قیمت طلا امروز




 روزنامه پیام ما / ۱۴۰۵/۰۴/۳۰

کانون‌های گردوغبار کشور

سازمان محیط‌زیست با همکاری UNDP، ۳۰ کانون بحرانی گردوغبار در ایران را شناسایی کرد تا اقدامات تثبیت خاک و احیای پوشش گیاهی هدفمندتر اجرا شود.
 کانون‌های گردوغبار کشور



۹ ساعت قبل / سایت انصاف نیوز

یک کارشناس: روش پاک‌سازی آلودگی‌های نفتی خلیج‌فارس باید تغییر کند | خسارت مرگ مرجان‌ها از هر جنگی بیشتر است [+فیلم] | انصاف نیوز

یک کارشناس محیط‌زیست مرجانی با تاکید بر اهمیت حفاظت از مرجان‌ها برای حفظ زیست‌بوم خلیج‌فارس، خواستار تغییر روش پاک‌سازی آلودگی‌های نفتی در پهنه آبی جنوب کشور شد.

حسین آقاخانی، مبتکر کشت مرجان در اطراف جزیره هنگام به انصاف نیوز گفت: خلیج‌فارس یکی از مهم‌ترین زیست‌گاه‌های جهانی مرجان است و از ۸۰۰گونه مرجان سختی که در جهان شناسایی شده، ۶۰گونه در خلیج‌فارس وجود دارد.

او ادامه داد: مهم‌ترین کارکرد مرجان‌ها زنده‌ نگه‌داشتن زیست‌بوم‌های دریایی، ممانعت از بروز طوفان و تخریب جزایر، ایجاد پناه‌گاه طبیعی برای تغذیه و زادوولد آب‌زیان و ایجاد مناطق شیلاتی برای ساحل‌نشینان است و بنابراین آسیب‌دیدن و از بین رفتن مرجان‌ها می‌تواند از هر جنگی مخرب‌تر و خسارت‌بارتر باشد.

این مدرس غواصی صنعتی گفت: آلودگی‌های نفتی گاهی خسارت غیرقابل جبرانی به زیسب‌بوم خلیج‌فارس وارد می‌کند و در برخی از مواقع با مدیریت صحیح، می‌توان از دامنه تخریب آن کاست.

آقاخانی روش مالچ‌پاشی روی لکه‌های نفتی را اشتباه خواند و افزود: در روش پاشِش، لکه نفتی از بین نمی‌رود و فقط به قطرات ریزتر تبدیل می‌شود.

سطح آب هم شفاف می‌شود اما مولکول‌های نفتی رسوب می‌کند و بر روی مرجان‌ها می‌نشیند.

این کارشناس گفت: در واقع در روش پاشش لکه نفتی فقط غیرقابل رویت می‌شود اما تخریب شدیدی برای محیط‌زیست دریایی دارد.

او روش پاشش مواد شیمیایی برای از بین‌بردن لکه‌های نفتی را مناسب آلودگی‌های وسط دریا دانست و ادامه داد: میزان استفاده از مواد شیمیایی یا به اصطلاح فنی دوز مناسب برای هر آلودگی متفاوت است و این کار پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

آقاخانی در پاسخ به این سوال خبرنگار انصاف نیوز که روش مناسب پاک‌سازی سواحل خلیج‌فارس چیست، گفت: باید از بوم و اسکیمر استفاده شود که لکه نفتی را جمع و در مخازن مخصوص ذخیره می‌کند.

اسکیمر در کشور وجود دارد و طبق بررسی‌های من هم در شمال کشور و هم در جنوب، شرکت نفت و سکوهای نفتی اسکیمر دارند اما به نظر می‌رسد همکاری بین دستگاهی ضعیف است و بنابراین اقدام موثری انجام نشده.

این کارشناس دغدغه جامعه محلی را برای پاک‌سازی آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از وضعیت جنگی در خلیج‌فارس ستایش کرد و گفت: دانش فنی و امکانات پاک‌سازی سواحل خلیج‌فارس در سازمان محیط زیست و انگیزه کمک در مردمان ساکن این منطقه وجود دارد اما ضعف همکاری‌های بین دستگاهی، سرعت غلبه بر لکه‌های نفتی را کم کرده است.

آقای آقاخانی در پایان گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای زنده‌ نگه‌داشتن زیسب بوم خلیج فارس کشت مرجان است و برخی همسایگان جنوبی هم در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. ما نیز نباید از کشت مرجان و ایجاد زیستگاه برای آبزیان غفلت کنیم.

فیلم‌ این گفت‌وگو را در کانال انصاف نیوز در یوتیوب [لینک] و آپارات [لینک] ببینید.

انتهای پیام




 سرنوشت بازسازی پل B1 کرج به کجا رسید؟؛تصمیم‌گیری با ۱۵ متخصص
۲ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

سرنوشت بازسازی پل B1 کرج به کجا رسید؟؛تصمیم‌گیری با ۱۵ متخصص

پل B1 کرج که در آستانه افتتاح قرار داشت، در جریان حمله فروردین‌ماه دشمن آمریکایی-صهیونیستی آسیب جدی دید. اکنون یک هیئت ۱۵ نفره از متخصصان سازه و پل‌سازی مأمور تعیین سرنوشت بازسازی این پروژه شده‌اند.

 زباله‌های چندساله در جاده اسالم ـ خلخال | طبیعت در محاصره پسماند + ویدئو
۴ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

زباله‌های چندساله در جاده اسالم ـ خلخال | طبیعت در محاصره پسماند + ویدئو

تصاویر انباشت زباله و جاری شدن شیرابه در جاده گردشگری اسالم ـ خلخال، بار دیگر مسئله رهاسازی پسماند در طبیعت گیلان را به صدر اخبار آورده است؛ زباله‌هایی که به گفته بخشدار اسالم، بخشی از آنها حاصل سال‌ها رهاسازی پسماند در بالادست است و حالا خطر آلودگی چشمه‌ها و آسیب به اکوسیستم منطقه را افزایش داده.

 مرگ تلخ 3 نفر در تصادف شاخ به شاخ سمند با دنا در هرمزگان + عکس
۱۲ ساعت قبل / سایت رکنا

مرگ تلخ 3 نفر در تصادف شاخ به شاخ سمند با دنا در هرمزگان + عکس

حوادث رکنا: برخورد رخ‌به‌رو یک دستگاه سمند سوخت‌بر با خودروی دنا در آزادراه خلیج فارس در استان هرمزگان، به جان‌باختن 3 نفر و سوختن کامل خودروی سوخت‌بر منجر شد.

 میگنا - چرا تشخیص اضطراب در کودکان دشوار است؟
۹ ساعت قبل / سایت میگنا

میگنا - چرا تشخیص اضطراب در کودکان دشوار است؟

در این مقاله با بررسی علائم پنهان، تفاوت‌های رشدی، علائم جسمی و رفتاری و همپوشانی با اختلالات دیگر، این موضوع را بررسی می‌کنیم.

 قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟
۱۵ ساعت قبل / سایت خبرآنلاین

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟

بیشتر پژوهشگران منشأ «قنات» را ایران می‌دانند. شواهد تاریخی نشان می‌دهد این فناوری دست‌کم از دوره هخامنشیان رواج داشته و همراه با گسترش قلمرو ایران به سرزمین‌های دیگر نیز منتقل شده است.

 ماه‌ها تلاش برای یک روز سرنوشت‌ساز |گزارشی از حال‌وهوای حوزه امتحانی دانشگاه فردوسی مشهد در آخرین روز کنکور + فیلم
۱۰ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

ماه‌ها تلاش برای یک روز سرنوشت‌ساز |گزارشی از حال‌وهوای حوزه امتحانی دانشگاه فردوسی مشهد در آخرین روز کنکور + فیلم

«شهرارانیوز، سرویس جامعه»؛ آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ امروز (جمعه ۳۰ مردادماه) با برگزاری آزمون گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی به پایان رسید.