قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۱۳

گرما در راه تهران | رگبارهای تابستانی دوباره از راه رسید؛ هشدار هواشناسی برای ۹ استان

امروز شنبه (۱۳ تیر) و فردا رگبار باران و رعد و برق در شمال‌غرب کشور و ارتفاعات البرز مرکزی پیش‌بینی می‌شود و در جنوب شرق کشور نیز بارش رگبار مورد انتظار است. از روز دوشنبه آسمان بیشتر مناطق کشور صاف است.
 گرما در راه تهران | رگبارهای تابستانی دوباره از راه رسید؛ هشدار هواشناسی برای ۹ استان



۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

ونس: باید بتوانیم نفت بیشتری از تنگه هرمز خارج کنیم

اقتصاد۲۴-«جی دی ونس» روز پنجشنبه به وقت محلی در گفت وگویی با تکرار زیاده خواهی ها به رغم شکست سیاست فشار حداکثری و تحریم های واشنگتن طی دهه های گذشته مدعی شد: «ما به اعمال این فشار ادامه خواهیم داد، چون معتقدیم این بهترین راه برای دستیابی نهایی به هدف نهایی است.»

به نوشته ایرنا، معاو.ن رئیس جمهوری آمریکا در این گفت وگو همچنین مدعی شد: با تلاش فوق‌العاده نیروهای نظامی‌ آمریکا، توانسته ایم مقدار زیادی نفت و گاز را از تنگه هرمز خارج کنیم.»

رئیس هیات مذاکره کننده آمریکا ادعا کرد: «باید مقدار بیشتری (نفت) را (از طریق تنگه هرمز) خارج کنیم، اما این کار تا اینجا بسیار موفقیت‌آمیز بوده است، چون تنگه هرمز همان نقطه اهرم فشار ایران است.»  

آمریکا سال‌هاست از ابزارهای تحریم‌های مالی و اقتصادی که به اذعان رسانه های آمریکایی، کارایی خود را از دست داده اند، علیه کشورها و گروه هایی که همسو با سیاست ها و اهداف واشنگتن نیستند، استفاده می کند.


۴ ساعت قبل / سایت مشرق

 گرمای ۴۰ درجه ۱۴ هزار آلمانی را کشت

به گزارش مشرق ، تابستان امسال اروپا، گرمترین و مرگبارترین تابستان تاریخ خود را تجربه کرد.

بر اساس داده‌های رسمی، بیش از ۲۵ هزار نفر در سراسر این قاره بر اثر موج‌های گرمای شدید جان خود را از دست داده‌اند.

آلمان با ۱۴ هزار قربانی، رکورد تلفات گرما در این کشور را شکست و فرانسه، اسپانیا و انگلیس نیز صدها و هزاران کشته‌ی دیگر را به این آمار افزودند. قتلگاهی خاموش که در سکوت خبری اروپا رقم خورد.

قربانیان خاموش گرما در آلمان

بر اساس داده‌های مؤسسه «رابرت کخ» نهاد اصلی بهداشت عمومی آلمان، تعداد جانباختگان ناشی از گرما در این کشور از آوریل تا اوت ۲۰۲۶ به حدود ۱۴ هزار نفر رسیده است.

از این تعداد، حدود ۹۶۰۰ مورد تنها در یک هفته (۲۲ تا ۲۸ ژوئن / ۱ تا ۷ تیر ۱۴۰۵) رخ داده است؛ زمانی که دمای هوا در بسیاری از نقاط آلمان از مرز ۴۰ درجه سانتی‌گراد عبور کرد و در برخی مناطق به بیش از ۴۱ درجه رسید.

بخش اعظم قربانیان، سالمندان و بیماران مزمن بوده‌اند. از مجموع ۱۴ هزار جان‌باخته، حدود ۱۰۳۰۰ نفر بالای ۷۵ سال سن داشته‌اند.

کارشناسان تأکید می‌کنند که گرما معمولاً به‌صورت غیرمستقیم عمل می‌کند؛ افزایش دمای بدن، بیماری‌های قلبی، عروقی، تنفسی و کلیوی را تشدید کرده و در سالمندان به مرگ منجر می‌شود.

به همین دلیل، در بسیاری از موارد، علت رسمی فوت سکته قلبی یا نارسایی تنفسی ثبت شده، اما گرمای شدید نقش اصلی را در تشدید شرایط بیمار ایفا کرده است.

با همین منطق است که موج‌های گرما را «قاتل خاموش» می‌نامند؛ قاتلی که بدون صحنه‌های دراماتیک، هزاران قربانی می‌گیرد.

موج گرمای مرگبار در سراسر اروپا

اما آلمان تنها قربانی این تابستان سوزان نبود. بر اساس برآوردهای صورت‌گرفته، کل تلفات ناشی از گرما در اروپا در تابستان ۲۰۲۶ از مرز ۲۵ هزار نفر عبور کرده است.

این آمار از داده‌های مؤسسه رابرت کخ در آلمان و همچنین نهادهای دولتی و مراکز تحقیقاتی اسپانیا، فرانسه، انگلیس، سوئیس و هلند جمع‌آوری شده است.

در فرانسه نزدیک به ۶ هزار نفر، که حدود ۸۵ درصد آن‌ها بالای ۶۵ سال سن داشته‌اند.

در اسپانیا بر اساس سیستم نظارت بر مرگ‌ومیر این کشور، بیش از ۳۲۰ مورد مرگ مرتبط با گرما در روزهای اوج موج گرما ثبت شده است .

در انگلیس حدود ۲۷۳۶ مرگ مرتبط با گرما در ماه‌های مه و ژوئن.

این آمارها، برآوردهای محافظه‌کارانه‌ای هستند. به دلیل تأخیر در ثبت آمار و نیز ثبت نشدن گرما به‌عنوان علت مستقیم مرگ، ممکن است رقم واقعی تلفات بسیار بالاتر باشد . بر اساس مدل‌سازی‌های دانشگاه ایندیانا، تنها در هفته آخر ژوئن (۸ روز)، بین ۱۷ تا ۲۵ هزار مرگ اضافی در سراسر اروپا رخ داد.

به گزارش گرمای ۴۰ درجه در اروپا به دلیل معماریِ نامناسبِ ساخته‌شده برای سرما، نبودِ کولر گازی در بیش از ۹۰ درصد خانه‌ها، و جمعیتِ به شدت سالخورده، به فاجعه‌ای مرگبار تبدیل می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت با اعلام وضعیت فوق‌العاده، نسبت به بحران فزاینده گرمای شدید در اروپا هشدار داده است.

به گفته این سازمان، اروپا سریع‌ترین قاره در حال گرم شدن جهان است و سرعت افزایش دما در آن حدود دو برابر میانگین جهانی است.

در چهار سال گذشته، گرمای شدید در اروپا بیش از ۲۰ هزار قربانی گرفته است و امسال نیز این روند صعودی با شدت بیشتری ادامه یافته است.

این فاجعه علاوه بر تلفات انسانی، پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای نظیر کاهش بهره‌وری نیروی کار، افزایش مصرف انرژی، فشار بی‌سابقه بر سیستم‌های درمانی، و خسارت به زیرساخت‌های حمل‌ونقل را به همراه داشت.


۵ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

با تکرار ادعاهای ضدایرانی ترامپ/ ونس: وارد مرحله جدیدی شده‌ایم

به گزارش برنا، «جی دی ونس» روز پنجشنبه به وقت محلی در گفت وگویی با تکرار زیاده خواهی‌ها به رغم شکست سیاست فشار حداکثری و تحریم‌های واشنگتن طی دهه‌های گذشته مدعی شد: «ما به اعمال این فشار ادامه خواهیم داد، چون معتقدیم این بهترین راه برای دستیابی نهایی به هدف نهایی است.»

معاو. ن رئیس جمهوری آمریکا در این گفت‌و‌گو همچنین مدعی شد: با تلاش فوق‌العاده نیرو‌های نظامی آمریکا، توانسته‌ایم مقدار زیادی نفت و گاز را از تنگه هرمز خارج کنیم.»

رئیس هیات مذاکره کننده آمریکا ادعا کرد: «باید مقدار بیشتری (نفت) را (از طریق تنگه هرمز) خارج کنیم، اما این کار تا اینجا بسیار موفقیت‌آمیز بوده است، چون تنگه هرمز همان نقطه اهرم فشار ایران است.»

آمریکا سال‌هاست از ابزار‌های تحریم‌های مالی و اقتصادی که به اذعان رسانه‌های آمریکایی، کارایی خود را از دست داده‌اند، علیه کشور‌ها و گروه‌هایی که همسو با سیاست‌ها و اهداف واشنگتن نیستند، استفاده می‌کند.

واشنگتن، افراد، نهاد‌ها و شرکت‌های مختلف در جهان را به بهانه‌های مختلف از جمله تهدیدکردن امنیت ملی یا مرتبط با فعالیت‌های غیرقانونی خود و متحدانش همواره تحت تحریم‌ها قرار داده است.

انتهای پیام/




 جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

برخورد بقایای موشک فالکون ۹ متعلق به شرکت فضایی ایلان ماسک، با سطح ماه، دهانه‌ای ۱۸ متری بر جای گذاشت.

 پیروزی سریع بر ایران محقق نشد؛ نارضایتی متحدان عرب آمریکا از ترامپ افزایش یافته است
۵ ساعت قبل / سایت جماران

پیروزی سریع بر ایران محقق نشد؛ نارضایتی متحدان عرب آمریکا از ترامپ افزایش یافته است

روزنامه «واشنگتن‌پست» در گزارشی از افزایش نارضایتی دولت‌های عرب حاشیه خلیج فارس از سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران خبر داده و نوشته است: متحدان منطقه‌ای واشنگتن که برخی از آنها در ابتدای جنگ تصور می‌کردند یک پیروزی سریع و قاطع می‌تواند به سودشان تمام شود، اکنون پس از ماه‌ها درگیری، تداوم حملات موشکی و پهپادی و بسته‌ماندن تنگه هرمز، بیش از گذشته نسبت به راهبرد آمریکا و توان ترامپ برای پایان دادن دیپلماتیک به بحران تردید دارند.

 خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!
۵ ساعت قبل / سایت سیتنا

خاموشی‌های ویرانگر؛ لوازم خانگی می‌سوزد، مسیر جبران خسارت مبهم است!

تداوم خاموشی‌ها و نوسان برق، علاوه بر اختلال در زندگی روزمره، خطر آسیب به لوازم خانگی و تحمیل هزینه‌های سنگین به خانوارها را افزایش داده است؛ در حالی که با وجود

 ۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟

کارشناسان می‌گویند ۲ ساعت سکوت در روز، نقش مهمی در سلامت روان، حفظ حافظه، کاهش استرس و پیشگیری از بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ی مغز داشته باشد.

 سهامداران عدالت بخوانند؛ مبلغ احتمالی سود ۱۴۰۵ برای هر سبد اعلام شد
۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

سهامداران عدالت بخوانند؛ مبلغ احتمالی سود ۱۴۰۵ برای هر سبد اعلام شد

جزییات مبلغ و زمان واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۵ را در این گزارش بخوانید.

 تنش دیپلماتیک ایران و لبنان شدت گرفت؛ وزیر خارجه لبنان از «دخالت تهران» گفت
۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

تنش دیپلماتیک ایران و لبنان شدت گرفت؛ وزیر خارجه لبنان از «دخالت تهران» گفت

وزیر امور خارجه لبنان با صدور بیانیه‌ای شدیداللحن مدعی شد که ادامه حضور سفیر ایران در بیروت با یک تصمیم حاکمیتی و قطعی در تعارض است و بازگشت روابط به مسیر طبیعی را منوط به پایان مداخله تهران و تمکین به مقررات دیپلماتیک دانست.