قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

یک ویدئو، هزار برداشت؛ چرا صحبت‌های مجتبی شکوری این‌همه واکنش برانگیخت؟

ویدئوی مجتبی شکوری از مسیر پیاده‌روی اربعین در ظاهر یک روایت شخصی و احساسی بود؛ اما در عمل به رخدادی رسانه‌ای بدل شد که لایه‌های مختلف از مناسبات فرهنگ عمومی، سلبریتی‌سازی، داوری اخلاقی و شکاف‌های معنایی در فضای مجازی ایران را آشکار کرد.
 یک ویدئو، هزار برداشت؛ چرا صحبت‌های مجتبی شکوری این‌همه واکنش برانگیخت؟

به گزارش آتیه‌آنلاین، مجتبی شکوری در فضای رسانه‌ای ایران نامی آشنا و البته تا اندازه‌ای جنجالی است. او که با حضور در برنامه «کتاب‌باز» سروش صحت به چهره‌ای آشنا و محبوب برای مردم تبدیل شده بود، در ادامه کنش‌های رسانه‌ای خود با روایت‌هایی چون ماجرای رتبه کنکور، سهمیه و افشای تجربه آزار در کودکی در مرکز توجه قرار گرفت و بنابراین هر اظهار نظر تازه‌ از او در امتداد یک شخصیت رسانه‌ای ازپیش‌ساخته خوانده و درک می‌شود.

وقتی چند روز پیش ویدئویی تازه از شکوری در مسیر اربعین منتشر شد، ناگهان موجی در رسانه‌ها و فضای مجازی شکل گرفت که کمتر کسی انتظارش را داشت. او در این ویدئو با لحنی عاطفی و هویتی از تجربه خود گفت و عباراتی مانند «اگر این حنجره به درد دفاع از سرزمینم نخورد پس به چه درد می‌خورد» و «دوست دارم kind باشم نه nice» در کانون توجه قرار گرفت. همین ترکیب از زبان عاطفی، ارجاع به وطن و واژگان برگرفته از گفتار توسعه فردی، باعث شد متن و تصویر او از سطح یک سفر معنوی فراتر برود و به نشانه‌ای برای بازخوانی نسبت فرد، جامعه و تعهد اخلاقی تبدیل شود.

اطلاعات‌آنلاین نوشت: این ماجرا نشان داد در زیست‌جهان شبکه‌ای امروز، یک روایت فردی می‌تواند به‌سرعت از سطح «تجربه» به سطح «نشانه» ارتقا پیدا کند و به میدان خوانش‌های متضاد تبدیل شود. عبارت‌هایی که او به کار برد به‌ سرعت در رسانه‌ها بازنشر شدند و در قاب‌های خبری متفاوت قرار گرفتند. برخی رسانه‌ها بر جنبه معنوی و عاطفی روایت تأکید کردند و آن را نشانه‌ای از بازگشت یک چهره فرهنگی به گفتگوی عمومی دانستند، در حالی که برخی دیگر بیشتر بر بار ایدئولوژیک و معنابخشِ سخنان او دست گذاشتند.

این تفاوت قاب‌بندی مهم است، چون نشان می‌دهد که ما با صرفِ بازنشر یک ویدئو مواجه نیستیم، بلکه با فرآیند بازمعناگذاری روبه‌رو هستیم؛ فرآیندی که در آن رسانه‌ها به‌جای نقل ساده‌ محتوا، برای آن معنا تولید می‌کنند. در چنین وضعی، شکوری نه فقط در مقام یک فرد، بلکه به‌ عنوان حامل نوعی «گفتار اخلاقی-فرهنگی» دیده می‌شود؛ گفتاری که هم می‌تواند الهام‌بخش باشد، هم در معرض سوءظن، طنز و مقاومت قرار بگیرد.

بازخوردهای کاربران هم دقیقاً همین دوگانگی را بازتاب …





 بازداشت ۸ نفر از عوامل نزاع و درگیری در سعادت‌آباد تهران
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

بازداشت ۸ نفر از عوامل نزاع و درگیری در سعادت‌آباد تهران

افراد حاضر در این درگیری اغلب از اتباع خارجی بوده‌اند که با صدور دستورات قضایی، شناسایی شدند.

 از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی» | طالبان با زنان افغان چه کرد؟
۷ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی» | طالبان با زنان افغان چه کرد؟

طالبان در پنج سال گذشته مجموعه‌ای از قوانین و محدودیت‌ها را بر زنان افغانستان تحمیل کرده که از ممنوعیت تحصیل و محدود کردن حق طلاق تا حذف حداقل سن ازدواج و مشروعیت‌بخشی به «تنبیه اصلاحی» توسط شوهر را دربر می‌گیرد. گاردین در گزارشی می‌نویسد این مقررات، همراه با تعطیلی پناهگاه‌های زنان و محدودیت دسترسی آنان به درمان، نظامی ساخته که زندگی میلیون‌ها زن و دختر افغان را به‌شدت تحت کنترل قرار داده است.

 نتایج نهایی دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
۶ ساعت قبل / سایت تابناک

نتایج نهایی دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد

نتایج دوره بدون آزمون دکتری تخصصی۱۴۰۵ (ویژه استعدادهای درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.

 سقوط خونین و مرگبار ون به دره در جاده هراز + جزئیات
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

سقوط خونین و مرگبار ون به دره در جاده هراز + جزئیات

یک دستگاه خودرو ون در محدوده سقرچی جاده هراز دچار انحراف شد و پس از سقوط به دره، نیروهای امدادی برای امدادرسانی به حادثه‌دیدگان به محل اعزام شدند.

 آسیب‌‌شناسی اقتصاد سیاسی ایران در نسبت با مقاومت |  انصاف نیوز
۷ ساعت قبل / سایت انصاف نیوز

آسیب‌‌شناسی اقتصاد سیاسی ایران در نسبت با مقاومت | انصاف نیوز

دکترمحمدحسن علایی، جامعه‌شناس در یادداشتی با عنوان «آسیب‌‌شناسی اقتصاد سیاسی ایران در نسبت با مقاومت» که در اختیار انصاف نیوز قرار داده، نوشت:

 تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟
۱۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تریاک از کی بلای جان تهرانی‌ها شد؟

تریاک از چه زمانی به بخشی از زندگی ایرانی‌ها تبدیل شد و چه کسی عامل ترویج و مصرف این ماده مخدر در ایران بود؟