قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

ثروتمندان کشورهای عربی وصیت‌نامه‌های خود را بر اساس قانون انگلیس تنظیم می‌کنند!

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که خانواده‌های ثروتمند کشورهای حوزه خلیج‌فارس بیش از گذشته برای تنظیم وصیت‌نامه‌های خود به حقوق انگلیس روی آورده‌اند؛ اقدامی که به آنها امکان می‌دهد دارایی‌های خود را به شکلی متفاوت از قواعد رایج ارث در فقه اسلامی میان وارثان تقسیم کنند.
 ثروتمندان کشورهای عربی وصیت‌نامه‌های خود را بر اساس قانون انگلیس تنظیم می‌کنند!

به گزارش همشهری آنلاین، به نوشته این روزنامه، دفاتر حقوقی در لندن از افزایش مراجعه ثروتمندان خلیج‌فارس برای تنظیم وصیت‌نامه‌هایی خبر می‌دهند که با تکیه بر قوانین انگلیس، آزادی بیشتری در تعیین وراث و نحوه تقسیم اموال فراهم می‌کند. در حقوق انگلیس، فرد می‌تواند دارایی خود را تقریباً بدون محدودیت به هر شخصی که بخواهد واگذار کند، در حالی که در احکام ارث اسلامی، سهم وارثان از پیش مشخص شده و برای نمونه، سهم ارث دختر معمولاً نصف سهم پسر است.

چارلی سوسنا، از شرکت حقوقی «میشکون دِ ریا»، گفت این شیوه به ثروتمندان خلیج‌فارس اجازه می‌دهد «در چارچوب شریعت اسلامی عمل کنند، اما در عین حال به نتیجه‌ای که درباره ثروت و میراث خود می‌خواهند، دست یابند». وی از افزایش چشمگیر استقبال از این روش خبر داد.

فایننشال تایمز در عین حال هشدار داد که استفاده از وصیت‌نامه‌های انگلیسی ممکن است اختلافات خانوادگی را تشدید کند؛ زیرا برخی اعضای خانواده، دور زدن یا تعدیل قواعد ارث اسلامی را مغایر با احکام دینی می‌دانند و این مسئله می‌تواند به دعاوی قضایی طولانی و پرهزینه و تضعیف روابط خانوادگی منجر شود.

به گفته مشاوران حقوقی، یکی از دلایل افزایش استفاده از این وصیت‌نامه‌ها، جهانی‌تر شدن سبک زندگی نسل جدید خانواده‌های ثروتمند خلیج‌فارس است. چارلی سوسنا معتقد است نسل جدید بیش از گذشته تحت تأثیر فرهنگ غرب قرار گرفته و با مسائل پیچیده‌تری مانند طلاق و ازدواج مجدد مواجه است.

وی به پرونده یکی از موکلان خود اشاره کرد که قصد داشت ثروتش تنها به پسرش منتقل شود، اما بر اساس قواعد ارث اسلامی، در صورت فوت پسر، بخشی از دارایی به همسر جداشده او منتقل می‌شد؛ موضوعی که به گفته سوسنا، با تنظیم وصیت‌نامه بر اساس حقوق انگلیس قابل پیشگیری است.

اولیور پایپر، شریک شرکت حقوقی «فارر اند کو»، این رویکرد را «شریعت تعدیل‌شده» توصیف کرد. همچنین جاناتان برت، شریک شرکت «چارلز راسل اسپچلیز»، گفت جنگ ایران از عواملی بوده که صاحبان سرمایه در خاورمیانه را به برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای مدیریت دارایی‌ها و انتقال ثروت میان نسل‌ها ترغیب کرده است.

این گزارش همچنین به تلاش برخی کشورهای خلیج‌فارس برای ایجاد سازوکارهای حقوقی مبتنی بر نظام‌های غربی، از جمله ایجاد مسیرهای موازی رسیدگی به دعاوی خانوادگی در ابوظبی، اشاره کرده و آن را تلاشی برای کاهش نگرانی اتباع خارجی از اجرای قوانین شریعت دانسته است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که صندوق‌های امانی (Trust) به‌ویژه در جزیره جرزی، به یکی دیگر از ابزارهای محبوب ثروتمندان خاورمیانه برای مدیریت ارث تبدیل شده‌اند. بر اساس آمار نهاد خدمات مالی جرزی، سهم مشتریان یا مالکان دارایی از خاورمیانه در صندوق‌های امانی این جزیره از ۱۰.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۱.۸ درصد در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است.

با این حال، همه حقوقدانان با کارآمدی این روش موافق نیستند. برخی از وکلای انگلیسی تأکید دارند که در مورد افرادی که خارج از انگلیس اقامت دارند، معمولاً قانون کشور محل تابعیت یا اقامت آنان بر اموال خارج از بریتانیا حاکم است؛ از این رو، وصیت‌نامه‌های انگلیسی همیشه تضمین‌کننده اجرای خواسته‌های موصی نیست و نتیجه نهایی به نوع دارایی‌ها، محل نگهداری آنها و احتمال اعتراض ورثه بستگی دارد. کد خبر 1057035



۵ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

در واکنش به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران/سازمان ملل: نیازمند بازگشت به مذاکرات هستیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ استفان دوجاریک روز پنجشنبه به وقت محلی در واکنش به سیاست اعمال فشار اقتصادی بیشتر آمریکا گفت: ما در حال حاضر، شاهد تاثیر درگیری در خلیج فارس بر اقتصاد جهانی هستیم.

سخنگوی سازمان ملل، پیامدهای جنگ علیه ایران را «عدم آزادی حمل و نقل در تنگه هرمز، و اکنون نیز عدم آزادی دریانوردی در باب المندب، در خلیج عدن» برشمرد.

دوجاریک تاکید کرد: آنچه ما نیاز داریم، بازگشت جدی به مذاکرات است، زیرا افزایش فعالیت‌های نظامی و افزایش درگیری اقتصادی، برای اقتصاد جهانی خوب نخواهد بود.


۷ ساعت قبل / سایت مشرق

ایران از دولت آمریکا می‌خواهد «رفتارش را تصحیح کند»!

به گزارش مشرق، عبدالله باعبود، استاد و پژوهشگر روابط بین‌الملل و امور خلیج فارس و خاورمیانه در دانشگاه واسدا ژاپن در توئیتر نوشت:

چه پارادوکسی در واژگونی نقش‌ها: ما از مرحله‌ای به مرحله‌ای دیگر گذر کرده‌ایم که در آن ایالات متحده از ایران می‌خواست «رفتارش را اصلاح کند»، و اکنون ایران است که از دولت آمریکا می‌خواهد «رفتارش را تصحیح کند». تحولی چشمگیر که ابعاد تغییر در ترازوی فشارها و برگ‌های مذاکره را آشکار می‌سازد.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.


۷ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

واکنش ۴ کشور اروپایی به پروژه شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری

به گزارش آفتاب نیوز،

چهار کشور اروپایی فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک، اعلام کردند که تصمیم اسرائیل برای انتشار پیشنهاد‌های جدید به منظور اجرای پروژه شهرک سازی E۱ در کرانه باختری، غیرقابل قبول است.

این چهار کشور اروپایی همچنین در بیانیه مشترک خود، مجددا بر تلاش‌هایشان برای دستیابی به راه‌حل دو دولتی تأکید کردند.

پیش از این، ۸۵ عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای از مارکو روبیو وزیر خارجه این کشور، خواستند برای جلوگیری از اجرای طرح شهرک‌سازی E-۱ در شرق قدس مداخله کند.

این نمایندگان هشدار دادند اجرای این طرح ضربه‌ای تازه به فرصت تشکیل کشور مستقل فلسطین وارد می‌کند.

در این نامه آمده است، رژیم صهیونیستی پس از تکمیل بخش بزرگی از روند‌های اداری، به مرحله اجرای عملی این طرح نزدیک شده است.

طرح E-۱ با هدف تقویت ارتباط میان قدس و شهرک معالیه ادومیم دنبال می‌شود؛ اقدامی که می‌تواند جدایی مناطق کرانه باختری از یکدیگر را تشدید کند.




 تصادف مشکوک در جاده بلخ - سمنگان افغانستان
۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

تصادف مشکوک در جاده بلخ - سمنگان افغانستان

در پی وقوع یک حادثه جاده‌ای در جاده بلخ-سمنگان در شمال افغانستان دست کم سه نفر جان باختند. علت دقیق تصادف هنوز مشخص نیست و مسئولین در حال بررسی هستند.

 توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک
۱۷ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک

دنیای اقتصاد: با وجود تلاش‌های دولت آمریکا برای محدودیت انرژی‌های تجدیدپذیر، دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اکنون شاهد شکوفایی غیرمنتظره انرژی‌های پاک است.

 بعید است فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند
۱۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

بعید است فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند

رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل درباره تشدید فشار اقتصادی از سوی آمریکا علیه ایران گفت: مشکل این است که فرض شود درد و فشار اقتصادی الزاماً پیش از آنکه ایران را به تشدید تنش سوق دهد، موجب تسلیم تهران خواهد شد.

 اعتراف معاون ترامپ به فشار ایران به آمریکا
۲۶ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اعتراف معاون ترامپ به فشار ایران به آمریکا

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا گفت: قیمت نفت همچنان بالاست و مردم این موضوع را هنگام سوخت‌گیری در پمپ‌بنزین‌ها احساس می‌کنند، اما قیمت‌ها نسبت به بالاترین سطح خود کاهش قابل توجهی داشته است.

 ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
۱۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد

حساب فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در تارنمای اکس خبر داد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن و کشتی های نظامی همراه آن دیروز وارد منطقه خاورمیانه شدند.

 پیام هشت حمله اسرائیل برای شخص اردوغان؛ پاسخ در راه است؟
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پیام هشت حمله اسرائیل برای شخص اردوغان؛ پاسخ در راه است؟

سردبیر رای‌الیوم حملات صهیونیست‌ها به فرودگاه ابوالظهور در سوریه را حامل پیام‌هایی برای اردوغان و ترکیه دانست.