قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

اصلاح بودجه 1405 باید با تصمیم‌گیری سریع و در چارچوب قانون انجام شود - تسنیم

عضو کمیسیون برنامه مجلس: لایحه اصلاح بودجه 1405 دو فوریتی بررسی خواهد شد.
 اصلاح بودجه 1405 باید با تصمیم‌گیری سریع و در چارچوب قانون انجام شود - تسنیم

اقتصادی

محسن زنگنه، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به ضرورت اصلاح قانون بودجه 1405، اظهار داشت: با توجه به تغییراتی که در منابع و مصارف بودجه ایجاد شده، اصلاح قانون بودجه اکنون از اولویت بیشتری نسبت به اصلاح برنامه هفتم توسعه برخوردار است و باید دولت برنامه خود را در این زمینه ارائه کند. بودجه 4.5 همتی صرف مسئولیت‌های اجتماعی می‌شود نه فقط تیم باشگاهی

وی با بیان اینکه دولت ابتدا قرار بود اصلاح برنامه هفتم توسعه و سپس اصلاح قانون بودجه را دنبال کند، افزود: با توجه به شرایط جدید و تغییرات ایجادشده در منابع و مصارف، باید منتظر ماند تا دولت طرح و لایحه مشخص خود را در این زمینه ارائه کند.

زنگنه یکی از مشکلات جدی دولت چهاردهم را «بی‌تصمیمی» دانست و گفت: در شرایط جنگ، دولت باید با سرعت تصمیم بگیرد؛ چراکه تأخیر در تصمیم‌گیری می‌تواند دولت را با مشکلات جدی مواجه کند و در شرایط فوریت، زمینه رجوع بیشتر به سران قوا و اتخاذ تصمیم‌های خارج از مسیرهای معمول قانونی را فراهم کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: طی پنج یا شش ماه گذشته، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بیش از 300 حکم و مصوبه در حوزه‌های مختلف ابلاغ کرده که بخش عمده آنها اقتصادی، مالی و پولی بوده است.

وی افزود: بخشی از این مصوبات به بهانه شرایط جنگ، قوانین را اصلاح، متوقف یا در مواردی برخلاف روال قانونی اجرا کرده‌اند و به اعتقاد وی، همه این موارد نیز الزاماً ضرورت جنگی نداشته‌اند.

 تصمیم‌گیری خارج از فرآیند قانون‌گذاری خطا را افزایش می‌دهد

زنگنه با اشاره به پیامدهای تصمیم‌گیری خارج از فرآیندهای معمول قانونی گفت: ورود به این مسیر باعث شده بخشی از ساختارها دچار اختلال شوند.

وی تأکید کرد: توصیه ما به دولت این است که خود را به طی مسیرهای قانونی و جاری ملزم کند؛ چراکه وقتی تصمیمات از مسیر قانون پیش می‌رود، مراکز پژوهشی، بخش خصوصی، دیوان محاسبات و دستگاه‌های …





 طرح ممنوعیت روادید ۷۵ کشور در آمریکا لغو شد؛ شکست ترامپ در دادگاه فدرال
۷ ساعت قبل / روزنامه تعادل

طرح ممنوعیت روادید ۷۵ کشور در آمریکا لغو شد؛ شکست ترامپ در دادگاه فدرال

به گزارش ایرنا، یک قاضی فدرال طرح دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ممنوعیت روادید مهاجرتی از ۷۵ کشور را لغو کرد و آن را «خلاف قانون» دانست. شبکه خبری سی‌...

 سیمان؛ صنعتی که جنگ هم نتوانست ریسک انرژی را کنار بزند
۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

سیمان؛ صنعتی که جنگ هم نتوانست ریسک انرژی را کنار بزند

صنعت سیمان در جهان با وجود کاهش تولید، همچنان چشم انداز رشد دارد و در ایران نیز ظرفیت صادرات و احتمال افزایش تقاضای ناشی از بازسازی، فرصت هایی برای این صنعت ایجاد کرده است. با این حال، ناترازی برق و گاز، رکود ساخت وساز و ریسک های ژئوپلیتیک همچنان مهم ترین چالش های پیش روی شرکت های سیمانی هستند. بررسی عملکرد شرکت های بورسی نشان می دهد بهار ۱۴۰۵ با رشد تولید و سودآوری همراه بوده، اما افت تولید در تیرماه بار دیگر اهمیت محدودیت های انرژی را پررنگ کرده است.

 ماجرای ابهام ۸۱ میلیارد دلاری ارز صادراتی
۱ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

ماجرای ابهام ۸۱ میلیارد دلاری ارز صادراتی

آرمان امروز : دستیار رئیس کل بانک مرکزی در امور ارزی گفت: یک سؤال مهم این است که آیا ۸۱ میلیارد دلار از منابع دولت و بانک مرکزی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است؟ پاسخ به این سؤال منفی است و این برداشت از رقم اعلام‌شده درباره تخلف در بازگشت ارز، برداشت درستی نیست. مهدی دارابی، [ ]

 رشد سودآوری شیران با اهرم نرخ فروش و ریسک نفتا
۷ ساعت قبل / سایت صدای بورس

رشد سودآوری شیران با اهرم نرخ فروش و ریسک نفتا

برآوردهای منتشرشده برای شرکت صنایع شیمیایی ایران «شیران» نشان می‌دهد سودآوری شرکت در سال ۱۴۰۵ بیش از هر عامل دیگری به نرخ فروش محصولات و قیمت نفتا وابسته است.

 پیش بینی بورس فردا یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ | تداوم روند صعودی با افزایش عرضه‌ها؟
۵ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

پیش بینی بورس فردا یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ | تداوم روند صعودی با افزایش عرضه‌ها؟

اقتصادنیوز: سناریوی محتمل برای معاملات یکشنبه 1 شهریور 1405، ادامه روند مثبت بازار اما با شیب ملایم تر نسبت به شنبه است. احتمال دارد عرضه ها در برخی نمادها نسبت به امروز افزایش یابد و بخشی از صف های خرید عرضه شوند، اما در شرایط فعلی نشانه ای از برتری گسترده فروشندگان مشاهده نمی شود.

 جنگ دخل‌وخرج قطر را به‌هم ریخت؛ دوحه دست به کاهش هزینه زد
۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

جنگ دخل‌وخرج قطر را به‌هم ریخت؛ دوحه دست به کاهش هزینه زد

دوحه با افت شدید درآمدهای صادرات گاز ناشی از تنش‌های منطقه‌ای دست و پنجه نرم می‌کند.



گروگان‌گیری مالی شرکت نفت؛ چه کسانی از نابسمانی در تولید نفع می برند؟
خبرگزاری مهر

گروگان‌گیری مالی شرکت نفت؛ چه کسانی از نابسمانی در تولید نفع می برند؟

مسدود شدن حساب‌های شرکت ملی نفت، در حالی رخ داده که این مجموعه باید تولید انرژی و درآمد ارزی کشور را بدون وقفه تأمین کند و حقوق کارکنان صنعت نفت را نیز به موقع پرداخت کند تا تولید نخوابد.
سیگنال مثبت همتی به بازار سرمایه؛ بورس در مسیر جذاب‌تر شدن؟! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سیگنال مثبت همتی به بازار سرمایه؛ بورس در مسیر جذاب‌تر شدن؟! | آخرین خبر

ایسنا/ اظهارات اخیر رئیس‌ کل بانک مرکزی مبنی بر عدم تغییر نرخ سود بانکی، در شرایطی که بازار سرمایه در نخستین روز هفته با جهشی قابل توجه همراه شده و شاخص کل از مرز شش میلیون واحد عبور کرده است، یک سیگنال مهم برای فعالان بورس محسوب می‌شود؛ سیگنالی که می‌تواند از کاهش نگرانی سهامداران درباره افزایش نرخ
حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت
خبرگزاری ایرنا

حذف ارز ترجیحی؛ رهایی از رانت، ورود به آزمون معیشت

تهران- ایرنا- پایان ارز ترجیحی در شرایط محدودیت منابع ارزی را باید اقدامی قابل دفاع و اجتناب‌ناپذیر دانست که در عین حال مرحله ای دشوارتر را برای شکل گیری نظام کارآمد حمایت اجتماعی در اقتصاد ایران رقم زده است؛ نظامی که موفقیت آن نه فقط با نرخ ارز، بلکه در صیانت از قدرت خرید مردم سنجیده خواهد شد.
وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند
خبرگزاری ایرنا

وابستگی تجارت خارجی ایران به امارات قابل جایگزینی است/ مردم نگران معیشت نباشند

تهران- ایرنا- رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه اخلال در مبادلات مالی از سوی امارات بر تجارت خارجی ایران اثرگذار است اما می توان راه ها و روش های دیگر را جایگزین کرد، اظهار داشت: در شرایطی هستیم که برای ماهها بابت معیشت مردم و در دسترس بودن کالا نگرانی نداریم پیش‌بینی های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد
روزنامه توسعه ایرانی

زنجیره حذف ارز پیش‌سازهای دارویی تا جیب بیماران ادامه دارد

رامتین موثق در روزهای پایانی هفته گذشته، خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو پخش شد و این در حالی اتفاق افتاد که وزیر بهداشت و درمان به سختی مقابل این
پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟
سایت الف

پیامدهای توقف تجارت با امارات چیست؟/ ایران از امارات چه می‌خرد و چه می‌فروشد؟/ عمان جایگزین امارات می‌شود؟

تصمیم امارات برای توقف تجارت و معاملات مالی با ایران، یکی از مهم‌ترین مسیرهای تجارت خارجی کشور را هدف گرفته و زنجیره واردات، تولید، تأمین ارز و صادرات را در معرض شوک تازه قرار داده است.