قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۳۰ ساعت قبل

بازگشت زائران و افزایش بیماری‌های عفونی؛ «فرد ممکن است بیمار نباشد، اما ناقل چرا»/ توصیه‌های مینو محرز

در هفته‌های اخیر و همزمان با افزایش سفرها و بازگشت زائران از تجمع‌های گسترده، مواردی از بیماری‌های تنفسی و گوارشی مشاهده شده است. با این حال، یک متخصص بیماری‌های عفونی تأکید می‌کند که افزایش این موارد به معنای ظهور یک ویروس جدید نیست و در حال حاضر نیز نگرانی از بروز یک اپیدمی وجود ندارد.
 بازگشت زائران و افزایش بیماری‌های عفونی؛ «فرد ممکن است بیمار نباشد، اما ناقل چرا»/ توصیه‌های مینو محرز

الهه جعفرزاده: مینو محرز، فوق تخصص بیماری‌های عفونی، درباره بیماری‌هایی که این روزها بیشتر دیده می‌شوند، می‌گوید: «ویروس جدیدی که اخیراً زیاد شده باشد، نداریم. چیزی که الان زیاد شده، آنفلوانزا و کووید است. موارد ابتلا به این دو بیماری در میان کودکان نیز مشاهده می‌شود و تجمع‌های گسترده می‌تواند در افزایش شیوع بیماری‌های عفونی نقش داشته باشد.»

او یکی از عوامل افزایش انتقال بیماری‌ها را تجمع شمار زیادی از افراد از کشورهای مختلف می‌داند و توضیح می‌دهد: «چندی پیش مراسم حج و اربعین را داشتیم و بالاخره کسانی که برای زیارت می‌روند، میلیون‌ها نفرند که از کشورهای مختلف دور هم جمع می‌شوند؛ حتی از کشورهایی که آنجا زمستان است و کووید و آنفلوانزا دارند.» جزئیات بیشتر این گفت‌وگو را با عنوان «افزایش بیماری‌های عفونی پس از تجمعات گسترده و بازگشت زائران/ ویروس جدید در کار است؟/ مینو محرز: شست‌وشوی دست‌ها و تزریق واکسن را جدی بگیرید» در خبرآنلاین بخوانید.

به گفته محرز، انتقال بیماری الزاماً به این معنا نیست که فرد هنگام بازگشت از سفر علائم داشته باشد: «ممکن است خود زائر لزوماً بیمار نشود، اما ناقل باشد؛ که با بازگشت از سفر، ویروس و احتمال ابتلا به بیماری را برای اطرافیان خود به همراه داشته باشد.»

در کنار بیماری‌های تنفسی، عفونت‌های گوارشی نیز در فصل گرم بیشتر مشاهده می‌شوند. محرز افزایش دما، مصرف غذا در خارج از خانه، احتمال فساد مواد غذایی و رعایت نشدن اصول بهداشتی هنگام تهیه و عرضه غذا را از عوامل مؤثر در این زمینه می‌داند.

او برای پیشگیری به‌ویژه بر بهداشت دست تأکید دارد: «باید عادت کنیم پیش از غذا خوردن دست‌هایمان را به‌خوبی بشوییم.» همچنین توصیه می‌کند هنگام مصرف غذا در خارج از خانه، به‌خصوص در مکان‌هایی که از شرایط بهداشتی آنها اطمینان نداریم، دقت بیشتری داشته باشیم.

محرز در عین حال تأکید می‌کند: «در حال حاضر جای نگرانی از نظر یک اپیدمی وجود ندارد.» با این حال، او یادآور می‌شود بیماری‌های عفونی در موارد شدید می‌توانند به بستری شدن منجر شوند و بر همین اساس، تزریق واکسن آنفلوانزا و رعایت اصول پیشگیری را ضروری می‌داند.

۴۷۲۳۲

کد مطلب 2262412



۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

واکسن شخصی‌سازی‌شده سرطان منطبق بر تومورها و جهش‌ها

نورنیوز-گروه اجتماعی : به نقل از سی ان بی سی، شرکت‌های مرک و مدرنا روز چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ اعلام کردند، واکسن شخصی‌سازی‌شده سرطان که به‌صورت آزمایشی توسعه داده‌اند، در نخستین آزمایش بالینی مرحله سوم نتایج امیدوارکننده‌ای داشته است. این واکسن مبتنی بر فناوری ام‌آر‌ان‌ای در کنار داروی کیترودا روی بیش از هزار و ۱۰۰ بیمار مبتلا به ملانوم پرخطر یا پیشرفته آزمایش شد؛ بیمارانی که تومور قابل مشاهده آن‌ها با جراحی کاملاً برداشته شده بود.

نتایج نشان داد ترکیب این واکسن با کیترودا توانسته مدت زمانی را که بیماران بدون بازگشت ملانوم سپری می‌کنند، به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد. همچنین خطر گسترش سرطان به بخش‌های دورتر بدن کاهش یافته است. با وجود این نتایج مثبت، آزمایش مرحله سوم همچنان ادامه دارد تا مشخص شود این روش چه تأثیری بر طول عمر کلی بیماران دارد. دو شرکت قرار است جزئیات کامل نتایج را در یک نشست پزشکی بین‌المللی ارائه کنند و احتمالاً طی ماه‌های آینده مذاکرات با نهادهای نظارتی برای دریافت مجوز را آغاز خواهند کرد.

نکته مهم این واکسن، شخصی‌سازی آن برای هر بیمار است. از آنجا که هر تومور مجموعه‌ای متفاوت از جهش‌ها دارد، واکسن برای شناسایی جهش‌های خاص تومور هر فرد طراحی می‌شود و سیستم ایمنی را آموزش می‌دهد تا سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهد. سپس کیترودا به این فرایند کمک می‌کند تا سیستم ایمنی مؤثرتر با سرطان مقابله کند. به گفته پژوهشگران، عوارض این روش نیز مشابه عوارض واکسن‌های معمول گزارش شده و بیماران آن را به‌خوبی تحمل کرده‌اند.ملانوم تنها حدود یک درصد از سرطان‌های پوست را تشکیل می‌دهد، اما عامل بخش بزرگی از مرگ‌ومیر ناشی از این سرطان‌هاست. مرک و مودرنا اکنون در حال آزمایش این واکسن برای سرطان‌های دیگری از جمله سرطان ریه، مثانه و کلیه نیز هستند و در صورت موفقیت، این فناوری می‌تواند فراتر از ملانوم و برای انواع بیشتری از سرطان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.


۴ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

افزایش شیوع آنفلوانزا در کشور/ کودکان بیشترین سهم موارد مثبت را دارند

قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و بر اساس داده‌های نظام مراقبت دیده‌وری تنفسی، دو پاتوژن تنفسی آنفلوآنزا و کووید-۱۹ در هفته بیست‌ویکم سال جاری، منتهی به مردادماه، نسبت به موارد دارای علائم عفونت‌های تنفسی در مراجعان سرپایی و بستری افزایش یافته است؛ به‌نحوی که ۶.۱ درصد از مراجعان سرپایی دارای علائم شبه‌آنفلوانزا و ۶.۴ درصد از مراجعان بستری دارای علائم تنفسی شدید هستند. میزان عفونت‌های تنفسی در مراجعان سرپایی و بستری در هفته گذشته، به‌ترتیب ۴.۴ و ۵.۷ درصد بود.

وی افزود: نسبت نمونه‌های مثبت از نظر آنفلوانزا طی هفته بیست‌ویکم سال در بیماران بستری و سرپایی افزایش یافته است. این نسبت در هفته مشابه سال قبل، یک درصد بود. نسبت نمونه‌های تنفسی مثبت از نظر کووید-۱۹ نیز همچنان در سطح پایینی قرار دارد؛ این نسبت در هفته مشابه سال قبل ۱۱.۴ درصد بود.

 مرادی در ادامه خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۶۶۰ نمونه تنفسی، معادل ۹۵.۵ درصد از نمونه‌های اخذشده از بیماران بستری، آزمایش شده که ۷۲ مورد آن از نظر آنفلوانزا مثبت بوده و معادل ۲.۷ درصد است. ۷۸.۹ درصد موارد مثبت آنفلوانزا را تایپ B تشکیل می‌دهد و همچنان تایپ غالب به حساب می‌آید. آنفلوانزا نوع A، تایپ غالب در مقطع زمانی مشابه در سال گذشته بود.

به گفته وی، دو استان بوشهر و خوزستان، به‌ترتیب با ۲۹.۳ و ۱۱.۱ درصد موارد مثبت آنفلوانزا، بالاتر از آستانه هشدار بالا قرار دارند. همچنین چهارمحال و بختیاری با ۵.۶ درصد موارد مثبت آنفلوانزا، کمتر از آستانه هشدار پایین است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان گفت: ۴۱.۶ درصد موارد مثبت آنفلوانزا به گروه سنی کودکان تعلق دارد؛ ۶.۹ درصد موارد مثبت آنفلوانزا مربوط به گروه سنی کمتر از ۲ سال است. همچنین گروه‌های سنی ۲ تا ۵ سال و ۶ تا ۱۵ سال، به‌ترتیب ۱۳.۹ و ۲۰.۸ درصد از موارد مثبت آنفلوانزا را به خود اختصاص داده‌اند. انتهای پیام/




 جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جاده های شمالی اعلام شد / جاده چالوس یکطرفه می شود
۳ ساعت قبل / سایت رکنا

جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جاده های شمالی اعلام شد / جاده چالوس یکطرفه می شود

رکنا:رئیس پلیس راه راهور فراجا از اجرای محدودیت‌های مقطعی و یک‌طرفه در محورهای چالوس، هراز و فشم در روزهای جمعه و شنبه 30 و 31 مردادماه خبر داد.

 رصد کامل فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور؛ تاکنون هیچ تخلفی گزارش نشده است
۲۳ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

رصد کامل فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور؛ تاکنون هیچ تخلفی گزارش نشده است

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تأکید بر استقرار شبکه ملی حفاظت آزمون برای تأمین امنیت برگزاری کنکور ۱۴۰۵ گفت: تاکنون هیچ موردی از تقلب و تخلف در جریان برگزاری این آزمون گزارش نشده است و تمامی شبکه‌ها، کانال‌ها و صفحات فضای مجازی که مدعی فروش سؤالات کنکور هستند، تحت رصد قرار دارند.

 رصد فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور
۲۳ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

رصد فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور

رضا محمدی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تاکنون هیچ موردی از تقلب و تخلف در جریان برگزاری این آزمون گزارش نشده است و تمامی شبکه‌ها، کانال‌ها و صفحات فضای...

 بازنشستگان تامین اجتماعی یکصدا شدند؛ ۷۱۶ هزار تومان، مطالبه‌ای که نباید پشت درهای تصمیم‌گیری بماند
۱۹ دقیقه قبل / سایت عصر خبر

بازنشستگان تامین اجتماعی یکصدا شدند؛ ۷۱۶ هزار تومان، مطالبه‌ای که نباید پشت درهای تصمیم‌گیری بماند

تاکید همزمان بیات، دهقان‌کیا، عیوضی، برهانی و روحبخش بر این چهار محور، پیام روشنی دارد: بازنشستگان خواهان تعیین تکلیف روشن و زمان‌بندی مشخص برای مطالبات خود هستند، نه صرفا تکرار وعده‌ها.

 کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است
۲۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است و هیچ بحثی در ستاد درباره کشت خشخاش وجود ندارد. آنچه مطرح و تصویب شده، موضوع کشت شقایق الیفرا برای تأمین نیازمندی‌های مختلف کشور است.

 احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور
۲۱ ساعت قبل / سایت تابناک

احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از احتمال جاری شدن سیل در ۵ استان کشور خبر داد.