قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

درباره سخت‌ترین و تاریک‌ترین سال در تاریخ بشر

بشر در طول تاریخ خود سال‎‌هایی طاقت‌فرسا را پشت سر گذاشته که در آن حوادث بزرگ و وحشتناکی رخ داده است؛ ولی تاریک‌ترین سال بشر کدام بود؟
 درباره سخت‌ترین و تاریک‌ترین سال در تاریخ بشر
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از اطلاعات آنلاین؛ شاید تصور کنید بدترین سال در تمامی تاریخ بشریت، سال ۱۹۱۸ مصادف با شیوع آنفولانزای اسپانیایی یا سال ۱۳۴۷ باشد، زمانی که مرگ سیاه سراسر اروپا را درنوردید و ۲۵ میلیون نفر را از بین برد. اما تیمی از محققان معتقدند سال متفاوتی سزاوار این عنوان است: ۵۳۶ پس از میلاد.

وقتی خورشید فراموش کرد چگونه بتابد

همان‌طور که «مایکل مک‌کورمیک»، باستان‌شناس و مورخ هاروارد و تیمش استدلال می‌کنند، نه جنگ و نه بیماری در سال ۵۳۶ میلادی مقصر نبودند. در عوض، چیزی بسیار موذیانه‌تر: یک مه غبارآلود مرموز، اروپا، خاورمیانه و بخش‌های بزرگی از آسیا را به مدت ۱۸ ماه در تاریکی فرو برد. نه نور خورشید، نه گرما؛ جهان در هرج و مرجی فرو رفت که سال‌ها ادامه داشت.

مک‌کورمیک در پژوهشی که نتایج آن در مجله Antiquity منتشر شد، آن سال را این گونه توصیف کرد: «این آغاز یکی از بدترین دوره‌ها برای زندگی بشر بود، اگر نگوییم بدترین سال.»

جهان در آن زمان، در دهمین سال سلطنت ژوستینین کبیر، امپراتور بیزانس، قرار داشت.

چه چیزی باعث این فاجعه شد؟

پس چه چیزی سال ۵۳۶ را به یک کابوس آخرالزمانی تبدیل کرد؟ احتمالاً همه چیز از زیر سطح زمین شروع شد. فوران‌های آتشفشانی؛ آن آتش‌بازی‌های عظیم و چشمگیر ماگما، گازها و آئروسل‌ها می‌توانند تأثیرات چشمگیری بر آب و هوای سیاره داشته باشند.

آن‌ها در ورای چیزی هستند که دانشمندان آن را «زمستان‌های آتشفشانی» می‌نامند؛ دوره‌هایی که فوران‌ها آسمان را با ذراتی می‌پوشانند و خورشید را مسدود می‌کنند، کره زمین را سرد کرده و روند زندگی را کند می‌کنند. این نوع موارد قبلاً تاریخ بشر را شکل داده‌اند؛ از کاهش جمعیت در ۷۴۰۰۰ سال پیش تا مهاجرت‌های دسته جمعی در اروپای قرن نوزدهم.

تجزیه و تحلیل‌های اخیر، ردی از خاکستر آتشفشانی را در هسته‌های یخی یخچال طبیعی «کوله گنیفتی»، درست در مرز بین سوئیس و ایتالیا یافته‌اند. شواهد، انگشت اتهام را به سمت فوران‌های سال ۵۳۶ که خاکستر را پخش کرده و با یخ مخلوط می‌شدند، نشانه گرفته‌اند.

«پروکوپیوس قیصریه»، مورخ بیزانسی، نوشت: «در این سال، هشداردهنده‌ترین اتفاق رخ داد. زیرا خورشید در تمامی سال، مانند ماه، نور خود را بدون روشنایی می‌فرستاد و بسیار شبیه خورشید گرفتار به نظر می‌رسید، زیرا پرتوهایی که می‌تابید روشن نبود».

ترکیب دمای سرد و زمستان طولانی منجر به قحطی جهانی شد. کمبود گسترده غذا، سرمای بی امان و انتظار طولانی برای نور خورشید، زندگی را به یک زمان واقعاً تلخ تبدیل کرده بود.

حلقه‌های درختان در گرینلند و هسته‌های یخی قطب جنوب نشان می‌دهند که دو فوران بزرگ دیگر در سال‌های ۵۴۰ و ۵۴۷ رخ داده‌اند و بحران را عمیق‌تر کرده‌اند.

یک دهه نور ضعیف خورشید، کاهش شدید دما، زمستان های طولانی، کشاورزی بدون رمق و به طور خلاصه، سردترین سال های ۲۳۰۰ سال گذشته و قحطی ویرانگر و گسترده.

درست زمانی که فکر می‌کردید اوضاع نمی‌تواند تیره‌تر شود، در سال ۵۴۱، طاعون بدنام ژوستینیان کل حوزه مدیترانه را درنوردید. شیوع بیماری گاهی ده‌ها هزار نفر را در هفته می‌کشت و به فروپاشی امپراتوری روم شرقی سرعت می‌بخشد. مورخان می گویند که این بیماری همه گیر تا سال ۷۶۷ ادامه یافت.

گویی زمستان های آتشفشانی و طاعون کافی نبودند، اثرات بلندمدت آن هنوز در سوابقی که دانشمندان امروز مطالعه می کنند قابل مشاهده است. با این حال، در نهایت، بارقه‌ای از امید وجود داشت: سرب یافت شده در هسته‌های یخی از سال ۶۴۰ نشان می‌دهد که انسان‌ها بار دیگر قادر به استخراج و استشمام نقره بودند؛ نوری کوچک در پایان یک تاریکی.

۲۵۹ کد مطلب 2258488



 عراقچی: پزشکیان اصلاح طلب اصول گراست

عراقچی: پزشکیان اصلاح طلب اصول گراست

آرمان امروز : عباس عراقچی اظهار کرد: در دولت دکتر پزشکیان اولویت بیشتری به همسایگان داده شد و اولویت ما بر این اساس قرار گرفت تا در محیط پیرامونی‌مان اولا صلح و آرامش برقرار شود و بعد از آن زمینه‌های همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با همسایگان ایجاد شود.» وی افزود:نگاه دکتر پزشکیان یک نگاه [ ]

 متحد دیرینه علیه زلنسکی

متحد دیرینه علیه زلنسکی

دنیای اقتصاد: میخایلو فدوروف، وزیر دفاع سابق اوکراین، در بزرگ‌ترین چالش داخلی که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور، از زمان آغاز تهاجم تمام‌عیار روسیه در سال ۲۰۲۲ با آن روبه‌رو بوده است، خواستار انتخابات در زمان جنگ شد. فدوروف در یک سخنرانی تکان‌دهنده که در یوتیوب منتشر شد، گفت که دموکراسی در اوکراین «نمی‌تواند توسط روسیه گروگان گرفته شود». الجزیره در گزارش دیروز چهارشنبه نوشت، فدوروف گفت که اوکراین باید «یک مکانیسم قانونی، ایمن و واقع‌بینانه» برای شروع مجدد روند کامل دموکراتیک خود «حتی در شرایط یک جنگ طولانی» پیدا کند. قانون اوکراین در حال حاضر انتخابات را در زمان جنگ ممنوع می‌کند و از زمان آغاز تهاجم در سال ۲۰۲۲، هیچ چهره سیاسی مهمی به طور آشکار با این موضوع مخالفت نکرده است.

 افزایش همزمان قیمت دلار و سکه

افزایش همزمان قیمت دلار و سکه

روز چهارشنبه بازار ارز و طلا شاهد افزایش قیمت‌ بودند. قیمت دلار با 2هزار تومان افزایش نسبت به ‌روز سه‌شنبه در رقم 186هزار تومان قرار گرفت و اکثر قطعات طلایی در بالاترین سطوح قیمتی سه ماه اخیر معامله شدند. در این روز، رمزارز تتر بخش قابل‌توجهی از کاهش‌های قیمتی دو هفته اخیر خود را پس گرفت و در محدوده 189هزار تومان نوسان کرد.

 پیش‌بینی قیمت طلا شهریور ۱۴۰۵؛ طلا چقدر گران می‌شود؟

پیش‌بینی قیمت طلا شهریور ۱۴۰۵؛ طلا چقدر گران می‌شود؟

به گزارش فرکانس، بازار طلا در روزهای پایانی مرداد با قدرت بیشتری حرکت کرده است. رشد دلار در بازار داخلی از یک سو و جهش اونس جهانی از سوی دیگر، باعث شده طلای ۱۸ عیار به محدوده ۱۹.۵ میلیون تومان برسد. هم‌زمان اونس جهانی در معاملات اخیر حتی به نزدیکی ۴۵۰۰ دلار رسیده است. این [ ]

 نتانیاهو از رقیبش عقب افتاد

نتانیاهو از رقیبش عقب افتاد

آرمان امروز-سرویس بین الملل: یک کانال عبری گزارش داد که حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در جدیدترین نظرسنجی با کاهش محبوبیت مواجه شد. بر اساس نظرسنجی منتشرشده از سوی شبکه کان اسرائیل، حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با اختلافی اندک از حزب یشار به رهبری گادی آیزنکوت، رئیس پیشین ستاد ارتش، عقب [ ]

 ویدئو | صدوهفتادودومین شب حضور مردم مشهد در خیابان | راه امام شهیدمان را ادامه می‌دهیم (۲۸ مرداد ۱۴۰۵)

ویدئو | صدوهفتادودومین شب حضور مردم مشهد در خیابان | راه امام شهیدمان را ادامه می‌دهیم (۲۸ مرداد ۱۴۰۵)

مردم مبعوث‌شده مشهد همراه با دیگر نقاط کشور همچنان سنگر خیابان را حفظ کرده‌اند و تاکید دارند که راه امام شهید را ادامه خواهند داد.

 بازار جهانی مسکن در تنگنای قیمت ، کمبود و نابرابری

بازار جهانی مسکن در تنگنای قیمت ، کمبود و نابرابری

آرمان امروز : بحران مسکن در جهان دیگر صرفاً به کمبود سرپناه یا گسترش حاشیه‌نشینی محدود نیست؛ افزایش قیمت مسکن نسبت به درآمد، فشار هزینه اجاره، رشد سریع شهرنشینی و تشدید ریسک‌های اقلیمی، دسترسی به مسکن مناسب را به یکی از چالش‌های مهم اقتصادی شهرهای جهان تبدیل کرده است. گزارش «شهرهای جهان ۲۰۲۶» سازمان ملل [ ]

 ملاحظات اطلاع‌رسانی

ملاحظات اطلاع‌رسانی

آرمان امروز :نشست تخصصی «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با حضور نمایندگانی از دولت‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم برگزار شد. در این نشست به این موضوع پرداخته شد که چرا در سال‌های اخیر با وجود برخورداری از نهادهای رسمی نتوانسته‌اند تحولات اجتماعی را به موقع تشخیص داده و پاسخگو باشند. نشست «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با محوریت بررسی چالش‌های اطلاع‌رسانی [ ]