قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

پاسخ دانشگاه علوم پزشکی گیلان به یک گزارش؛ از برچسب زنی‌‌های بی‌اساس تا حاشیه‌سازی‌ و سیاه‌نمایی + توضیح ایلنا

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پاسخ به گزارش منتشر شده در خبرگزاری ایلنا (کار ایران) با عنوان «تداوم انتقادها از بحران درمان در گیلان؛ اما آب از آب تکان نمی خورد» جوابیه‌ای صادر کرد.
 پاسخ دانشگاه علوم پزشکی گیلان به یک گزارش؛ از برچسب زنی‌‌های بی‌اساس تا حاشیه‌سازی‌ و سیاه‌نمایی + توضیح ایلنا

به گزارش ایلنا، در جوابیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در واکنش به گزارش منتشره با عنوان «تداوم انتقادها از بحران درمان در گیلان؛ اما آب از آب تکان نمی خورد» آمده است: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پاسخ به ادعاهای تکراری ساختگی و غرض ورزانه فرد موسوم به استاد دانشگاه در این گزارش، موارد و مستندات ذیل را به اطلاع مردم شریف استان و رسانه‌ها می‌رساند:

۱- تنزل ساحت علم و سلامت به گمانه زنی‌های سیاسی و برچسب زنی‌های بی‌اساس

اولین و بزرگترین ایراد ساختاری این مصاحبه خروج آشکار آن از دایره نقد کارشناسی و ورود به وادی شایعه‌پراکنی و سیاسی کاری است. مصاحبه شونده محترم که خود را استاد دانشگاه می‌نامد، به جای تکیه بر شاخص‌های علمی و بهداشتی با وارد کردن نام نماینده محترم شهرستان رودبار و طرح ادعاهای واهی درباره پشت پرده‌های سیاسی ثبات مدیریتی دانشگاه تلاش کرده است تا ساحت مقدس نظام سلامت و خدمت‌رسانی به مردم را به معادلات و لابی‌های سیاسی تقلیل دهد.

جهت تنویر افکار عمومی اعلام می‌دارد که ثبات یا تغییر در مدیریت دانشگاه علوم پزشکی گیلان که اکنون تحت هدایت دکتر محمد تقی آشوبی اداره می‌شود تنها و تنها بر پایه شاخص‌های ارزیابی عملکرد، جهاد تجهیزاتی توسعه درمانی و در نهایت اعتماد وزارت متبوع استوار است، نه گمانه زنی‌های جناحی ارتباط دانشگاه با نمایندگان محترم مجلس نیز همواره بر مدار قانون تعامل سازنده برای حل مشکلات مردم و توسعه زیر ساختهای کلان استان بوده و هست.

۲- پاسخ کوبنده آمار و خدمات درمانی به ادعای تعطیلی بخش دولتی

مصاحبه شونده در ادعایی مضحک مدعی شده است که بخش دولتی تعطیل یا مبدل به محل ارجاع به بخش خصوصی شده و بیماران برای جراحی‌های ساده به خارج از استان می‌روند آمار درخشان نظام درمانی گیلان در بخش دولتی بهترین پاسخ به این سیاه نمایی است:

بیمارستان فوق تخصصی قلب دکتر حشمت رشت ارائه خدمات بستری دولتی به بیش از ۱۶۰ بیمار در روز، انجام ماهانه ۶۰ تا ۷۰ عمل جراحی قلب باز انجام ۸۰۰ خدمت آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در ماه و راه اندازی روش نوین تاوی (TAVI) برای بیش از ۱۰۰ بیمار گویای توانمندی بی‌نظیر کادر دولتی است. همچنین ارائه بیش از ۴ هزار خدمت سیتی آنژیوگرافی با تعرفه دولتی در یک سال اخیر نیاز بیماران را به مراکز خصوصی یا خارج از استان قطع کرده است.

مرکز آموزشی درمانی رازی رشت قطب پیوند کبد و کلیه شمال کشور با ثبت ۳۳۶ مورد اهدای عضو انجام سالانه ۵ هزار عمل جراحی پیشرفته عروق و قفسه سینه با تعرفه دولتی درمان ماهانه ۱۰۰ بیمار سرطانی در بخش انکولوژی و پیشرفت بالای ۸۵ درصدی پروژه‌های ملی رادیوتراپی و پت سی تی PET-CT)، فرضیات ذهنی مصاحبه شونده را رسماً تکذیب می‌کند.

۳- شهادت اساتید برجسته و هیئت علمی شناسنامه‌دار دانشگاه در برابر ادعاهای بی‌شناسنامه

در حالی مصاحبه شونده بی‌نام و نشان مدعی فلج شدن درمان در گیلان است که اساتید، رؤسا و مدیران گروه فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با هویت مشخص و سوابق درخشان علمی، عملکرد مراکز درمانی را تایید و تشریح می‌کنند.

استادانی برجسته و فوق تخصص همچون دکتر حسین همتی مسئول بخش جراحی و استاد جراحی عروق، دکتر منصور قناعی استاد فوق تخصص گوارش و کبد دکتر فاطمه نجاتی فر (استاد و فوق تخصص خون و انکولوژی دکتر سید مجتبی مهرداد عضو هیئت علمی و فوق تخصص غدد)، دکتر نیک فرجام مدیر گروه قلب دانشگاه دکتر صدیقی نژاد و دکتر حقیقی رؤسای بیمارستانهای حشمت و رازی همگی از چهره‌های شناخته شده، صاحب نام و اعتبار علمی کشور هستند که شبانه روز در همین بیمارستان‌های دولتی مشغول تربیت پزشکان آینده و درمان روزانه هزاران بیمارند.

حال سوال اساسی از آن رسانه این است آیا عقلانی و پذیرفتنی است اساتید برجسته و فوق تخصصی که عمر و آبروی حرفه‌ای خود را صرف خدمت در عرصه سلامت استان کرده‌اند و عملکرد این مراکز را رسماً گواهی می‌دهند نادیده گرفته شوند و ادعاهای یک فرد نامشخص که آبروی علمی هیئت علمی را ابزار اغراض سیاسی کرده ملاک قضاوت قرار گیرد؟ آیا این دانشمندان برجسته حاضرند اعتبار و سابقه درخشان چند دهه‌ای خود را فدای کتمان حقیقت کنند یا این مصاحبه شونده مجهول الهویه است که حقیقت را فدای تخریب سیاسی کرده است؟

لینک سه خبر به عنوان مستندات ادعای بالا

https://gums.ac.ir/ZWF

https://gums.ac.ir/ZDwF

https://gums.ac.ir/ZvCF

۴- قاطعیت در برخورد با تخلفات و تعرفه‌های خارج از قانون (زیر میزی)

بر خلاف ادعای مطرح شده مبنی برعدم برخورد با تخلفات تعرفه‌ای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و ارگانهای نظارتی آن، بدون هیچ گونه ملاحظه فردی پرونده‌های تخلفات درمانی را رصد کرده و کمیسیون ماده ۱۱ تعزیرات حکومتی دانشگاه فعالانه با هرگونه دریافت مبالغ خارج از تعرفه برخورد قانونی می‌کند.

۶- آدرس غلط در خصوص پروژه‌های عمرانی و پراکندگی ساختمان‌ها

پراکندگی ساختمانهای دانشکده‌ها و واحدهای ستادی یک چالش ساختاری با ریشه چندین دهه‌ای است. متهم کردن مدیریت فعلی به خاطر این مشکل سنواتی بی‌انصافی محض است؛ چرا که مدیریت کنونی با جدیت در حال پیگیری کلان پروژه ساخت سایت متمرکز لاکان و تکمیل بیمارستان کلان ۴۲۱ تخت خوابی آن است تا به این پراکندگی خاتمه دهد.

نتیجه‌گیری:

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن استقبال از نقدهای منصفانه اعلام می‌دارد که نقد علمی مستلزم شناخت واقعیت و دوری از اغراض سیاسی است. سیاه نمایی با تکیه بر مصاحبه‌های مجهول و آمیخته به فرضیات شخصی و حاشیه‌سازی‌های رسانه‌ای هیچ خللی در عزم استوار مدافعان سلامت استان در خدمت‌رسانی شبانه روزی به مردم شریف گیلان ایجاد نخواهد کرد و حق پیگیری حقوقی این اتهامات واهی برای دانشگاه محفوظ است.

توضیح ایلنا: 

هدف از گزارش‌های متعددی که از عملکرد نامطلوب دانشگاه علوم پزشکی گیلان با استناد به اظهارات اساتید هیات علمی این دانشگاه در خبرگزاری ایلنا منتشر شده،  صرفا مورد توجه قرار دادن کلید واژه‌ای فراموش شده است: «شایسته سالاری»

اگرچه جوابیه ارسالی از سوی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان خود گواهی بر نپذیرفتن مسئولیت شرایط بحرانی به وجود آمده در حوزه درمان این استان است و بر طبق آنچه انتظار می‌رفت از ابتدا تا انتهای آن از واژه‌هایی همچون ادعاهای تکراری ساختگی و غرض ورزانه، برچسب‌زنی‌های بی‌اساس، ادعاهای واهی، اتهامات واهی، تخریب سیاسی، سیاه نمایی، ادعاهای بی‌شناسنامه و مصاحبه شونده مجهول‌الهویه پر شده است. واژه‌هایی آشنا که کاربردی فوق‌العاده برای فرار رو به جلو و فرافکنی دارند نه پاسخگویی.

سوال بی‌پاسخ خبرگزاری ایلنا از مسئولان این است که چرا نباید فردی شایسته‌ در مسند امور قرار بگیرد، آیا نباید شاخص‌های عملکردی یک مدیر در طول ۱۴۵۰ روز حضور در پست ریاست دانشگاه مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و کارآمدی او برای ابقا در این پست ملاک باشد؟

برخورد غیرحرفه‌ای و از روی دستپاچگی دانشگاه علوم پرشکی گیلان با طرح چند نقد عیان و واضح که جان را به لب مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه و البته  کادر درمان رسانده، خود به خوبی حکایت از این واقعیت دارد که ظرفیت و تحملی برای شنیدن ضعف‌ها و مشکلات وجود ندارد.

برچسب‌زنی‌های این نهاد و در راس آن کادر حاکم بر دانشگاه علوم پزشکی گیلان به منتقدان اعم از رسانه و غیررسانه خود گواه این حقیقت است که جز تیغ حذف و برخورد و اتهام‌زنی هنر دیگری در چنته برخی مدیران این نهاد وجود ندارد.

رسانه نه آدرس غلط می‌دهد و نه اهل غرض‌ورزی است، بلکه ناظر بی‌طرفی است که رنج و درد مردم را به تصویر می‌کشد و نمی‌تواند در قبال این همه بی‌عملی و ضعف و پُست‌پرستی سکوت کند.   

چرا نباید کم وکاستی‌ها، بی‌عملی‌ها و مخالفت‌هایی که با عملکرد یک مدیر در سطح استان وجود دارد، نادیده گرفته شود و در هر شرایطی و بی‌توجه به وضعیت بحرانی سلامت در یک استان، آن مدیر حفظ شود، به قول سیاسیون مگر قحط‌الرجال داریم؟  

تلاش برای حفظ وضع موجود تا آنجاست که چندی پیش «مهرداد گودرزوند چگینی»  نماینده شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی در خصوص انتقادها از عملکرد رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به ایلنا گفته بود: «در این زمینه صحبت هایی زیادی کرده‌ایم و تاثیری ندارد. در کل تلاش‌ها بی‌فایده است.وزیر بهداشت ظاهرا در این خصوص نمی‌خواهد اقدامی انجام دهد و در کل این دولت به دنبال تغییرات نیست.»

خبرگزاری ایلنا در پایان لازم می‌داند در دفاع از شأن و جایگاه علمی اساتیدی که در جوابیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان «مصاحبه شونده مجهول‌الهویه با ادعاهای بی‌شناسنامه»  مورد خطاب قرار گرفته‌اند، اعلام کند: این اساتید، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هستند و صرفا به این دلیل، اسامی آنها فاش نشده است که کوته‌‌بینی‌ و نقدناپذیری به سنگ اندازی‌ها در ادامه کار و تدریس آنان منجر نشود که به نظر نگارنده موضوع چنان واضح و آشکار است که توضیح بیشتری را نمی‌طلبد .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

وزارت بهداشت نظر اساتید را جویا شود، به جوابیه اکتفا نکند

یکی از اساتید مصاحبه شونده هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بعد از مشاهده جوابیه روابط عمومی دانشگاه در تماس با ایلنا اظهار کرد: عدم رضایت اعضا هیات علمی و کادر درمان و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی از عملکرد رییس حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی گیلان به سادگی با نظرسنجی قابل اثبات است. اعضا هیات علمی که حاضر شده‌اند در سطح کشور این‌ عدم رضایت از عملکرد دکتر آشوبی را اعلام کنند، افراد انگشت شماری از خیلی عظیمی از ناراضیان از عملکرد ایشان هستند. که متاسفانه رییس دانشگاه علوم پزشکی حتی از انتقاد یک فرد هیات علمی به دیده دشمنی و خصومت می‌نگرد در حالی که تمامی انتقاد‌ها به جهت نگرانی و دلسوزی برای مردم گیلان و در راستای ارتقا سیستم بهداشت و درمان گیلان است.

او تصریح کرد: جناب آقای دکتر آشوبی از جهش تجهیزاتی در استان گیلان سخن می‌گویند. اعداد و ارقام این تجهیزات که توسط تلاش های ایشان به استان گیلان اختصاص داده شده است به سادگی گویای حقیقت است و دانشگاه علوم پزشکی به آسانی با اعلام آمار تجهیزات اختصاص داده، می‌تواند این ابهام را رفع کند.

وی ادامه داد: جناب آقای دکتر آشوبی بالغ بر ۱۴۵۰ روز است بر مسند ریاست دانشگاه علوم پزشکی تکیه زده است و تنها ۵۰ روز کشور عزیز ما درگیر جنگ بوده است، اینکه ایشان ناکارآمدی و کم کاری و اهمال کاری خود را با جنگ توجیه می‌کند متاسفانه چیزی جز فرار از حقایق نیست. کسی منکر تلاش‌های شبانه روزی پزشکان و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیست، اما اگر از خود آنان نیز حقایق را جویا شوید به شما می‌گویند خواستار تغییر شرایط دانشگاه هستند تا در محیطی بهتر و شرایطی مناسب‌تر که خدمت کنند.

این استاد دانشگاه افزود: متاسفانه بازی با افکار عمومی را به افراد منتقد نسبت می‌دهند، آنچه توسط خیرخواهان و افراد دغدغه‌مند مطرح می‌شود، چیزی جز نگرانی در خصوص فاجعه‌ای که در دانشگاه علوم پزشکی در حال رخ دادن است، نیست. اتفاقا در این شرایط و حتی در بحران باید جلوی سیاسی کاری گرفته شود چون انچه در میان است جان مردم است.

وی در پایان خطاب به دکتر آشوبی گفت: جنابعالی چهار سال است رییس دانشگاه هستید و از طرفی از سال ۸۹ بر جایگاه‌های مهم مدیریتی در دانشگاه گیلان اعم از معاون درمان و معاون توسعه و… تکیه زده اید، اینکه چرا دانشگاه گیلان در چنین شرایط بحرانی از لحاظ تجهیزاتی و زیر ساختاری به سر می‌برد خود شما باید پاسخگو باشید. آنچه شما به عنوان تنها هنرتان بیان می‌کنید، که پروژه‌های راکد سایر روسای دانشگاه گیلان را مجددا راه اندازی کرده‌اید، به نوعی زیر سوال بردن عملکرد مدیران موفق پیشین است و آنان را متهم به بی‌عملی کرده‌اید که بسیار نیز از شما موفق‌تر بوده اند. انتهای پیام/



۱ ساعت قبل / سایت اندیشه معاصر

آمپول لاغری چیست و چه کسانی می توانند از آن استفاده کنند؟ توصیه مهم فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری / توصیه فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری؛ عوارض، شرایط مصرف و نکات مهم قبل از تزریق

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  اندیشه معاصر ؛ بسیاری از این ترکیبات با تحریک سیستم عصبی مرکزی یا تغییر در عملکرد دستگاه گوارش عمل می‌کنند.عوارض جانبی شایع شامل افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، بی‌خوابی، اضطراب و تکرار مشکلات گوارشی است. در موارد شدیدتر، برخی از این داروها می‌توانند منجر به آسیب‌های کبدی، نارسایی کلیوی یا حتی سکته‌های قلبی شوند.علاوه بر خطرات فیزیکی، چرخه‌ «لاغری سریع و بازگشت وزن» باعث تخریب متابولیسم بدن می‌شود. چاقی با تغییر سبک زندگی، تغذیه اصولی و فعالیت بدنی کنترل می‌شود، نه با سرکوب مصنوعی اشتها.

ندا مفتاح، فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم، گفت: ما باید این باور غلط را از بین ببریم که چاقی فقط یک مشکل ظاهری است. چاقی در واقع یک «بیماری مزمن» است.

وی ادامه داد: این بیماری می‌تواند احتمال بروز طیف گسترده‌ای از اختلالات متابولیک را به شدت افزایش دهد؛ از جمله دیابت، فشار خون بالا، اختلالات خواب، کبد چرب و حتی افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها. در واقع، چاقی ریشه بسیاری از مشکلات سلامتی ماست.

مفتاح متذکر شد: آمارها بسیار نگران‌کننده هستند. طبق داده‌هایی که از ایران به دست آمده، از هر چهار بزرگسال ایرانی، یک نفر دچار چاقی است. اگر بخواهیم محدوده وسیع‌تری را در نظر بگیریم، با ترکیب چاقی و اضافه وزن، بیش از ۶۰ درصد بزرگسالان کشور ما با این چالش دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

این استاد غدد و متابولیسم درباره اینکه امروزه شاهد استفاده گسترده از داروهای تزریقی کاهنده وزن هستیم؛ این داروها دقیقاً چگونه عمل می‌کنند؟ ابراز کرد: مصرف این داروها امروزه بسیار رایج شده است. این داروهای تزریقی از طریق چند مکانیسم به کاهش وزن کمک می‌کنند. آنها باعث کاهش اشتها و افزایش احساس سیری می‌شوند و همچنین سرعت تخلیه معده را کند می‌کنند که این امر منجر به کاهش وزن بدن می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: نکته مثبت اینجاست که این داروها تنها برای لاغری نیستند؛ بلکه یکی از ابزارهای مهم در کنترل قند خون محسوب می‌شوند و می‌توانند علاوه بر کاهش قند، عوارض ناشی از دیابت مانند بیماری‌های قلبی-عروقی را نیز کاهش دهند.

مفتاح ادامه داد: من اکیداً توصیه می‌کنم که مصرف این داروها هرگز نباید به‌صورت خودسرانه، تحت مراکز غیردرمانی یا توسط افراد غیرپزشک انجام شود. قبل از شروع، حتماً باید با پزشک مشورت کرد تا شرایط بیماری، داروهای مصرفی دیگر و «اندیکاسیون» یا همان ضرورت پزشکیِ مصرف دارو برای آن فرد مشخص شود.

این فوق تخصص غدد افزود: اگر فردی بدون نیاز پزشکی این داروها را مصرف کند، نه تنها سودی نمی‌برد، بلکه ممکن است دچار آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر شود.

وی درباره اینکه آیا این داروها می‌توانند جایگزین روش‌های سنتی درمان باشند؟ افزود: خیر، ابداً. باید این نکته را در ذهن داشته باشیم که تمام این داروها تنها «بخشی از درمان» هستند و به هیچ وجه نمی‌توانند جانشین «سبک زندگی سالم» شوند.

مفتاح تاکید کرد: برای رسیدن به سلامتی پایدار، دارو به تنهایی کافی نیست؛ هر فرد باید حتماً به تغذیه مناسب و ورزش منظم روی بیاورد. دارو یک کمک‌کننده است، اما ستون اصلی، سبک زندگی شماست.

امروزه چاقی دیگر تنها یک مسئله زیبایی یا یک عدد ساده روی ترازو نیست؛ بلکه یک بیماری مزمن و جدی است که سلامت جامعه را تهدید می‌کند.

با توجه به آمار تکان‌دهنده در ایران، استفاده از داروهای جدید کاهنده وزن به یک بحث داغ تبدیل شده است.چاقی فراتر از یک مسئله زیبایی، یک بیماری مزمن و پیچیده است که با اختلالات متابولیک، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی-عروقی و مشکلات مفصلی همراه است.

با توجه به فشار روانی ناشی از اضافه وزن، بسیاری از افراد به دنبال «راه میان‌بر» یعنی داروهای لاغری می‌روند؛ اما این مسیر می‌تواند بسیار پرخطر باشد.استفاده از داروهای لاغری، به‌ویژه داروهای بدون نسخه یا داروهایی که بدون نظارت دقیق پزشک مصرف می‌شوند، می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری داشته باشد.

بسیاری از این ترکیبات با تحریک سیستم عصبی مرکزی یا تغییر در عملکرد دستگاه گوارش عمل می‌کنند.عوارض جانبی شایع شامل افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، بی‌خوابی، اضطراب و تکرار مشکلات گوارشی است. در موارد شدیدتر، برخی از این داروها می‌توانند منجر به آسیب‌های کبدی، نارسایی کلیوی یا حتی سکته‌های قلبی شوند.علاوه بر خطرات فیزیکی، چرخه‌ «لاغری سریع و بازگشت وزن» باعث تخریب متابولیسم بدن می‌شود. چاقی با تغییر سبک زندگی، تغذیه اصولی و فعالیت بدنی کنترل می‌شود، نه با سرکوب مصنوعی اشتها.

ندا مفتاح، فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم، گفت: ما باید این باور غلط را از بین ببریم که چاقی فقط یک مشکل ظاهری است. چاقی در واقع یک «بیماری مزمن» است.

وی ادامه داد: این بیماری می‌تواند احتمال بروز طیف گسترده‌ای از اختلالات متابولیک را به شدت افزایش دهد؛ از جمله دیابت، فشار خون بالا، اختلالات خواب، کبد چرب و حتی افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها. در واقع، چاقی ریشه بسیاری از مشکلات سلامتی ماست.

مفتاح متذکر شد: آمارها بسیار نگران‌کننده هستند. طبق داده‌هایی که از ایران به دست آمده، از هر چهار بزرگسال ایرانی، یک نفر دچار چاقی است. اگر بخواهیم محدوده وسیع‌تری را در نظر بگیریم، با ترکیب چاقی و اضافه وزن، بیش از ۶۰ درصد بزرگسالان کشور ما با این چالش دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

این استاد غدد و متابولیسم درباره اینکه امروزه شاهد استفاده گسترده از داروهای تزریقی کاهنده وزن هستیم؛ این داروها دقیقاً چگونه عمل می‌کنند؟ ابراز کرد: مصرف این داروها امروزه بسیار رایج شده است. این داروهای تزریقی از طریق چند مکانیسم به کاهش وزن کمک می‌کنند. آنها باعث کاهش اشتها و افزایش احساس سیری می‌شوند و همچنین سرعت تخلیه معده را کند می‌کنند که این امر منجر به کاهش وزن بدن می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: نکته مثبت اینجاست که این داروها تنها برای لاغری نیستند؛ بلکه یکی از ابزارهای مهم در کنترل قند خون محسوب می‌شوند و می‌توانند علاوه بر کاهش قند، عوارض ناشی از دیابت مانند بیماری‌های قلبی-عروقی را نیز کاهش دهند.

مفتاح ادامه داد: من اکیداً توصیه می‌کنم که مصرف این داروها هرگز نباید به‌صورت خودسرانه، تحت مراکز غیردرمانی یا توسط افراد غیرپزشک انجام شود. قبل از شروع، حتماً باید با پزشک مشورت کرد تا شرایط بیماری، داروهای مصرفی دیگر و «اندیکاسیون» یا همان ضرورت پزشکیِ مصرف دارو برای آن فرد مشخص شود.

این فوق تخصص غدد افزود: اگر فردی بدون نیاز پزشکی این داروها را مصرف کند، نه تنها سودی نمی‌برد، بلکه ممکن است دچار آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر شود.

وی درباره اینکه آیا این داروها می‌توانند جایگزین روش‌های سنتی درمان باشند؟ افزود: خیر، ابداً. باید این نکته را در ذهن داشته باشیم که تمام این داروها تنها «بخشی از درمان» هستند و به هیچ وجه نمی‌توانند جانشین «سبک زندگی سالم» شوند.

مفتاح تاکید کرد: برای رسیدن به سلامتی پایدار، دارو به تنهایی کافی نیست؛ هر فرد باید حتماً به تغذیه مناسب و ورزش منظم روی بیاورد. دارو یک کمک‌کننده است، اما ستون اصلی، سبک زندگی شماست.


۲ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

وزیر بهداشت: مسائل مربوط به معیشت اساتید را پیگیری کرده‌ایم

محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از محل طراحی سؤالات آزمون بورد تخصصی و فوق‌تخصصی با اشاره به حضور حدود ۲۷۰ استاد از ۲۴ رشته فوق‌تخصصی در این فرآیند، آزمون‌های بورد را از مهم‌ترین آزمون‌های حوزه پزشکی دانست.

وی در همین زمینه تاکید کرد: این آزمون‌ها نقش مهمی در تدوین و تثبیت استاندارد‌های پزشکی و اطمینان از کیفیت خدمات درمانی دارند.

وی با قدردانی از پیشکسوتان و اساتید جامعه پزشکی که در فرآیند طراحی سؤالات آزمون‌های برد فوق‌تخصصی مشارکت دارند، اظهار کرد: امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران و در محل طراحی سؤالات، میزبان جمعی از برجسته‌ترین اساتید پزشکی کشور هستیم که برای طراحی و نهایی‌سازی سؤالات آزمون بورد فوق‌تخصصی مشغول فعالیت هستند.

وزیر بهداشت افزود: آزمون بورد فوق‌تخصصی، یکی از مهم‌ترین و بالاترین آزمون‌هایی است که در حوزه پزشکی برگزار می‌شود و کار اساتید در این زمینه، به تثبیت استاندارد‌های پزشکی کشور کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه رشته‌های پزشکی ایران در حوزه تخصص و فوق‌تخصص همواره در منطقه پیشتاز بوده‌اند، تاکید کرد: هدف ما این است که این سطح علمی را حفظ کنیم و یکی از راه‌های تحقق این هدف، طراحی آزمون‌های استاندارد و اطمینان‌بخش است تا پزشکان جوانی که وارد عرصه خدمت می‌شوند، از توانمندی لازم برای ارائه خدمات مناسب به مردم برخوردار باشند.

وزیر بهداشت ادامه داد: هدف از حضور در محل طراحی سوالات، علاوه بر قدردانی و خداقوت به اساتید، گفت‌و‌گو درباره مسائل و مشکلات آنان بود. همچنین از اساتید خواستیم دیدگاه‌ها و پیشنهاد‌های خود درباره مسائل عمومی کشور را نیز با وزارت بهداشت در میان بگذارند تا بتوانیم با کمک یکدیگر شرایط را بهبود دهیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت معیشت و حقوق اعضای هیات علمی نیز گفت: مسائل مربوط به معیشت اساتید را پیگیری کرده‌ایم و روز گذشته نیز در جلسه‌ای با رئیس‌جمهور این موضوعات مطرح شد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: تلاش ما این است که شان اساتید دانشگاه به لحاظ معیشتی حفظ و مسائل موجود نیز برطرف شود.

وی درباره سیاست وزارت بهداشت درخصوص ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی نیز گفت: سیاست حوزه آموزش موضوعی ثابت و مشخص است و پذیرش دانشجو در پزشکی، دندانپزشکی و سایر رشته‌ها باید متناسب با ظرفیت‌های کشور باشد.

وزیر بهداشت افزود: تعریف این تناسب و ارزیابی آن در مرحله اجرا، موضوعی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است و به نظر می‌رسد نتایج آن به‌زودی اعلام شود.

انتهای پیام/


۳ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

تامین خدمات درمانی ایثارگران مناطق کم‌برخوردار در استان‌های همجوار

سید حمیدرضا متقی، مشاور معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اهمیت ارائه خدمات روانشناسی و روانپزشکی به افرادی که در جنگ حضور داشته آمد گفت: وزارت بهداشت و مراکز وابسته به این وزارتخانه خدمات مشاوره‌ای را به آسیب‌دیدگان ارائه می‌کنند و این خدمات به صورت تلفنی نیز در دسترس است.

وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز از ظرفیت روانشناسان و روانپزشکان برای ارائه خدمات به جامعه هدف استفاده می‌کند.

مشاور معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره حمایت‌های درمانی از جامعه هدف در مناطق کم‌برخوردار نیز اظهار کرد: در این مناطق تلاش می‌شود خدمات مورد نیاز از ظرفیت استان‌های همجوار و برخوردارتر تامین شود.

وی افزود: اعتبارات اختصاص یافته به مناطق کم‌برخوردار معمولاً بیشتر از سایر استان‌ها در نظر گرفته می‌شود و در صورت نیاز نیز تیم‌های درمانی به این مناطق اعزام می‌شوند تا بخشی از کمبود‌های موجود در حوزه درمان جبران شود.

متقی درباره خدمات توانبخشی و مراقبت‌های طولانی مدت نیز اظهار کرد: بنیاد شهید بخشی از خدمات مورد نیاز بیماران را از طریق مراکز نگهداری طولانی مدت خود ارائه می‌کند و در کنار آن از ظرفیت مراکز خصوصی نیز برای خرید خدمت استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: مراکز توانبخشی بنیاد شهید در اختیار جامعه هدف قرار دارند و افرادی که به خدمات بازتوانی و توانبخشی نیاز دارند می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند.

مشاور معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به گستردگی شبکه مراکز درمانی طرف قرارداد گفت: در حال حاضر بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ مرکز درمانی در کشور در بخش خصوصی طرف استفاده بنیاد قرار دارند که بخشی از خدمات توانبخشی نیز از طریق این مراکز ارائه می‌شود.

متقی درباره استفاده از سامانه‌های الکترونیکی برای کاهش مراجعات حضوری نیز گفت: بخش قابل توجهی از فرایند‌های بنیاد در حوزه‌های مختلف به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، اما در حوزه بهداشت و درمان همچنان در برخی مراحل مراجعه حضوری ضروری است، زیرا تشخیص و ارزیابی پزشکی اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی افزود: در بسیاری از خدمات درمانی پس از مراجعه اولیه و ثبت اطلاعات مورد نیاز امکان کاهش مراجعات حضوری وجود دارد. همچنین در حوزه بیمه نیز برخی اطلاعات و مدارک در مراجعه نخست در سامانه ثبت می‌شود و پس از آن در بسیاری از موارد نیازی به مراجعه مجدد وجود ندارد.

متقی تأکید کرد: هدف از توسعه خدمات الکترونیکی تسهیل دسترسی جامعه هدف به خدمات و کاهش مراجعات غیرضروری است.

انتهای پیام/




 شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است
۲۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است

مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان گفت: طبق بررسی‌ تصاویر در ذخیره‌گاه زیست‌کره توران در شرق استان سمنان(تنها زیستگاه زادآور یوزپلنگ آسیایی) جنسیت یوزپلنگ هیوا «نر» است.

 رصد کامل فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور؛ تاکنون هیچ تخلفی گزارش نشده است
۲۳ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

رصد کامل فضای مجازی برای مقابله با تقلب در کنکور؛ تاکنون هیچ تخلفی گزارش نشده است

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تأکید بر استقرار شبکه ملی حفاظت آزمون برای تأمین امنیت برگزاری کنکور ۱۴۰۵ گفت: تاکنون هیچ موردی از تقلب و تخلف در جریان برگزاری این آزمون گزارش نشده است و تمامی شبکه‌ها، کانال‌ها و صفحات فضای مجازی که مدعی فروش سؤالات کنکور هستند، تحت رصد قرار دارند.

 کشت خشخاش ممنوع است
۱۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

کشت خشخاش ممنوع است

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: کشت خشخاش بر اساس قانون صراحتاً ممنوع است و هیچ بحثی در ستاد درباره کشت خشخاش وجود ندارد.

 فراخوان شرکای اجتماعی برای احیای شورای عالی رفاه و اصلاح ساختار حکمرانی تامین اجتماعی
۱۹ ساعت قبل / سایت عصر خبر

فراخوان شرکای اجتماعی برای احیای شورای عالی رفاه و اصلاح ساختار حکمرانی تامین اجتماعی

دبیر و عضو هیأت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی استان تهران خواستار تشکیل «کارگروه احیای شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی و اصلاح ساختار حکمرانی سازمان

 اصلاح فرآیندهای نظارت بر سلامت فرآورده‌های غذایی
۲۳ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

اصلاح فرآیندهای نظارت بر سلامت فرآورده‌های غذایی

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از اصلاح فرآیندهای نظارتی، توسعه سامانه‌های الکترونیکی و حرکت به سمت نظارت پسینی برای تسهیل تولید سالم خبر داد.

 میگنا - بررسی فعالیت مغز در تجربه‌های دینی
۱۴ ساعت قبل / سایت میگنا

میگنا - بررسی فعالیت مغز در تجربه‌های دینی

عضو گروه روان‌شناسی مرکز مطالعات اکولوژیکالادراک و کنش(cespa) دانشگاه کنتیکت، گفت: مناسک دینی پدیده‌هایی چندلایه هستند و مطالعه دقیق آن‌ها نیازمند همکاری میان رشته‌های مختلف است. علوم شناختی دین می‌تواند با ایجاد ارتباط میان علوم اعصاب، روان‌شناسی، علوم اجتماعی، انسان‌شناسی، مطالعات دین و مطالعات زیارت، زمینه‌ای جدید برای شناخت علمی مناسک اسلامی و شیعی فراهم کند. در این رویکرد، دین نه صرفاً مجموعه‌ای از باورها و مناسک، بلکه پدیده‌ای پیچیده در پیوند میان ذهن، مغز، بدن، جامعه، فرهنگ و معنا در نظر گرفته می‌شود.