قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

آلودگی‌های نفتی خلیج فارس در چارچوب کنوانسیون منطقه‌ای پیگیری می‌شود

تهران - ایرنا - معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به آسیب‌های ناشی از آلودگی‌های نفتی به سواحل و اکوسیستم آبی خلیج فارس در جریان جنگ تحمیلی، گفت: پایش، اندازه‌گیری و نمونه‌برداری از این آلودگی‌ها در حال انجام است و موضوع از طریق کنوانسیون منطقه‌ای و در سطح بین‌المللی پیگیری خواهد شد.
 آلودگی‌های نفتی خلیج فارس در چارچوب کنوانسیون منطقه‌ای پیگیری می‌شود



به گزارش خبرنگار ایرنا، شینا انصاری روز شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ در نشست صمیمانه با خبرنگاران محیط زیست به مناسبت روز خبرنگار با اشاره به تداوم حملات در طول ایام جنگ تحمیلی و پس از آن، اظهار کرد: در جریان این حملات، آسیب‌هایی از نظر آلودگی‌های نفتی به سواحل کشور و خلیج فارس وارد شد و سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز در ارتباط مستمر با کنوانسیون منطقه‌ای، از طریق تصاویر ماهواره‌ای در جریان کم و کیف این آلودگی‌ها قرار گرفت.
وی درباره آلودگی‌های نفتی در خلیج فارس گفت: همه این موارد در چارچوب‌های پیش‌بینی‌شده در حال پیگیری است و موضوع تنها به یک نفتکش محدود نمی‌شود، موارد دیگری از جمله تخلیه آب توازن نیز



2
 عملیات پاکسازی آلودگی نفتی در سواحل قشم انجام شد
۲ ساعت قبل / سایت مشرق

عملیات پاکسازی آلودگی نفتی در سواحل قشم انجام شد

به گزارش مشرق در پی مشاهده آلودگی نفتی در بخش‌هایی از سواحل جزیره قشم، عملیات پاکسازی این سواحل با حضور و نظارت احمدرضا لاهیجان‌زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، مقامات محلی و دستگاه‌های مسئول آغاز شد.

در این عملیات، شرکت انرژی پاسارگاد با اختصاص ظرفیت‌های اجرایی، فنی و تجهیزاتی خود، برای پاکسازی سواحل وارد عمل شد.

این عملیات با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست، منطقه آزاد قشم و اداره بنادر و دریانوردی انجام شد و شرکت تجهیز و توسعه صنایع هنگام قشم، از شرکت‌های تابعه گروه انرژی پاسارگاد، مأموریت یافت با بهره‌مندی از نیروهای اجرایی و مهندسی و همچنین به‌کارگیری ماشین‌آلات و تجهیزات تخصصی، در پاکسازی مناطق آلوده مشارکت کند.

در این چارچوب، تجهیزاتی از جمله بابکت، لودر، کامیون‌های سبک و سنگین و پدهای جاذب مواد نفتی برای پاکسازی سواحل شیب‌دراز، سوزا و دیگر مناطق درگیر آلودگی به کار گرفته شد.

حفاظت از زیستگاه‌های حساس و مدیریت پسماندهای نفتی

در جریان این عملیات، اقدامات لازم برای جمع‌آوری آلودگی‌های نفتی، حفاظت از زیستگاه‌های حساس ساحلی و مناطق مرتبط با زیست و تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های دریایی انجام شد.

حفاظت از مناطق زیست آبزیان، صیانت از اکوسیستم ارزشمند جنگل‌های حرا و تنوع زیستی وابسته به آن و نیز مدیریت مسئولانه پسماندهای حاصل از پاکسازی، از دیگر محورهای اقدامات محیط‌زیستی در این عملیات بود.

یکی از اقدامات گروه انرژی پاسارگاد در سواحل جنوبی کشور، کاشت و نگهداشت هزاران اصله درخت حرا در ساحل شمالی جزیره قشم است. این مجموعه در راستای مقابله با آلودگی‌های نفتی در سواحل جنوبی کشور و عمل به تعهد خود در زمینه حفاظت از محیط زیست و جوامع محلی، با هماهنگی مراجع ذی‌صلاح و بر اساس سناریوهای پیش‌بینی‌شده، در اسرع وقت وارد عمل شد.

اقدامات انجام‌شده در عملیات پاکسازی سواحل قشم با تقدیر معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست همراه شد.


2
 بسیج امکانات برای پاکسازی کامل سواحل قشم
۵ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

بسیج امکانات برای پاکسازی کامل سواحل قشم

به گزارش ایلنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده، در حاشیه بازدید میدانی از ساحل سوزا، با اشاره به اهمیت و زیبایی چشم‌نواز این منطقه برای گردشگران، گفت: سواحل سوزا به دلیل ویژگی‌های خاص طبیعی، همواره مقصد بسیاری از گردشگران در فصول مناسب سال بوده است. متأسفانه در پی حوادث ناشی از توطئه‌های اقتصادی که بر کشور تحمیل شده است، شاهد نفوذ آلودگی‌های نفتی به این پهنه آبی و ساحلی بودیم.

وی در خصوص وضعیت مدیریت بحران بیان داشت: در روزهای گذشته با تلاش همکاران ما در اداره‌کل محیط‌زیست استان هرمزگان، سایر دستگاه‌های اجرایی و همراهی ارزشمند مردم، بخش قابل‌توجهی از آلودگی جمع‌آوری شد. با این حال، اخیراً با موج دیگری از آلودگی مواجه شدیم که آثار آن به‌وضوح در ساحل مشهود است.

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، از امروز عملیات پاکسازی با توان عملیاتی بالاتری پیگیری خواهد شد. در همین راستا، دستگاه‌های اجرایی بیشتری برای تسریع در روند جمع‌آوری آلودگی‌ها به کار گرفته شده‌اند و پیش‌بینی می‌کنیم که با این هم‌افزایی، عملیات پاکسازی ساحل طی چند روز آینده به طور کامل به پایان برسد.

لاهیجان‌زاده همچنین در خصوص مدیریت پسماندهای جمع‌آوری شده گفت: خاک‌های آلوده شده در این عملیات، با هماهنگی سازمان منطقه آزاد قشم در مکان مشخصی دپو و نگهداری خواهند شد. تدابیر لازم اتخاذ شده است تا در مراحل بعدی، ضمن اصلاح و پاکسازی اصولی این خاک‌ها، فرآیند بازیافت آن جهت استفاده در پروژه‌های عمرانی یا سایر مصارف با رعایت استانداردهای زیست‌محیطی صورت گیرد.

وی در پایان از تمامی نیروهای امدادی، دستگاه‌های همکار و مردم محلی که در خط مقدم این عملیات زیست‌محیطی برای حفظ سرمایه‌های طبیعی جزیره قشم تلاش کردند، قدردانی کرد.

  انتهای پیام/


1
 خبر خوب برای بلندترین قله ایران
۳۲ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

خبر خوب برای بلندترین قله ایران

محمد داس‌مه، وکیل دادگستری و مشاور حقوقی سازمان منابع طبیعی، با اشاره به اقدامات این سازمان برای حفاظت از دماوند گفت: عرصه این اثر طبیعی ملی در مالکیت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد و اسناد کاداستر آن نیز به‌طور کامل اخذ شده است.

به گفته او، تمامی معادنی که در ارتفاع بالاتر از ۱۷۰۰ متر فعالیت داشته‌اند، متوقف شده‌اند و سازمان منابع طبیعی نیز با مکاتبه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، صدور هرگونه مجوز برای ایجاد معدن جدید و حتی احداث راه دسترسی در این ارتفاع را ممنوع کرده است.

دماوند در سال ۱۳۸۷ به‌عنوان میراث طبیعی ملی ثبت شد و طی سال‌های گذشته، موضوع فعالیت‌های معدنی، مالکیت اراضی و نبود برنامه مدیریتی جامع از جمله چالش‌های ثبت جهانی آن بوده است. توقف معادن؛ مانع اصلی برطرف شد

همشهری نوشت: علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، توقف معادن بالاتر از ۱۷۰۰ متر را اتفاقی مهم برای پرونده دماوند دانست و گفت اگر این محدودیت‌ها به‌طور کامل اجرا شود، یکی از مهم‌ترین موانع ثبت جهانی برطرف شده است.

او افزود در صورت حل شدن موضوع مالکیت، گام بعدی تهیه «پلان مدیریتی» دماوند خواهد بود؛ برنامه‌ای که باید نحوه حفاظت، توسعه پایدار، گردشگری و تردد کوهنوردان و گردشگران را مشخص کند.

دماوند با ارتفاع ۵۶۰۹ متر، علاوه بر اهمیت زمین‌شناختی و آتشفشانی، از زیست‌بوم و تنوع زیستی ارزشمندی برخوردار است و جایگاهی ویژه در فرهنگ و هویت ایرانی دارد. اکنون پس از سال‌ها، پرونده این قله برای رسیدن به فهرست میراث جهانی یونسکو یک گام دیگر به جلو برداشته است.


1
 محیط‌زیست کردستان: آتش سوزی در مناطق حفاظت شده شاهو و کوسالان، پس از ۱۵ ساعت تلاش مهار شد
۱ ساعت قبل / سایت انتخاب

محیط‌زیست کردستان: آتش سوزی در مناطق حفاظت شده شاهو و کوسالان، پس از ۱۵ ساعت تلاش مهار شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت:آتش سوزی که روز چهارشنبه ۲۸ مرداد در دو نقطه از منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان در شهرستان سروآباد رخ داده بود، پس از ۱۵ ساعت تلاش بی‌وقفه، روز پنجشنبه ۲۹ مرداد به طور کامل مهار شد و از گسترش حریق به سایر عرصه های طبیعی جلوگیری به عمل آمد.

فرزاد زندی اظهار کرد: این آتش سوزی که بر اثر عوامل طبیعی و گرمای بیش از حد هوا روی داده بود، متأسفانه بیش از ۱۰ هکتار از جنگلها و مراتع منطقه دچار حریق شد.

وی ادامه داد: عملیات مهار شعله ها از ساعات اولیه با حضور میدانی محیط بانان، نیروهای منابع طبیعی و آتشبانان در دو نقطه درگیر آغاز شد و پس از ۱۵ ساعت تلاش شبانه روزی، هر دو حریق به طور کامل مهار شد.

وی با اشاره به موقعیت صعب العبور بخشی از مناطق درگیر اظهار کرد: حضور به موقع نیروها در محل حریق و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی نقش تعیین کنندهای در مهار هر دو حریق در کمترین زمان ممکن داشت و خوشبختانه با اقدام سریع نیروها، آتش به بخشهای بکر و جنگلی منطقه سرایت نکرد.

 به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان، با اقدام به موقع نیروهای اطفای حریق از گسترش آتش و وارد شدن خسارت بیشتر به طبیعت منطقه جلوگیری شد.

 در پایان این عملیات، از تلاشهای شبانه روزی تمامی نیروهای حاضر در عملیات اطفای حریق، اعم از محیطبانان، آتشبانان، نیروهای منابع طبیعی و همیاران طبیعت که در مهار این آتشسوزی مشارکت داشتند، صمیمانه قدردانی به عمل آمد.


1
 شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است
۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است

ایران آنلاین:

سعیدیوسف‌پور روز پنجشنبه افزود: تصاویر و ویدئوهای باکیفیتی از یوزپلنگ آسیایی «هیوا» به وسیله دوربین‌های تله‌ای ثبت شد و در اختیار کارشناسان قرار گرفت که بررسی آن نشان داد جنسیت هیوا یوزپلنگ «نر» است.

وی ادامه داد: شناسایی دقیق جنسیت یوزهای موجود در طبیعت، به‌ویژه در شرایطی که جمعیت یوزپلنگ آسیایی در وضعیت بحرانی قرار دارد، برای برنامه‌ریزی‌های حفاظتی و مدیریت جمعیت این گونه اهمیت زیادی دارد.

اهمیت یوزپلنگ هیوا

به گزارش ایرنا، یوزپلنگ «هیوا» فرزند هَرب که تا چندی پیش به عنوان خواهر هلیا و هانا شناخته می‌شد، در آستانه هشت سالگی طبق بررسی‌ها جنسیت نر برای این گونه ارزشمند در خطر شدید انقراض تابید شد.

به گزارش ایرنا، هر گاه جمعیت گونه‌ایی از ۵۰ راس یا قلاده کمتر شود، «گونه در خطر و آستانه انقراض» تلقی می‌شود و اکنون مجموع یوزپلنگ‌ها در سایت تکثیر و شناسایی‌شده در طبیعت نشان می‌دهد اگر در تلاش‌ها برای حفظ این گونه ارزشمند تسریع نشود، یوزپلنگ‌ها نیز به سرنوست دایناسورها دچار و منقرض می‌شوند.

منطقه توران یا خارتوران در شرق استان سمنان در شهرستان شاهرود یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار می‌رود.

تیزپای بی‌همتای ذخیره‌گاه زیست‌کره توران

یوزپلنگ امکان زادآوری ۲ بار در سال و دوره بارداری سه ماه دارد. به طور معمول فصل‌هایی که رطوبت هوا بیشتر است، برای جفت‌گیری این گونه در خطر انقراض مناسب است و بر پایه تحقیقات انجام شده، دی و بهمن بهترین‌ ماه‌های سال برای جفت‌گیری یوزپلنگ آسیایی است که پس از ۹۰ روز معمولا در اردیبهشت توله به دنیا می‌آید.

طبق تحقیقات، یوزپلنگ جزو پستانداران چندهمسری است و یوزپلنگ آسیایی از ۲ تا سه سالگی بالغ شده و تا هشت سالگی قدرت زادآوری دارد و نوع زایش یوزپلنگ آسیایی چندقلوزایی است.
انتهای پیام/