قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

شناسایی مولکولی ساقه‌خوار برنج در شالیزارهای لرستان

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، از انجام موفقیت‌آمیز مطالعه‌ای مشترک برای شناسایی مورفولوژیک و مولکولی آفت ساقه‌خوار برنج در شالیزارهای استان خبر داد.
 شناسایی مولکولی ساقه‌خوار برنج در شالیزارهای لرستان
مجید توکلی اظهار کرد: در این پژوهش که با همکاری دانشگاه لرستان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان انجام شد، نمونه‌هایی از آفت ساقه‌خوار برنج با نام علمی Chilo suppressalis از شالیزارهای مناطق درود، سبزوار و ویسیان جمع‌آوری، بررسی و شناسایی شدند.

وی خاطرنشان کرد: این مطالعه با مشارکت دکتر اسدالله حسینی چگنی، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان، و من انجام شده است و با توجه به اهمیت شناسایی دقیق آفات کلیدی برنج، از روش‌های تلفیقی و معتبر حشره‌شناسی سیستماتیک برای تأیید هویت نمونه‌ها بهره گرفته شد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بیان کرد: نمونه‌برداری میدانی با استفاده از تله‌های فرومونی انجام شد و پس از جمع‌آوری نمونه‌ها، ویژگی‌های ریخت‌شناسی و به‌ویژه ساختار ژنیتالیا در حشرات نر مورد بررسی تخصصی قرار گرفت. در ادامه، به‌منظور افزایش دقت شناسایی و تأیید قطعی گونه، روش بارکدگذاری DNA بر پایه ژن COI نیز به کار گرفته شد.

وی تصریح کرد: نتایج بررسی‌های مولکولی، هویت نمونه‌های جمع‌آوری‌شده را به‌عنوان ساقه‌خوار برنج، Chilo suppressalis تأیید کرد. استفاده هم‌زمان از شواهد مورفولوژیک و مولکولی، از مهم‌ترین نقاط قوت این پژوهش به‌شمار می‌رود، زیرا در برخی گروه‌های حشرات، شباهت‌های ظاهری میان گونه‌ها می‌تواند شناسایی صرفاً ریخت‌شناسی را با دشواری‌هایی همراه کند.

توکلی ادامه داد: ساقه‌خوار برنج از آفات مهم مزارع شالیزاری محسوب می‌شود که لارو آن با تغذیه از بافت‌های داخلی ساقه، می‌تواند موجب بروز علائمی نظیر خشکیدگی جوانه مرکزی در مراحل رویشی و سفیدشدگی خوشه‌ها در مراحل زایشی شود. از این‌رو، شناسایی به‌موقع و دقیق گونه آفت، مبنای مهمی برای طراحی برنامه‌های پایش، پیش‌آگاهی و مدیریت تلفیقی آفات در مزارع برنج است.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد پژوهشی گفت: تأیید مولکولی حضور ساقه‌خوار برنج در مناطق مورد بررسی استان لرستان، گامی مؤثر در تکمیل اطلاعات مربوط به پراکنش این آفت در غرب کشور و ناحیه زاگرس به‌شمار می‌آید و می‌تواند زمینه‌ساز مطالعات دقیق‌تر درباره زیست‌شناسی، دامنه پراکنش، پویایی جمعیت و راهکارهای مدیریت آن در شرایط اقلیمی منطقه باشد.

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تات لرستان خاطرنشان کرد: نتایج این‌گونه مطالعات، ضمن تقویت پشتوانه علمی برنامه‌های حفظ نباتات، به کارشناسان و بهره‌برداران کمک می‌کند تا با شناخت دقیق‌تر آفات، زمان و شیوه مناسب‌تری را برای اجرای اقدامات مدیریتی انتخاب کنند، موضوعی که در کاهش خسارت، مصرف هدفمند نهاده‌ها و ارتقای پایداری تولید برنج نقش مهمی دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط‌ عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در روز یکشنبه ۲۵ مرداد، توکلی تأکید کرد: توسعه همکاری‌های پژوهشی میان دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و بخش‌های اجرایی، ضرورتی اساسی برای پاسخ‌گویی علمی به مسائل بخش کشاورزی است و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، حمایت از پژوهش‌های کاربردی و مسئله‌محور در حوزه آفات و بیماری‌های گیاهی را با جدیت دنبال می‌کند.

انتهای پیام



 از «ما بردیم» تا «ما باختیم»؛ سوپرانقلابی‌ها در روایت جنگ هم دو دسته شدند

از «ما بردیم» تا «ما باختیم»؛ سوپرانقلابی‌ها در روایت جنگ هم دو دسته شدند

مردم میان «روایت فتح» و «روایت شکست» مانده‌اند؛ دوگانه‌ای که بخشی از آن محصول سال‌ها روایت‌سازی جناحی و سیاسی است.

 ناراحتی پرسپولیس و استقلال برایم مهم نیست | هرچه جوسازی کردند من بیشتر لج کردم

ناراحتی پرسپولیس و استقلال برایم مهم نیست | هرچه جوسازی کردند من بیشتر لج کردم

مدیرعامل باشگاه نساجی می‌گوید دانیال ایری مشتریان جدی داشته و همین باعث بروز یکسری حواشی شده است.

 ساماندهی نیروهای شرکتی بی‌نتیجه ماند/ مافیای شرکت‌های پیمانکاری از دولت قوی‌تر بود

ساماندهی نیروهای شرکتی بی‌نتیجه ماند/ مافیای شرکت‌های پیمانکاری از دولت قوی‌تر بود

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مافیای شرکت‌های پیمانکاری از دولت قوی‌تر بود.

 ایران می‌تواند از تحریم روسیه یک فرصت اقتصادی بسازد

ایران می‌تواند از تحریم روسیه یک فرصت اقتصادی بسازد

تحولات ژئوپلیتیک و تحریم‌های مشترک ایران و روسیه، فرصت کم‌سابقه‌ای برای بازتعریف روابط اقتصادی دو کشور ایجاد کرده است؛ فرصتی که می‌تواند از تجارت صرف فراتر ر...

 یک خوشامدگویی معنادار! ؛ کنایه محسن رضایی به آمریکایی ها

یک خوشامدگویی معنادار! ؛ کنایه محسن رضایی به آمریکایی ها

دبیر شورای عالی امنیت ملی در کنایه‌ای به مقامات آمریکا نوشت: فاصله‌ی میان ناتوانی آمریکا در باز کردن تنگه هرمز و ادعای مالکیت بر آن، از فاصله ۷۰۰۰ مایلی واشنگتن تا تنگه هرمز هم بیشتر است!

 یک عادت محبوب که خاصیت آنتی اکسیدانی چای را کاهش می دهد

یک عادت محبوب که خاصیت آنتی اکسیدانی چای را کاهش می دهد

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های دنیاست و بسیاری از افراد برای ملایم‌تر شدن طعم آن، شیر اضافه می‌کنند؛ اما اگر هدف شما بهره‌مندی از آنتی‌اکسیدان‌های چای باشد، این عادت ممکن است بخشی از اثر این ترکیبات مفید را کاهش دهد.

 قائم‌پناه: معیشت و مذاکرات دغدغه مردم در نظرسنجی‌هاست/برخی رقبای پزشکیان، همراه او شده‌اند

قائم‌پناه: معیشت و مذاکرات دغدغه مردم در نظرسنجی‌هاست/برخی رقبای پزشکیان، همراه او شده‌اند

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری با اعلام اینکه نظرسنجی‌های دولت نشان می‌دهد معیشت، مذاکرات و فیلترینگ از دغدغه‌های مردم است، تصریح کرد: ۸۰ درصد مردم نگران معیشت و گرانی‌ها هستند و ۵۰ تا ۶۰ درصد هم خواهان مذاکره با آمریکا هستند.

 اخبار سیاسی

اخبار سیاسی

اقتصاد و سیاست به طور شگفت انگیزی در یکدیگر تنیده شده اند و تصمیماتی که دولتمردان در هر یک از این دو شاخه می گیرند، به طور مستقیم بر دیگری تاثیر می گذارد. اخبار حوزه اقتصاد سیاسی طیف وسیعی از اخبار و تحلیل ها را شامل می شود که اطلاع از آنها برای فعالان اق