قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

چرا رسانه‌های ایرانی مرجعیت خود را از دست داده‌اند؟

نشست «بحران بی‌اعتمادی» با سخنرانی دکتر محمدمهدی فرقانی، روزنامه‌نگار و استاد دانشگاه، فریدون صدیقی، روزنامه‌نگار و مدرس دانشگاه و جلال خوش‌چهره، روزنامه‌نگار و مدرس، در دفتر توسعه آموزش رسانه برگزار شد.
 چرا رسانه‌های ایرانی مرجعیت خود را از دست داده‌اند؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدمهدی فرقانی استاد علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری در این نشست با اشاره به اینکه وضعیت موجود رسانه مساعد نیست و با بحران اشتغال در روزنامه‌نگاری مواجه هستیم، گفت: شاید امروز سخت‌ترین کار، روزنامه‌نگاری است؛ به این جهت که از یک طرف با توقعات روزافزون مخاطب روبه‌روست و مردم حق دارند که حقیقت را بدانند و حق دسترسی آزادانه به اطلاعات دارند که اصل اولیه روزنامه‌نگاری است و همچنین مردم حق دسترسی به آرا و عقاید گوناگون برای حقیقت جویی دارند. در این شرایط یا باید میرزابنویس باشیم و آنچه منابع رسمی می‌گویند را بنویسیم یا اگر دنبال حقیقت هستیم با مشکلات بسیاری مواجه می‌شویم.

فرقانی با اشاره به اینکه بحران بی‌اعتمادی بحثی ۲۰۰ ساله در ایران و موضوعی جهانی است، گفت: در کشور ما این وضعیت بغرنج‌تر و پیچیده‌تر است. اعتماد یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی است. در جامعه ما از قبل از انقلاب مشروطه تا امروز سرمایه اجتماعی پایین بوده و علت آن این است که در بیشتر موارد، منافع مردم و حکومت یکسان نبوده است. این دوگانه دولت ـ ملت مگر در مقاطعی خاص از آغاز تاریخ ایران وجود داشته است. این در حالی است که اعتماد، مهم‌ترین سرمایه هر جامعه است. امروز صحبت از مرجعیت رسانه می‌شود. ما نمی‌توانیم هیچ مرجعیتی در هیچ زمینه‌ای نداشته باشیم، ولی فکر کنیم فقط باید مرجعیت رسانه داشته باشیم.

وی افزود: مرجعیت رسانه به اقتدار ملی و اقتدار حکومت، نه صرفاً قدرت آن، برمی‌گردد. مرجعیت به شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین پیوند دولت و ملت بستگی دارد. نمی‌توانیم در زمینه‌های دیگر مرجعیت نداشته باشیم و بعد توقع مرجعیت رسانه‌ای داشته باشیم. وقتی این دوگانگی به وجود می‌آید، بخواهیم یا نخواهیم، اعتماد از مردم سلب می‌شود.

این استاد ارتباطات و رسانه، تصریح کرد: عمده رسانه‌ها از بودجه دولتی استفاده می‌کنند و به نهادهایی وابسته‌اند و مطبوعات هم با نهادهای دولتی سر و سری دارند و اگر نداشته باشد قدرت بقایی نخواهند داشت. در تاریخ ۲۰۰ ساله مطبوعاتی‌مان هیچ‌گاه فرصت آگاهی ملی را پیدا نکردیم، در شرایط عادی همه مطبوعات مانند هم هستند و در شرایط خاص که تفاوت‌ها باید روشن شود، شاهد هستیم که هیچ تفاوتی وجود ندارد.

فرقانی درباره راه‌اندازی …



پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 محمدرضا شریفی‌نیا: مجید مظفری طلاست
روزنامه آرمان امروز

محمدرضا شریفی‌نیا: مجید مظفری طلاست

آرمان امروز : محمدرضا شریفی‌نیا روز سه‌شنبه در آیین اعطای نشان درجه یک هنری به مجید مظفری در سالن سیف‌الله داد اظهار کرد: اسمش هم با مسماست با کارهای آقای بیضایی واقعا طلا فروخت. این موقعیت بسیار عالی برای آقای مجید مظفری بود. کارهای نمایشی هم که انجام داده در حد طلای ۱۸ تا ۲۴ [ ]
 افشای راز ۳۰ ساله قتل خواننده معروف
روزنامه آرمان امروز

افشای راز ۳۰ ساله قتل خواننده معروف

آرمان امروز : محاکمه قتل توپاک شکور، اسطوره موسیقی هیپ‌هاپ سرانجام سه دهه پس از مرگ این خواننده در یک تیراندازی در هنگام حرکت در لاس‌وگاس آغاز شد و دوین دیویس به طراحی این قتل متهم شده است. دادستان و وکیل مدافع دیویس، اظهارات آغازین خود را ارائه کردند. به گزارش سی‌بی‌اس نیوز، بینو پالال، معاون [ ]
 ملاحظات اطلاع‌رسانی
روزنامه آرمان امروز

ملاحظات اطلاع‌رسانی

آرمان امروز :نشست تخصصی «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با حضور نمایندگانی از دولت‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم برگزار شد. در این نشست به این موضوع پرداخته شد که چرا در سال‌های اخیر با وجود برخورداری از نهادهای رسمی نتوانسته‌اند تحولات اجتماعی را به موقع تشخیص داده و پاسخگو باشند. نشست «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با محوریت بررسی چالش‌های اطلاع‌رسانی [ ]
 عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا
سایت صبانیوز

عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، پس از ۱۴ سال دوری از قاب تلویزیون، سیدمحمد سادات اخوی امسال با برنامه «چهارگاه» به آنتن شبکه چهار سیما بازگشت و این بازگشت، با میزبانی برنامه «دچار» در شبکه نسیم ادامه یافت؛ برنامه‌ای که کوشیده از زاویه‌های ادبی، هنری و تاریخی به واقعه عاشورا نگاه کند. سیدمحمد سادات اخوی در این
 چنگیز شیخلی درگذشت
سایت ایران آنلاین

چنگیز شیخلی درگذشت

چنگیز شیخلی از پیشگامان اکتشاف غارهای ایران و غارنوردی، در ۹۹ سالگی درگذشت.
 تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
سایت ایران آنلاین

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

در روزهای پایانی این هفته که مصادف با شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) است، «انتظار»، «پروژه ۷۴۹»، «سقوط در یخ»، «۸۸»، «تحقیقات جنایی پنجشنبه ها»، «ماموریت مادر دختری»، «بازی سرنوشت»، «دیپلو داینا»، «فرمانروای آب»، «گوتیا» و «مورو در برابر سولو» فیلم های جدیدی هستند که از شبکه‌های سیما پخش می‌شوند.
 نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان
روزنامه دنیای اقتصاد

نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

آیین اهدای گواهی‌نامه درجه‌یک هنری به مجید مظفری، بازیگر سینما و تلویزیون در سازمان سینمایی برگزار شد و این بازیگر از بیکاری هنرمندان گلایه کرد. در این مراسم محمدرضا شریفی‌نیا، بازیگر سینما، گفت: وقتی اسم مجید مظفری می‌آید، من یاد طلافروشان می‌افتم. او در آثاری بازی کرده که واقعا مانند طلا هستند، به‌خصوص همکاری‌هایش با بهرام بیضایی. مجید مظفری در تئاتر هم طلافروشی کرده و آثار ارزشمندی در کارنامه دارد که «کالیگولا» از جمله آنهاست. او افزود: مجید مظفری از یک جوان خوش‌تیپ و کاردرست از پیش از انقلاب تا امروز بازی کرده و همچنان توانسته است خودش را حفظ کند. این یک نکته بسیار مهم در زندگی این هنرمند …
 کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد
سایت تابناک

کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

دوربین را روی سه‌پایه و مقابل یک آینه بزرگ قرار داد؛ خودش در مقابل آن ایستاد و شاتر را زد.