قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱ ساعت قبل

چرا نویسندگان زن در کتاب هایشان به ندرت از همسرانشان تقدیر می کنند؟

مسئله فقط این نیست که زن‌ها کمتر بخواهند در را ببندند. در بسیاری از موارد، آن‌ها به همان اندازه‌ی مردان، یا حتی بیشتر، به خلوت نیاز دارند. مسئله این است که خواستنشان به همان آسانی به رسمیت شناخته نمی‌شود. وقتی مردی می‌گوید سرش شلوغ است، اطرافیانش این را دلیلی کافی می‌دانند. وقتی زنی همین را می‌گوید، اغلب باید توضیح بدهد، جبران کند، یا احساس گناه کند.
 چرا نویسندگان زن در کتاب هایشان به ندرت از همسرانشان تقدیر می کنند؟

گروه اندیشه: دکتر فردین علیخواه استاد دانشگاه، در کانال تلگرامی اش، یادداشتی نوشته تحت عنوان «حق بستن در». او در این یادداشت پدیده «بار ذهنی» و تقسیم نانوشته وظایف میان زنان و مردان می پردازد که امکان دسترسی زنان به خلوت فکری را حتی در صورت داشتن شغل تمام‌وقت محدود می‌کند. از نظر علیخواه، مردان به راحتی می‌توانند با بستن در اتاق کار، از دسترس خارج شوند، اما زنان به دلیل مدیریت مداوم امور خانه و انتظارات اجتماعی، از داشتن چنین مرزی محرومند. این نابرابری پنهان، حق انزوا و تمرکز را به امتیازی مردانه تبدیل کرده است. این مطلب را در ادامه می خوانید:

****

در بیشتر خانه‌ها یک اتاق هست که درِ آن بسته می‌ماند: اتاق کار پدر. بچه‌ها یاد می‌گیرند که پشت آن در نروند، یا اگر رفتند، آرام بروند و زود برگردند. کسی این قانون را جایی ننوشته؛ همه فقط می‌دانند. اما در همان خانه، اگر مادر هم پشت میزی بنشیند تا کاری فکری انجام دهد، معمولاً چنین دری برایش وجود ندارد. حتی اگر دری هم داشته باشد، انگار همیشه نیمه‌باز است: کسی هست که هر چند دقیقه صدایش می‌زند، از او چیزی می‌خواهد، یا فقط مطمئن می‌شود که هنوز آنجاست. شاید بتوان گفت این تفاوت، چیزی بیش از یک عادت خانگی است؛ نشانه‌ی یک تقسیم نانوشته درباره‌ی اینکه چه کسی حق دارد از دسترس بیرون باشد.

جامعه‌شناس فرانسوی مونیک هیکو، در سال ۱۹۸۴، برای بخشی از این پدیده اصطلاحی به کار برد: «بار ذهنی». منظور از بار ذهنی، آن بخش نامرئی از کار خانه است که کمتر دیده می‌شود؛ نه شستن ظرف یا جارو کشیدن، بلکه به‌خاطر سپردن اینکه کی باید ظرف‌ها شسته شوند، کی نوبت دکتر بچه است، کی یخچال خالی شده. این کار، برخلاف کارهای فیزیکی خانه، تعطیلی ندارد؛ حتی وقتی دست‌ها آزادند، ذهن هنوز مشغول است. و در بسیاری از خانواده‌ها، این بار همچنان بیشتر روی دوش زنان است، حتی وقتی هر دو نفر شغلی تمام‌وقت و فکری دارند.

بار ذهنی درست همان چیزی است که در را نامرئی می‌کند. مرد می‌تواند وارد اتاقش شود و در را ببندد، چون می‌داند کسی هست که به آن بخش نامرئی از زندگی خانه رسیدگی می‌کند. زن، حتی پشت در بسته، هنوز آن بار را با خودش می‌برد؛ گوشی‌اش را کنار دستش می‌گذارد، چون احتمالاً کسی زنگ می‌زند. حتی اگر کسی صدایش نکند، بخشی از ذهنش آماده‌ی شنیدن صداست.

آلیس …



 ایستادگی صنعت دارو در بحران - مردم سالاری آنلاین
۵ ساعت قبل / روزنامه مردم سالاری

ایستادگی صنعت دارو در بحران - مردم سالاری آنلاین

صنعت داروی ایران در حالی همزمان با تحریم، محدودیت‌های مالی و آسیب به بخشی از زیرساخت‌های تولید روزهای دشواری را پشت سر می‌گذارد که رئیس سازمان غذا و دارو از حفظ زنجیره تأمین و رشد صادرات دارو خبر می‌دهد؛ هرچند کمبود نقدینگی را همچنان مهم‌ترین تهدید این صنعت می‌داند.

 فیلم / کسی زهرا 12 ساله را دیده است؟ / مادرش با چشمان گریان و ملتمسانه کمک می خواهد  + گفتگو
۳ ساعت قبل / سایت رکنا

فیلم / کسی زهرا 12 ساله را دیده است؟ / مادرش با چشمان گریان و ملتمسانه کمک می خواهد + گفتگو

حوادث رکنا: 8 روز از ناپدید شدن زهرا متقی، دختر 12 ساله اهل لشکرآباد هشتگرد، می‌گذرد و تلاش خانواده و پلیس برای پیدا کردن او ادامه دارد؛ دایی زهرا از مردم خواست در صورت داشتن هرگونه اطلاعات، برای بازگشت او به خانواده کمک کنند.

 بامداد امروز؛ آتش‌سوزی گسترده در فرون‌آباد پاکدشت
۸ ساعت قبل / سایت تابناک

بامداد امروز؛ آتش‌سوزی گسترده در فرون‌آباد پاکدشت

- آتش‌سوزی گسترده در یک کارخانه تولید چسب و عایق در فرون‌آباد پاکدشت، بامداد دوشنبه به وقوع پیوست و به‌دلیل وجود مواد قابل اشتعال، عملیات مهار حریق با دشواری...

 فردا دمای تهران کاهش می‌یابد
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

فردا دمای تهران کاهش می‌یابد

طی امروز افزایش نسبی دما و فردا (۴ شهریور) کاهش نسبی دما در تهران مورد انتظار است.

 پرداخت به‌موقع مطالبات، اولین گام در مسیر تکریم معلمان
۷ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پرداخت به‌موقع مطالبات، اولین گام در مسیر تکریم معلمان

معیشت فرهنگیان در نگاه مدیران آموزش‌ و پرورش، فراتر از یک افزایش حقوق ساده؛ مجموعه‌ای از پرداخت به‌موقع مطالبات، خدمات رفاهی، مسکن، بیمه و تکریم جایگاه معلم و خانواده آنان است.

 همایش هم‌افزایی راهبردی سپاه و فراجا در تهران | فرماندهان بر نقش «همدلی قلبی و هم افزایی» در امنیت پایدار و مدیریت ابررویدادهای ملی تأکید کردند
۵۳ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

همایش هم‌افزایی راهبردی سپاه و فراجا در تهران | فرماندهان بر نقش «همدلی قلبی و هم افزایی» در امنیت پایدار و مدیریت ابررویدادهای ملی تأکید کردند

همایش مشترک فرماندهان ارشد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و سپاه حضرت محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ، با محوریت ارتقای همدلی و هم‌افزایی نهادی، برگزار شد.



مدرسه‌ای به اندازه یک محله
روزنامه هفت صبح

مدرسه‌ای به اندازه یک محله

مدرسه‌های جدید قرار است علاوه بر آموزش بخشی از نیازهای فرهنگی، ورزشی و مهارتی محله‌ها را پاسخ دهند
سایت اعتماد آنلاین

کشف جسد دو مرد که با شلیک گلوله کشته شدند

سایت رکنا

پدرکشی تلخ در پیروزی تهران / پسر بی مهابا 5 ضربه چاقو زد + جزییات

حق با کیست/ «پروندۀ پژمان جمشیدی» و «ملیکا پارسادوست» در دادگاه افکار عمومی
سایت عصرایران

حق با کیست/ «پروندۀ پژمان جمشیدی» و «ملیکا پارسادوست» در دادگاه افکار عمومی

قرار نیست محکمۀ موازی تشکیل شود. کار جامعۀ مدنی، شنیدن، پرسش‌گری و بسط موضوع است. تشخیص مسئولیت کیفری را باید به نظام قضایی سپرد. ضرورت شنیدنِ روایت زنان با...
زنده‌ و معنادار کردن فضاهای شهری با «رنگ‌های اشباع‌شده»
خبرگزاری ایسنا

زنده‌ و معنادار کردن فضاهای شهری با «رنگ‌های اشباع‌شده»

در تحقیق جدیدی که توسط محققان ایرانی انجام شده است، نقش رنگ‌های اشباع‌شده در طراحی فضاهای شهری معاصر از منظر دیداری، اجتماعی و هویتی بررسی شده است؛ موضوعی که امروز در معماری شهری، گرافیک محیطی و تجربه روزمره شهروندان اهمیت بیشتری یافته است.
سایت رویداد‌ ۲۴

گواهینامه موتورسیکلت زنان، پشت چراغ قرمز پلیس (فیلم)