قیمت طلا امروز




 سایت فرارو / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

از هدف قرار گرفتن ۳ نفتکش اماراتی در تنگه هرمز چه می‌دانیم؟

حمله به سه کشتی اماراتی بخشی از مجموعه گسترده‌تری از حوادثی است که از زمان آغاز جنگ، ناوگان شرکت «ادنوک» (ADNOC) را هدف قرار داده‌اند. این شرکت اعلام کرده است که از زمان شروع درگیری‌ها، ۱۵ فروند از شناورهایش هدف حمله موشکی یا پهپادی قرار گرفته‌اند.
 از هدف قرار گرفتن ۳ نفتکش اماراتی در تنگه هرمز چه می‌دانیم؟

فرارو-  شرکت «ادنوک» (ADNOC) امارات در بیانیه‌ای اعلام کرد: سه فروند شناور متعلق به این شرکت، شامگاه پنج‌شنبه و جمعه، ۱۳ و ۱۴ اوت/ ۲۲ و ۲۳ مردادماه هنگام عبور از تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفتند؛ این حادثه هیچ‌گونه تلفات جانی در پی نداشت. 

به گزارش فرارو به نقل از الجزیره، امارات ایران را مسئول این حملات دانست و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز ضمن هشدار درباره تهدید علیه آزادی کشتیرانی و عرضه انرژی، این اقدام را محکوم کردند. 

شرکت ادنوک - شرکت نفت دولتی ابوظبی - یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انرژی در جهان است که نفت خام، گاز طبیعی و فرآورده‌های پالایش‌شده را به سراسر دنیا صادر می‌کند. 

اگرچه ادنوک نامی از شناورهای هدف‌قرارگرفته نبرد، اما شرکت امنیت دریایی «ونگارد تک» (Vanguard Tech) - به نقل از نشریه تخصصی اخبار کشتیرانی و صنعت دریایی «سی‌ترید مریتایم» (Seatrade Maritime) - آن‌ها را شامل کشتی «NAVIG8 MESSI» با پرچم سنگاپور و کشتی «TARIF» با پرچم لیبریا شناسایی کرد. 

این نام‌ها با فهرست رسمی ناوگان شرکت «خدمات و لجستیک ادنوک» (ADNOC Logistics & Services) - که در ژانویه ۲۰۲۶ به‌روزرسانی شده و شامل هر دو کشتی «NAVIG8 MESSI» و «TARIF» است - مطابقت دارند.  زمان‌بندی حمله

بیانیه‌های رسمی امارات زمان دقیق هدف قرار گرفتن این دو شناور را مشخص نمی‌کنند؛ شرکت «ادنوک» - تنها اعلام کرد که این حمله شامگاه پنج‌شنبه، ۱۳ اوت، رخ داده است. 

در مقابل، دو گزارش منتشرشده از سوی «عملیات تجارت دریایی بریتانیا» (UKMTO) به زمان یکسانی اشاره دارند - ساعت ۱۹:۵۲ (به وقت امارات و عمان) - و خاطرنشان می‌کنند که در آن لحظه، این دو نفتکش در حال خروج از خلیج [فارس] و عبور از تنگه هرمز بودند. 

اگرچه این دقیق‌ترین زمان‌بندیِ در دسترسِ عموم برای این حوادث محسوب می‌شود، اما نشان‌دهنده زمانی است که گزارش‌ها در سامانه UKMTO ثبت شده‌اند؛ این امر لزوماً تأیید نمی‌کند …



 عبور مخفیانه نفتکش‌ها از تنگه هرمز
۵ ساعت قبل / سایت تابناک

عبور مخفیانه نفتکش‌ها از تنگه هرمز

سی‌ان‌ان مدعی شده برخی نفتکش‌ها با خاموش کردن فرستنده‌های ردیابی و با پشتیبانی نیروی دریایی آمریکا از تنگه هرمز عبور می‌کنند.

 ادعای وبگاه آکسیوس درباره انتقال نفت از تنگه هرمز
۶ ساعت قبل / سایت تابناک

ادعای وبگاه آکسیوس درباره انتقال نفت از تنگه هرمز

درحالی که داده‌های شرکت‌های فعال در زمینه ردیابی کشتی‌ها در تنگه هرمز از کاهش تردد نفتکش‌ها در این تنگه حکایت دارد، وبگاه آکسیوس مدعی شد که حدود ۴۰ نفتکش از...

 آمریکا شکست نظامی مقابل ایران را با شکست اقتصادی جایگزین می‌کند
۴۴ دقیقه قبل / سایت مشرق

آمریکا شکست نظامی مقابل ایران را با شکست اقتصادی جایگزین می‌کند

روزنامه الاخبار، تشدید جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران را انتقال ترامپ از شکستی به شکست دیگر مقابل تهران دانست.

 داستان هزار و یک شب توهمات ترامپ + عکس
۱ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

داستان هزار و یک شب توهمات ترامپ + عکس

ترامپ بار دیگر با انتشار تصویری از خلیج فارس «تنگه هرمز» را «قلمرو جدید آمریکا» نامید!

 دلارهای نفتی عراق، اهرم فشار واشنگتن برای معماری خطوط انرژی مدیترانه
۴ ساعت قبل / سایت مشرق

دلارهای نفتی عراق، اهرم فشار واشنگتن برای معماری خطوط انرژی مدیترانه

تام باراک با جلب اعتماد ترامپ موتور پیشران طرح‌های جاه‌طلبانه واشنگتن برای کنترل بر منابع نفت عراق است.



ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد
خبرگزاری ایسنا

هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد

جنگ غیرقانونی و نامشروع علیه ایران اقتصاد امارات را با شوکی چندلایه مواجه کرده است؛ اختلال در هرمز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، آسیب به بنادر و انرژی، افت بخش غیرنفتی و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران، رشد اقتصادی را کُند و مدل تجارت‌محور ابوظبی را آسیب‌پذیر کرده است.
از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟
خبرگزاری ایرنا

از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟

تهران-ایرنا- روزنامه گاردین با بررسی شباهت‌های بحران کنونی دونالد ترامپ در جنگ با ایران با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری، نوشت که رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای با جنگی فرسایشی، افزایش قیمت انرژی و کاهش حمایت افکار عمومی مواجه است؛ شرایطی که می‌تواند خاطره شکست انتخاباتی کارتر را تداعی کرده و به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات پیش‌رو تبدیل شود.
سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!
روزنامه توسعه ایرانی

سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!

رامین پرتو تحرکات دیپلماتیک در خلیج فارس و پیرامون تنگه هرمز، در شرایطی که بحران منطقه ای وارد مرحله ای پیچیده و همراه با بلاتکلیفی سیاسی و امنیتی
نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»
سایت خبرآنلاین

نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»

افشای متن کامل نامه‌های خصوصی و احساسی ناتالی هارپ، دستیار ارشد دونالد ترامپ به رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ابعاد بی‌سابقه‌ای از میزان نفوذ، ارتباطات عاطفی و حتی چالش‌های ساختاری و امنیتی این دستیار ۳۵ ساله را در حلقه اصلی همراهان ترامپ برملا کرده است.
پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»
سایت فرارو

پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»

مک کارنی گفت: کشورش میز مذاکره را ترک کرده است، زیرا ایالات متحده خواسته‌هایی بیش از حد داشت و پیشنهاداتش ناچیز بود.