قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان؛ در آینده نزدیک/ تردد بانوان با موتور به‌ صرفه‌تر است

رئیس مرکز امور زنان و خانواده و مشاور وزیر کشور تصریح کرد: بر همین اساس، پلیس راهور و دولت تلاش کردند این موضوع را که در قانون منعی برای آن وجود ندارد، پیگیر...
 صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان؛ در آینده نزدیک/ تردد بانوان با موتور به‌ صرفه‌تر است

مشاور وزیر  و رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور با اشاره به اینکه گواهینامه موتورسیکلت بانوان صادر خواهد شد، گفت: در قانون مانعی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان وجود ندارد.

پروین داداندیش با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران در گفت‌وگویی با ایسنا، با بیان اینکه سال‌هاست موضوع موتورسواری بانوان مطرح است و دیدگاه‌های متفاوتی در این زمینه وجود دارد، اظهار کرد: حتی پلیس راهور نیز پیگیر پاسخ به مطالبه زنان در  زمینه صدور مجوزات قانونی است.

وی افزود: دغدغه پلیس راهور این است که دختران و بانوان عزیز ما بتوانند به صورت ضابطه‌مند و قانونی و پس از طی مراحل کسب تصدیق و دریافت گواهینامه، از موتورسیکلت استفاده کنند تا در صورت وقوع هر گونه حادثه یا مواجهه با مأموران قانون، متضرر نشوند.

رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور تأکید کرد: وزارت کشور با توجه به دیدگاه وزیر کشور، مبنی بر اینکه «ضروری است مسائل اجتماعی  در جایگاه اجتماعی حل شوند و مسائل مزبور نباید به مسائل امنیتی تبدیل شوند»، تلاش کرده است این رویکرد را در مواجهه بخش‌های مختلف وزارت کشور با مسائل روز محقق کند. تلاش برای رفع موانع موتورسواری بانوان و دختران 

داداندیش ادامه داد: از نظر ما، مطالبه زنان و دختران جهت اخذ گواهینامه موتورسیکلت یک خواست اجتماعی قابل تحقق است و تلاش می‌کنیم پیش از آنکه مورد سوءاستفاده قرار گیرد و برای کشور هزینه‌های امنیتی ایجاد کند، موانع آن را هموار کنیم. بنابراین، مصوبه‌ای مبنی بر رفع موانع دریافت گواهینامه موتورسیکلت زنان به دولت ارائه شد تا موانع موتورسواری بانوان و دختران برطرف شود.

وی افزود: مستند به قانون، مجلس شورای اسلامی به راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مجوز داده تا به آقایان گواهینامه موتورسیکلت اعطا کند و در مورد اعطای گواهینامه موتورسیکلت به زنان سکوت کرده است. بنابراین، برداشت حقوقی این است که منعی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان در قانون وجود ندارد.

رئیس مرکز امور زنان و خانواده و مشاور وزیر کشور تصریح کرد: بر همین اساس، پلیس راهور و دولت تلاش کردند این موضوع را که در قانون منعی برای آن وجود ندارد، پیگیری کنند و به نتیجه برسانند که خوشبختانه این تلاش‌ها به نتیجه رسیده است و امیدوارم به‌زودی زنان و دختران عزیز ما بتوانند گواهینامه موتورسیکلت دریافت کنند. تعویق تشریفات صدور گواهینامه برای بانوان و دختران به دلیل جنگ 

به گفته داداندیش، متأسفانه ادامه تشریفات صدور گواهینامه برای بانوان و دختران به دلیل دو جنگ ناخواسته‌ای که در سال گذشته رخ داد، به تعویق افتاد و ان‌شاءالله به‌زودی این موضوع به نتیجه خواهد رسید. تردد بانوان با موتورسیکلت به‌صرفه و کم‌هزینه‌تر است

داداندیش با تأکید بر اینکه با آغاز به کار دولت چهاردهم، معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری برای بررسی طرح صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان از همه دستگاه‌ها نظرخواهی کرد، گفت: ما نیز در مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور تمام ابعاد این موضوع را در جلسات کارشناسی متعدد مداقه کردیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز با توجه به اینکه تردد بانوان با موتورسیکلت از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر و کم‌هزینه‌تر است، وزارت کشور مجدانه پیگیر این موضوع است. ضمن اینکه درخواست دختران و بانوان برای استفاده از موتورسیکلت، صرفاً به‌عنوان یک وسیله نقلیه تفریحی نیست؛ بلکه با توجه به شرایط کشور، این موضوع مطالبه‌ای به‌حق است که دولت در تمام کارگروه‌ها و حتی در شوراهای مختلف وزارت کشور نیز به‌ عنوان نماینده موافق، نظر ایجابی خود را درباره آن اعلام کرده است.

رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور ابراز امیدواری کرد که به‌زودی مطالبه بانوان برای دریافت گواهینامه موتورسیکلت، با هدف تأمین سلامت و فراهم کردن فرصت‌های اقتصادی بهتر برای آنان، برآورده شود.

وی اظهار کرد: دولت همواره تلاش دارد تا دسترسی برابر به امکانات را برای مردان و زنان ایران فراهم کند، لذا ما وظیفه داریم انواع تسهیلات را به شکل برابر در اختیار بانوان و دختران خود قرار دهیم. دغدغه پلیس راهور نیز این است تا مطابق قانون عمل کرده و تلاش می‌شود موانع قانونی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان رفع شود. تردد بانوان با موتورسیکلت بخشی از الگوی دسترسی برابر در حمل‌ونقل شهری

به گفته داداندیش، در صورت نهایی شدن این روند، صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان صرفاً به معنای فراهم شدن امکان رانندگی با یک وسیله نقلیه جدید نیست؛ بلکه می‌تواند بخشی از الگوی دسترسی برابر در حمل‌ونقل شهری تلقی شود. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر «برانداز» هم خودی و غیرخودی دارد؟ نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : کره زمین بعد از فضا چه بویی دارد؟ روایت عجیب فضانوردان! تماشاخانه ساعت ۸:۱۵ ششم اوت ؛ هیروشیما / وقتی شهر در دیگ قیر می‌جوشید محمدباقر خرازی کیست؟روحانی جنجالی با ادعاها و ایده‌های تخیلی فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقاد نماینده مجلس از پلیس بخاطر تعلل در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان؛ باید تصمیمات عقلانی و غیرجناحی برای بهبود زندگی مردم بگیریم

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از جماران، عبدالوهاب حسنوند، فرمانده انتظامی استان اصفهان گفت در چهار ماه نخست امسال ۱۸ زن موتورسیکلت‌سوار در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند. او علت این حوادث را نداشتن گواهینامه و مسلط نبودن بر مهارت‌های رانندگی اعلام کرده است. به گفته او، حدود ۵۱ درصد تصادفات منجر به جرح و مرگ در استان اصفهان نیز مربوط به موتورسیکلت‌سواران بوده است. انتشار این خبرتلخ موجی از نگرانی و نارضایتی در میان مردم در پی داشت.

مسلم صالحی، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس درباره تبعات تأخیر در صدور گواهینامه موتور برای زنان به جماران گفت:

واقعیت این است که موضوع از مرحله «آیا زنان باید موتورسیکلت برانند یا نه» عبور کرده است. زنان سال‌هاست در شهرهای مختلف از موتورسیکلت استفاده می‌کنند و امروز هم افزایش هزینه حمل‌ونقل و ترافیک شهری این استفاده را بیشتر کرده است. تأخیر در صدور گواهینامه، نه‌تنها این واقعیت اجتماعی را تغییر نمی‌دهد، بلکه استفاده موجود را از مسیر آموزش، آزمون، بیمه و نظارت قانونی خارج می‌کند. نتیجه چنین وضعیتی می‌تواند افزایش ریسک حوادث، پیچیده شدن وضعیت بیمه و کاهش حمایت حقوقی از زنان و سایر شهروندان باشد.

نماینده اقلید تاکید کرد: از نظر حکمرانی نیز یک پیام نادرست منتقل می‌شود: اینکه میان تصمیم رسمی دولت و اجرای آن فاصله‌ای وجود دارد. دولت در بهمن ۱۴۰۴ مصوبه‌ای برای آموزش عملی، آزمون و صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان با نظارت پلیس راهور ابلاغ کرد، اما در تیر ۱۴۰۵ رئیس پلیس راهور اعلام کرد که هنوز صدور گواهینامه آغاز نشده است. حکمرانی مؤثر یعنی وقتی یک تصمیم قانونی گرفته شد، مردم بتوانند نتیجه آن را در زندگی روزمره خود ببینند.

صالحی در پاسخ به اینکه برخی می‌گویند مطالبه گواهینامه موتور زنان جناحی است؛ نظر شما چیست؟ تصریح کرد:

به نظر من تقلیل این موضوع به یک مطالبه جناحی، شناخت درستی از مسئله اجتماعی امروز کشور نیست. این موضوع را نباید با عینک اصلاح‌طلب، اصولگرا یا هیچ جریان سیاسی دیگری دید. زنی که برای رفت‌وآمد به محل کار، دانشگاه، خرید یا انجام امور خانواده از موتورسیکلت استفاده می‌کند، قبل از هر چیز یک شهروند است که باید از آموزش و ایمنی برخوردار باشد. اتفاقاً یکی از نکات مهم همین است که مطالبه استفاده قانونمند از موتورسیکلت محدود به یک گروه خاص از زنان نیست. حتی مقام‌های سابق پلیس راهور نیز استفاده زنان از موتورسیکلت را با توجه به شرایط اقتصادی، اشتغال، ترافیک و هزینه رفت‌وآمد، به یک مطالبه عمومی مرتبط دانسته‌اند. ضمن اینکه صدور گواهینامه به معنای تشویق زنان به موتورسواری نیست؛ به معنای پذیرفتن یک واقعیت موجود و تلاش برای ایمن و قانونمند کردن آن است.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس درباره اینکه مجلس برای حمایت از زنان و تسهیل صدور گواهینامه چه کمکی می‌تواند کند؟ اظهار کرد: در اینجا مجلس باید نقش نظارتی و تقنینی خود را جدی‌تر ایفا کند. وقتی دولت مصوبه صادر کرده و فراجا هنوز آن را وارد مرحله اجرایی نکرده است، نخستین وظیفه مجلس این است که از دستگاه‌های مسئول درباره علت تأخیر، زمان‌بندی اجرا و موانع احتمالی توضیح بخواهد. در مرحله بعد، اگر مانع قانونی وجود دارد، مجلس باید آن را برطرف کند؛ اگر مانع اجرایی است، باید از دستگاه مربوطه برنامه زمان‌بندی بخواهد. در واقع نباید اجازه دهیم یک مطالبه اجتماعی بین دولت، مجلس و پلیس راهور سرگردان بماند.

صالحی ادامه داد: موضوع مهم دیگر، آموزش و ایمنی است. ما نباید فقط گواهینامه صادر کنیم؛ باید آموزش استاندارد، آزمون واقعی مهارت، مربیان مناسب، مسیرهای آموزشی و سازوکار روشن بیمه‌ای را نیز فراهم کنیم. این مسئله دقیقاً با فلسفه قانون‌گذاری جدید برای موتورسیکلت‌سواران همخوان است؛ برای نمونه، پلیس در سال ۱۴۰۵ اجرای طرح صدور گواهینامه برای نوجوانان ۱۶ ساله را با هدف قانونمند کردن استفاده از موتورسیکلت و آموزش آنان دنبال کرده است.

این نماینده مجلس در واکنش به اینکه آیا پاسخ به مطالبه صدور گواهینامه موتور برای زنان می‌تواند به کاهش فشار اجتماعی و افزایش امید و انسجام اجتماعی کمک کند؟خاطرنشان کرد: قطعاً، البته نباید انتظار داشت یک گواهینامه به‌تنهایی مشکلات اجتماعی کشور را حل کند. اما اعتماد اجتماعی از همین مسائل به ظاهر کوچک و روزمره ساخته می‌شود. جامعه امروز بعد از حوادث و فشارهای سال‌های اخیر بیش از هر زمان دیگری نیاز دارد احساس کند مطالبات قانونی و منطقی شهروندان شنیده می‌شود و اگر دولت تصمیمی می‌گیرد، آن تصمیم در عمل نیز اجرا خواهد شد. صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان از این منظر می‌تواند یک اقدام کم‌هزینه اما پُرپیام باشد: اینکه حکومت میان مردم و واقعیت‌های زندگی آنها فاصله نمی‌اندازد؛ مطالبات قانونی را می‌شنود و برای حل مسائل، راهکار عملی ارائه می‌کند.

صالحی دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان یادآور شد: البته کاهش فشار اجتماعی با یک تصمیم حاصل نمی‌شود. باید مجموعه‌ای از تصمیمات عقلانی، قابل لمس و غیرجناحی در حوزه‌های مختلف زندگی مردم اتخاذ شود. اما همین موضوع می‌تواند یک نمونه موفق از حل مسئله به جای تولید مسئله باشد. من معتقدم اگر زنی قرار است موتورسیکلت سوار شود، بهتر است آموزش دیده باشد، آزمون داده باشد، گواهینامه داشته باشد، بیمه باشد و در صورت حادثه از حمایت قانونی برخوردار باشد؛ این هم به نفع زنان است، هم به نفع خانواده‌ها، هم به نفع پلیس و هم به نفع امنیت عمومی. مسئله اصلی، زن یا مرد بودن موتورسوار نیست؛ مسئله، ایمنی و قانونمند بودن تردد است.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۱۶ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه در خراسان شمالی توقیف شد

ایران آنلاین:

رئیس پلیس راه خراسان شمالی از توقیف یک دستگاه کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه خبر داد.

به گزارش مهر، وی اظهار کرد: مأموران پلیس راه در جریان کنترل خودروهای عبوری، این وسیله نقلیه سنگین را که توسط یک نوجوان ۱۶ ساله هدایت می‌شد، متوقف کردند.

رئیس پلیس راه خراسان شمالی افزود: بررسی‌ها نشان داد راننده فاقد گواهینامه بوده و صلاحیت قانونی لازم برای رانندگی با وسیله نقلیه سنگین را نداشته است.

وی ادامه داد: با توجه به خطرات جدی ناشی از هدایت وسایل نقلیه سنگین توسط افراد فاقد مهارت، تجربه و گواهینامه، خودرو متوقف و برابر مقررات قانونی با راننده آن برخورد شد.

رئیس پلیس راه خراسان شمالی خاطرنشان کرد: رانندگی با وسایل نقلیه سنگین بدون مهارت، تجربه و گواهینامه معتبر می‌تواند جان راننده و سایر کاربران جاده را به خطر بیندازد و رعایت مقررات و شرایط قانونی برای رانندگی با این وسایل ضروری است.

انتهای پیام/




 ماجرای دود غلیظ ‌در جنوب تهران چه بود؟
۲۱ ساعت قبل / سایت تابناک

ماجرای دود غلیظ ‌در جنوب تهران چه بود؟

روابط عمومی پالایشگاه گفت: دود مشاهده‌شده در جنوب تهران ناشی از آتش‌سوزی ۲ تانکر در محل بارگیری نفت سفید بود.

 مرگ دل خراش زنی ۱۵ساله که شلاق خورده بود
۲۲ ساعت قبل / سایت تابناک

مرگ دل خراش زنی ۱۵ساله که شلاق خورده بود

اوایل هفته منابع بیمارستانی، مرگ مشکوک زنی جوان در بیمارستان هاشمی نژاد را به پلیس اطلاع می‌دهند. با حضور مأموران در بیمارستان و تأیید موضوع، با دستور قضایی...

 احتمال وقوع سیل در پنج استان کشور
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری ایسکانیوز

احتمال وقوع سیل در پنج استان کشور

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از احتمال وقوع سیل در پنج استان به دنبال صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی مبنی بر تشدید بارش‌ها خبر داد.

 کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه در خراسان شمالی توقیف شد
۱۶ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه در خراسان شمالی توقیف شد

رئیس پلیس راه خراسان شمالی از توقیف یک دستگاه کشنده با راننده ۱۶ ساله و فاقد گواهینامه خبر داد و گفت: رانندگی با وسایل نقلیه سنگین بدون مهارت و صلاحیت قانونی خطرآفرین است.

 کشت خشخاش ممنوع است
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

کشت خشخاش ممنوع است

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است و هیچ بحثی در ستاد درباره کشت خشخاش وجود ندارد.

 سه کشته در تصادف مشکوک جاده‌ی بلخ-سمنگان افغانستان
۱۷ ساعت قبل / سایت رکنا

سه کشته در تصادف مشکوک جاده‌ی بلخ-سمنگان افغانستان

در پی وقوع یک حادثه جاده‌ای در جاده بلخ-سمنگان در شمال افغانستان دست کم سه نفر جان باختند. علت دقیق تصادف هنوز مشخص نیست و مسئولین در حال بررسی هستند.