قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

جای خالی سند جامع رفاه در کشور

عضو هیات مدیره صندوق بازنشستگی کشوری در یادداشتی از ضرورت ایجاد سند جامع رفاه نوشت.
 جای خالی سند جامع رفاه در کشور

بازنشستگی پایان خدمت نیست؛ آغاز فصل تازه‌ای از زندگی است. فصلی که باید با آرامش، امنیت، سلامت، نشاط و احساس ارزشمندی همراه باشد. بازنشستگان، سرمایه‌های انسانی کشور و حافظان تجربه، دانش و خاطره سازمانی نظام اداری ایران هستند.

علی‌حسین شهریور، عضو هیأت مدیره صندوق بازنشستگی کشوری، در یادداشتی نوشت: 

هرگونه سیاست‌گذاری در حوزه بازنشستگی باید بر پایه این واقعیت شکل گیرد که تکریم بازنشسته، صرفاً یک وظیفه اخلاقی نیست، بلکه یک مسئولیت حاکمیتی و سرمایه‌گذاری اجتماعی برای آینده کشور است.

 در سال‌های گذشته اقدامات ارزشمندی در حوزه خدمات رفاهی، بیمه‌ای، فرهنگی و اجتماعی بازنشستگان انجام شده است؛ اما واقعیت آن است که تحولات جمعیتی، افزایش امید به زندگی، تغییر سبک زندگی، گسترش سالمندی، فشارهای اقتصادی و افزایش انتظارات اجتماعی، ایجاب می‌کند که از رویکردهای سنتی فاصله گرفته و به سمت یک نظام جامع، هوشمند و آینده‌نگر حرکت کنیم.

 امروز دیگر رفاه بازنشستگان صرفاً به پرداخت حقوق یا ارائه چند خدمت رفاهی محدود نمی‌شود. رفاه، مفهومی چندبعدی است که امنیت اقتصادی، سلامت جسمی و روانی، مشارکت اجتماعی، فرصت‌های یادگیری، دسترسی عادلانه به خدمات، ارتباطات اجتماعی، نشاط، امید به زندگی و احساس کرامت را در بر می‌گیرد. بازنشسته باید احساس کند که پس از پایان دوران خدمت نیز همچنان مورد احترام، توجه و حمایت جامعه و نظام اداری کشور است.

 از سوی دیگر، منزلت اجتماعی بازنشستگان به همان اندازه رفاه اقتصادی اهمیت دارد. هیچ سیاست رفاهی زمانی موفق نخواهد بود که بازنشسته در فرآیند دریافت خدمات با پیچیدگی‌های اداری، پاسخگویی نامناسب یا احساس بی‌توجهی مواجه شود. کرامت انسانی باید محور تمامی سیاست‌ها، فرآیندها و خدمات صندوق باشد؛ از نحوه پاسخگویی کارکنان گرفته تا طراحی خدمات، اطلاع‌رسانی، محیط‌های خدمت‌رسانی و شیوه تعامل با بازنشستگان.

 یکی از ضرورت‌های امروز، گذار از مدیریت خدمات به حکمرانی رفاه است. در این رویکرد، صندوق بازنشستگی کشوری تنها ارائه‌دهنده خدمت نیست؛ بلکه نقش راهبر، هماهنگ‌کننده و سیاست‌گذار را بر عهده دارد و با بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، بخش خصوصی، نهادهای عمومی، دانشگاه‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد و …



 پرداخت معوقات بازنشستگان از ۱۵ شهریور آغاز می‌شود/ تأمین منابع کالابرگ با دستور رئیس‌جمهور
۱۶ دقیقه قبل / خبرگزاری ایلنا

پرداخت معوقات بازنشستگان از ۱۵ شهریور آغاز می‌شود/ تأمین منابع کالابرگ با دستور رئیس‌جمهور

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز پرداخت معوقات بازنشستگان از ۱۵ شهریور خبر داد

 کارگران ساختمانی در آستانه یک امتیاز بزرگ / مشمولیت مشاغل سخت و زیان‌آور در راه است / خبر مهم وزیر کار درباره بازنشستگی
۱۱ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

کارگران ساختمانی در آستانه یک امتیاز بزرگ / مشمولیت مشاغل سخت و زیان‌آور در راه است / خبر مهم وزیر کار درباره بازنشستگی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اصلاح قانون مشاغل سخت و زیان آور در خصوص کارگران ساختمانی در دست اقدام است و بزودی این شاغلان زیر پوشش قانون مزبور قرار خواهند گرفت.