قیمت طلا امروز




 سایت اصلاحات نیوز / ۱۴۰۵/۰۴/۲۵

بیمارستان بقایی۲ دانشگاه علوم پزشکی اهواز به مدار ارائه خدمت بازگشت (۲۵ تیر ۱۴۰۵)

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از بازگشت بیمارستان بقایی ۲ اهواز به چرخه ارائه خدمات درمانی پس از وقفه‌ای چندساعته خبر داد.
 بیمارستان بقایی۲ دانشگاه علوم پزشکی اهواز به مدار ارائه خدمت بازگشت (۲۵ تیر ۱۴۰۵)



۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

افزایش شیوع آنفلوانزا در کشور/ کودکان بیشترین سهم موارد مثبت را دارند

قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و بر اساس داده‌های نظام مراقبت دیده‌وری تنفسی، دو پاتوژن تنفسی آنفلوآنزا و کووید-۱۹ در هفته بیست‌ویکم سال جاری، منتهی به مردادماه، نسبت به موارد دارای علائم عفونت‌های تنفسی در مراجعان سرپایی و بستری افزایش یافته است؛ به‌نحوی که ۶.۱ درصد از مراجعان سرپایی دارای علائم شبه‌آنفلوانزا و ۶.۴ درصد از مراجعان بستری دارای علائم تنفسی شدید هستند. میزان عفونت‌های تنفسی در مراجعان سرپایی و بستری در هفته گذشته، به‌ترتیب ۴.۴ و ۵.۷ درصد بود.

وی افزود: نسبت نمونه‌های مثبت از نظر آنفلوانزا طی هفته بیست‌ویکم سال در بیماران بستری و سرپایی افزایش یافته است. این نسبت در هفته مشابه سال قبل، یک درصد بود. نسبت نمونه‌های تنفسی مثبت از نظر کووید-۱۹ نیز همچنان در سطح پایینی قرار دارد؛ این نسبت در هفته مشابه سال قبل ۱۱.۴ درصد بود.

 مرادی در ادامه خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۶۶۰ نمونه تنفسی، معادل ۹۵.۵ درصد از نمونه‌های اخذشده از بیماران بستری، آزمایش شده که ۷۲ مورد آن از نظر آنفلوانزا مثبت بوده و معادل ۲.۷ درصد است. ۷۸.۹ درصد موارد مثبت آنفلوانزا را تایپ B تشکیل می‌دهد و همچنان تایپ غالب به حساب می‌آید. آنفلوانزا نوع A، تایپ غالب در مقطع زمانی مشابه در سال گذشته بود.

به گفته وی، دو استان بوشهر و خوزستان، به‌ترتیب با ۲۹.۳ و ۱۱.۱ درصد موارد مثبت آنفلوانزا، بالاتر از آستانه هشدار بالا قرار دارند. همچنین چهارمحال و بختیاری با ۵.۶ درصد موارد مثبت آنفلوانزا، کمتر از آستانه هشدار پایین است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان گفت: ۴۱.۶ درصد موارد مثبت آنفلوانزا به گروه سنی کودکان تعلق دارد؛ ۶.۹ درصد موارد مثبت آنفلوانزا مربوط به گروه سنی کمتر از ۲ سال است. همچنین گروه‌های سنی ۲ تا ۵ سال و ۶ تا ۱۵ سال، به‌ترتیب ۱۳.۹ و ۲۰.۸ درصد از موارد مثبت آنفلوانزا را به خود اختصاص داده‌اند. انتهای پیام/


۲ ساعت قبل / سایت مشرق

عوارض خاموش اعتیاد؛ از غلظت خون تا سکته مغزی

به گزارش مشرق ، غلظت خون یا «پلی‌سیتمی» یکی از اختلالاتی است که در آن تعداد گلبول‌های قرمز خون بیش از حد طبیعی افزایش می‌یابد. این وضعیت می‌تواند باعث کند شدن جریان خون در رگ‌ها، افزایش احتمال تشکیل لخته و در نهایت انسداد عروق حیاتی شود.

مواد مخدر چگونه خون را غلیظ می‌کند؟

پزشکان و متخصصان داخلی می‌گویند مصرف مواد مخدر، به ویژه ترکیبات افیونی و محرک‌ها، با تأثیر بر سیستم خون‌ساز بدن و کاهش اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها، بدن را به سمت تولید بیش از حد گلبول قرمز سوق می‌دهد. این واکنش جبرانی در ظاهر ممکن است بی‌خطر به نظر برسد، اما در عمل خطر لخته شدن خون و بروز حوادث قلبی و مغزی را به شدت افزایش می‌دهد.

غلظت خون یکی از اصلی‌ترین عوامل زمینه‌ساز سکته‌های قلبی و مغزی در مصرف‌کنندگان مواد است و بسیاری از بیمارانی که با سکته مغزی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، سابقه مصرف مواد مخدر یا محرک دارند و آزمایش‌های آن‌ها افزایش معنادار هموگلوبین و هماتوکریت را نشان می‌دهد.

علائمی که باید جدی گرفته شوند

کارشناسان اورژانس و فوریت‌های پزشکی تأکید می‌کنند که غلظت خون ناشی از مصرف مواد معمولاً با علائمی همراه است که در صورت بی‌توجهی، می‌تواند به مرگ یا ناتوانی دائمی منجر شود. این علائم عبارتند از:

سردردهای مداوم و غیرقابل توجیه، درد ناحیه گردن، احساس سبکی سر و سرگیجه، تنگی نفس حتی در حالت استراحت، اختلالات بینایی مانند تاری دید یا دوبینی، ضعف و بی‌حالی عمومی، قرمزی وریدهای چشم، خارش‌های پوستی به ویژه پس از استحمام، خواب رفتن دست، پا، انگشتان، پشت و شانه.

هشدار به خانواده‌ها و مراکز ترک اعتیاد

محمدرضا میرزابیگی کارشناس آسیب‌های اجتماعی و پزشک فعال در حوزه ترک اعتیاد نیز به خانواده‌ها هشدار می‌دهد که این علائم را صرفاً به «خستگی» یا «عوارض عادی مصرف» نسبت ندهند. به گفته وی، تشخیص زودهنگام غلظت خون و انجام آزمایش‌های دوره‌ای می‌تواند از بروز حوادث مرگبار پیشگیری کند.

مصرف‌کنندگان مواد معمولاً به دلیل سبک زندگی ناسالم، کم‌تحرکی و تغذیه نامناسب، در معرض خطر بالاتری برای افزایش غلظت خون قرار دارند. این مسئله در مصرف‌کنندگان متآمفتامین و هروئین به مراتب شدیدتر است.

آمار و پیامدها

بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی و وزارت بهداشت، سهم قابل توجهی از مرگ‌های ناشی از سکته مغزی و قلبی در سنین پایین، با مصرف مواد مخدر و محرک مرتبط است. افزایش غلظت خون به عنوان یکی از مکانیزم‌های اصلی این مرگ‌ها شناخته می‌شود.

متخصصان توصیه می‌کنند افرادی که سابقه مصرف مواد مخدر دارند، حتی در صورت ترک، حداقل هر ۶ ماه یک بار آزمایش شمارش کامل خون (CBC) انجام دهند و در صورت مشاهده علائم هشداردهنده، فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

سخن پایانی

غلظت خون شاید در نگاه اول یک عارضه ساده به نظر برسد، اما در ترکیب با مصرف مواد مخدر، به یک قاتل خاموش تبدیل می‌شود که می‌تواند در یک لحظه، زندگی فرد و خانواده‌اش را برای همیشه دگرگون کند. کارشناسان تأکید دارند: ترک مصرف، پایش منظم سلامت و مراجعه به پزشک، سه گام اساسی برای نجات از این بحران است.


۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

ماجرای قطع برق در یکی از حوزه‌های کنکور اهواز

به گزارش تابناک به نقل از مهر، در ساعت ۸:۰۷ دقیقه امروز پنجشنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۵ همزمان با برپایی کنکور سراسری، فرد یا افراد ناشناس اقدام به آتش زدن پایه چوبی شبکه فشار متوسط، تغذیه کننده برق یکی از محل‌های کنکور در منطقه ۲۲ بهمن اهواز، به نام دانشکده فنی مهارت واحد پسران کردند که منجر به سقوط پایه و قطع برق حدود نیم ساعته محل کنکور شد.

محمد علی مقدسیان پور معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ و فوریت‌های شرکت توزیع نیروی برق اهواز با اشاره به این موضوع در گفتگویی اظهار کرد: با توجه به مکاتبات انجام شده این شرکت همزمان با سراسر کشور تدابیر لازم را برای پایداری هرچه بیشتر شبکه برق برای برپایی کنکور سراسری انجام داده بود.

وی افزود: ترموویژن تمام خطوط حوزه‌های کنکور، انجام تعمیرات موردنیاز و رفع انصالات سست روی فیدرهای مذکور، استقرار ۸ گروه بصورت آماده‌باش در محل حوزه‌ها، استقرار مامور مانور در تمام محل‌های کنکور، هماهنگی با برق منطقه‌ای خوزستان و استقرار گروه تعمیرات خطوط در ایستگاه‌های فوق توزیع از اقدامات انجام‌شده برای برگزاری کنکور بود که به بهترین شکل ممکن با توجه به گرمای هوا صورت گرفت.

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ این شرکت در خصوص جزئیات بیشتر این حادثه گفت: در ساعت ۸:۰۷ دقیقه خط تغدیه کننده برق آموزشکده مذکور قطع و بلافاصله مشخص شد یک اصله پایه در نزدیکی ایستگاه تغذیه کننده حوزه امتحانی به دلیل آتش‌سوزی، سقوط کرده است.

مقدسیان پور بیان کرد: بلافاصله پس از حضور گروه‌های عملیاتی در محل، جداسازی پایه معیوب انجام و در ساعت ۸:۴۱ دقیقه شبکه برقدار و وضعیت برق حوزه امتحانی عادی شد.

وی یادآور شد بر اساس دستورالعمل‌ها کلیه مراکز حساس و مهم باید مجهز به دیزل ژنراتور برق اضطراری باشند.




 آخرین قیمت دلار؛ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان
۲۰ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

آخرین قیمت دلار؛ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان

قیمت دلار در معاملات امروز (پنجشنبه) بدون تغییر نسبت به روز گذشته، روی رقم ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ تومان باقی ماند.

 تفاوت کنکور ۱۴۰۵ با سال گذشته / پیرترین و جوان‌ترین داوطلبان کنکور چند ساله هستند؟
۲۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

تفاوت کنکور ۱۴۰۵ با سال گذشته / پیرترین و جوان‌ترین داوطلبان کنکور چند ساله هستند؟

رئیس سازمان سنجش درباره تفاوت کنکور امسال با سال گذشته از نظر تأثیر سوابق تحصیلی و نمره کل آزمون گفت: در سال ۱۴۰۴، سوابق تحصیلی ۶۰ درصد و نمره آزمون سراسری ۴۰ درصد تأثیر داشت. بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، از این ۶۰ درصد، ۴۳ درصد به پایه دوازدهم و ۱۷ درصد به پایه یازدهم اختصاص داشت.

 دفترچه سوالات کنکور تجربی ۱۴۰۵ منتشر شد + لینک دانلود دفترچه کنکور
۱۹ ساعت قبل / روزنامه شرق

دفترچه سوالات کنکور تجربی ۱۴۰۵ منتشر شد + لینک دانلود دفترچه کنکور

دفترچه سوالات آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی ۱۴۰۵ در درگاه اینترنتی سازمان سنجش منتشر شد.

 مرگ دل خراش زنی ۱۵ساله که شلاق خورده بود
۲۲ ساعت قبل / سایت تابناک

مرگ دل خراش زنی ۱۵ساله که شلاق خورده بود

اوایل هفته منابع بیمارستانی، مرگ مشکوک زنی جوان در بیمارستان هاشمی نژاد را به پلیس اطلاع می‌دهند. با حضور مأموران در بیمارستان و تأیید موضوع، با دستور قضایی...

 ماجرای دود غلیظ ‌در جنوب تهران چه بود؟
۲۰ ساعت قبل / سایت تابناک

ماجرای دود غلیظ ‌در جنوب تهران چه بود؟

روابط عمومی پالایشگاه گفت: دود مشاهده‌شده در جنوب تهران ناشی از آتش‌سوزی ۲ تانکر در محل بارگیری نفت سفید بود.

 جمع‌آوری خط لوله ۶ کیلومتری قاچاقچیان سوخت در میناب
۱۰ ساعت قبل / سایت تابناک

جمع‌آوری خط لوله ۶ کیلومتری قاچاقچیان سوخت در میناب

فرمانده پایگاه دریابانی میناب از کشف و جمع‌آوری یک خط لوله ۶ کیلومتری انتقال سوخت قاچاق در نوار ساحلی این شهرستان خبر داد؛ خط لوله‌ای که قاچاقچیان برای مخفی...