قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

پشت پرده حذف دانشگاه‌های ایرانی از رتبه‌بندی جهانی؛ پای تحریم‌ها در میان است؟

رسولی با اشاره به اهمیت رقابت منطقه‌ای اظهار کرد: موضوع فقط رقابت با دانشگاه‌های بزرگ جهان نیست؛ ما در منطقه نیز با کشورهایی مانند عربستان و ترکیه رقابت داری...
 پشت پرده حذف دانشگاه‌های ایرانی از رتبه‌بندی جهانی؛ پای تحریم‌ها در میان است؟

در پی حذف دانشگاه های ایرانی از رتبه بندی «پایداری و تأثیرگذاری» (Sustainability Impact Ratings) تایمز که در روزهای اخیر بازتاب یافت، مؤسسه تایمز در پاسخ به تحریم‌ها را دلیل عدم پذیرش مؤسسات ایرانی در این رتبه‌بندی اعلام کرد. در همین زمینه، در گفت‌وگو با بهروز رسولی، استادیار پژوهشکده جامعه و اطلاعات پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) و متخصص علم‌سنجی، موضوع بازگشت دانشگاه‌های ایران به این رتبه‌بندی، پیامدهای حذف از آن و ضرورت حضور دانشگاه‌ها در نظام‌های ارزیابی بین‌المللی بررسی شد.

بهروز رسولی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دلیل این اتفاق به اعمال تحریم‌ها بازمی‌گردد. موسسه تایمز شرکت در این رتبه‌بندی را منوط به عضویت در شبکه پایداری و تأثیرگذاری کرد و دانشگاه‌ها باید برای عضویت در این شبکه مبلغی را پرداخت می‌کردند.

وی ادامه داد: اما متأسفانه به دلیل تحریم‌ها اعلام شد که امکان پذیرش مؤسسات ایرانی وجود ندارد. سال گذشته این موضوع به دانشگاه‌ها اعلام شد و ما نیز به مسئولان این رتبه‌بندی اعلام کردیم که ما پرداخت‌های بین‌المللی متعددی انجام می‌دهیم و امکان انتقال مبالغ را داریم و از این نظر مشکلی وجود ندارد. ولی این شرکت‌ها به دلیل این‌که خصوصی هستند، می‌ترسند  که به خاطر همکاری با دانشگاه‌های ایرانی دچار مشکل شوند.

مشاور علم‌سنجی و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها خاطر نشان کرد: همان زمان نیز دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه تهران آمادگی پرداخت این مبلغ را داشتند. بنابراین مشکل، پرداخت پول نبود؛ بلکه خود شرکت امکان همکاری با دانشگاه‌های ایرانی را نداشت. رایزنی برای دور زدن تحریم‌ها

استادیار پژوهشگاه ایرانداک از آغاز رایزنی‌ها برای حل این مسئله خبر داد و گفت: در دانشگاه تهران گفتگوهایی را آغاز کرده‌ایم و قرار است جلساتی در این زمینه برگزار شود تا ببینیم آیا راهکاری برای رفع این مشکل وجود دارد یا خیر.

وی افزود: پیشنهادهایی را نیز به مسئولان این رتبه‌بندی ارائه کرده‌ایم. اکنون دانشگاه‌های ایرانی هزینه انتشار مقالات (APC) را در بسیاری از مجلات بین‌المللی پرداخت می‌کنند و یا عضویت در برخی انجمن‌های علمی بین‌المللی از طریق اشخاص ثالث یا شرکت‌های واسطه انجام می‌شود و همچنین ایرانداک با همین روش توانسته دسترسی دانشگاه‌ها به پایگاه‌های علمی را فراهم کند، بر همین اساس تصور می‌کنیم در این مورد نیز بتوان راه‌حلی پیدا کرد.

وی اظهار کرد: امسال به دلیل این‌که آمادگی آن وجود نداشت، نتوانستیم در موعد مقرر به نتیجه برسیم، ولی امیدواریم در سال‌های آینده این مشکل برطرف شود. پیامدهای حذف دانشگاه‌های ایران از رتبه‌بندی تاثیرگذاری

این پژوهشگر حوزه علم‌سنجی درباره پیامدهای حذف دانشگاه‌های ایرانی از رتبه‌بندی تأثیرگذاری تایمز گفت: طبیعتاً این موضوع پیامدهایی برای دانشگاه‌های کشور دارد. مهم‌ترین پیامد آن کاهش رویت‌پذیری بین‌المللی (Visibility) دانشگاه‌هاست. وقتی دانشگاهی در چنین نظام‌های ارزیابی حضور داشته باشد، بخشی از یک شبکه جهانی محسوب می‌شود و همین موضوع در معرفی ظرفیت‌های آن مؤثر است.

وی ادامه داد: امروز در اسناد توسعه کشور نیز بر بین‌المللی‌شدن دانشگاه‌ها تأکید می‌شود. در برنامه هفتم پیشرفت بر جذب دانشجوی خارجی، گسترش همکاری‌های بین‌المللی و توسعه تعاملات علمی تاکید شده که همگی نیازمند آن است که دانشگاه در عرصه‌های بین‌المللی حضور داشته باشد.

رسولی با بیان اینکه رتبه‌بندی تأثیرگذاری تایمز بر مبنای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل شکل گرفته است، اظهار کرد: این رتبه‌بندی برخلاف رتبه‌بندی‌های آموزشی و پژوهشی، مستقیماً آموزش و پژوهش را ارزیابی نمی‌کند، بلکه عملکرد دانشگاه‌ها را در حوزه‌هایی مانند تحقق اهداف توسعه پایدار، برابری، تنوع و مسئولیت اجتماعی بررسی می‌کند.

وی افزود: برای مثال، دانشجوی بین‌المللی که قصد همکاری یا ثبت‌نام در دانشگاه‌های ما را داشته باشد، ممکن است بخواهد بداند آن دانشگاه در حوزه «برابری، تنوع و شمول» چگونه عمل کرده و چه سیاست‌هایی در این زمینه داشته است. چنین اطلاعاتی در این رتبه‌بندی قابل مشاهده است. البته اهمیت این رتبه‌بندی به اندازه رتبه‌بندی‌های اصلی دانشگاهی مثل «رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌ها» نیست. وقتی رتبه‌بندی تایمز رایگان بود، دانشگاه‌های ایرانی چندان مشارکت نمی‌کردند

رسولی با انتقاد از عدم مشارکت برخی دانشگاه‌ها در این رتبه‌بندی گفت: تا سال گذشته که حضور در این رتبه‌بندی رایگان بود؛ بسیاری از دانشگاه‌های ایرانی در آن مشارکت فعالی نداشتند و به دلیل این‌که این رتبه‌بندی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل مرتبط بود، در مورد آن انتقادهایی مطرح می‌کردند و حاضر به ارائه اطلاعات در مورد شاخص‌های آن نبودند. روند اررزیابی دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی تاثیرگذاری تایمز

عضو هیئت‌علمی ایرانداک درباره روند ارزیابی دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی تأثیرگذاری تایمز نیز توضیح داد: در این نظام صرفاً دریافت داده‌های عددی مطرح نیست. دانشگاه‌ها باید برای بسیاری از شاخص‌ها مستندات و شواهد ارائه کنند؛ برای مثال، اگر ادعا می‌کنند ساختمان‌های دانشگاه از تجهیزات هوشمند برای کاهش مصرف انرژی استفاده می‌کند، باید مدارک، تصاویر و مستندات آن را ارائه دهند.

وی افزود: همچنین اگر دانشگاه اعلام کند اعضای هیئت علمی آن در تدوین یک سیاست عمومی یا سند ملی نقش داشته‌اند، لازم است مدارک مربوط به این مشارکت را نیز ارائه کند. بنابراین فرآیند ارزیابی صرفاً مبتنی بر اعداد نیست و بررسی مستندات نیز بخش مهمی از آن را تشکیل می‌دهد. حضور در رتبه‌بندی‌ها؛ الزام حرفه‌ای یا یک دغدغه تجملی؟

رسولی در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایط کشور و دانشگاه‌ها حضور در نظام‌های رتبه‌بندی اولویت دارد؟ گفت: به عنوان فردی که در حوزه علم‌سنجی فعالیت کرده، در زمینه ارزیابی دانشگاه‌ها مشاوره می‌دهد و به این حوزه علاقه‌مند است، معتقدم این موضوع از الزامات حرفه‌ای دانشگاه‌هاست. دانشگاه یک نهاد حرفه‌ای است و مانند هر حرفه دیگری یک‌سری الزامات دارد. اگر قرار است دانشگاه داشته باشیم، باید استانداردها و الزامات آن را نیز رعایت کنیم.

وی ادامه داد: مسئله فقط حضور در رتبه‌بندی نیست، بلکه موضوع رعایت اصول حرفه‌ای دانشگاه است. اگر دانشگاهی می‌خواهد در فضای بین‌المللی فعالیت کند، باید الزامات این فضا را بپذیرد و خود را با آنها هماهنگ کند. همان‌طور که در هیچ حوزه حرفه‌ای دیگری نمی‌توان با دور زدن استانداردها انتظار عملکرد درست داشت، در دانشگاه نیز باید الزامات حرفه‌ای رعایت شود.

رسولی با اشاره به برخی رویکردهای نادرست در دانشگاه‌ها گفت: گاهی می‌بینیم برخی به دنبال راه‌هایی هستند که هزینه‌ها را کاهش دهند؛ برای مثال می‌پرسند چرا باید برای دسترسی به برخی پایگاه‌های اطلاعاتی یا خدمات بین‌المللی هزینه پرداخت کنیم و چرا از روش‌های غیررسمی استفاده نکنیم. اما این نگاه با فلسفه وجودی دانشگاه سازگار نیست.

وی تأکید کرد: ممکن است حضور در این رتبه‌بندی‌ها در کوتاه‌مدت دستاورد ملموسی برای دانشگاه نداشته باشد، اما در بلندمدت می‌تواند به ارتقای کیفیت دانشگاه‌ها کمک کند.

این متخصص علم‌سنجی خاطر نشان کرد: حداقل فایده این فرآیند آن است که دانشگاه‌ها مجبور می‌شوند داده‌های خود را مدیریت کنند. بسیاری از دانشگاه‌ها حتی اطلاعات منسجمی درباره شاخص‌های داخلی خود ندارند؛ برای مثال ممکن است آمار دقیق و قابل اتکایی درباره تعداد دانشجویان، وضعیت آموزشی، عملکرد پژوهشی یا سایر شاخص‌های خود نداشته باشند. گاهی حتی وقتی آمار تعداد دانشجویان را از مسئولان مختلف دانشگاه می‌پرسیم، نتایج متفاوت است. بنابراین دانشگاه وارد چنین فرآیندهایی می‌شود، ناچار است یک نظام داده‌ای ایجاد کند، اطلاعات خود را سامان دهد و عملکرد خود را با سال‌های گذشته مقایسه کند. همچنین دانشگاه می‌تواند متوجه شود در فضای جهانی چه موضوعاتی اهمیت بیشتری دارند و برای بهبود چه حوزه‌هایی باید برنامه‌ریزی کند.

رسولی با اشاره به اهمیت رقابت منطقه‌ای اظهار کرد: موضوع فقط رقابت با دانشگاه‌های بزرگ جهان نیست؛ ما در منطقه نیز با کشورهایی مانند عربستان و ترکیه رقابت داریم و نباید این مسئله را نادیده بگیریم و حضور در این رتبه‌بندی‌ها امکان مقایسه با دانشگاه‌های این کشورها را فراهم می‌کند.  پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر چرا هیچ صدایی از رهبر سوم جمهوری اسلامی ایران پخش نمی شود؟ نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : آنچه پدر پیش از لقاح می‌خورد، ممکن است بر سلامت نوزاد تأثیر بگذارد تماشاخانه سورنا ؛ پهلوان نام‌دار سیستانی و قهرمان نبرد ایران و روم / مشهورترین فرمانده ایرانی و سرنوشت تلخی که داشت ۲۵ سال تلاش و عاشقی برای میراث فرهنگی ایران / این زن قلعه الموت را جهانی کرد فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



۴۹ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

شناسایی ۱۲۵۰ بیمار پروانه‌ای/ تحریم هستیم، اما به قدر کافی پانسمان داریم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سید حمیدرضا هاشمی، مدیرعامل خانه «ای بی» (بیماران پروانه ای) گفت: در حال حاضر یک‌هزار و ۲۵۰ بیمار پروانه ای در کشور احصاء و شناسایی شده اند. شاید در سطح کشور نزدیک به ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر دیگر را هم داشته باشیم که بنا بر دلایلی شناسایی نشده اند، چون از هر ۵۰ هزار تولد زنده یک نفر به این بیماری مبتلا می شود، یا ما آنها را پیدا نکرده ایم یا اینکه آنها از خانه «ای بی» مطلع نیستند و به ما مراجعه نکرده اند.

وی اعلام کرد: چیزی که به عنوان تسکین دهنده مورد نیاز ضروری این بیماران است، پانسمان است که در حال حاضر هم که در تحریم هستیم و این پانسمان هم فقط در یک شرکت در سوئد تولید می شود که به طور رسمی طی نامه‌ای به ما اعلام کرده که نمی تواند به ما پانسمان بدهد.

هاشمی تاکید کرد: بیش از ۱۸۰ کشور در جهان از این محصول برای بیماران پروانه ای استفاده می‌کنند، اما با قاطعیت اعلام می کنم با وجود تحریم ها بیماران نگران نباشند؛ ما تحریم هستیم اما به قدر کافی پانسمان داریم. آنها فکر می کنند با این تحریم ها به ما فشار می‌آورند، سخت است اما پانسمان تامین شده است.

وی گفت: زمانی اگر یک بیماری ای بی به دنیا می‌آمد، مثل فرزند خود من که در ۲۵ سال پیش متولد شد، بیمارستان همان شب می گفت، آنها بروند اما اکنون دانشگاه های علوم پزشکی ما (خانه ای بی) را می‌شناسند و کودک تازه متولد شده مبتلا به بیماری پروانه ای را به ما معرفی می کنند تا خدمات بگیرند و نا امید نباشند.

مدیرعامل خانه ای بی در مورد اینکه امروز (جمعه، ۳۰ مردادماه) برای نخستین بار به بیش از ۵۰ نفر از بیماران «ای بی» پروانه ای در دانشگاه دندانپزشکی «شهید شکری» وابسته به دانشکده دندانپزشکی بقیه الله به صورت رایگان خدمات تخصصی دندانپزشکی ارائه شد، گفت: فرایند درمان این افراد امروز آغاز شده است و در ادامه این همکاری سایر بیماران پروانه‌ای نیازمند خدمات دندانپزشکی نیز به‌تدریج برای دریافت خدمات تخصصی معرفی و پذیرش می شوند.

وی افزود: برخی از این بیماران از اقصی نقاط کشور مانند استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و لرستان که به دلیل ازدواج‌های فامیلی این نوع بیماری بیشتر در آنها دیده می‌شود، به این مرکز مراجعه کرده‌اند.

حجت‌الاسلام هاشمی اعلام کرد: امروز بیمارانی داریم که از ایرانشهر سیستان و بلوچستان به ما مراجعه کرده‌اند، یعنی زحمت ۲ هزار کیلومتر راه را بر خود هموار کرده‌اند. باید برای خدمات رسانی به این بیماران با کمک خیرین، سپاه، نیروهای مسلح و وزارت بهداشت بتوانیم استان‌های معینی را داشته باشیم که این عزیزان راه کمتری را برای درمان طی کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، بیماری پروانه‌ای (اپیدرمولیزیس بولوسا (به انگلیسی: Epidermolysis bullosa) (ای‌بی: EB)) یک بیماری ارثی در بافت‌های پوستی است که در پوست و غشای مخاطی ایجاد تاول می‌کند. شیوع این بیماری یک در ۵۰ هزار نفر است.

شدت بیماری از ملایم تا کشنده تغییر می‌کند، این بیماری از یک جهش ژنتیکی در کراتین یا کلاژن ایجاد می‌شود. در همه گروه ‌های قومی و نژادی رخ می‌دهد و به طور مساوی بر مردان و زنان اثر می‌کند.

در نتیجه این بیماری پوست به شدت شکننده می شود و کوچکترین اصطکاک یا آسیب لایه‌های پوستی را جدا کرده و ایجاد تاول می‌کند. افراد دچار شده به این بیماری در معرض ریسک سرطان پوست هستند.




 قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟
۱۲ ساعت قبل / سایت خبرآنلاین

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟

بیشتر پژوهشگران منشأ «قنات» را ایران می‌دانند. شواهد تاریخی نشان می‌دهد این فناوری دست‌کم از دوره هخامنشیان رواج داشته و همراه با گسترش قلمرو ایران به سرزمین‌های دیگر نیز منتقل شده است.

 بازنشستگان تامین اجتماعی یکصدا شدند؛ ۷۱۶ هزار تومان، مطالبه‌ای که نباید پشت درهای تصمیم‌گیری بماند
۷ ساعت قبل / سایت عصر خبر

بازنشستگان تامین اجتماعی یکصدا شدند؛ ۷۱۶ هزار تومان، مطالبه‌ای که نباید پشت درهای تصمیم‌گیری بماند

تاکید همزمان بیات، دهقان‌کیا، عیوضی، برهانی و روحبخش بر این چهار محور، پیام روشنی دارد: بازنشستگان خواهان تعیین تکلیف روشن و زمان‌بندی مشخص برای مطالبات خود هستند، نه صرفا تکرار وعده‌ها.

 وزیر بهداشت: مسائل مربوط به معیشت اساتید را پیگیری کرده‌ایم
۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

وزیر بهداشت: مسائل مربوط به معیشت اساتید را پیگیری کرده‌ایم

برنا - گروه اجتماعی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از محل طراحی سؤالات آزمون بورد تخصصی و فوق‌تخصصی، با اشاره به حضور حدود ۲۷۰ استاد از ۲۴...

 جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جاده های شمالی اعلام شد / جاده چالوس یکطرفه می شود
۱۱ ساعت قبل / سایت رکنا

جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جاده های شمالی اعلام شد / جاده چالوس یکطرفه می شود

رکنا:رئیس پلیس راه راهور فراجا از اجرای محدودیت‌های مقطعی و یک‌طرفه در محورهای چالوس، هراز و فشم در روزهای جمعه و شنبه 30 و 31 مردادماه خبر داد.

 تهران خنک می شود
۴ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تهران خنک می شود

اداره کل هواشناسی استان تهران از کاهش نسبی دما طی امروز و فردا خبر داد و اعلام کرد با عبور موج ناپایداری از منطقه، از جمعه تا دوشنبه (۳۰ مرداد تا ۲ شهریور) افزایش ابر و وزش باد، گاهی باد شدید و در مناطق شمالی و ارتفاعات رگبار پراکنده و رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود.

 هشدار نسبت به مصرف خودسرانه استامینوفن تزریقی
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

هشدار نسبت به مصرف خودسرانه استامینوفن تزریقی

مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده‌های دارویی معاونت غذا و دارو با تأکید بر ضرورت مصرف منطقی استامینوفن، گفت: تزریقی بودن یک دارو به معنای اثربخشی بیشتر آن نیست.