قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

آستارا در آستانه ثبت به‌عنوان نخستین کتابخانه عمومی شناخته‌شده ایران - تسنیم

به گفته دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی، اسناد موجود از فعالیت یک کتابخانه عمومی در آستارا ازسال1280حکایت دارد.
 آستارا در آستانه ثبت به‌عنوان نخستین کتابخانه عمومی شناخته‌شده ایران - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آستارا، آزاده نظربلند، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به پیشینه تاریخی کتابخانه عمومی آستارا اظهار کرد: این شهرستان یکی از کتابخانه‌های 100 ساله کشور را در خود جای داده و با توجه به اسناد موجود، احتمال دارد یکی از نخستین کتابخانه‌های عمومی ایران در این شهر شکل گرفته باشد.

وی با بیان اینکه سال تأسیس کتابخانه آستارا در تابلوی این مجموعه 1302 درج شده است، اما اسناد و مدارکی در دست است که از وجود یک کتابخانه عمومی در آستارا در سال 1280 حکایت دارد، گفت: اگر اسناد مربوط به فعالیت کتابخانه آستارا در سال 1280 پس از بررسی‌های لازم تأیید شود، این مجموعه به‌عنوان نخستین کتابخانه عمومی شناخته‌شده ایران مطرح خواهد شد؛ در این صورت، قدمت آن از کتابخانه شیخ شهاب‌الدین اهری، کتابخانه تربیت تبریز و کتابخانه شریعتی مشهد نیز بیشتر خواهد بود.

نظربلند با اشاره به اهمیت این موضوع از انتشار کتابی درباره کتابخانه‌های 100 ساله کشور خبر داد و گفت: کتابی در دست انتشار است که سوابق و پیشینه کتابخانه‌های یکصدساله کشور را بررسی می‌کند و پیشینه کتابخانه عمومی آستارا نیز در این اثر مورد توجه قرار خواهد گرفت.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنین درباره برنامه‌های پیش‌رو برای کتابخانه آستارا بیان کرد: بازطراحی این کتابخانه، توسعه خدمات کتابخانه‌ای و دوشیفته شدن فعالیت آن در دستور کار قرار دارد و بازطراحی‌های جدید نیز در این شهرستان اجرا خواهد شد.

وی در ادامه با تشریح برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای گسترش دسترسی مردم به خدمات کتابخانه‌ای اظهار کرد: اکنون 4 هزار و 414 نقطه خدمت کتابخانه‌ای در سراسر کشور فعال است که این رقم نسبت به حدود یک سال و نیم گذشته 13 درصد افزایش داشته است.

نظربلند با بیان اینکه بخش قابل توجهی از این افزایش از طریق توسعه کتابخانه‌های عمومی سیار رقم خورده است، افزود: تعداد دستگاه‌های کتابخانه سیار از 57 دستگاه به 78 دستگاه افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال حداقل 40 دستگاه دیگر نیز به این ناوگان افزوده شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هدف از تقویت ناوگان کتابخانه‌های سیار را پوشش مناطقی عنوان کرد که از کتابخانه برخوردار نیستند و در آنها نیز پروژه عمرانی کتابخانه‌ای در حال اجرا نیست یا در آینده نزدیک امکان بهره‌مندی از کتابخانه ثابت را نخواهند داشت.

به گفته وی، توسعه کتابخانه‌های سیار با هدف رساندن خدمات کتابخانه‌ای به مردم مناطقی انجام می‌شود که به دلیل نبود کتابخانه ثابت، دسترسی کمتری به این خدمات دارند و نمی‌توانند در کوتاه‌مدت از یک کتابخانه ثابت بهره‌مند شوند.

نظربلند درباره پروژه‌های عمرانی کتابخانه‌های عمومی کشور نیز گفت: محدودیت‌های مالی نهاد در حوزه ساخت‌وساز موجب شده است تکمیل پروژه‌هایی که به مراحل پایانی نزدیک شده‌اند در اولویت قرار گیرد تا این طرح‌ها هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه مرکزی رشت را نمونه‌ای از این پروژه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: این کتابخانه پس از چندین سال به بهره‌برداری رسید و اکنون خدمات خود را به مردم ارائه می‌کند.

وی تأکید کرد که در شرایط محدودیت منابع مالی، تمرکز بر تکمیل طرح‌هایی است که بخش عمده مسیر اجرایی خود را طی کرده‌اند تا با بهره‌برداری از آنها، ظرفیت خدمات‌رسانی کتابخانه‌ای در مناطق مختلف افزایش یابد.

انتهای پیام/  





 گرانی عجیب موبایل در یک سال؛ گوشی ۷ میلیونی ۳۲ میلیون شد! +جدول
۲۸ دقیقه قبل / سایت دیدارنیوز

گرانی عجیب موبایل در یک سال؛ گوشی ۷ میلیونی ۳۲ میلیون شد! +جدول

نوسانات نرخ ارز و افزایش شدید قیمت دلار در یک سال گذشته بسیاری از کالاها را در ایران تحت تاثیر قرار داده است، از جمله بازار موبایل که با واردات همراه است و گ...

 تاکید بغداد و برن بر کاهش تنش‌های منطقه‌ای و بازگشت ایران و آمریکا به میز مذاکرات
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

تاکید بغداد و برن بر کاهش تنش‌های منطقه‌ای و بازگشت ایران و آمریکا به میز مذاکرات

وزیران خارجه عراق و سوئیس در تماسی تلفنی بر اهمیت آغاز ابتکار‌های بین المللی برای کمک به توقف درگیری و بازگشت دوباره ایران و آمریکا به میز مذاکرات تاکید کردن...

 سخنگوی قوه قضائیه:جنایات آمریکا را در دیوان کیفری بین‌المللی پیگیریم
۴۹ دقیقه قبل / سایت تابناک

سخنگوی قوه قضائیه:جنایات آمریکا را در دیوان کیفری بین‌المللی پیگیریم

سخنگوی قوه قضائیه گفت: با مستندسازی دقیق، جنایات آمریکا را دیوان کیفری بین‌المللی پیگیری حقوقی می‌کنیم.

 پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟

در حالی که در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده آلودگی گسترده سواحل قشم ممکن است ناشی از «رهاسازی عمدی نفت از چاه‌ها» باشد، کارشناسان با استناد به تصاویر ماهواره این فرضیه را بسیار بعید می‌دانند.

 هشدار اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز؛ ماجرا چیست؟
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

هشدار اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز؛ ماجرا چیست؟

یک فروند هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز، به دلایل نامشخص وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

 اسم جدید مدل موهای کوپ و فارا که برای دهه شصتی‌ها هنوز هم عجیب است! - چی بپوشم
۴۰ دقیقه قبل / سایت چی بپوشم

اسم جدید مدل موهای کوپ و فارا که برای دهه شصتی‌ها هنوز هم عجیب است! - چی بپوشم

مدل موهای دهه شصت حالا با نام‌هایی تازه دوباره به سالن‌های زیبایی برگشته‌اند. همین بازگشت دوباره، جذابیت خاصی به ترندهای مو داده است.