قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

«حسین پناهی»؛ قصه مردی که از دژکوه برخاست و به حافظه هنر ایران پیوست

یاسوج- ۱۴ مرداد سالروز کوچ «حسین پناهی» است؛ هنرمند دژکوهی که با شعر، نمایش و بازیگری، نام زاگرس را در حافظه هنر ایران ماندگار کرد.
 «حسین پناهی»؛ قصه مردی که از دژکوه برخاست و به حافظه هنر ایران پیوست

خبرگزاری مهر، گروه استانها: در میان کوه‌های زاگرس، جایی در دژکوه کهگیلویه، کودکی چشم به جهان گشود که سال‌ها بعد با واژه‌ها، نقش‌ها و نگاه متفاوتش، بخشی از تاریخ هنر ایران را رقم زد؛ حسین پناهی، هنرمندی که از جغرافیای محدود یک روستا عبور کرد و به گستره‌ای به نام فرهنگ و هنر ایران رسید.

او برای مردم کهگیلویه و بویراحمد فقط یک بازیگر شناخته‌شده نیست، حسین پناهی بخشی از هویت فرهنگی این استان است، هنرمندی که سادگی را به زبان هنر تبدیل کرد، از زندگی معمولی مردم الهام گرفت و با نگاهی شاعرانه، دردها، تنهایی‌ها، امیدها و پرسش‌های انسان معاصر را روایت کرد.

سال‌ها از رفتن این هنرمند می‌گذرد، اما نام او همچنان در میان نسل‌های مختلف زنده است؛ دیالوگ‌هایش شنیده می‌شود، شعرهایش خوانده می‌شود و آثارش همچنان برای علاقه‌مندان هنر تازگی دارد.

به همین بهانه خبرنگار مهر در گفت‌وگو با جمعی از کارگردانان، استادان و فعالان حوزه نمایش کهگیلویه و بویراحمد، جایگاه حسین پناهی در هنر ایران و تأثیر او بر جریان فرهنگی استان را بررسی کرده است.

حسین پناهی یک جریان فکری در هنر ایران بود

یک کارگردان و فعال باسابقه تئاتر استان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به جایگاه حسین پناهی در هنر ایران اظهار کرد: حسین پناهی را نمی‌توان تنها یک بازیگر یا شاعر دانست؛ او یک جریان فکری در هنر ایران بود. ویژگی مهم پناهی این بود که از دل سادگی‌ها، مفاهیم عمیق انسانی را بیرون می‌کشید.

وی افزود: پناهی از جایی آمد که شاید در نگاه نخست کمتر کسی تصور می‌کرد بتواند چنین چهره‌ای در عرصه ملی معرفی کند، اما او نشان داد که استعداد، اندیشه و نگاه هنرمندانه محدود به جغرافیا نیست.

این کارگردان ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آثار حسین پناهی، صداقت در بیان بود. او تلاش نمی‌کرد پیچیده حرف بزند؛ اما پشت همین سادگی، اندیشه‌ای عمیق وجود داشت که مخاطب را به فکر فرو می‌برد.

وی تصریح کرد: در بازیگری، نمایشنامه‌نویسی و شعر، پناهی امضای شخصی خودش را داشت. وقتی اثری از او می‌دیدیم یا متنی از او می‌خواندیم، می‌شد فهمید که این نگاه متعلق به یک هنرمند متفاوت است.

آبسالان با بیان اینکه پناهی برای هنرمندان استان …





 واقعگرای پرشور

واقعگرای پرشور

اگر بخواهیم در ادبیات اروپای سده‌ نوزدهم نامی را پیدا کنیم که همزمان هم رمان‌نویس جامعه باشد، هم کاشف درون و هم کسی که از دل خیابان، اتاق اجاره‌ای، دفتر وام‌نامه، سالن اشراف، صومعه، بانک، روزنامه، مغازه عتیقه‌فروشی و خانه‌ محقر شهرستان، تصویری واحد از انسان بسازد، بی‌درنگ نام اونوره دو بالزاک (۱۷۹۹-۱۸۵۰) از خاطر می‌گذرد.

 تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

در روزهای پایانی این هفته که مصادف با شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) است، «انتظار»، «پروژه ۷۴۹»، «سقوط در یخ»، «۸۸»، «تحقیقات جنایی پنجشنبه ها»، «ماموریت مادر دختری»، «بازی سرنوشت»، «دیپلو داینا»، «فرمانروای آب»، «گوتیا» و «مورو در برابر سولو» فیلم های جدیدی هستند که از شبکه‌های سیما پخش می‌شوند.

 عطر خوشبوی شهدا در شمال ایران جایی حوالی زادگاه نیمایوشیج - تسنیم

عطر خوشبوی شهدا در شمال ایران جایی حوالی زادگاه نیمایوشیج - تسنیم

گزارش تسنیم از بیست و چهارمین یادواره 23 شهید روستای پیل نور.

 ببینید| رهبری آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای حقیقت شگفت‌انگیزی را آشکار کرد - تسنیم

ببینید| رهبری آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای حقیقت شگفت‌انگیزی را آشکار کرد - تسنیم

افشین علا: مردم آقا را دیده بودند و عاشقشان شده بودند؛ اما حاج‌آقا مجتبی را ندیده، عاشقشان شدند.

 مردم ما در جنگ اقتصادی هم پیروز می‌شوند - تسنیم

مردم ما در جنگ اقتصادی هم پیروز می‌شوند - تسنیم

روایت صادق آهنگران از نسل مداحان دیروز و امروز و ماجرای نماهنگ مشترک با حسین طاهری

 غفلت از دین؛ دومین اشتباه بزرگ مصدق که زمینه‌ساز کودتای 28 مرداد شد - تسنیم

غفلت از دین؛ دومین اشتباه بزرگ مصدق که زمینه‌ساز کودتای 28 مرداد شد - تسنیم

جامعه شناس سیاسی درباره کودتا 28 مرداد گفت: نادیده گرفتن نقش دین و مذهب یکی از اشتباهات مصدق است.