قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۲ ساعت قبل

مشکلات کارگری در ماهشهر/ از خودکشی نافرجام تا سرپیچی از احکام قضایی

دبیر اجرایی خانه کارگر بندر امام، از بحران معیشتی کارگران بندر ماهشهر، خودکشی نافرجام یک کارگر اخراجی و سرپیچی برخی شرکت‌ها از احکام قضایی خبر داد.
 مشکلات کارگری در ماهشهر/ از خودکشی نافرجام تا سرپیچی از احکام قضایی

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کارگران اخراجی پتروشیمی‌های ماهشهر با پنج سال سابقه کار پیمانکاری، روز سه‌شنبه ۲۰ مردادماه در جریان تجمع مقابل اداره کار بندر ماهشهر اقدام به خودکشی کرد. این اقدام با مداخله به‌موقع سایر کارگران حاضر در محل نافرجام ماند و نیروهای امدادی وی را به بیمارستان حاجیه نرگس ماهشهر منتقل کردند که بر اساس اطلاعات منتشرشده، وی همچنان در این مرکز درمانی بستری است.

ابراهیم پیرایش، دبیر اجرایی خانه کارگر بندر امام، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا دربارۀ این حادثه اظهار داشت: طبق اخبار واصله، این کارگر حدوداً ۳۵ساله پس از مراجعه به ادارۀ کار و عدم دریافت پاسخ قانع‌کننده نسبت به مطالباتش، دست به این اقدام زده است.

پیرایش دربارۀ پیشینۀ مشکلات کارگران ماهشهر از جمله کارگران اخراجی شرکت پتروناد توضیح داد: پروژۀ این شرکت هنوز به مرحلۀ بهره‌برداری نرسیده، اما در جریان شرایط جنگی، کارفرما بیش از ۲۰ نفر از نیروها را از کار بیکار کرده است.

به گفتۀ وی، پس از پیگیری‌های انجام‌شده کمتر از ۱۰۰ نفر از کارگران به سر کار بازگشته‌اند، اما تعدادی از نیروهای سابق همچنان امکان بازگشت نیافته‌اند؛ این در حالی است که پروژۀ شرکت همچنان فعال است و کارگران در آن مشغول به کار هستند.

دبیر اجرایی خانه کارگر بندر امام با انتقاد از عملکرد برخی شرکت‌ها تصریح کرد: برخی مجموعه‌ها با وجود خسارات ناشی از شرایط جنگی، نیروهای خود را حفظ کرده و تعدیل نیرو انجام نداده‌اند، اما برخی شرکت‌ها، جنگ و بحران را بهانه‌ای برای برکناری نیروهای خود کرده‌اند.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به وضعیت معیشتی کارگران شرکت‌های فعال در مجموعۀ بندر اشاره کرد و گفت: این مجموعه‌ها با مشکلات گوناگونی در زمینۀ تعیین حقوق و دستمزد روبه‌رو هستند. خود ادارۀ بندر اجازه نمی‌دهد یک شرکت حقوق کافی به کارگران بپردازد، بلکه نحوۀ مدیریت شرکت‌ها به گونه‌ای است که دستمزدها را نسبت به یکدیگر می‌سنجند؛ رویه‌ای که در عمل به پرداخت حقوق کمتر منجر می‌شود، نه پرداختی متعارف و قانونی.

وی افزود این معضل فقط به بندر ماهشهر محدود نیست و در بخش‌های مختلف منطقۀ ویژه نیز دیده می‌شود.

این فعال کارگری، با اشاره به‌عدم اجرای آرای مراجع حل‌اختلاف و احکام قضایی در برخی شرکت‌ها تاکید کرد: برخی شرکت‌ها در منطقه آزاد به هیچ‌کس پاسخگو نیستند و با وجود صدور آرای هیئت‌های حل‌اختلاف، دستورات مقام قضایی و احکام اجرای احکام دادگستری، همچنان از پذیرش و اجرای احکام صادرشده سر باز می‌زنند.

پیرایش با یادآوری ضوابط قانونی در برخورد با مستنکفین از احکام افزود: برابر قانون باید با فرد یا مجموعۀ مستنکف، برخورد قانونی صورت گیرد، اما متأسفانه شاهد اجرای این ضمانت‌های قانونی نیستیم.

وی معتقد است؛ این رویه موجب قرار گرفتنِ کارگران در شرایط بسیار دشواری شده است؛ به طوری که از یک سو نیروهای اخراجی برای تامین معاش در بلاتکلیفی به سر می‌برند و از سوی دیگر کارگران شاغل نیز با مشکلات دستمزدی و عدم تحقق مطالبات قانونی مواجه‌اند.

دبیر اجرایی خانه کارگر بندر امام در پایان خاطرنشان کرد: این بی‌توجهی‌ها به حقوق کارگران تقریباً همه‌گیر شده و حتی برخی شرکت‌های زیرمجموعۀ وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی را نیز در بر گرفته است. در شرایط فعلی، هم‌زمانی مشکلات اشتغال، معیشت و  عدم اجرای مطالبات قانونی، وضعیت کارگران بندر ماهشهر را حساس‌تر از گذشته کرده و در نتیجه، پیگیری جدی مسئولان، تعیین تکلیف نیروهای اخراجی پتروناد و نظارت بر اجرای احکام قضایی در شرکت‌های منطقه را ضروری‌ ساخته است.

  انتهای پیام/



۵ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

سناتور چاک شومر از یک جنگ بی پایان دیگر آمریکا در خاورمیانه انتقاد کرد

به گزارش برنا از الجزیره، چاک شومر روز پنجشنبه در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: بنزین بالای ۴ دلار در هر گالن است. بدهی ملی ۴۰ تریلیون دلار شده است. ما یک جنگ بی‌پایان دیگر در خاورمیانه داریم.

وی با انتشار تصویری از دونالد ترامپ که درحال توصیف یک ستون است افزود: این مساله‌ای است که دونالد ترامپ بر آن تمرکز دارد.

پیش از این چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات سنای آمریکا در پیامی با اشاره به افزایش تلفات ارتش تروریستی آمریکا در جنگ با ایران، خواستار پایان این جنگ شده بود.

انتهای پیام/


۶ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

ترامپ: توافق با ایران آسان نیست

به گزارش برنا، دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با رادیو دبلیوای‌بی‌سی ۷۷ که پنجشنبه شب به وقت محلی منتشر شد، درباره جنگ علیه ایران با تکرار لفاظی‌های خود مدعی شد: «چاره‌ای جز حمله به ایران نداشتیم، اگر ۱۰۰ بار دیگر هم لازم بود این کار را انجام می‌دادم، ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.»

رئیس جمهوری آمریکا در توجیه شکست خود در میدان دیپلماسی بدون اشاره به زیاده خواهی‌های واشنگتن و بدعهدی و نقض تفاهمنامه اسلام آباد ادعا کرد: «نیروی دریایی، هوایی از بین رفته است. بخشی از مشکل این است که بسیاری از رهبران از بین رفته‌اند. دستیابی به توافق آسان نیست. هیچ‌کس نمی‌داند چه کسی رهبری می‌کند.»

رئیس جمهوری جمهوریخواه و جنگ طلب آمریکا ادعا کرد: هدف اصلی کارزار آمریکا، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

ترامپ در توجیه رویکرد‌های شکست خورده خود در قبال جمهوری اسلامی ایران و در حالیکه پیامد‌های جنگ بی دلیل او بر روی زندگی مردم آمریکا تاثیر گذاشته است، ادعا کرد: «فکر می‌کنم مردم می‌بینند که ما چه می‌کنیم، زیرا ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. ما باید به خاورمیانه سفر کنیم، زیرا نمی‌توانیم اجازه دهیم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.»

رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر با توهین به ایران مدعی شد: «آن‌ها دیوانه‌اند. اگر کشوری مانند آن سلاح هسته‌ای داشته باشد، بدون تردید از آن استفاده خواهد کرد.»

ترامپ همچنین به استفاده از بمب‌افکن‌های بی‌۲ در حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران اشاره و ادعا کرد: «من جلوی آن را گرفتم و با بمب‌افکن‌های بی‌۲، آن را به‌طور کامل متوقف کردم.»

رئیس جمهوری آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل که واشنگتن را در گرداب جنگ علیه ایران فرو برده است و در توجیه جنگ علیه ایران بدون اشاره به اقدامات تل آویو در منطقه به ویژه سرزمین‌های اشغالی فلسطین مدعی شد: «آن‌ها (ایران) اسرائیل را نابود می‌کردند. آنها خاورمیانه را نابود می‌کردند.»

ترامپ در این برنامه رادیویی ادعا کرد: «ما در قبال ایران بسیار خوب عمل می‌کنیم. ما از نظر نظامی آنها را کاملا از بین بردیم. البته هنوز تعدادی موشک و پهپاد دارند، اما توانایی آنها برای ساخت این تجهیزات در مقایسه با پنج ماه پیش بسیار کاهش یافته است. پنج ماه پیش آنها حملات موثری انجام می‌دادند، اما حالا برایشان بسیار دشوار است که هر هدفی را مورد حمله قرار دهند.»

رئیس جمهوری آمریکا بدون اشاره به پیامد‌های اقتصادی جنگ خود علیه ایران بر زندگی و معیشت آمریکایی مدعی شد: «آن‌ها (ایران) در وضعیت بدی هستند. نرخ تورم آنها حدود ۳۰۰ درصد است و ارزش پول آنها تقریبا از بین رفته است. نیرو‌های نظامی هم حقوق دریافت نمی‌کنند؛ بنابراین در شرایط بسیار بدی قرار دارند.»

ترامپ در باره تنگه هرمز نیز در حالیکه ایران کنترل این آبراه حیاتی را برعهده دارد، بار دیگر ادعای خود را تکرار و ادعا کرد: آمریکا کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارد!

وی در بخش دیگری از این مصاحبه در توجیه حمله به ایران مدعی شد: «ایران به قدرت سلطه‌گری در خاورمیانه تبدیل شده است که برای همه قلدری می‌کند.»

ترامپ بدون اشاره به اینکه پایگاه‌های آمریکا در خاک برخی کشور‌های منطقه است و نیز خسارات واشنگتن از پاسخ دفاعی ایران ادعا کرد «که ایرانی‌ها به سوی کشور‌های نیمه‌بی‌طرفی موشک شلیک کردند که هیچ‌کس از میزان دخالت آنها در درگیری آگاه نبود.»

انتهای پیام/


۹ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

سازمان ملل: به بازگشت به مذاکرات نیاز داریم

به گزارش برنا، استفان دوجاریک روز پنجشنبه به وقت محلی در واکنش به سیاست اعمال فشار اقتصادی بیشتر آمریکا گفت: ما در حال حاضر، شاهد تاثیر درگیری در خلیج فارس بر اقتصاد جهانی هستیم.

سخنگوی سازمان ملل، پیامد‌های جنگ علیه ایران را «عدم آزادی حمل و نقل در تنگه هرمز، و اکنون نیز عدم آزادی دریانوردی در باب المندب، در خلیج عدن» برشمرد.

دوجاریک تاکید کرد: آنچه ما نیاز داریم، بازگشت جدی به مذاکرات است، زیرا افزایش فعالیت‌های نظامی و افزایش درگیری اقتصادی، برای اقتصاد جهانی خوب نخواهد بود.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش و درحالیکه در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده است، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

انتهای پیام/




 ۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟
۶ ساعت قبل / سایت تابناک

۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟

کارشناسان می‌گویند ۲ ساعت سکوت در روز، نقش مهمی در سلامت روان، حفظ حافظه، کاهش استرس و پیشگیری از بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ی مغز داشته باشد.

 رصد کامل فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور؛ تاکنون هیچ تخلفی گزارش نشده است
۲۰ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

رصد کامل فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور؛ تاکنون هیچ تخلفی گزارش نشده است

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تأکید بر استقرار شبکه ملی حفاظت آزمون برای تأمین امنیت برگزاری کنکور ۱۴۰۵ گفت: تاکنون هیچ موردی از تقلب و تخلف در جریان برگزاری این آزمون گزارش نشده است و تمامی شبکه‌ها، کانال‌ها و صفحات فضای مجازی که مدعی فروش سؤالات کنکور هستند، تحت رصد قرار دارند.

 فراخوان شرکای اجتماعی برای احیای شورای عالی رفاه و اصلاح ساختار حکمرانی تامین اجتماعی
۱۶ ساعت قبل / سایت عصر خبر

فراخوان شرکای اجتماعی برای احیای شورای عالی رفاه و اصلاح ساختار حکمرانی تامین اجتماعی

دبیر و عضو هیأت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی استان تهران خواستار تشکیل «کارگروه احیای شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی و اصلاح ساختار حکمرانی سازمان

 نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود - تسنیم
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود - تسنیم

وزیر بهداشت اعلام کرد نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود.

 مرگ دل خراش زنی ۱۵ساله که شلاق خورده بود
۲۲ ساعت قبل / سایت تابناک

مرگ دل خراش زنی ۱۵ساله که شلاق خورده بود

اوایل هفته منابع بیمارستانی، مرگ مشکوک زنی جوان در بیمارستان هاشمی نژاد را به پلیس اطلاع می‌دهند. با حضور مأموران در بیمارستان و تأیید موضوع، با دستور قضایی...

 دفترچه سوالات علوم‌تجربی کنکور منتشر شد
۱۷ ساعت قبل / سایت تابناک

دفترچه سوالات علوم‌تجربی کنکور منتشر شد

دفترچه سوالات گروه علوم تجربی آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد. کلید اولیه اول شهریورماه منتشر خواهد شد.