روایت دبیر شورای راهبردی روابط خارجی: خرازی درحال تبادل پیام با آمریکایی‌ها بود که ترور شد
سایت اعتماد آنلاین

ببینید| پشت‌پرده ترور شهید خرازی به روایت دبیر شورای راهبردی روابط خارجی: خرازی درحال تبادل پیام با آمریکایی‌ها بود که ترور …

جلال دهقانی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: شهید خرازی درحال تبادل پیام با آمریکایی‌ها بود که توسط اسرائیل ترور شد.
 استرالیا غول‌های فناوری را به پرداخت سهم رسانه‌های خبری ملزم کرد
سایت توسعه برند

استرالیا غول‌های فناوری را به پرداخت سهم رسانه‌های خبری ملزم کرد

استرالیا در گامی تازه برای بازتعریف رابطه میان پلتفرم‌های دیجیتال و صنعت خبر، غول‌های فناوری را مکلف کرد یا با رسانه‌های محلی قرارداد تجاری ببندند یا بخشی از درآمد تبلیغاتی خود را به حمایت از روزنامه‌نگاری اختصاص دهند.