قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

واگذاری پهنه‌های معدنی با مدل جدید مشارکت بخش خصوصی

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور از نهایی شدن طرح مشارکت بخش خصوصی در توسعه پهنه‌های معدنی خبر داد.
 واگذاری پهنه‌های معدنی با مدل جدید مشارکت بخش خصوصی

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود فاطمی‌عقدا، با بیان اینکه سال ۱۴۰۵ در این سازمان به‌عنوان «سال حمایت جدی از بخش خصوصی» نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: رویکرد اصلی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، طراحی و اجرای یک مدل مشارکتی با حضور فعال بخش خصوصی در توسعه پهنه‌های معدنی است.

وی در مصاحبه با سیما افزود: بر اساس این طرح، پهنه‌های دارای ظرفیت معدنی که پیش‌تر بر مبنای مطالعات و شواهد زمین‌شناسی شناسایی شده‌اند، در قالب بسته‌های سرمایه‌گذاری از سوی استان‌ها پیشنهاد و دسته‌بندی شده‌اند تا زمینه حضور هدفمند سرمایه‌گذاران در این حوزه فراهم شود.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور ادامه داد: این مدل با همکاری معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین شده و به‌منظور دریافت دیدگاه‌های فعالان اقتصادی، فراخوان عمومی منتشر شد تا پس از جمع‌بندی نظرات بخش خصوصی، الگوی نهایی با کمترین نقص و بیشترین کارآمدی به تصویب برسد.

فاطمی‌عقدا با اشاره به تجربه واگذاری پهنه‌های معدنی در سال‌های گذشته گفت: مدل‌های پیشین نتوانستند به‌طور کامل اهداف مورد انتظار را محقق کنند و اثرگذاری مطلوبی بر اقتصاد کشور داشته باشند؛ ازاین‌رو در طراحی الگوی جدید تلاش شده است موانع گذشته برطرف و زمینه افزایش بهره‌وری و اثربخشی اقتصادی فراهم شود.

وی افزود: این طرح در شورای راهبردی بخش معدن مورد بررسی قرار گرفته و پس از اعمال …



 هوش مصنوعی به کمک اکتشاف معدن و صنایع نفت و پتروشیمی می‌آید
۳ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

هوش مصنوعی به کمک اکتشاف معدن و صنایع نفت و پتروشیمی می‌آید

رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی گفت: سامانه جامع اکتشاف معدن مبتنی بر هوش مصنوعی و سامانه نت مقاومتی برای صنایع نفت و پتروشیمی در حال ورود به مرحله عملیاتی هستند.

 «زیرساخت ناقص هزینه تولید فولاد را چندبرابر کرد» |  انصاف نیوز
۵ ساعت قبل / سایت انصاف نیوز

«زیرساخت ناقص هزینه تولید فولاد را چندبرابر کرد» | انصاف نیوز

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به سرمایه‌گذاری بیش از ۷۵ میلیون تنی بخش خصوصی در زنجیره فولاد، تأکید کرد: متأسفانه زیرساخت‌های انرژی، گاز و حمل‌ونقل متناسب با این ظرفیت توسعه نیافته و هزینه‌های سنگینی را به تولیدکنندگان تحمیل کرده است؛ به‌گونه‌ای که هزینه حمل‌ونقل به‌تنهایی، رقابت‌پذیری صنعت را به شدت کاهش داده است.

 شفاف‌سازی «سمهریز» در پی استعلام سازمان بورس
۵ ساعت قبل / سایت بورس 24

شفاف‌سازی «سمهریز» در پی استعلام سازمان بورس

به گزارش کدال نگر بورس ۲۴، شرکت گروه صنعتی و معدنی سیمان تجارت مهریز در پاسخ به استعلام سازمان بورس و اوراق بهادار درباره احتمال وجود اطلاعات بااهمیت افشانشده،...

 واگذاری ۷۰ درصد عمران اطلس گل‌گهر به «کگل» در مسیر توسعه ریلی
۵ ساعت قبل / سایت بورس 24

واگذاری ۷۰ درصد عمران اطلس گل‌گهر به «کگل» در مسیر توسعه ریلی

به گزارش کدال نگر بورس ۲۴، شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر از تصمیم برای واگذاری ۷۰ درصد سهام شرکت عمران اطلس گل‌گهر به شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، به عنوان شرکت وابس...



گروگان‌گیری مالی شرکت نفت؛ چه کسانی از نابسمانی در تولید نفع می برند؟
خبرگزاری مهر

گروگان‌گیری مالی شرکت نفت؛ چه کسانی از نابسمانی در تولید نفع می برند؟

مسدود شدن حساب‌های شرکت ملی نفت، در حالی رخ داده که این مجموعه باید تولید انرژی و درآمد ارزی کشور را بدون وقفه تأمین کند و حقوق کارکنان صنعت نفت را نیز به موقع پرداخت کند تا تولید نخوابد.
سیگنال مثبت همتی به بازار سرمایه؛ بورس در مسیر جذاب‌تر شدن؟! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سیگنال مثبت همتی به بازار سرمایه؛ بورس در مسیر جذاب‌تر شدن؟! | آخرین خبر

ایسنا/ اظهارات اخیر رئیس‌ کل بانک مرکزی مبنی بر عدم تغییر نرخ سود بانکی، در شرایطی که بازار سرمایه در نخستین روز هفته با جهشی قابل توجه همراه شده و شاخص کل از مرز شش میلیون واحد عبور کرده است، یک سیگنال مهم برای فعالان بورس محسوب می‌شود؛ سیگنالی که می‌تواند از کاهش نگرانی سهامداران درباره افزایش نرخ
حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت
خبرگزاری ایرنا

حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت

تهران- ایرنا- پایان ارز ترجیحی در شرایط محدودیت منابع ارزی را باید اقدامی قابل دفاع و اجتناب‌ناپذیر دانست که در عین حال مرحله ای دشوارتر را برای شکل گیری نظام کارآمد حمایت اجتماعی در اقتصاد ایران رقم زده است؛ نظامی که موفقیت آن نه فقط با نرخ ارز، بلکه در صیانت از قدرت خرید مردم سنجیده خواهد شد.
وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند
خبرگزاری ایرنا

وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند

تهران- ایرنا- رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه اخلال در مبادلات مالی از سوی امارات بر تجارت خارجی ایران اثرگذار است اما می توان راه ها و روش های دیگر را جایگزین کرد، اظهار داشت: در شرایطی هستیم که برای ماهها بابت معیشت مردم و در دسترس بودن کالا نگرانی نداریم پیش‌بینی های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد
روزنامه توسعه ایرانی

زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد

رامتین موثق در روزهای پایانی هفته گذشته، خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو پخش شد و این در حالی اتفاق افتاد که وزیر بهداشت و درمان به سختی مقابل این
پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟
سایت الف

پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟

تصمیم امارات برای توقف تجارت و معاملات مالی با ایران، یکی از مهم‌ترین مسیرهای تجارت خارجی کشور را هدف گرفته و زنجیره واردات، تولید، تأمین ارز و صادرات را در معرض شوک تازه قرار داده است.