
به گزارش ایسنا، پنحاس عنباری، خاورشناس صهیونیستی، دیدار میان هیئت تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست حسین الشیخ، معاون محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان و هیئت جریان اصلاحی محمد دحلان از رهبران اخراجی فتح به ریاست سمیر مشهراوی در شهر «العلمین» مصر را «نقطه عطفی» در صحنه سیاسی فلسطین پس از سالها قطع رابطه میان دو طرف دانست.
عنباری در مقالهای در سایت «زمان اسرائیل» افزود که این دیدار اگرچه به نتایج ملموسی نرسید، اما اهمیت این دیدار در این است که با وجود نارضایتی احتمالی عباس و حتی شاید برخلاف مواضع او، برگزار شد.
او در ابتدای مقالهاش از رژیم صهیونیستی خواست که با مشهراوی مخالفت کند؛ وی با استناد به اظهارات گذشته مشهراوی درباره عملیات فلسطینی طوفان الاقصی در ۷ اکتبر که آن را «معجزهای دانست که سیلی به صورت اسرائیل زد» و «مایه افتخار ملت فلسطین و لکهای ننگ بر پیشانی اشغالگران» خواند، این درخواست را مطرح کرد.
عنباری نشست در «العلمین» مصر را به آنچه «جنگ جانشینی» در داخل فتح مینامد، پیوند داد و به مخالفت برخی رهبران این جنبش با نتایج کنگره هشتم و تلاش برای انتصاب «یاسر عباس»، پسر رئیس تشکیلات، به عنوان رهبر آینده جنبش اشاره کرد. وی تصریح کرد که حسین الشیخ با تهدیدی مستقیم از سوی عباس مواجه است، زیرا عباس میکوشد او را از جایگاهش به عنوان نامزد اصلی جانشینی کنار بگذارد، به ویژه در شرایطی که مخالفتها در درون رهبری فتح با موروثی کردن قدرت برای فرزند عباس افزایش یافته است.
از جمله مخالفان، «جبرئیل الرجوب» است که نسبت به حکم ریاستی صادره توسط عباس اعتراض کرده و خواستار برگزاری انتخابات ریاستی پیش از انتخابات مجلس قانونگذاری شده است؛ درخواستی که به سرعت حمایت تعدادی از رهبران قدیمی فتح را به همراه داشت.
به گفته …












