قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

احیای تالاب هامون مطالبه جدی مردم سیستان و بلوچستان از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به شرایط خاص محیط زیستی استان، احیای تالاب هامون و مدیریت یکپارچه مسائل مرتبط با آن را از مهم‌ترین مطالبات استان عنوان کرد و گفت: حل مشکلات این حوزه نیازمند همکاری همه دستگاه‌های مرتبط و نگاه ملی است.
 احیای تالاب هامون مطالبه جدی مردم سیستان و بلوچستان از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

منصور بیجار یکشنبه ۱۱ مرداد در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان که با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: این استان با وجود برخورداری از ظرفیت‌های گسترده در بخش‌های کشاورزی، معدن، خدمات، مرز، سواحل و دسترسی به آب‌های آزاد، همچنان با چالش‌هایی در مسیر توسعه مواجه بوده، با توجه به اینکه این استان از نظر جغرافیایی و اقلیمی دارای تنوع ویژه‌ای است این ظرفیت‌ها ضرورت برنامه‌ریزی متناسب با شرایط منطقه را دوچندان کرده است.

وی با اشاره به مشکلات محیط زیستی سیستان و بلوچستان، گفت: بخشی از مسائل موجود به شرایط طبیعی، خشکسالی‌های پی‌درپی و تغییرات اقلیمی بازمی‌گردد و بخشی نیز ناشی از استفاده نکردن کامل از ظرفیت‌های موجود است.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تالاب هامون یک موضوع مشترک میان چند کشور است، اظهار کرد: مشکلات این تالاب تنها محدود به ایران نیست و کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان از پیامدهای آن متاثر هستند، بنابراین برای مدیریت این بحران باید نگاه منطقه‌ای و همکاری میان دستگاه‌های مختلف شکل گیرد.

وی خواستار هماهنگی بیشتر میان مجموعه‌های مرتبط از جمله وزارت نیرو، وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر دستگاه‌ها شد و افزود: مسائل محیط زیستی زمانی نتیجه‌بخش خواهد بود که همه ظرفیت‌ها در کنار هم قرار گیرد.

بیجار همچنین پیشنهاد تشکیل شورای مشورتی متشکل از معتمدان، علما و نخبگان محلی را مطرح کرد و گفت: استفاده از ظرفیت اجتماعی مردم می‌تواند در حل مسائل منطقه و پیشبرد برنامه‌های محیط زیستی موثر باشد.

وی یکی دیگر از موانع توسعه سیستان و بلوچستان را تمرکزگرایی در تصمیم‌گیری‌ها عنوان کرد و گفت: شرایط ویژه سیستان و بلوچستان نیازمند واگذاری اختیارات بیشتر به مدیریت استانی است تا روند اجرای برنامه‌ها با سرعت بیشتری دنبال شود.

استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: توسعه باید همراه با حفظ محیط زیست و توجه به رضایت اجتماعی مردم انجام شود و استفاده از منابع طبیعی و ظرفیت‌های موجود نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و شفاف است.

وی تصریح کرد: طولانی شدن فرآیند صدور مجوزها یکی از موانع پیش روی سرمایه‌گذاری است و باید برای تسهیل حضور سرمایه‌گذاران و فعال شدن ظرفیت‌های بومی استان چاره‌اندیشی شود.

بیجار با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست و توسعه اقتصادی باید در کنار یکدیگر دیده شود، تصریح کرد: استفاده از فناوری‌های جدید می‌تواند آثار منفی توسعه بر محیط زیست را کاهش دهد و برخی ضوابط نیز نیازمند بازنگری متناسب با شرایط روز است در واقع هدف استان، توسعه بدون توجه به محیط زیست نیست، بلکه باید با ایجاد تعادل میان حفاظت از منابع طبیعی و اجرای طرح‌های اقتصادی، از ظرفیت‌های موجود برای بهبود شرایط مردم استفاده شود.

وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت چهاردهم عنوان کرد: توجه به ظرفیت‌های استان در حوزه زیرساخت‌ها، راه‌آهن، مرز و تامین کالاهای اساسی از جمله اقداماتی بوده که آثار مثبتی در منطقه داشته است به طوری که در حوزه راه‌آهن طی حدود یک سال و نیم گذشته منابع قابل توجهی اختصاص یافته که نشان‌دهنده توجه ویژه به توسعه زیرساختی استان است.

انتهای پیام



۸ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

هشدار استاندار درباره کمبود نیروی متخصص در سیستان و بلوچستان - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، منصور بیجار در نشست با ابوالفضل واحدی، معاون آموزشی و محمدنبی شهیکی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت انطباق آموزش عالی با نیازهای واقعی استان، خواست 10 تا 12 رشته دانشگاهی موردنیاز بازار کار شناسایی و برای ایجاد یا تقویت آنها در دانشگاه‌های استان برنامه‌ریزی شود.

استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ترکیب رشته‌های دانشگاهی در سیستان و بلوچستان نیازمند بازنگری جدی است و دانشگاه‌ها باید متناسب با ظرفیت‌های اقتصادی و نیازهای آینده استان برای تربیت نیروی انسانی برنامه‌ریزی کنند.

وی افزود: تغییر گرایش و علاقه‌مندی دانشجویان استان به تحصیل در رشته‌های گروه علوم انسانی نشان می‌دهد در آینده ممکن است سیستان و بلوچستان در برخی حوزه‌های نظری و فنی با کمبود نیروی انسانی تحصیلکرده و متخصص مواجه شود.

دانشگاه‌ها متناسب با ظرفیت‌های اقتصادی استان نیرو تربیت کنند

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه‌های صنعت، معدن، انرژی‌های تجدیدپذیر، تجارت و اقتصاد دریامحور گفت: رشته‌های دانشگاهی باید بر اساس ظرفیت‌های واقعی و نیازهای آینده هر منطقه تعیین شوند و نمی‌توان برای همه استان‌های کشور یک نسخه آموزشی واحد در نظر گرفت.

بیجار ادامه داد: سیستان و بلوچستان از ذخایر معدنی قابل توجهی برخوردار است و با توجه به روند توسعه این بخش، پیش‌بینی می‌شود استان طی پنج سال آینده جایگاه مهم‌تری در حوزه معدن پیدا کند؛ بنابراین تربیت نیروی متخصص این حوزه باید از هم‌اکنون در دستور کار دانشگاه‌ها قرار گیرد.

وی با اشاره به مشکلات برخی واحدهای تولیدی در تامین نیروی متخصص افزود: در مواردی واحدهای تولیدی استان به دلیل نبود نیروی انسانی متخصص، ناچار به جذب نیرو از خارج استان شده‌اند.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 48 درصد پست‌های سازمانی استان بلاتصدی است، گفت: بخشی از این وضعیت به نبود نیروی انسانی متناسب با نیاز دستگاه‌های اجرایی بازمی‌گردد و دانشگاه‌ها باید برای کاهش این فاصله نقش فعال‌تری ایفا کنند.

شناسایی 10 تا 12 رشته مورد نیاز بازار کار

بیجار اظهار کرد: با توجه به روند توسعه و پیشرفت استان، بازار کار برای حدود 10 تا 12 رشته تحصیلی دانشگاهی در سیستان و بلوچستان ظرفیت و نیاز مشخص دارد و باید این رشته‌ها با بررسی کارشناسی نیاز دستگاه‌های اجرایی، بخش تولید و ظرفیت‌های اقتصادی استان شناسایی شوند.

وی افزود: انتظار می‌رود این بررسی حداکثر ظرف دو هفته انجام شود تا موضوع در شورای پژوهشی یا شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مورد بررسی قرار گیرد و در صورت فراهم نبودن امکان راه‌اندازی رشته‌ها برای مهرماه، برنامه ایجاد آنها برای بهمن‌ماه آماده شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تأکید کرد: استان برای رشته‌هایی که بر اساس نیازهای واقعی شناسایی شوند، حمایت و تعهد لازم را خواهد داشت و باید برای راه‌اندازی و تقویت این رشته‌ها مسیر ویژه‌ای تعریف شود.

دانشگاه‌ها به حل مسائل واقعی سیستان و بلوچستان ورود کنند

بیجار با تاکید بر ضرورت کاهش فاصله دانشگاه و مسائل اجرایی استان اظهار کرد: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی نباید صرفاً به آموزش نیروی انسانی محدود شوند، بلکه باید در کنار دستگاه‌های اجرایی برای مسائل واقعی استان راهکار ارائه کنند.

وی دانشگاه سیستان و بلوچستان را دارای ظرفیت لازم برای ایفای نقش محوری در این زمینه دانست و افزود: این دانشگاه می‌تواند به‌عنوان محور راهبری میان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان، هماهنگی بیشتری برای جهت‌دهی ظرفیت‌های علمی به سمت نیازهای توسعه‌ای منطقه ایجاد کند.

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین بر تمرکززدایی در تصمیم‌گیری‌های آموزش عالی تأکید کرد و گفت: شرایط استان‌ها با یکدیگر متفاوت است و نمی‌توان بدون شناخت مسائل و ظرفیت‌های هر منطقه برای آن تصمیم‌گیری کرد؛ بنابراین باید اختیارات بیشتری به استان‌ها واگذار شود.

پیوند آموزش عالی با سند توسعه و اقتصاد مکران

بیجار تصریح کرد: اولویت‌های آموزش عالی در سیستان و بلوچستان باید با سند اجرایی توسعه استان، سند آمایش، برنامه هفتم توسعه و ظرفیت‌های منطقه مکران هماهنگ باشد تا رشته‌های دانشگاهی متناسب با مسیر توسعه آینده استان شکل بگیرند.

وی ادامه داد: تربیت نیروی انسانی متخصص باید همزمان با توسعه زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی دنبال شود؛ چراکه بدون نیروی انسانی ماهر، بخشی از ظرفیت‌های جدید اقتصادی استان امکان بهره‌برداری کامل نخواهد داشت.

نیروگاه خورشیدی برای کاهش ناترازی انرژی دانشگاه

استاندار سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از سخنان خود بر استفاده از ظرفیت‌های موجود برای تامین بخشی از نیازهای مالی دانشگاه تأکید کرد و گفت: ایجاد نیروگاه خورشیدی در اراضی دانشگاه سیستان و بلوچستان با ظرفیت حدود 2.5 مگاوات می‌تواند بخشی از ناترازی انرژی این مجموعه را کاهش دهد و زمینه ایجاد درآمد برای دانشگاه را فراهم کند.

بیجار با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی و مرزی استان افزود: سیستان و بلوچستان 932 کیلومتر مرز، بندر اقیانوسی چابهار و ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه‌های تجارت مرزی، معدن و انرژی‌های تجدیدپذیر دارد و دانشگاه باید بخشی از توان علمی خود را برای حل مسائل و بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها به کار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: توسعه استان نیازمند استفاده همزمان از ظرفیت دولت، دانشگاه، بخش خصوصی و سرمایه‌های موجود در جامعه است و این ظرفیت‌ها باید در چارچوب یک برنامه مشخص و مبتنی بر نیازهای واقعی استان به کار گرفته شوند.

انتهای پیام.  




 [محمدعلی حیدری‌هایی] چالش حشد الشعبی و تدبیر بزرگان عراق
۶ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی حیدری‌هایی] چالش حشد الشعبی و تدبیر بزرگان عراق

این روزها درباره سرنوشت طرح خلع سلاح حشد الشعبی و بحث انحصار سلاح در دست دولت عراق که موعد آن ۳۰ سپتامبر اعلام شده، نگرانی‌هایی بروز کرده است…

 ویدئو | صدوهفتادوسه شب حضور حماسی مردم مشهد در خیابان | راه آقای شهید ایران را ادامه خواهیم داد (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)
۶ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

ویدئو | صدوهفتادوسه شب حضور حماسی مردم مشهد در خیابان | راه آقای شهید ایران را ادامه خواهیم داد (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)

مردم مشهد همراه با دیگر شهر‌ها ۱۷۳ شب است که خیابان را رها نکرده‌اند. خیابانی که سنگر مهمی در برابر دشمن سفاک آمریکایی و صهیونی است. خیابانی که طومار توطئه‌های دشمنان ایران را در هم پیچیده است.

 یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است
۶ ساعت قبل / سایت انتخاب

یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و یکم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۶ روز می‌گذرد، مقامات آمریکایی بر اتخاذ فشا...

 [کاظم اشکانی] آنچه با شهید نمی‌رود
۶ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

[کاظم اشکانی] آنچه با شهید نمی‌رود

در رواق دارالذکر، گاهی زائرینی را می‌بینی که پس از زیارت، چند قدمی از مسیر معمول خود فاصله می‌گیرند و به سوی آرامگاه قائد شهید می‌آیند.

 بهانه ترامپ برای حمله به ایران + فیلم
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بهانه ترامپ برای حمله به ایران + فیلم

رئیس‌جمهور آمریکا درباره تجاوز به ایران گفت: چاره دیگری نداشتیم. اگر صد بار دیگر هم لازم بود این کار را انجام می‌دادم. آن‌ها نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند.»

 درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد
۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد

اقتصادنیوز: پس از گذشت پنج ماه از آغاز جنگ میان آمریکا و ایران، نشانه‌های آینده امنیت خلیج فارس در حال آشکار شدن است. رفت‌وآمد کشتی‌های تجاری بر اساس ترتیباتی که هم‌اکنون میان عمان و ایران در حال مذاکره است، از سر گرفته شده؛ ترتیباتی که بر اساس قواعد جدید، نقش مستمر تهران در تنگه هرمز را به رسمیت می‌شناسد.